NELA BOROVNJAK POVJERENICA NAVIJAČKOG PLEMENA


GLEDAJTE ŠEFA DANAS (utorak) NA RTL-u

gdje je gost kod ŠPRAJCOVOG RTL DIREKTA

RTL od 22:15 do 23:00 sata



Nela Borovnjak, mama naše juniorke iz 1. formacije J1A Dajane, imenovana je povjerenicom, tj. voditeljicom Navijačkog plemena. Nela će voditi navijačko pleme, komunicirati sa navijačima, roditeljima i voditi Lidersku grupu. Nela je na posljednjem sastanku dala gomilu odličnih prijedloga, tako da će Navijačko pleme na predstojećim natjecanjima biti daleko bolje nego prije. Ideje su stvarno savršene!

Nela nam je trenutno u St.Petersburgu, u Rusiji, i dolazi direktno sa aviona na Regionalno.






(Za povečavanje slike pritisnite na fotografiju)



NASTUPI

- subota 1.4. u ??? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o ???

- nedjelja 2.4. u 8:30, Dvorana Srednje škole Jastrebarsko (Regionalno prvenstvo Središnje Hrvatske), o/o Maja



FOTKE SA LJETNOG KAMPA 2016. - 4. dio
fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja i Šef

Trening




Bok-bok Posedarje igre




















Podjela nagrada i priznanja









U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

LIDIJA (ORSAG) MOGULJAK

učiteljica

Lidija je rođena 12.03.1980. u Zagrebu. Nakon Prehrambeno tehnološke škole u Zagrebu, diplomirala je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga školovala se za pregovaranje u prodaji. Danas radi u poduzeću Forum poslovni mediji, gdje je savejetnica. Volontera u Caritasu i Društvu Afrikanaca u Hrvatskoj. Igra nogomet, tenis i odbojku. Udala se za Tomicu Mogulja 2001. godine, a sa kojim ima troje djece: Karla (15), Luciju (12) i Roka (5 godina).

Zagrebačke mažoretkinje upisala je 1993, u prvoj generaciji, te je odmah ušla u Seniorski 1A. Iz tima je otišla 1998.

Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: Turneja Crikvenica-Cavtat

Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Turneje po Francuskoj

Interesantan događaj ili anegdota u Zagrebačkim mažoretkinjama: Kad smo išli sa 8-metarskom limuzinom na Trg, nakon čega smo sa vlasnikom dvorca Bežanec i tim autićem išli u Burger King.

Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Mažoretkinje su mi dale odlične uspomene i u njima sam ostvarila divna priteljstva i odlična iskustva

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
Svijet ostaje na vama. Ustrajte u onome što radite i radite to s ponosom.









ZAŠTO SE FAZANOVI LETOVI TAKO ZOVU

Kazna koja se daje mažoretkinjama na treningu zove se "fazanovi letovi". Ovu vježbu je radio Šef dok je bio jako mlad i služio vojsku, a gdje su se mladi vojnici nazivali "fazanima", te je ova vježba, koju su u načelu oni radili nazvana tako jer je izgledala kao da fazani lete.

Vježba se sastoji u tome da mažoretkinje iz čučnja sa jednom nogom ispred moraju skočiti visoko u zrako, pljesnuti rukama iznad glave, promjeniti noge u zraku i tako čučnuti, te položiti ruke na zemlju. 20 komada poprilično uspuše mažoretkinje, a 50 komada znači da su nešto opako pogriješile.




Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete.

NEDOSTATAK KALIJA, KALCIJA I MAGNEZIJA VRLO LOŠ

Dobivanje na težini može biti produkt nedostatka kalcija, magnezija i kalija. Nedostatak magnezija povećava želju za slatkim. Kalcij se gubi ako jedete mnogo mesa, a isto remeti rad enzima koji sudjeluju u metabolizmu. Kalij se gubi kod osoba koje piju mnogo kave, jedu goleme količine šećera i piju alkohol. Manjak kalija štetan je za srce i reguliranje količine vode u tijelu. Manjak kalija povećava zadržavanje nezdravih tvari u organizmu, dovoljno kalija pomaže organizmu da se riješi nezdravih tvari. Manjak kalija stvara nam povišenu želju za soli.

Magnezij, kalij i kalcij pokušajte unijeti prirodnom hranom, no ako ih unosite u obliku tableta kupujte pripravke u apoteci, nikako ne one iz supermarketa koji imaju brdo dodataka boja, okusa i štetnih tvari. Takvi kvazi-dodaci su više štetni nego korisni. Ja sam imao dobra iskustva sa proizvodima Natural Wealtha koje možete kupiti u apotekama. Magnezij, kalij i kalcij morate uzimati kao dodatak prehrani ako se bavite sportom ili fizičkom aktivnošću jer ih ekspresno gubite znojenjem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 27.03.2017. u 23:22) komentiraj (10)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.