REZULTATI KLASIFIKACIJE ZA S1A




REZULTATI KLASIFIKACIJA ZA S1A

U ponedjeljak su bile klasifikacije za S1A:

1. MARTINA ŠĆURIC 4,70
2. Anamarija Ćurković* 4,65
3. Petra Bulat* 4,55

4. Nikolina Sertić* 4,50
5. Martina Kralj 4,45
6. Ana Domitrović* 4,40
6. Jelena Križanac* 4,40
6. Eva Brako* 4,40
9. Karla Kljutić 4,35
9. Monika Klobučar 4,35
11. Monika Uđbinac* 4,30
12. Silvija Koružnjak 4,20
13. Larisa Pintar 4,15
14. Dajana Šerić 4,00
14. Kristina Koledić 4,00
16. Lana Božić* 3,95
17. Valerija Gašparec* 3,90
18. Eva Šurbek 3,85
19. Ana Matić 3,80
20. Laura Novak 3,70
21. Martina Črepak 3,45
21. Marea Tina Črnec 3,45
23. Dora Hršak 3,15
24. Petra Gorše 3,00
25. Natalija Agić* 2,55

Najbolji solo/duo je imala Monika Klobučar


NASTUPI

- srijeda 1.3. u 14:45 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Split), o/o Šef

- subota 4.3. u 13:00, službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Inter), o/o ????

- nedjelja 5.3. u 9:00, Hercegovačka 111 (generalna proba za koncert), o/o Šef



FOTKE sa KARNEVALA NA S1A

Predvodmočka grupa Čeh**** - Bake Rolls neandertalci - najbolja maska






Predvodnička grupa Franović*** - smajlići


Razvodnička grupa Skočilović** - indijanci oko vatre




Razvodnička grupa Ros** - vešmašine




Razvodnička grupa Jerković** - snjeguljiva i 4 patuljka






Razvodnička grupa Rihtarić** - Raid protiv muha






I na kraju svima jedan ogroman pljesak, svi ste si dali mnogo truda i pokazali stvarno puno kreativnosti.


E da, a imali smo i krafne!!!





Da vidimo kako su počeci izgledali iz perspektive naših mažoretkinja, koje su vodile DNEVNIK

U lipnju 2001. smo bili na turneji u Sarejevo, pa u Franquevilleu, Rouenu i Jambesu u Francuskoj, te u Namuru u Belgiji. Snimali smo emisiju za HTV, otvarali Croatia Delta Rally na Trgu bana Jelačića, dočekali i ispratili repku, radili za Siemens, imali prisegu ročnika na Borongaju, Aeromiting na Prisavlju, krstili smo supove u ZOO i 600 metara veliki mural Jadran čarapa na Sigečici, plesali na karting-utrci za nezbrinutu djecu Hrvatske, bili na smotri mažoretkinja u Petrinji

Sarejevo, svibanj 2001. (Ivana Beneta)
Dogovor je bio (a gdje drugo) nego kod pošte u 2 sata (nismo mogli ranije). Naš autobus u najmanju ruku izgledao je kao svemirski brod. Imao je plava svijetla i velike mekane sjedalice koje su nam služile umjesto kreveta. U prednjem dijelu busa bile su juniorke, zatim 8 dečkiju iz gradske straže i onda cure iz 1a. Za vrijeme puta cure su uglavnom spavale sjećam se da je Ćorić malo-malo vikala : „ušuti, Beneta neki ljudi bi si odspavali malo!“ i tome slično. Pred jutro stigli smo u Sarajevo! Pošto smo putovale u piđamicama, a juniorke u HNS-u morale smo se malo pokazati po gradu. Šef da pokaže kako nas voli sve nas je odveo na čevape u čevabđinicu (Željo). Svi siti iskoristili smo par sati prije nastupa i prošetali smo Sarajevom i pokupovale suvenire. Sjećam se da je sve koštalo jeftino. U Sarajevo smo naime došli na državno prvenstvo federacije BIH kao gosti.

Prvenstvo je počelo oko 15 sati. Kada su sudci zbrajali bodove došao je red da i mi nešto otplešemo. Prvo su plesale juniorke, a potom i mi. Bilo me je ful strah jer mi je to bio 1.plesni nastup u 1a. Plesale smo sambu, i to baš pred kraj kad sam mislila da mi neće nijedan štap pasti, pao mi je štap! Rasplakala sam se kao kišna godina. No nemaš beda. Alen se nije ljutio i to mi je jedino bilo važno, jer kad se on zadere, to ne želiš osjetiti na svojoj koži! Najbolje mažoretkinje proglašene su mostarke mažoretkinje i sjećam se kako su svi bili ljuti na nas jer smo navijale upravo za njih. I Alen je opet bio proglašen da je namjestio prvenstvo (Alen sram te bilo). U večernjim satima napokon smo krenule kući. Sve umorne od puta zaspale smo čim smo ušle u bus. Ćorić više nije imala razloga vikati jer mi nismo imale energije da pričamo. Sarajevo će mi također ostati u dobrom sjećanju jer mi je to bilo prvo putovanje sa mažoretkinjama, a i nekako samo osjetila dok sam plesala kao da sam i ja dio ovog tima. Shvatila sam što je bit dio te velike elite.










Iz skipte "Povijest mažoret plesa" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

4. MAŽORETKINJE NA PODRUČJU BIVŠE DRŽAVE

Prve mažoretkinje na području bivše države pojavljuju se u Herceg Novom (Crna Gora) krajem šezdesetih godina 20. stoljeća. Ovaj ansambl plesao je uglavnom na festivalima mimoza, ali je bio izuzetno poznat na području cjelokupne bivše Jugoslavije, a plesao je čak i za predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita. Ansambl je i danas aktivan, a na Državnim prvenstva mažoretkinja Crne Gore osvaja i medalje. NBTA i WBTF ne djeluju u državama sa područja bivše Jugoslavije osim u Sloveniji i Hrvatskoj, dok EMA djeluje u svim državama.

4.1. CRNA GORA
Pod utjecajem Mažoretki Herceg Novog mažoret ples se razvio diljem crnogorske obale. Zbog međunarodne izolacije krajem 90-tih, prvi kontakt sa ostalim mažoret pokretima crnogorske mažoretkinje imaju tek 2002. godine od kada kreće i jak razvoj mažoretkinja. Interesantno je da, iako su Mažoretkinje Herceg novog 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća plesale sa štapovima, isti se kasnije potpuno izgubio, te su sve do prvih kontakata sa EMA-om plesale isključivo sa pom-ponima. Pom-poni su i danas dominantni rekvizit u Crnoj Gori iako se pleše i sa štapovima. Početkom tisućljeća dominirale su Tivatske mažoretkinje, a razvijaju se timovi i u Kotoru, Donjoj Lastvi, Budvi, Ulcinju, a pokušavaju se pokrenuti i skupine u zaleđu (Podgorica i Cetinje), no isto nije polučilo bitnih rezultata.

Crna Gora danas ima 12 sastava u gradovima uglavnom u priobalju. Posljednjih par godina najbolji sastav je Fešta Kotor. Ujedinjeni su u MMA, svake godine organiziraju Državno prvenstvo i punopravni su član EMA-e. Sudjeluju na Europskim prvenstvima, a osvajaju i brojne medalje, među kojima su čak i medalje juniorskih prvakinja.

Hrvatski mažoret savez je mnogo pomogao u razvoju Crnogorskog mažoret plesa brojnim seminarima početkom tisućljeća, te logističkom potporom Saveza, kao i delegiranjem sudaca na njihovim nacionalnim prvenstvima. Hrvatski timovi sudjelovali su i na festivalima u Crnoj Gori.













------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 01.03.2017. u 08:59) komentiraj (17)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.