UPLAĆENI SVI HONORARI, STIPENDIJE I STUDENTSKI SERVISI




U PETAK UPLAĆENI SVI HONORARI

U četvrtak smo uplatili sve honorare, stipendije i studentske servise, a novac imate na računu od petka. Pazite kako trošite!



NASTUPI

- srijeda 1.3. u 14:45 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Split), o/o Šef

- subota 4.3. u 13:00, službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Inter), o/o ????

- nedjelja 5.3. u 9:00, Hercegovačka 111 (generalna proba za koncert), o/o Šef



FOTKE sa CAFNŠTRAJTA I INICIJACIJE A.RIHTARIĆ - 2. dio


























































U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

VELENTINA (GRANATIR) GRGURIĆ

vlasnica tvrtke

Valentina je rođena 18.10.1983. u Zagrebu. Osnovnu školu je završila u Vrapču, a maturirala je na Kemijsko geološkoj i tehničkoj školi. Nakon studija kemije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu posvetila se vlastitom businessu i osnovala tvrtku LaSaDa CAKES za proizvodnju kolača i torti, gdje ima sedam zaposlenih slastičarki u radnom odnosu. 2007. godine vjenčala se za Ivana sa kojim ima troje djece, Lanu (10), Saru (8) i Davida (6). Živi i radi u Samoboru.

Zagrebačke mažoretkinje upisala je 1994. U seniorski 1A je ušla 1998. godine. Tim je napustila 2003. godine.

Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: Nogometne utakmice, u to vrijeme sam jako voljela nogomet pa je uvijek bilo sigurno da mogu na nastup

Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Odlazak na slavnu turneju Matizima. Tamo sam upoznala svog sadašnjeg muža (bio je jedan od vozača).

Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: Bilo je jako puno lijepih nastupa, no najbitniji je bio kada sam prvi puta obukla seniorsku uniformu 28.2.1998. Andreja Zelenković i ja bile smo toliko sretne i ponosne da ni tuševe u pozadini nismo zamijetili.

Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Utjecaj mažoretkinja na moj današnji život svakako je vrijeme. Nema kašnjenja!!! Nisi smio zakasniti nikad, pa ni onda! Jako se trudim da ne kansim, ni minutu. To sam prenijela i na svoj posao. Torta ne smije kasniti i dota je to nekad stresno, ali kad se sjetim što je sve Alen morao prolaziti sa svima nama i da je sekundu brojao… hahaha, a ti trčiš sa uniformom, školskom torbom i drugom prtljagom jer ono, tramvaj stane na svakom semoforu!

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- Valentina je još godinama nakon što je otišla oblačila uniformu radi ceremonijala i protokola, već je i dvoje djece imala, a još uvijek je bila mažoretkinja
- povremeno napravi neku tortu i kolače po narudžbi za tim

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
Čak i ako nisi u formaciji moraš biti dio tima, koji je puno veći, prijateljstvo kojeg ćeš se uvijek sjećati sa osmjehom na licu. Uživajte u plesu, trenucima koji slijede. Svaki nastup je uvijek poseban na svoj način. Zabavite se i stvorite sretne uspomene.
















KOLIKO OCJENA SE IZRAČUNA NA KLASIFIKACIJI

Na prošloj klasifikaciji izračunato je 5.185 ocjena.

Sve te ocjene Viki mora upisati u kompjuter, da bi izračunali prosječnu ocjenu klafikacije i rejting za 2017.





Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete.

ZAČINI SU DOBRI
Začini su dobri prvenstveno zato što mijenjaju jednoličnost prehrane, ali i nadomještaju nezdrave namirnice. Pojedini začini mogu osjetno smanjiti vašu potrebu za solju, šećerom, masti. Neki začini su i vrlo zdravi, a neki spadaju i u supernamirnice.

Vrlo zdravi začini
Zdrave začine koristite što više, ubacujte ih u prehranu čak i ako nisu u receptima, ako ne pretjerate nitko neće primijetiti da su unutra, a uvelike će pomoći organizmu i vašem zdravlju. Izuzetno su zdravi (šira objašnjenja vidjeti u „supernamirnicama“):
• Cimet (smanjuje potrebu za šećerom)
• Češnjak
• Ružmarin
• Đumbir (smanjuje potrebu za solju)
• Kurkuma (smanjuje potrebu za solju)
• Curry (smanjuje potrebu za solju) - sastavni dio currya je kurkuma
• Čili ili kajenski papar (naravno, ne pretjerivati)
• Bosiljak
• Majčina dušica
• Lan
• Klice, posebno alfa-alfa

Nisu zdravi, no nisu ni štetni, ali pomažu u smanjenju nezdravih namirnica
Slijedeći začini nisu pretjerano zdravi i nemojte ih koristiti bez potrebe ali njihovim korištenjem ćete smanjiti ili posebno ukloniti pojedine nezdrave namirnice:
• Crvena paprika (smanjuje potrebu za solju i brašnom za zapršku jer djelomično gusti umake)
• Papar (smanjuje potrebu za solju i uljem zbog svog intenziteta)
• Mineralna voda (potpuno mijenja ulje u salati, te smanjuje potrebu za uljem prilikom dinstanja luka)
• Senf (smanjuje potrebu za solju i brašnom)
• Soja umak (soy sauce) bez kemijskih dodataka (smanjuje potrebu za solju) – pazite na deklaraciju!!!
• Vlasac (za dresinge u salati)
• Peršin (za dresinge u salati i ukusnije obroke)

Radije svježe nego sušene ili prerađene začine
Uvijek radije koristite svježe začine nego sušene ili još gore industrijski prerađene (u obliku umaka, pasirane, umiješane, poput vegete isl.). Zato radije uzmite svježi luk i češnjak i propasirajte ili izblendajte za začin nego da koristite luk ili češnjak u granulama. Isto tako daleko radije koristite svježi bosiljak, ružmarin, vlasac, peršin… nego one koji su industrijski i/ili sušeni. Prvi su zdravi, drugi manje zdravi ili čak štetni (ako imaju mnogo industrijskih dodataka). Naravno ako je nešto sušeno, a bez industrijskih dodataka, zdravije je nego da ga ne stavite (posebno ružmarin, češnjak, bosiljak…), ali svježe je neusporedivo zdravije. Nije problem kupiti jednom tjedno svježe namirnice, ili ih čak u malenoj teglici uzgajati u dvorištu, na balkonu ili na prozoru.

Posebno je važno koristiti svježu rajčicu, tj. istu propasirati ili izblendati pa tako staviti u hranu, nego umjesto toga koristiti koncentrat rajčice (kemijski pripravak ekstremno nezdrav) ili pelate i slični industrijske pripravke rajčice koji su prepuni aditiva, umjetnih dodataka, pojačivača, soli i štetnih tvari, te ekstemno nezdravi. Koristite i svježu papriku koju propasirate ili izblendate umjesto mljevene ili umjetne (iako mljevenu papriku kao supstitut za gustoću umaka ne možete do kraja izostaviti). Još ako možete nabaviti organske rajčice ili papriku umjesto one ih velikih trgovina i vaš zdravlje će biti daleko bolje.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 27.02.2017. u 01:06) komentiraj (11)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.