ŠEF JE U AMERICI


Šef nam je u nedjelju otišao preko Parisa u Ameriku, točnije na Karibe, još preciznije na Guadelupe i Martinik. Tamo ima sastanke oko turneje koja će se održati za malo više od godine dana na oba ova otoka. Nakon Guadelupa leti malenim aviončićem na Martinik, gdje će se sastati sa Florianom Virgiliom, predsjednikom Francuske mažoret asocijacije i Patricom Gussardom, dopredsjednikom FMA, sa kojima će osam dana obilaziti otok te između ostalog sa lokalnim mažoret timovima dogovarati natjecanja na Martiniku, te participiranje natjecatelja na Europskom prvenstvu od 2016. godine.

Šef nam je let za Pariz imao u nedjelju u 17:00 sati, prenoćio je u Parizu, a danas ide za Point a Pitre glavni grad Guadelupea. Iz Fort de Francea, Martinik, vraća se 8.12.



NASTUPI

- utorak 1.12. u 13:00 ured, prijevoz autobusom (Radeče, Oranžna noć), o/o Carica
# plesni nastupa S1A

- petak 4.12. u 15:45 Palmotićeva 30 (otvaranje Adventa u Zagrebu), o/o Ž
# plesni nastup S1A

- subota 5.12. u 13:00 Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Hajduk), o/o Skočka

- srijeda 9.12. u 18:30 Službeni ulaz Makskimirskog stadiona (Dinamo-Bayern), o/o Šef



FOTKE sa inicijacije - 2.dio

Fotografije Šef i Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Nakon službenog dijela inicijacije predvodnice i razvodnice su organizirale "ceh" čaščenje kolegica i okupljenih





Torta u obliku kape - wooow




Naše sadašnje predvodnice i razvodnice










...nastavak u idućem postu




U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

MARIJA ČOKRLIĆ Marijači

Uspješna znanstvenica Sveučilišta u Berlinu, dobitnica prestižne stipendije Europske unije "Marie Curie"

Marijachy je rođena 18. svibnja 1986. u Zagrebu. Zagrebačke mažoretkinje je upisala 1994. godine. Iduće godine prelazi u Juniorski 1A, a 1996. prvi puta nastupa na Državnom prvenstvu u Makarskoj. U Seniorski 1A prelazi 2001. godine. Nakon godinu dana ulazi u 1. formaciju. Dvije godine kasnije dobiva čin razvodnice. Plesanje u timu prekida 2006. godine kada nakon treniranja nižih sastava preuzima treniranje Kadetskog 1A i Juniorskog 1A sastava, a 2011. preuzima i Seniorski 1A. Tijekom plesanja osvojila je brojne titule prvakinja države i Europe, te niz ostalih medalja.

2005. završava zagrebački MIOC, elitnu matematičku gimnaziju i odmah nakon toga upisuje Fakultet Elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje kao izvanredna studentica završava preddiplomski i diplomski studij, te stječe titulu magistra inženjerka telekomunikacije i komunikacijske tehnologije. Odmah nakon studija dobiva prestižnu stipendiju Europske unije "Marie Curie" i odlazi na doktorski studij u Berlin. U sklopu doktorskog studija radi na elitnom Technishe Universitat Berlin, Fakultetu geodezije i geoinformacijskih sustava, na Katedri za precizno pozicioniranje i navigaciju. Tamo je radila na FP7 znanstvenom projektu EU pod nazivom TRANSAT. Tijekom projekta vrlo je mnogo putovala te sudjelovala u nizu znanstvenih istraživanja, predavanja i seminara diljem svijeta. Kako je projekt uspješno završen 2014. godine počinje raditi na projektu njemačkog Ministarstva industrije. Ove godine zadovoljila je sve preduvjete za obranu doktorske dizertacije, te prestaje biti doktorski student i stječe naziv doktorskog kandidata. Trenutno se bavi doktorskom dizertacijom. Živi sa dečkom koji je također znanstvenik.

Slobodnog vremena ima jako malo, no kada ga ulovi bavi se sportom i uči jezike. Najviše vremena provodi šetajući i trčeći Berlinom. Trenira i za idući Berlinski maraton. Berlin smatra najluđim gradom na svijetu. U Berlinu je upoznala mnogo ljudi iz cijelog svijeta pa ih često posječuje diljem svijeta. Iako voli putovati jako se boji aviona u koji vrlo često mora ulaziti, ali pod tabletama. Svi se još sječamo kako je Marijachy Šef morao držati za ruku tijekom poljetanja za Hong Kong i Taiwan. Jenom je čak i bila prebačena u 1. razred, zajedno sa kolegom koji ju je morao držati za ruku, a da ne uznemirava ostale putnike. Tako da ako želite besplatno letjeti u prvom razredu, putujte sa Marijachy kako bi je mogli držati za ruku.

Voli: znanost, putovanja, izazove, sport, kuhanje, more

Najdraža knjiga: Antoine de Saint-Exupéry "Mali princ"

Najdraža muzika: rock, grupa Dire Straits

Najdraži film: Nemilosrdni gadovi

Najdraže jelo: riba na sve načine

Hobi: squash, trčanje, putovanje, otkrivanje novih kultura, Nintendo Wii-U

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- iako živi daleko od Zagreba kada god dođe u Hrvatsku obavezno se javi u tim
- svako toliko netko iz tima odlazi kod Marijachy u Berlin na par dana
- redovno prati tim putem interneta

Marijachy na Taiwanu, zadnji puta kao mažoretkinja


Odlazak na doktorat u Berlin, 2011.


Marijachy živi u Berlinu


...gdje je vrlo uspješna znanstvenica






------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 30.11.2015. u 00:28) komentiraj (12)

ŠEF U NEDJELJU IDE NA MARTINIK


Šef nam u nedjelju ide preko Parisa na Guadelupe i Martinik. Tamo ima sastanke oko turneje koja će se održati za malo više od godine dana na oba ova otoka. Nakon Guadelupa leti malenim aviončićem na Martinik, gdje će se sastati sa Florianom Virgiliom, predsjednikom Francuske mažoret asocijacije i Patricom Gussardom, dopredsjednikom FMA, sa kojima će osam dana obilaziti otok te između ostalog sa lokalnim mažoret timovima dogovarati natjecanja na Martiniku, te participiranje natjecatelja na Europskom prvenstvu od 2016. godine.

Šef nam let za Pariz ima u nedjelju u 17:00 sati, noći u Parizu, a potom u ponedjeljak ide za Point a Pitre glavni grad Guadelupea. Iz Fort de Francea, Martinik, vraća se 8.12.



NASTUPI
- petak 27.11. u 16:30 hotel Westin (dodjela nagrada najboljem poduzetniku godine), o/o Šef

- subota 28.11. u 9:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o Šef

- subota 28.11. u 10:30 Dom sportova (Jastreb open, otvaranje), o/o Šef

- subota 28.11. u 15:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o Domitrović

- nedjelja 29.11. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o Skočka

- utorak 1.12. u 13:00 ured, prijevoz autobusom (Radeče, Oranžna noć), o/o Carica
# plesni nastupa S1A

- petak 4.12. u 15:45 Palmotićeva 30 (otvaranje Adventa u Zagrebu), o/o Ž
# plesni nastup S1A

- subota 5.12. u 13:00 Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Hajduk), o/o Skočka

- srijeda 9.12. u 18:30 Službeni ulaz Makskimirskog stadiona (Dinamo-Bayern), o/o Šef



FOTKE sa inicijacije - 1.dio

objavljene su u ZA-MA-GAZINU
Fotografije Šeg i Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)





KAKO IZGLEDA INICIJACIJA

Inicijacija je procedura kojom se na propisan ceremonijalni način proglašava nove razvodnice i predvodnice Zagrebačkih mažoretkinja. Svrha inicijacije nije samo tradicija Zagrebačkih mažoretkinja, nego i učvršćivanje zajedništva tima.

Inicijacija se priprema nekoliko tjedana prije, dogovorom oko datuma sa Gradskom skupštinom gdje se ista održava. Potom se pribavlja sva logistika, prepravlja se sinopsis za inicijaciju, obavi se razgovor sa upraviteljicom Gradske skupštine, obavijeste se mediji, i obavi se proba sa predvodnicama u uredu. Lukša je jako emotivno doživjela probu


U Skupštinu dolazimo nekoliko sati ranije kako bi mogli sve pripremit.




Inicijacija počinje Cafnšrajtom, starom zagrebačkom tradicijom kojom su svi vojnici hodali gradom sa bakljama kako bi obilježili postavljanje novog zapovjednika zagrebačkog garnizona. Zagrebačke mažoretkinje obnovile su Cafnšrajt kod proglašenja svojih predvodnica i razvodnica




Prvo sve mažoretkinje pale baklje na baklju prve predvodnice








Na čelu kolone su ključevi grada Zagreba, koje čuvaju Zagrebačke mažoretkinje, iza njih zastave Zagreba, a potom baklje


Cafnšrajt prolazi Palmotićevom, Jurišićevom, Trgom bana Jelačića, Tomićevom i Ćirilmetodskom












Na Trgu bana Jelačića dočekale su nas bivše mažoretkinje. Baš lijepo od njih :-)






















Pred Skupštinom se skupilo mnogo roditelja i mažoretkinja. Toliko da su potpuno zatvorili promet


Potom mažoretkinje pale svijeće na svojim bakljama koje gase










Nakon procedure prisege na zagrebačku zastavu sve mažoretkinje sjedaju na svoje unaprijed predviđene pozicije








Potom se gase svijetla, prostorija ostaje osvijetljena samo svijećama svih mažoretkinje, zatraži se od publike da napuste prostoriju, te se zaključavaju vrata




Ostatak inicijacije je tajan i znaju ga samo i isključivo mažoretkinje Seniorskog 1A sastava. Poseban dio inicijacije je u drugoj prostoriji Gradske skupštine gdje se održava inicijacija za 1. predvodnicu, no tu inicijaciju ne znaju čak ni ostale mažoretkinje S1A nego samo predvodnice. U svakom slučaju ta inicijacija je toliko emotivna da je Viki tijekom inicijacije hiperventilirala, a nakon nje rekla: "Mogu samo reći wooow. Bez riječi sam. Ovo je stvarno veliko". A kada ju je prošla Dotoreja Kukolja rekla je: "Sada tek shvaćam koliko je sve to veliko i kakvu sam funkciju preuzela".

Nakon predvodničke inicijacije sam kraj inicijacije je otvoren za publiku, a na kojem bivše predvodnica polaže ruku na rame nove predvodnice, a ova obznanjuje da ona preuzima tim




Na kraju nova predvodnica sprema ključeve grada




Potom svi čestitaju i salutiraju predvodnici


Nakon čega nove predvodnice i razvodnice moraju platiti ceh, što je stari zagrebački običaj u kome novopostavljena mora počastiti sve kolegice i okupljene. No o tome više u idućem postu.

Dio inicijacije je i predvodnički prsten kojeg predvodnica dobiva u trajno vlasništvo. Prsten je od bijelog zlata, sa 4 safira, radi ga ručno i po mjeri poznata zagrebačka draguljarnica "Dijamant", a predvodnica će ga do kraja života nositi na svim događajima Zagrebačkih mažoretkinja na kojima prisustvuje.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 27.11.2015. u 00:31) komentiraj (20)

REJTING SENIORSKOG 1A ZA 2015/16

Trenerica, predvodnice i Šef su izračunali rejting S1A za idućih pola godine:





NASTUPI

- srijeda 25.11. u ??? ured (doček Dinama iz Engleske), o/o ???

- subota 28.11. u 9:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 10:30 Dom sportova (Jastreb open, otvaranje), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- nedjelja 29.11. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o ???



FOTKE sa gostovanja u B.Crkvi - 2. dio

Delegacija Zagrebačkih mažoretkinja prošlog je vikenda bila u Beloj Crkvi, na godišnjici dragih prijateljica. U nedjelju nam se pridružio i Florian Virgili, predsjednik Francuske mažoret asocijacije








A ovako izgleda osoba koja pokušava jesti ljutu papriku poput Šefa.


















Pa da vidimo kako su počeci izgledali iz perspektive naših mažoretkinja, koje su vodile DNEVNIK

8.12.1993. Zagrebfest
Naš prvi nastup. Predvodnica je Andreja Štignedec, zamjenica Suzana. Svi su nas gledali kao da smo s Marsa pali. A mi smo svi zajedno uspjeli dogotoviti tek sedam uniformi, pa nas je i bilo na Zagrebfestu samo sedam. A, naravno, odmah se desila i prva greška. Mi smo otišle na šank u Lisinskom i Alen nas je tamo našao sa pivom u ruci i čikom u ustima. Mati nikako nije jasno zašto se derao u garderobi i rekao da će nas izbaciti jer smo pušile i pile alkohol u uniformi. Eto, to se ne smije.

10.12.1993.
Zagrebfest smo dodjeljivali nagrade najboljim pjevačima, a prvi pravi nastup je bio 10.12. 1993. na Velesajmu. Uniforme su bile sašivene 15 minuta prije nastupa. No, nismo imali kape ni rukavice, a ni štapove. Svaka cura je imala svoje čizme od velura. No, bili smo strašno ponosni što smo otplesati prvu koreografiju pred publikom na pozornici.

17.12.1993.
Imali smo prvu kapijadu. Cure su uz zakletvu Zagrebačkim mažoretkinjama stavljale svoje kape na glavu. Došlo je puno publike, oko 200 staraca, i novinari iz HTV-a, "Grada snova", novina, najavljivao je Mirko Fodor. To nam je zapravo bio već 9. nastup. No, koreografija se sva raspala. Nije bilo 3 koraka zajedno. Dobro, pa nitko nije pojma imao što su to mažoretkinje pa nisu ni skužili.

22.12.1993.
Radili smo humanitarni nastup za djecu palih boraca Domovinskog rata. Prvi puta smo radili špalir. Svi su navalili na poklone, pa smo bile zapravo i policajke.

27.12.1993. Promocija Hrvatske lutrije.
To je bio neki spektakl i mi smo prvi puta vidjeli "velike face", ali i oni nas. Mislim, cure, jelte... Bili smo fascinirani. Ali i oni.

29.12.1993.
U istom danu smo imali 8 nastupa. Većina na Zagrebačkom velesajmu. No, vrh večeri je bio finale Turbo Limač Showa u Boćarskom domu. 6 sati smo bili na snimanju, smrzle su nam se guze i zalijepile za stolice.

31.12.1993. "Dobro je činiti dobro" HTV-a.
Prvi puta nastup na Hrvatskoj televiziji. Otvarali su nešto. Nastup u 8 sati ujutro, temperatura -8 stupnjeva. HTV nam obećao tople deke i vrući čaj, nastup maksimalno 3 minute. Naravno, nastup je bio 15 minuta, čaj i deke dobili nismo. Da bi pokazao solidarnost Alen je skinuo kaput i sako i bio vani u običnoj košulji.

27.1.1994. Made in Croatia.
Alenov prijateljski odnos sa HTV-ovom superzvijezdom Grgom, Ljudevitom Grgurićem* doveo nas je u Dom sportova. Grgu su izbacili sa HTV-a gdje je radio 7. noć, pa je on napravio ogroman projekt, ujedinio male lokalne televizije i bilo je 14.000 gledatelja u Domu sportova. Nastupali su Pejaković, Doris, Magazin, Zlatni Dukati...** Između ostalog i mi pratili Doris na pjesmu "7 gora, 7 mora". Dan prije Magazin i još nekoliko grupa odustale od nastupa jer je HTV obznanio da nitko neće biti na HTV barem 6 mjeseci tko će biti kod Grge u Made in Croatia. Režiser je bio Miladinov, pa ga zbog toga HTV suspendirao i prebacio na Latinicu. Producent Aco Črček izbačen iz HTV-a. Mi smo ipak plesali, jer Alen nije htio odbiti Grgu i htio je biti korektan, ali mu nije bilo svejedno. Producent Rajko Pavlović par dana kasnije odbio je naš nastup na HTV-u jer smo plesali na Made in Croatia. No, sve se sredilo kada se Grga vratio na HTV.
* stvarno je bio ogromna zvijezda tih godina, nitko nikada više nakon toga nije uspio postići njegovu popularnost
** tada najveće zvijezde estrade


17.2.1994. Karneval u The Bestu.
Prvi puta nas je jedan menađer Vladimir Mihaljević Miha* iz Croatian music arta angažirao za nastup. The Best prepun, sve je bilo fascinantno.
* Miha je bio najveći manager tog vremena i glavni čovjek u Croatian music aidu koja je radila sve one spotove za vrijeme Domovinskog rata. Nakon toga se "aid" pretvorio u "art" pa su radili najveće showove i projekte u Hrvatskoj i inozemstvu, te zastupali najveće estradne zvijezde. Zagrebačkih mažoretkinja ne bi bilo da ih nije pogurao Miha koji se stvarno jako potrudio i otvorio nam velik broj vrata. Zbog toga sam mu još godinama "vraćao usluge" i što god je Miha tražio od nas to je i dobio. Zadnji projekt koji smo sa njim radili prije nego je otišao u mirovinu je bio ogroman koncert Belog Dugmeta na Maksimirskom stadionu.

13.3.1994.
Prvi nastup u Lisinskom, pred kamerama. Radili smo po prvi puta nastup u dvije linije niz stepenice. Mirijam, Alenova ljubimica, nije se pojavila na nastupu, pa je prvi puta predvodnica plesala na mjestu obične mažoretkinje. Iako je bila ljubimica Alen ju je izbacio iz sastava*
* Mirijam mi je bila ljubimica? Eto, i ja nešto "saznam" iz ovog dnevnika :-)

19.3.1994. Opatija
Alen je službeno već bio tamo za Euroton, diskografsku kuću u kojoj je radio kao direktor marketinga i promocije. Našli smo se pred Lisinskim. Sa nama je išao ZET-ov orkestar, 25 ljudi, 25 različitih uniformi. Inače, orkestar je ispravljao greške tako što su si međusobno dijelili čuške. Čovjek koji je svirao piccollo je izjavo da ne može hodati više od 5 minuta, jer ima 75 godina. Zbog toga nam je ZET donirao autobus. No nije došao onaj bijeli turistički jer je imao ćelave gume, nego je došao neki sa linije, koji je imao aparat za štancanje karata. Svi su bili oduševljeni našim nastupom. Nastup je sredio Miha (Croatian music art), a bio je povodom dodjele nagrada Porin i Dora HTV-a. Upoznali smo Gibonnia, slikali se sa Sandijem. Na kraju je Alen kleknuo i zaprosio Gogu. Goga je jako plakala jer smo joj pjevali "Udaše nam našu Gogu". U povratku je Goga bila tjelohranitelj jer je rastjerivala ZET-ovce koji su baš bili naporni.

19.4.1994.
Otvaranje proljetnog Velesajma sa koreografijom "Mali Genijalac". Cure su prvi puta ispred Globusa postavile špalir za predsjednika Tuđmana, a koreografiju smo plesali prije govora premijera Valentića premijera Valentića
. Jako smo drhtali i bilo nas je strah jer smo plesali i pred premijerom i pred predsjednikom. Bio je to najvažniji nastup tog vremena.

22.4. Old timeri na Velesajmu
Gospodin Špehar sa svojim kabriom vozio je "svoje mažoretkinje" koje su bile oduševljene sa oldtimerima.

23.4.1994.
Škoda nas je pozvala na promociju svojih automobila na Velesajmu. Gospodin kojeg smo prozvali Čeh jer je bio iz Češke, toliko je bio oduševljen nastupom djevojaka u plavo-plavim uniformama, koje se zovu Gloria*, da je obećao da će nas pozvati u Češku.
* sponzor nam je bio magazin Gloria, pa smo nosili njihov logo na uniformama.

14.5.1994. 10. godišnjica radija 101
Nastup smo radili sa orkestrom Hrvatske vojske. Prvi puta su cure dijelile letke u centru grada povodom godišnjice 101-ice*
* Radio 101 ili Omladinski radio bio je daleko najpopularniji radio tog vremena

29.5.1994. Otvaranje međunarodnog veslačkog turnira.
Ružno vrijeme. 3 čovjeka na tribinama. Krunoslava se skoro složila na mokroj pozornici. Jedva smo izbjegli da nam sviraju tamburaši kao pratnja. Uh!!!!!

30.5.1994. Prvi Dan Državnosti!!!!!
Na Jarunu, naravno. Naša Antonija Petričušić krivo je shvatila, pa umjesto u Palmotićevu otišla je direktno na Jarun. Kad nas je ugledala, počela je vikati na Alena. Naime, kako se usudio pustiti je da ona toliko čeka na nas!! Hmmm! Cure su okružile Antoniju da bi se mogla preskinuti na sred našeg jezera. Sve je bilo super, osim proloma oblaka koji nas je oprao dok smo nosili kape od Cedevite. Kad je kiša prestala, nigdje ljudi na vidiku. Samoinicijativnu smo otišli na pozornicu, odakle smo trebali pobacati naše "nove" kape. Došao je inspicijent (koji je od prije bio sa Alenom na ratnoj nozi) i digao frku zbog naše "smjelosti". Nakon što smo završili, opet je počela kiša. Ha-ha!

1.6.1994. Prva nogometna tekma
Croatia*-Rijeka. Cure su bile u predsjedničkoj loži po prvi puta. Naravno, pobijedili smo!
* U to vrijeme tako se zvao Dinamo

4.6.1994. Hrvatska-Argentina
Prvi put nosimo zastave, a naša Antonia je bila očajna na Alena koji nije dozvolio da maše papirom i olovkom Maradoni* ispred nosa i traži autogram. Kad je tekma završila Maradona je krenuo u svlačionicu i ne gledajući nasrnuo je i onakav znojan zalijepio se na Ines. Fuuuj! Alen je morao Antoniju voziti doma jer je bilo 23:30 a to je jako kasno da bi Antonija bila sama na cesti.
* Maradona je bio najpopularniji igrač desetljeća, koji se danas smatra jednim od najboljih nogometaša svih vremena, uz bok sa Peleom.

...nastavak iduće srijede

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 25.11.2015. u 09:43) komentiraj (21)

SEF CE U DVA TJEDNA NAPRAVITI 22.500 KM


Iako nam se Šef tek vratio iz Srbije, a u posljednjih mjesec dana je bio još i u Francuskoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji i Italiji, ponovo je na putu.

u petak (21:10) je letio za BiH, gdje je održao seminar za mažoretkinje BiH
danas se vrača avionom u 7:20 ujutro i odmah sa aerodroma odlazi za Vrnjačku Banju, u Srbiju.
Iz Vrnjaček Banje se vrača u utorak, pa u petak odlazi u Paris, a idući dan na Martinik (Karibi)
tamo je 10 dana i vrača se 8.12.

22.500 km je kao da je obišao pola zemaljske kugle.



NASTUPI

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispraćaj Dinama u Englesku), o/o ???

- srijeda 25.11. u ??? ured (doček Dinama iz Engleske), o/o ???

- subota 28.11. u 9:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 10:30 Dom sportova (Jastreb open, otvaranje), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o ???



FOTKE sa gostovanja u B.Crkvi

Delegacija Zagrebačkih mažoretkinja prošlog je vikenda bila u Beloj Crkvi, na godišnjici dragih prijateljica





Belocrkvanjske mažoretkinje su dobile i novu predvodnicu Milicu Lukić




A onda smo imali jednu od gozbi (jel takva čašćenja se ne mogu nazvati jelom, večerom ili obrokom). Tradicionalni restoran, savršena klopa i muzičari pod uhom.






Slikica sa bivšom predvodnicom, legendarnom Marinom


...nastavak u idućem postu.





IVA JERKOVIĆ**, razvodnica

Iva je rođena 6. prosinca 1995. u Zagrebu (20 godina). Od malena je imala doticaj sa uniformama jer joj je tata komodor (Hrvatska ratna mornarica) i viši inspektor Hrvatske vojske. Tijekom školovanja 5 godina pjevala je u dječjem zboru "Zagrepčanke i dečki", te je bila 3 godine manekenka u Fashion Teamu. Nakon što je završila elitnu zagrebačku gimnaziju Lucijana Vranjanina, upisala je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kojeg je studentica 2. godine. Vrlo dobro govori njemački, a počela je učiti i engleski.

Zagrebačke mažoretkinje upisala je 2009. godine u J3 početnom sastavu. Nakon samo 6 mjeseci prelazi u 2. juniorski, a u potom na jesen 2010. u 2. seniorski. Godinu kasnije prelazi u 1B seniorski, a već u 2. mjesecu iduće godine u Seniorski 1A. Kao seniorka osvojila je 2 županijska prvenstva, te 2 regionalna, jednom je bila prvakinja države i jednom viceprvakinja, te je dva puta bila prvakinja Europe.

Nadimak u timu joj je Jerko i rejting joj je 5.


KATARINA MANDARIĆ**, razvodnica

Katarina je rođena 24. kolovoza 1994. u Zagrebu (21 godina). Nakon završene 8. zagrebačke gimnazije Tituša Brezovačkog upisala je jedan od najtežih fakulteta kako i za upisati, tako i za završiti, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je vrlo uspješna studentica 3. godine. Tečno govori engleski i njemački, te razumije francuski. Osim mažoretkinja bavila se 4 godine ritmičkom gimnastikom, 2 godine stolnim tenisom, godinu dana plicanjem, dvije je godine učila svirati klacit, te se 2 godine bavila plesom.

Zagrebačke mažoretkinje upisala je u početni (3.) seniorski sastav 2008. godine. Preskočila je S2, i ušla u Seniorski 1B 2009. godine. U 1A seniorski ulazu u studenom 2010. Kao seniorka osvojila je 4 županijska i isto toliko regionalnih prvenstava. Tri puta je bila prvakinja i jednom viceprvakinja države, te je 4 puta bila prvakinja Europe.

Nadimak u timu joj je Mandarina, a rejting joj je 6.


Danas nismo objavili redovni ZA-MA-GAZIN zbog SPECIJALA, nego ćemo ga objaviti idući ponedjeljak

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 23.11.2015. u 05:59) komentiraj (23)

DOBILI SMO NOVU PREDVODNICU

Viktorija Čeh**** je jučer postala 11. predvodnica Zagrebačkih mažoretkinja. Na inicijaciji je bilo preko 300 ljudi, među kojima S1A, J1A, K1A, mažoretkinje drugih sastava, roditelji, bivše mažoretkinje. Događaj su popratili svi najvažniji mediji, nekoliko novinskih i TV kuća, a prilog je bio i na Direktu RTL-a koji nas je pratio cijelim putem. Viktorija je prisegnula na purgersku slavu i čast, no cijela inicijacija je tajna. Mogu samo reči da je Lukšica isplakala oči, da je bilo vrlo emotivno, te da je nakon još tajnije predvodničke inicijacije (kojoj prisustvuje samo i isključivo predvodnica) Viki rekla

"Wooow, ostala sam bez riječi, ovo je stvarno nešto ogromno".

Nakon inicijacije Viki, Franc, Mandarina i Jerko su pripremile domjenak za sve okupljene, a potom je Viki pripremila svečanu večeru u restoranu Sofra za bivše predvodnice Viktoriji su se obratile gotovo sve predvodnice, većina joj je osobno rekla svoje čestitke, želje i savijete, a one koje su bile spriječene su to napravile preko pisma, među kojima je pismo došlo i od jedne predvodnice koja je u bolnici, te od jedne iz daleke Saudijske Arabije.

Najemotivnije obračanje je bilo one bivše predvodnice Valentine Kontek**** koja iako je bila na večeri ipak je odlučila Viki dati i pismo:

Draga Viki,
Ono što ti slijedi ne mogu ti ukratko ispričati, ono što ti želim ne mogu sažeti u par kratkih riječi. Želim ti reči da ti slijedi predivan period života koji će biti ispunjen srećom, smjehom, zezancijom, ponosom, ali i razočaranjem, novim stvarima i ponajprije odgovornošču. Ja ti želim da uživaš u svakom danu, svakom trenutku, svakom nastupu... da razmišljaš glavom, ali odlučuješ srcem. Želim ti da budeš ona koju svi gledaju s ponosom i kažu "e takva želim biti i ja". Balansiraj pametno između Alena i cura, ali uvijek razmisli što je za tim najbolje. Biti predvodnica je poseban doživljaj i želim ti da ga upiješ potpuno. Do sada si već sakupila jako puno uspomena i jako puno prijateljica. Čeka te još puno toga s naglaskom da od sada si ti ta koja vodi, sluša, predlaže, odlučuje. I ponavljam ti uvijek sve sa srcem. Ovo će ti biti period kojeg češ se u životu uvijek s osmjehom sječati. Zato napravi ga predivnim. Ja vjerujem u tebe i želim ti sve najbolje. Znam da češ biti odlična predvodnica i da će Zagrebačke mažoretkinje i dalje blistati i biti na vrhu pod tvojim vodstvom.

Veliku pusu ti šalje

Klompa



Iz daleke Saudijske Arabije Lukši je pismo poslala i Petra Sovulj***:

Draga Viki,
čestitke na novoj ulozi koju si dobila. To je još jedan izazov stavljen pred tebe. Zaslužila si, odanošću timu i napornim radom. Obično se predvodnica bira ne samo prema tome kakva je plesačica, već kakav karakter i ponašanje ima, da li pozitivno utječe na ljude oko sebe i dali je inspiracija drugima. Ti sve to imaš. Glavno sad stoji pred tobom. Sad si uzor cijelom timu, ne smo timu, nego svim Zamicama u svim grupama. Svi će znati sada tvoje ime, nove članice koje se pridružuju, svi roditelji. Shvati ovaj zadatak ozbiljno, ali se i nastavi zabavljati. Budi podrška curama, ali najvažnije je da budeš sada i podrška upravi, curama u uredu i ponajviše Alenu i Gogi. Sad si ti ta koja će imati uvid u sve novosti koje se događaju. Prema tome morati ćeš biti koji puta mudra u razgovoru sa curama u timu, nemoraju one sve znati što ti znaš. Budi inspiracija ponašanjem u svakodnevnom životu i za vrijeme nastupa. Nije loše ponekad podignuti glas, zato si tu, to se od tebe očekuje. Ponekad češ možda ići na nastupe sama sa timom. Tada si ti odgovorna kakav će dojam tim ostaviti. U tim slučajevima više nisi ti najbitnija, tim je tu važan, impresija koju ostavljamo svaki puta kad se negdje pojavljujemo. Želim ti svu sreću i stvarno sam sretna zbog tebe, prekrasna si i takva i ostani.

Petra Sovulj Pero



Timu se obratila i Petra Lukša****, dosadašnja predvodnica:

Drage moje cure, drage moje Zagrebacke mazoretkinje...danas, nakon 15 godina zavrsava moja plesna karijera u Zagrebackim mazoretkinjama i sluzbeno predajem predvodnicko mjesto svojoj "maloj" Viki. Vjerovatno neki misle da je lako otic iz tima i da kad odlazis jedva cekas da odes...ali, sto je taj trenutak blizi nama je sve teze i nije lako nakon tolikih godina otic iz svoje druge obitelji! Puno puta sam znala rec curama "eh, da mi se vratiti u one 12-te godine kad sam bila mali "popisanko" i dosla u S1a da jos jednom ispocetka prozivim sve ovo sto sam do sada prosla sa seniorima"...zato drage moje, uzivajte u svakom trenutku koji je pred vama, disite jedna za drugu i budite si medusobna podrska! Imate novu predvodnicu, curu koja ce bit uz vas kad god treba ali isto tako i vi morate biti uz nju! Draga Viki, svojim curama budi uzor, vodi ih u lijepim ali i najtezim trenucima i ono najvaznije budi im prijateljica! Svi smo ti podrska, vjerujemo u tebe i znamo da ces tim vodit u nove pobjede! :)

Ovim putem jos jednom veliko hvala Alenu, Maji, Dori i svakoj curi na svim predivnim trenucima koje sam provela u timu!

Pusa svima od Lukse :*




NASTUPI

- subota 21.11. u 16:30 prijevoz službenim automobilom (godišnjica Mažoretkinja Sevnica, Slovenija), o/o Ž:

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispraćaj Dinama u Englesku), o/o ???

- srijeda 25.11. u ??? ured (doček Dinama iz Engleske), o/o ???

- subota 28.11. u 9:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 10:30 Dom sportova (Jastreb open, otvaranje), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o ???



FOTKE
U ovom postu nećemo objavljivati fotke radi ogromnog broja fotografija u ZA-MA-GAZIN SPECIJAL




PETRA FRANOVIĆ***, nova zamjenica predvodnice

Franc nam se rodila 19. ožujka 1993. u Zagrebu (22 godine) kao najstarija kćer vrlo brojne obitelji (ima dva brata i tri sestre koje su sve bile ili još jesu mažoretkinje).

Još kao malena je pokazala kako će kasnije biti obziljna investicija hraniti je (vjerujte mi, znam to jako dobro)


No, pokazivala je i da će jednog dana biti trenerica


Dok je bila mala bavila se sinkroniziranjem plivanjem, tenisom i bila je manekenka u Midikenu


A onda je prije 16 godina došla u tim i u tri godine došla do 1A kadetskog sastava


Ok, sad ste umrli od smijeha gledajući minijaturnu i balavu Franc! No, dobro još jednom pogledajte i još jednom se upiškite od smijeha.

U uniformi je pokazivala i neke čudne skolonosti


Pa nam je Franc malo narasla i postala junorka (još uvijek se smijete, zar ne?)


Ali kako su godine prolazile Franc je sve više postajala komad


Puno godina kasnije došla je i u seniorke




Tu je malo lutala oko toga što je to uniforma


Čak je pokušala u mažoret-ples uvesti ribičku opremu


Pokazala je Franc i to da zna vozit vrhunske automobile


Ali i skolonost ka korištenju drugih prijevoznih sredstava


Lutala je i kako treba izgledati izraz mažoret-lica


A onda kada je sve to shvatila otkrila je svoju sklonost ka poziranju


...pa čak i za najveću hrvatsku novinu (Glorija)


Otkrila je ona sklonost i za putovanja pa je mešu desecima zemalja koje je posjetila bila u Parizu


Na drugom kraju svijetu na istok, u Tajvanu


Ali i na drugoj strani svijeta, na zapadu, na Karibima gdje je pronašla dvije curice kojima je postala prava "mama". Ma iste Franc, čovijek nikad ne bi pomislio da im ona nije mama, pa baš joj liče. Ista Franc!




Inače za one koji ne znaju, Franc karta belu svake moguće sekunde, i stoječki, i na podu, i u garderobi tijekom utakmice, i u busu, evo čak i u avionu


a jedina je mažoretkinja sa kojom kao partnericom igra naš Šef (nitko drugih ne dolazi u obzir osim nje). Naučila je čak i preferans, i jako joj dobro ide!

A sad malo ozbiljno:
- Petra je zaposlena u Zagrebačkim mažoretkinjama kao profesionalni trener od 2013. godine
- u tima je došla 1999. godine. Iduće godine prelazi u Juniorski 2, pa u J1B, da bi 2002. došla u K1A. Dvije godine kasnije ušla je u J1A, a 2007. i u Seniorski 1A.
- u veljači 2010. postala je razvodnica, a jučer zamjenica predvodnice
- Trenersku školu završila je 2010. godine
- u svojoj plesnoj karijeti osvojila je kao kadetkinja 2 županijska, te isto toliko regionalnih, državnih i europskih prvenstava, a jednom je na Europskom bila vice-prvakinja. Kao juniorka bila je 3 puta županijska, isto toliko puta regionalna, državna i europska prvakinja. Kao seniorka 8 je puta bila županijska i 8 puta regionalna prvakinja, 7 puta državna prvakinja i jednom vice-pravakinja, te 7 puta europska prvakinja i jednom vice-prvakinja.
- ukupno je osvojila 53 titule

Fascinantno, jel da?

Post o novim razvodnicama će biti objavljen u ponedjeljak.

Danas nismo objavili redovni ZA-MA-GAZIN sa temom "inicijacija" zbog SPECIJALA, nego ćemo ga objaviti idući petak

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 20.11.2015. u 09:17) komentiraj (25)

U ČETVRTAK INICIJACIJE


Budite dio ovog velikog događaja za Zagrebačke mažoretkinje koji se odvija jednom u 3-5 godina. Nova predvodnica je ogromna stvar! Dođite i sudjelujte u njenom danu!

CAFNŠRAJT u četvrtak 19.11. u 19 sati
(prolazak bakljama kroz centar grada Palmotićeva - Jurišićeva - Trg bana Jelačića - Ilica - Tomićeva - Ćirilmetodska)

te INCIJACIJU u četvrtak 19.11. u 19.15 sati
u Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu (Skupština grada Zagreba)


* na otvorenom dijelu inicijacije mogu sudjelovati svi gledatelji, a na zatvorenom samo sadašnje i bivše članice Seniorskog 1A. Stoga pozivamo sve bivše članice S1A da dođu na inicijaciju i još jednom prisustvuju ovom svečanom činu rezerviranom samo za S1A.





VIKTORIJI ČEH****, nova prva predvodnica

Vikica je rođena prije 21 godinu. E da... već u radnim danima pokazivala je sklonosti ka fotografiranju, uz neizostavan smiješak ala Čeh.


I tako je ona rasla, sve više ličila na današnju Vikicu, posebno glede neopisivog nagona za slatkim, kavom i ostalim hedonističkim potrebama.


Ovo mladoliko stvorenje već polako liči na današnju Vikicu. A sklonost prema fotkanju najbolje se očituje u brdu istih fotki sa različitim pozama, od koje smo izdvojili dvije karakteristične. Ni tu se nije ništa promijenilo.




Sa deset godina počela je naveliko isticati i svoje karakterne osobine. Tako nam je Čeh postala Miss Sabunika 2004. godine, sa samo 10 godina.


Godinu prije ove fotke upisala se u Zagrebačke mažoretkinje. A iz tog vremena smo iskopali i prvu fotku u uniformi.


2006. godine postaje članica 1A juniorskog tima (Vikica je ova u sredini, okrenuta bočno)


2008. dolazi u seniorski 1A, a već iduće godine u 1. formaciju




Danas Vikica voli sve što vole mladi: brze automobile...

...pranje prozora


...egzotična poziranja, poput ovog na Taiwanu


...fotografiranje za najčitanije novine, poput Glorie (prisjetite se sličnih sklonosti u prvim fotkama iz mladih dana)


...te "skakanje" na kavicu u Francusku (i opet pogledajte prve fotke)


2012. je dobila 3. zvijezdicu


Uvijek bi našla načina kako dobiti još koji centimetar


A čak kao i najmlađa predvodnica u Loži predvodnica ona je u centru pažnje

A ovako izgleda leđero osoba koja je totalno naviknuta na putovanje avionom


Na Karibima Viki se potpuno pronašla




A i pokazala tko je zapravo pravi šef i tko kome sjedi na leđima


Ma ne... voli ona šefa :-)


Prvi puta je vodila tim kao zamjenica predvodnice na turneju u Francusku u listopadu 2014.


I da budemo malo ozbiljniji:
- Viki je rođena 19.12.1994. u Zagrebu (21 godina)
- završila je 2. ekonomsku školu i sada je studentica 2. godine poslovne ekonomije i financija
- uz studij radi u Zagrebačkim mažoretkinjama
- upisala je Zagrebačke mažoretkinje prije 13 godina (2002. godine) u početni (3.) juniorski sastav
- iduće godine napredovala je u 2. juniorski, pa godinu kasnije u 1B juniorski. Dvije godine kasnije (2006.) ušla je u juniorski 1A, a 2008. u seniorski 1A.
- zamjenica predvodnice je postala u studenom 2012. godine
- trenerska asistentica je bila 2011., a trenersku školu je završila 2012, nakon čega je trenirala juniorski 1B i juniorksi 3. sastav
- kao juniorka osvojila je 1 županijsko i 1 regionalno prvenstvo, bila je jednom prvakinja države, jednom prvakinja i jednom viceprvakinja Europe
- kao seniorka osvojila je 7 županjskih i isto toliko regionalnih prvenstava, bila je 6 puta državna prvakinja i jednom viceprvakinja RH, te 7 puta prvakinja Europe

I na koncu POZDRAV OD VAŠE PREDVODNICE


Post o zamjenici predvodnice će biti objavljen u petak, a o novim razvodnicama u ponedjeljak.



NASTUPI

- četvrtak 19.11. u 18 sati Palmotićeva 30 (Cafnšrajt, počinje u 19:00), o/o Šef
# sve članice S1A

- četvrtak 19.11. u 19:15 sati Starogradksa vijećnica (Inicijacija), o/o Maja
# sve članice S1A, J1A i K1A

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispračaj Dinama u Englesku), o/o ???



FOTKE SA UTAKMICE DINAMO-ISTRA - 2.dio

























Nakon prvog nastupa na Zagrebfestu 8.12.1993. tog prosinca smo obavili čak 20 nastupa u svega 20-tak dana, što će reči da smo već u prvom mjesecu imali nastupe u prosjeku svaki dan. Najviše nastupa smo obavili na Božićnom sajmu Zagrebačkog velesajma, ali smo nastupali i za Hrvatsku lutriju, na finalu tada super-popularnog Turbo limach showa, odradili smo prvi humanitarni nastup na podjeli poklona za djecu palih bojovnika Hrvaske vojske, a 31.12. smo imali i prvi nastup za HTV na Trgu bana Jelačića u akciji "Dobro je činiti dobro".

već u prvoj godini postojanja, 1994. smo održali nastup na ogromnom sepktaklu "Made in Croatia" u Domu sportova, na nekoliko karnevalskih proslava, plesali smo nekoliko puta u Lisinskom...

27.1.1994. Sa Mirkom Fotorom

te nastup sa Doris na pozornici showa "Made in Croatia" pred 15.000 gledatelja


19.3. samo tri mjeseca od prvog nastupa, smo odradili prvi nastup izvan Zagreba, točnije na festivalima Porin i Dora, za HTV u Opatiji. Mađu važnijim nastupima su svakako bili otvaranje Proljetnog i Jesenskog Velesajma, Defile oltajmera, nastup za promociju Škode, na 10. godišnjici radija 101, sa Simfonijskim puhačim orkestrom Hrvatske vojske.

11.5.1994. Nastup sa Simfonijskim puhačim orkestrom Hrvatske vojske


Nakon toga smo nastupali na supermaratonu Pula-Zagreb-Osijek, na Međunarodnom veslačkom turniru, a 30.5. smo nastupali i na središnjoj proslavi Dana Državnosti. 1.6. smo prvi puta nastupali na Maksimiru, na utakmici Dinamo-Rijeka, a samo tri dana kasnije i za Hrvatski nogometni savez na utakmici Hrvatska-Argentina. Dan kasnije imali smo još jedan nastup izvan Zagreba, u dvorcu Bežanec u Pregradi, sa kojim smo pokrenuli dugogodišnju uspješnu suradnju. 14.6. smo imali nastup na mega-koncertu Olivera Dragojevića. U rujnu smo bili u Karlovcu i predvodili povoruku povodom Dana piva. 12.9. smo imali nastup povodom posjeta Sv.Oca Hrvatskoj, 15.9. smo prvi puta plesali na međunarodnoj utakmici Dinama sa Auxerrom. Tri dana kasnije smo plesali na 200. godišnjici parka Maksimir, pa na Balonfestu i na INA Delta rallyu, za koji natupamo još i danas.

U studenom smo održali više nastupa povodom 900. godišnjice Zagreba za što smo dobili posebnu zahvalnicu gradonačelnika Mikše. Plesali smo na nekoliko nastupa za HTV, među kojima i na 7. noći, te na Tuborg music showu i na više nastupa za tada popularni Božićni sajam Zagrebačkog velesajma. Ukupno smo u 1994. godini održali 60 nastupa.

...nastavak iduće srijede...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: utorak, 17.11.2015. u 23:26) komentiraj (33)

PETRA FRANOVIĆ*** ZAMJENICA PREDVODICE, JEKOVIĆ** I MANDARIĆ** RAZVODNICE


Danas je Savijet Zagrebačkih mažoretkinja odlučio o novim predvodnicama i razvodnicama:

- 1. predvodnica je Viktorija Čeh****
- zamjenica predvodnice je Petra Franović***
- nove razvodnice su Iva Jerković** i Katarina Mandarić**.

Više o novim predvodnicama i razvodnicama u novom postu. Inicijacija za nove predvodnice i razvodnice će biti u četvrtak 19. studenog, o čemu više u novom postu. U svakom slučaju pozivamo Vas da dođete na

CAFNŠRAJT u četvrtak 19.11. u 19 sati
(prolazak bakljama kroz centar grada Palmotićeva - Jurišićeva - Trg bana Jelačića - Ilica - Tomićeva - Ćirilmetodska)

te INCIJACIJU u četvrtak 19.11. u 19.15 sati
u Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu (Skupština grada Zagreba)


Budite dio ovog velikog događaja za Zagrebačke mažoretkinje koji se odvija jednom u 3-5 godina. Nova predvodnica je ogromna stvar! Dođite i sudjelujte u njenom danu!



U BELOJ CRKVI SMO

Delegacija Zagrebačkih mažoretkinja u kojoj su Šef i 3 mažoretkinje, od subote su u B.Crkvu na godišnjicu prijateljskog tima Belocrkvanjskih mažoretkinja, te tamo ostaju još danas.



I DALJE SMO BROJ 1 KOD FLORIANA

Naš manager za Zapadnu Europu Florian Virgili, objavio je promociju Zagrebačkih mažoretkinja na svojim stranicama F.V.Productiona. Naime, odlučio je svakog tjedna promovirati jedan tim, a naš tim je odlučio promovirati kao prvi.



NASTUPI

- četvrtak 19.11. u 18 sati Paomotićeva 30 (Cafnšrajt, počinje u 19:00), o/o Šef
# sve članice S1A

- četvrtak 19.11. u 19:15 sati Starogradksa vijećnica (Inicijacija), o/o Maja
# sve članice S1A, J1A i K1A

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispračaj Dinama u Englesku), o/o ???



FOTKE SA UTAKMICE DINAMO-ISTRA - 1.dio





















...nastavak u idućem postu...




U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

TAJANA KÖRBLER, danas VUKOJA (1. pradvodnica 1995-1996)

Znanstvenica, a danas projektna managerica u globalnoj farmaceutskoj kući

Tajana je rođena 19. veljače 1977. u Zagrebu. Zagrebačke mažoretkinje je upisala u 1. generaciji, 1993. godine. Tijekom plesanja u timu završila je zagrebačku 2. gimnaziju. Bila je zamjenica predvodnice Marte Šimrak (1995. godine), a 1. predvodnica je bila od 1995. do 1996. godine.

Nakon gimnazije upisuje studij molekularne biologije Sveučilišta u Zagrebu, inače studij koji se u Hrvatskoj nateže upisuje i koji studiraju najuspješniji učenici. Iz tima je otišla tijekom studija, a na kojem diplomirala 2002. godine. Po završetku studije zapošljava se kao mlada znanstvenica na poznatom Institutu Rodjer Boskovic. Nakon što je objavila 2 znanstvena rada, 2003. odlučuje da joj znanost nije dovoljan izazov u životu, pa se odlučuje za poslovnu karijeru umjesto znanstvene, te se zapošljava u globalnoj farmaceutskoj tvrtci Quintiles, koja se bavi kliničkim ispitivanjem novih vrsta lijekova. U karijeri brzo napreduje pa je danas globalni klinički projektni manager (Senior Global Clinical Project Manager), gdje radi na projektu koji se provodi u 46 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Slobodno se može reći da Tajana ima posao iz snova jer ga zbog šarolikosti radnog vremena i suradnika u različitim vremenskim zonama obavlja od kuće ili putujući po svijetu. Tajana govori engleski i njemački.

Udala se 2004. godine za Marija Vukoju. Iste godine rodila se kćerkica Marta, koja se trebala roditi na rođendan naše predvodnice Marte Šimrak, ali je uranila tjedan dana. 2009. rodila se i druga kćerkica Maja. Tajana kaže da se u slobodno vrijeme najviše bavi djecom, šeta sa psom, bavi se plesom na šipci i druži s prijateljima.

Ne voli: ignoraciju, bahatost, lijenost, zimu i mrke ljude.

Voli: obitelj, druženje s ljudima, sunce i more, svoj posao, putovanja (bila je više puta na svim kontinentima osim Australije, čak i u dalekom Japanu …), te život sa svim svakodnevnim izazovima I iznenađenjima.

Najdraža knjiga: Brady Udall: "Čudesni zivot Edgara Minta"

Najdraža muzika: rock i blues, najdraža pjesma JJ Gray "Lullaby"

Najdraži film: “Engleski pacijent”

Najdraže jelo: sarma

Hobi: ples na šipci

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- Tajana redovno dolazi na sve aktivnosti Zagrebačkih mažoretkinja, posebno sa kćerkicama na koncerte
- aktivna je članica Lože predvodnica

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
"Nikad ne reci nikad…..”

Tajana na treningu prije 20 godina


Tajana je danas vrlo uspješna globalna managerica koja mnogo putuje


Tajanin globalni tim iz cijelog svijeta


Tajana sa svojom obitelji





U idućem postu od ponedjeljka: Ivana Branilović (predvodnica 1998-2003.)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 16.11.2015. u 03:03) komentiraj (39)

JUČER VEČERICA SA PREDVODNICAMA


Jučer smo imali večeru sa dvije bivše predvodnice Valentinom Kontek (Klompom) i Petrom Banjanin (Ban-Jan). Nakon večere otišli smo u jedan zagrebački kafić na cugu, a što je potrajalo do kasnih noćnih sati. 5 sati druženja je bilo ekstremno ugodno, prepuno smijeha i evociranja starih uspomena. Ponoviti u skoro vrijeme!!!!



I DALJE SMO BROJ 1 KOD FLORIANA

Naš manager za Zapadnu Europu Florian Virgili, objavio je promociju Zagrebačkih mažoretkinja na svojim stranicama F.V.Productiona. Naime, odlučio je svakog tjedna promovirati jedan tim, a naš tim je odlučio promovirati kao prvi.



BIVŠE PREDVODNICA MATEA PAVIĆ DOBILA BEBU

Bivša predvodnica Matea Pavić, od nedavno Zorbas, jučer je rodila bebu. Iskrene čestitke od cijelog tima!!!




SUTRA UJUTRO IDEMO U B.CRKVU

Delegacija Zagrebačkih mažoretkinja u kojoj su Šef i 3 mažoretkinje, sutra odlazi u B.Crkvu na godišnjicu prijateljskog tima Belocrkvanjskih mažoretkinja, te tamo ostaju do ponedjeljka. Veselimo se ponovnom druženju sa starim prijateljicama.



NASTUPI

- subota 14.11. u 09:00 ured (odlazak na godišnjicu Belocrkvanjskih mažoretkinja), o/o Šef

- četvrtak 19.11. u 19 sati Paomotićeva 30 (Cafnšrajt, počinje u 20:00), o/o Šef
# sve članice S1A

- četvrtak 19.11. u 20:15 sati Starogradksa vijećnica (Inicijacija), o/o Maja
# sve članice S1A, J1A i K1A

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispračaj Dinama u Englesku), o/o ???



PREOSTALE FOTKE IZ LISTOPADA

Izložba radiodifuzija



Plavko u kids korneru


Za Šefov rođendan, ured ga je iznenadio "letom" u ZAMAair-u uz poslugu kao u 1. klasi :-)






ŠTO SU TO PREDVODNICE I KAKO SE BIRAJU

Predvodnice su vrh Zagrebačkih mažoretkinja, ne samo prema rejtingu nego i funkcionalno, pa i organizacijski.


1. predvodnica je hijararhijski najviša osoba u timu, rejtinga je 1. i istinski je vođa tima. Osnovna funkciju u plesu joj je da predvodi sastav, solira ispred formacije i zadaje pojedine elemente u paradnom defileu, tj. funkcija joj je slična dirigentu orkestra. Predvodnica je ta koja dogovara koje će se koreografije plesati, ona u defileu odlučuje oblik formacije, plesne figure i način izdvedbe, te zaustavlja i pokreće formaciju. Predvodnica na natjecanju pleše na istaknutom mjestu, najčešće ispred formacije i čest kada u solo dijelovima, te njezin ples pljeni daleko veću pažnju sudaca.

Osim toga predvodnica istinski vodi tim. Predvodnica sa trenericom i upravom sudjeluje u apsolutno svim odlukama tima, nju se konzultira baš u svakom slučaju. Ona je ta koja je u redovnom funkconiranju tima spona između djevojaka i uprave, a što je mnogo puta vrlo nezahvalna funkcija. No, još bitnije je da predvodnica u kriznim situacijama u timu treba biti istinski lider i rješava probleme unutar formacije. Nemalo puta su upravo predvodnice izvukle tima na pravi put.

Predvodnica je jedna od najrespektabilnijih i najutjecajnijih članica Savjeta Zagrebačkih mažoretkinja. Predvodnica je i jedna od četiri člana komisije na klasifikacijama i prebacivanjima (uz nju to je i 2. predvodnica, trenerica i Šef), članica je komisije na audicijama. Predvodnica vodi inicijaciju i cafnšrajt (čitajte u idućem postu). No, predvodnica je i incijator motivacijskih akcija, team-buildinga, odlazaka na kavu, ili bilo kakvih drugih akcija tima.

Predvodnica predstavlja tim. Kada god se ide na neki važniji sastanak, prijem, intervju ili bilo kakvu promotivnu aktivnost predvodnica je dio delegacije, i to reprezentant tima. Ona aktivno sudjeluje u razgovorima i službenim sastancima, pa čak i pregovorima, ali sudjeluje i u neformalnijim poslovnim ručkovima, domjencima i druženjima. Stoga, iskreno, predvodnica zna sve o timu, poslovanju, čak i najdubljim tajnama tima. Od predvodnice se ne sakriva apsolutno ništa.

Zamjenica predvodnice, ili 2. predvodnica, rejtinga je u timu 2, mijenja predvodnicu kada je ova spriječena u obavljanju svojih djelatnosti. I ona je dio Savjeta, član komisije na prebacivanjima i klasifikacijama, te članica komisije na audicijama. Zamjenica predvodnice ne sudjeluje toliko široko u aktivnostima tima, pregovaranjima ili sastancima, no gotovo uvijek sudjeluje u bitnim odlukama u timu, te poznaje sve detalje poslovanja i tajne sastava.

Predvodnicu tima bira uprava Zagrebačkih mažoretkinja uz konzultaciju sa Savijetom Zagrebačkih mažoretkinja. Incijacija za zamjenicu predvodnice je tajna, no izvodi se pred cijelim Seniorskim 1A. Incijacija za prvu predvodnicu je još veća tajna i nju zna samo i isključivo 1. predvodnica i niti jedna druga djevojka, pa čak ni zamjenica predvodnice. Više o cafnšrajtu i incijaciji u idućem postu u petak.

Na incijaciji 1. predvodnica dobiva prsten od bijelog zlata sa 4 safira koji se posebno proizvodi samo za predvodnice kao ručni rad u poznatoj zagrebačkoj zlatanici "Dijamant". Prsten je vrlo vrijedan. Ovaj prsten ima ugraviran datum postanka predvodnice i ostaje u trajnom vlasništvu predvodnice, znači i kada ode iz tima, a ona ima obvezu nositi ga na svakom službenom događaju ili nastupu, pa čak i nakon što ode iz tima. Prva predvodnica ima uniformu drugačiju od ostatka formacije time što ima svjetloplavu suknju i obrnuto složene boje na kapi. 1. predvodnica na uniformi ima 4 zvijezdice, a zamjenica 3 zvijezdice.

Način funkcioniranja predvodnica kao pravih liderica tima počela je Maja Ćaćić (1996-1998.) koja je postavila principe funkcioniranja predvodnica kakvi su danas.

Najdugovječnija predvodnica u povijesti Zagrebačkih mažoretkinja je bila Ivana Branilović (7 godina ukupno, a 5 kao prva predvodnica).

Jedina predvodnica (zamjenica) koja je izbačena iz tima kao predvodnica je bila Krunoslava Burin (1995. godine). Uz seniorsku predvodnicu i juniorke i kadetkinje imaju svoju predvodnicu.

Spisak 1. predvodnica Zagrebačkih mažoretkinja
1993-1994. Andreja Štignedec
1994-1995. Marta Šimrak
1995-1996. Tajana Körbler
1996-1998. Maja Ćaćić
1998-2003. Ivana Branilović
2003-2005. Kristina Trbušić
2005-2006. Valentina Kontek
2006-2008. Matea Pavić
2008-2012. Doroteja Kukolja
2012-2015. Petra Lukša

Spisak zamjenica predvodnica
1993-1994. Suzana Hreljić
1994. Marta Šimrak
1994-1995. Krunoslava Burin
1995. Tajana Körbler
1995-1996. Maja Ćaćić
1996-1998. Ivana Branilović
1999-2003. Petra Sovulj
2003. Kristina Trbušić
2003-2005. Valentina Kontek
2005-2006. Matea Pavić
2006-2008. Petra Banjanin
2008. Nives Sokolić
2008. Doroteja Kukolja
2008-2012. Petra Lukša
2012-2015. Viktorija Čeh


U ZA-MA-GAZINU od idućeg petka: ŠTO JE TO INICIJACIJA I CAFNŠRAJT...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 13.11.2015. u 08:37) komentiraj (20)

RASPORED AKTIVNOSTI ZA SEZONU 2015/16

Ovo je okviran raspored. Precizni datumi biti će blagovremeno objavljeni:

2015.
19.11. Inicijacija
1.12. Oranžna noć, Radeče
6.12. Sv.Nikola, KD V.Lisinski
8.12. godišnjica ZAMA
20.12. Božićni koncert
24-30.12. pripreme 1A sastavi
23.12. praznici osim 1A sastava
26.12. Božić u Ciboni
27.12. Dan KD V.Lisinskog
29.12. Kutija šibica
31.12. praznici za 1A sastave

2016.
5-10.1. Trenerska škola
11.1. nastavak sezone
16-17.1. Ispiti trenerske škole
21.2. klasifikacije svi sastavi
22.2. klasifikacije S1A
6.3. generalka za koncert
13.3. mažoret bajka
18.3. praznici osim 1A sastav
19-25.3. priprema za 1A sastave
29.3. nastavak sezone
30.4-1.5. Pripreme za 1A sastave
12.6. koncert za kraj škg
12.6. kraj sezone osim 1A sastava
13-20.6 Ljetni kamp, Crikvenica
24.6. kraj sezone za J1A i K1A
24-26.6. turneja Vojvodina
8.7. kraj sezone za S1A
16.8. početak sezone za 1A sastave
5.9. početak sezone sa sve sastave
17.9. audicija
22.9. audicija
24.9. prebacivanja u viši sastav
26.9. prebacivanje u S1A
1.10. audicija
6.10. audicija
22.10. Gardaland




TURNEJA U DUBAI OTKAZANA RADI SIGURNOSNIH RAZLOGA

Iako smo potpisali ugovor i već gotovo dovršili sve pripreme za turneju u Dubai i ostale gradove Ujedinjenih Arapskih Emirata, u ponedjeljak nam je došla obavijest od Ministarstva kulture i mladih UEA da je turneja ove godine otkazana. Iz dopisa koji su dobile kolege smo saznali da je turneja otkazana zbog sigurnosnih razloga. Naime, Ministarstvo je otkazalo sve grupe i ove godine uopće neće organizirati proslavu Dana neovisnosti sa stranim grupama. Istim su nas kontaktirale i druge grupe koje su dobile isti dopis.

Obzirom na ogroman broj terorističkih napada u regiji, poglavito nakon terorističkog rušenja zrakoplova u Egiptu, koja je uz UAE jedna od tri arapske zemlje koje aktivno sudjeluju u borbi protiv terorizma, te činjenice da su u petak 6.11. UAE zaprijetili Velikoj Britanji oko financijskih sankcija vrijednih nekoliko milijardi USD ukoliko odmah ne pokrenu žestoke mjere protiv jedne organizacije koju oni smatraju terorističkom, sigurnosna situacija se ozbiljno zakomplicirala. Istovremeno Ministarstvo vanjskih poslova Repulike Hrvatske obznanilo je da u regiji Ujedinjenih Arapskih Emirate djeluje mreža terorističke organizacije "Al Qa'ide", čiji napadi mogu biti usmjereni na strane državljane, turistička mjesta, kao i na interese drugih država. Stoga, hrvatskim državljanima savjetuju oprez i poštivanje uputa lokalnih vlasti. U tom kontekstu osnovni prioritet Zagrebačkih mažoretkinja je sigurnost svojih članica, te bilo kakav sigurnosni rizik nije ni na koji način prihvatljiv, dočim ovakvu odluku vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata prihvačamo bez pogovora.

U dopisu kojim nas se izvještava o otkazivanju svih grupa naglašeno je da se nadaju kako ćemo turneju realizirati iduće godine.



NASTUPI

- subota 14.11. u 09:00 ured (odlazak na godišnjicu Belocrkvanjskih mažoretkinja), o/o Šef

- četvrtak 19.11. u 19 sati Paomotićeva 30 (Cafnšrajt, počinje u 20:00), o/o Šef
# sve članice S1A

- četvrtak 19.11. u 20:15 sati Starogradksa vijećnica (Inicijacija), o/o Maja
# sve članice S1A, J1A i K1A

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispračaj Dinama u Englesku), o/o ???



FOTKE SA DANA OTVORENIH VRATA VATROGASACA - 2. dio
Fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja







































Zapravo Zagrebačke mažoretkinje nastale su kao niz vrlo sretnih okolnosti. Kad smo kretali nismo pojma imali kamo će to otići. Iako bi danas super izgledalo da kažem kako sam bio vizionar, kako sam imao ogromne planove i realizirao ih, kako sam ostvario svoj American dream, to nije bilo niti izbliza tako. Nije bilo nikakvih velikih planova, nego se par studenata htio nečime baviti usput, uz studij.

Sve je krenulo na ispitu prof. Šimunovića
Moj studij je tekao bajkovito. Visok prosjek, demos na katedri sociologije, Rektorova nagrada, dvije katedre me žele da ostanem na faksu, konačno meni je pravo stvarno bilo u žilama. No, kako te život obično baci tamo gdje ne planiraš tako se i meni desilo da na ispitu iz Teorije države i prava kod prof.dr. Šimunovića (sada savjetnika glavnog tajnika UN-a) naletim na zgodnu plavu curu. I kako svi znamo da ja ne mogu odoljeti plavim curama bacio sam liru. Prošla je na ispitu i ona, prošao sam i ja, i bio je to odličan razlog da odemo na kavu, a nakon toga smo redovno odlazili na kave, cuge, pa izlasci i za Božić 1990. smo prohodali. Ime plavuši je bilo Goga Kos, a četiri godine kasnije promijenila ga je u Šćuric.

Zašto je to bitno? Goga je plesala u Mađarcu, standardne i latino-američke plesove. I tamo su se desile dvije važne stvari. Prvo sam morao naučiti plesati da mi tamošnji profi plesači ne otmu curu i naučio sam. Tako smo Goga i ja prve novce zaradili na plesnim tečajevima u Zaprešiću i Međimurju. Druga sretna okolnost je bila da je Mađarac htio organizirati godišnju produkciju 25. lipnja 1991. i zamolili su mene da se primim tog posla. Pripreme su super obavljene i koncert je trebao biti pred 1.000 gledatelja u tadašnjoj Moši, današnjem Otvorenom učilištu. I onda šok. Proglašenje neovisnosti, u Sloveniji krenuo pravi rat, tenkovi na ulicama, u Zagrebu opsadno stanje. Rekao sam sam sebi, prvi projekt i fijasko. No, nije bilo tako. Iako su se ljudi iz Samobora i okolice Zagreba probijali na sve načine, dvorana je bila prepuna, tražila se karta više. Ja napunio džepove (OK, tada je to bio relativan pojam jer je mjesečna plača bila 200 DEM, ili ti današnjih 750 kn). I tada sam si rekao, ako si uspio na prvi dan rata, onda možeš uspjeti u svemu.

Još je jedna sretna okolnost prethodila osnivanju Zagrebačkih mažoretkinja, a to je da sam se zaposlio u Eurotonu, tada drugoj najvećoj diskografskoj kući. Tamo sam radio za Tončija Huljića, Nenada Ninčevića, Magazin, Thompsona, Vatrogasce, Zečića, Bulića, Vujicu, Rončevića… no najbitnije je bilo da sam tamo upoznao najveće face televizije i novina. Stvorio sam veze koje su mi ekstremno pomogle u pokretanju projekta Zagrebačkih mažoretkinja.

Samoborci nas natjerali na projekt Zagrebačke mažoretkinje
Uz Euroton nastavio sam se i dalje baviti plesnim produkcijama. Tako sam 1992. organizirao turneju u Istri, i Sjevernoj Hrvatskoj tada poznate plesne predstave „Tri tempa“ Rajka Pavlića i njegove Liberdance grupe. No, ipak sam najviše radio za Mađarac.

U to vrijeme počele su češće nastupati i Samoborske mažoretkinje. U stvari to su bile plesačice Mađarca, među njima i Goga, koje bi povremeno odradile par posebnih proba, navukle uniforme i otplesale vrlo jednostavne koreografije u kojima je vrtnja osmice i kuhanja bila jedino što su radile uz koračanje. Naime, tadašnja koreografkinja i trenerica Mađarca, Ildiko Ilona Varga (mama danas poznatog plesača Ištvana Varge) je živjela u Sv. Nedjelji pa su je u Samoboru zamolili da pokrene Samoborske mažoretkinje koje bi nastupale na Samoborskom karnevalu. I tako je Ildiko najjednostavnije uzela svoje iskusne plesačice iz Mađarca i postavila koreografije. U to vrijeme ja sam razmišljao kako osnovati plesnu grupu na profesionalnim osnovama, tj. privući plesače time da ću ja preuzeti rizik na sebe i stvoriti sve uvjete za njihove treninge, opremu, nastupe, natjecanja. Bila je to revolucionarna ideja uzevši u obzir činjenicu da su plesači morali sami izdvajati ogromne svote novaca za tu aktivnost. Jedina prepreka toj ideji je bila činjenica da ti upucaš tonu novaca, a plesni par se posvađa i razdvoji. Istovremeno sam počeo raditi na suorganizaciji najvećih projekata u Hrvatskoj poput tada mega-posječenog Božićnog sajma Zagrebačkog velesajma gdje je dolazilo preko 200.000 posjetitelja. I na takvim projektima sve se više počelo angažirati plesne parove, a još više mažoretkinje. Naravno, ja sam angažirao Mađarac i Samoborske mažoretkinje. Za Božićni sajam 1992. gdje sam bio izvršni producent tada velikog producenta Borisa Vrčeka angažirali smo Samoborske mažoretkinje svaki dan dva puta, tj. nekih 50-tak gaža. Bilo je gaža i za Hrvatsku televiziju, misije UN-a u Hrvatskoj i niza drugih naručitelja. I meni je pala na pamet lavovska ideja: treba mi plesna grupa gdje se parovi ne mogu posvađati, koja nema muškaraca, a koji su se sve manje interesirali plesom, već koja se sastoji od samo djevojaka. I mažoretkinje su tu bile savršene. Uz to projekt sam već imao. Samoborske mažoretkinje su postojale, plesačice su bile vrhunske plesačice tada najjačeg Mađarca, nije trebalo investirati u uniforme… Te godine sam organizirao nekih stotinjak nastupa Samoborskih mažoretkinja.

I sve bi bilo super da se nije umiješao neki lik prezimena Bogulin koji je bio neka faca u Narodnom sveučilištu Samobor, a pod kojim su formalno bile Samoborske mažoretkinja. I taj lik je odlučio da više plesačice Mađarca neće plesati u Samoborskim mažoretkinjama, oduzeo je uniforme i odlučio osnovati grupu isključivo od samoborki. Na taj način grupa se svela na 5 djevojaka koje su doživjele pravi fijasko kad im se raspala formacija na Samoborskom fašniku 1993. Narodno sveučilište Samobor nije uspjelo mobilizirati lokalne djevojke za plesu u mažoretkinjama, i Samoborske mažoretkinje su se glupošću administrativca raspale nakon samo četiri godine od osnutka. Meni je to tada izgledalo kao smak svijeta jer sam bio uvjeren da nemam niti novaca, niti znanja da osnujem mažoretkinje.

Osnivanje tima u rujnu 1993.
No, ipak velik interes medija i organizatora manifestacija me natjerao da pokušamo. Skupio sam većinu plesačica prijašnjih Samoborskih mažoretkinja, pa i onih 5 koje su plesale u Samoboru, kao i one iz Mađarca, Goga je postala trenerica zajedno sa Natašom Rajić iz Samobora, mnogo nam je pomogla tada već jako bolesna Ildiko Varga (nažalost premilu u ljeto 1994.). Prva predvodnica je bila Andreja Štignedec (danas Tarle) koja je također plesala u Mađarcu i „prvim“ Samoborskim mažoretkinjama. I tako smo u rujnu 1993. pokrenuli prve probe sa bivšim mažoretkinjama, a prve audicije smo napravili od 6. do 11. rujna u Zagrebu, Zaprešiću, Sesvetama i Velikoj Gorici. Na prvim audiciji se pojavilo tek 30-tak djevojaka.


Mislio sam da je to kraj. No, tada sam povukao svoje veze iz diskografske karijere, te se na treningu pojavila tadašnja jedina televizija (HTV), jedine novine (Večernji list) i jedini radio (Sljeme) te su najavile audicije. Kako je medija bilo malo zapravo je cijela javnost znala za pokretanje Zagrebačkih mažoretkinja. U roku „keks“ imali smo preko 100 cura. Budućnost time bila je zagarantirana. Vježbali smo u kino dvorani, današnjem teatru Exit, imali smo tek tri koračnice, što nas je ubilo jer smo ih u dvosatnoj probi slušali po 50 puta, imali smo tek jedan štap, i iskreno nismo znali što sa njim.


Prve uniforme i prvi nastup
No, glavni problem je bio kako do uniformi. Grad nije htio ni čuti za nas, prihodi od članarina bili su minimalni, nastupa bez uniformi nije moglo biti. I onda sam ponovo obišao svoje diskografske veze. Pa sam se između ostalog javio u tada novoosnovane novine Globus. One su imale opaku tiražu i višak novaca. Mi u džepu 1.000 kn, a trebamo bar 7.000. I tada je direktor marketinga Globusa, Robert Ripli rekao da će on dati 12.000 kn, da ćemo mi na uniformama imati znakove „Glorija“ i da ništa ne smijemo znati. Tek par mjeseci po postavljanju znakova na uniforme shvatili smo da je to bio novi projekt Globusa i da smo mi zapravo reklamirali novine koje će postati pravi bum, dostići milijunske tiraže i postati broj 1 novina u Hrvatskoj. Mi smo ih reklamirali i prije nego su nastale. Uniforme smo napravili navrat-nanos, čak su i cure na masovnim zajedničkim šivanjima stavljale epolete, gumbe… Čizme je imala svaka cura svoje jer su tada bile popularne čizme od crnog antilopa.

I tako smo uniforme napravili dan prije prvog ugovorenog nastupa 8. prosinca 1993. na tada najjačem događaju Zagrebfestu gdje smo dodjeljivali nagrade. U prvim nastupima puno nam je pomogao Vladimir Mihaljek Miha, tada najveći hrvatski manager koji je u nama prepoznao jako dobar projekt. Sjećam se kako nas je vodio na sastanak u Hrvatsku vojsku i kako sam se crvenio jer nisam imao novaca ni za taksi, pa je platio on. Prvi plesni nastup imali smo na Božićnom sajmu, a prvi televizijski za novogodišnji program HTV-a, 31.12. u 8 ujutro na promrzlom Trgu bana Jelačića. Mnogo nam je ljudi pomoglo te prve godine. U prvoj godini već smo plesali i za predsjednika Tuđmana, za grad, Zagrebački velesajam, HTV, Hrvatski nogometni savez, NK Dinamo, Hrvatsku vojsku…


1994. smo pokrenuli juniorke i dječje sastava što je bilo vrlo revolucionarno. Ured smo pokrenuli 1995. godine zaposlivši Ines Mehremić na mjestu tajnice i tada tim kreće sa profesionalnim načinom funkcioniranja.

...nastavak iduće srijede...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 11.11.2015. u 00:31) komentiraj (26)

DANAS KREĆEMO SA MAGAZINOM

Na inicijativu čitatelja bloga krećemo sa novim stalnim rubrikama Bloga. Rubrike će biti:

- ponedjeljkom: ŠTO DANAS RADE BIVŠE ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE
* u ovoj rubrici ćemo pisati o bvišim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas uspješne žene
* prva tema ove rubrike će biti: Marta Šimrak, predvodnica 1994-1995

- srijedom: VREMEPLOV
* nećemo objaljivati samo fotke, nego i priče iz starih dnevnika Zagrebačkih mažoretkinja

- petkom: IZA KULISA ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA
* u ovoj rubrici ćemo pisati o različitim aktivnostima, osobama, opremi i djelatnosti Zagrebačkih mažoretkinja koje nisu poznate široj javnosti. Tako ćete upoznati stručnjake sa kojima radimo (Zdenku, Behin, Žaca, pokazat ćemo vam kako rade naši fizioterapeuti, kako radi uprava, kako se nabaljaju štapovi, kako se priprema nastup, kako se ugovaraju pojedine stvari, zašto cure dolaze sat vremena prije nastupa, kako izgleda trening, zašto su uniforme takve kave jesu i tko ih je osmislio, gdje se sve drži oprema Zagrebačkih mažoretkinja, koja je funikcija Savjeta, kako radi Trenerski kolegij, što su manuali, kako pripremamo koncert, kako se radi muzika...)
* prva tema ove rubrike će biti: Što će Zagrebačkim mažoretkinjama pravnica?

ZA-MA-GAZIN će ići u top sezoni, a neće se objavljivati tijekom blagdana i školskih praznika




OD 28.11. DO 7.12.

DOK ĆE KOD NAS BITI ZIMA TAMO ĆEMO SE KUPATI

I dok je koda nas vrijeme u prosincu ispod nule, jutra počinju sa mrazom, a tijekom dana sunce je rijetko, dok je vrijeme vrlo često tmurno, maglovito i depresivno u Dubaiu ćemo uživati na prekrasnih 27 stupnjeva celzijusovih. U ovom momentu je temperatura u Dubaiu 31 stupanj, a sutra će biti čak 35. No, za tri tjedna temperatura će pasti, pa će biti od 26 do 28 stupnjeva. Početkom prosinca temperatura ne pada ispod 23 stupnja, niti ide iznat 30, a najčešće je oko 25. Ali ove godine se očekuje nešto viša temperatura. Prema dugoročnoj prognozi AccuWeathera u dane kada ćemo mi biti tamo prosječna temperatura će biti od 26 do 29 stupnjeva, biti će sunčano, niti jedan dan neće biti kiše (inače u Dubaiu kiša pada samo 7 dana u godini). Više o vremenu u Dubaiu:

http://www.accuweather.com/en/ae/dubai/323091/november-weather/323091?monyr=11/1/2015



NASTUPI

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispračaj Dinama u Englesku):



FOTKE SA DANA OTVORENIH VRATA VATROGASACA - 2. dio
Fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

Zbog tehničkih problema na blogu danas se neće objavljivati fotografije, nego će iste biti objavljene u postu od srijede.




U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

MARTA ŠIMRAK LUKAVSKI (1. pradvodnica 1994-1995)

Uspješna odvjetnica sa vlastitim odvjetničkim uredom



U postu od ponedjeljka: Tajana Körbler (predvodnica 1995-1996)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 09.11.2015. u 13:07) komentiraj (22)

U TRENERSKOJ ŠKOLI SVEUKUPNO 37 POLAZNIKA IZ 5 DRŽAVA


Zagrebačke mažoretkinje pod patronatom Europske mažoret asocijacije organiziraju Školu za trenere mažoretkinja "Karlo Benko" u kojoj u siječnju svake parne godine vrše edukaciju za trenere. Od ove godine licence nakon školovanja izdaje Europska mažoret asocijacija što znači da će licenca vrijediti za sve zemlje Europske unije.

Ovogodišnja 6. generacija škole ima 27 polaznika u školovanju iz 15 timova, te 10 već odškolovanih trenera iz 8 timova koji polažu razliku ispita za Europsku licencu. Polaznici su iz 5 država, a predavači iz 3 države. Ukupno će imati 100 sati školovanja, 10 predmeta i isto toliko ispita, a nakon svih položenih ispita imat će i završni ispit pred komisijom na jednom mažoret timu.




OD 28.11. DO 7.12.

PRIPREME ZA UAE U PUNOM JEKU

Pripreme za turneju u Dubai, Abu Dhabi i ostatak Ujedinjenih Arapskih Emirata su u punom jeku. Pribavlja se oprema, cure će krenuti sa prilagođavanjem koreografija, orkestar ima probu u subotu, sređuje se papirologija... Čak nam i Šef svaki dan vježba na bubnjevima po dva sata.





OD PONEDJELJAKA KREĆEMO SA "ZA-MA-GAZINOM" BLOGA
Na inicijativu čitatelja bloga krećemo sa novim stalnim rubrikama Bloga. rubrike će biti:

- ponedjeljkom: ŠTO DANAS RADE BIVŠE ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE
* u ovoj rubrici ćemo pisati o bvišim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas uspješne žene
* prva tema ove rubrike će biti: Marta Šimrak, predvodnica 1994-1995

- srijedom: VREMEPLOV
* nećemo objaljivati samo fotke, nego i priče iz starih dnevnika Zagrebačkih mažoretkinja

- petkom: IZA KULISA ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA
* u ovoj rubrici ćemo pisati o različitim aktivnostima, osobama, opremi i djelatnosti Zagrebačkih mažoretkinja koje nisu poznate široj javnosti. Tako ćete upoznati stručnjake sa kojima radimo (Zdenku, Behin, Žaca, pokazat ćemo vam kako rade naši fizioterapeuti, kako radi uprava, kako se nabaljaju štapovi, kako se priprema nastup, kako se ugovaraju pojedine stvari, zašto cure dolaze sat vremena prije nastupa, kako izgleda trening, zašto su uniforme takve kave jesu i tko ih je osmislio, gdje se sve drži oprema Zagrebačkih mažoretkinja, koja je funikcija Savjeta, kako radi Trenerski kolegij, što su manuali, kako pripremamo koncert, kako se radi muzika...)
* prva tema ove rubrike će biti: Što će Zagrebačkim mažoretkinjama pravnica?

ZA-MA-GAZIN će ići u top sezoni, a neće se objavljivati tijekom blagdana i školskih praznika


NASTUPI

- nedjelja 8.11. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (1.HNL:Dinamo-Istra 1961), o/o ????:



FOTKE SA DANA OTVORENIH VRATA VATROGASACA - 1. dio
Fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

I ove godine smo tradicionalno nastupali na Danima otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Usprkos ne baš lijepom vremenu i ove godine se okupio velik broj građana. Ukupno smo odradili 3 nastupa


























Nastavak u idućem postu...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 06.11.2015. u 08:08) komentiraj (41)

REKORDNA PRODAJA ŠTAPOVA U PROŠLIH MJESEC DANA


Zagrebačke mažoretkinje već godinama povečavaju prodaju štapova u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada smo ih prodali preko 100.000 u sve dijelove Hrvatske, te Veliku Britaniju, Francusku, Austriju, Češku, Slovačku, Poljsku, Mađarsku, Srbiju, Sloveniju, BiH, Crnu Goru, Bugarsku, Rumunjsku i Italiju.

Iako je ove godine konkurencija pokušala preuzeti primat Zagrebačkih mažoretkinja na prodaju štapova u Hrvatskoj, te usprkos recesiji, mi smo u posljednjih mjesec dana imali rekordnu prodaju štapova. Prodali smo ih čak 576 i to mažoretkinjama iz
- Jastrebarskog,
- Rovinja,
- Sesveta,
- Otočca,
- Donjeg Miholjca,
- Biograda,
- Stupnika,
- Gospića,
- Šibenika,
- Karlovca,
- Zagreba,
- Belovara,
- otoka Ugljana
- Daruvara,
- Ogulina,
- Grubišnog Polja,
- te u inozemstvo u Laško, Sloveniju
- Široki Brijeg, BiH (zastupnik za BiH, za više timova u BiH)
- Belu Crkvu, Srbija
- za Francusku Asocijaciju Mažoretkinja
- Fešta Kotor, Crna Gora (zastupnik za Crnu Goru koji je upravo obavio narudžbu za 52 štapa za više timova u C.Gori)

Prije 10 dana smo potpisali i eksluzivni ugovor za zastupanje sa Mažoretkama Fešta Kotor za prostor Crne Gore, čija narudžba će doći svakog dana za timove iz Crne Gore.

Ovo dokazuje da su naši štapovi i dalje najbolji i imaju povjerenje mažoretkinja Hrvatske. Hvala Vam na povjerenju!

(stisnite na letak da bi ga povečali)






OD 28.11. DO 7.12.


U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE IDEMO NA POZIV VLADE

U Ujedinjene Arapske Emirate idemo na poziv Ministarstva kulture i mladih Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, a koje organizira Festival povodom proslave Dana neovisnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata (2. prosinca). Vlada plača avionske karte, hotel sa 4****, sve obroke i napitke, lokalne trasporte, autobus koji nam je na raspolaganju svo vrijeme putovanja, svakodnevne izlete, a Zagrebačke mažoretkinje će dobiti i poseban suvenir Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zbog toga ćemo biti bazirani u Dubaiu, ali ćemo nastupe imati po svim emiratima.



NASTUPI

- četvrtak 5.11. u 9:45 ured (doček Dinama iz Atene), o/o Šef

- nedjelja 8.11. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (1.HNL:Dinamo-Istra 1961), o/o ????:



FOTKE SA SEMINARA U FRANCUSKOJ

Na poziv Francuske Asocijacije Mažoretkinja održali smo seminar u Francuskoj na kome je bilo 31 polaznik (24 mažoretkinje, jedna kandidatkinja za sutkinju i 6 trenera koji nisu trenirali plesanje koreografije). Nakon seminara dobili smo velik broj pohvala, a koje možete pročitati u prošlom postu




























A cure su si, ničime izazvane, malo zaplesale na stajanci autopua Bordeaux-Toulouse


Dobili smo i jednu slatku fotku iz Europskog u Francuskoj



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 04.11.2015. u 09:52) komentiraj (11)

OGROMNE POHVALE NA SEMINAR KOJI SMO VODILI ZA FRANCUSKU MAŽORET ASOCIJACIJU


Nakon seminara u Francuskoj kojeg je na poziv Francuske mažoret asocijacije (AMF) vodila naša trenerica Maja Žigman dobili smo ogroman broj pohvala:

Florian Virgili, predjednika AMF-a:
"Zdravo prijatelji moji. Mnogo me polaznika seminara nazvalo. Svi su jako zadovoljni seminarom. Hvala vam u ime AMF-a. Napravili ste odličan posao."

Patric Goussard, dopredsjednik AMF-a:
"Prvo želim zahvaliti tebi i Maji za kvalietan trening koji ste dali našim mažoretkinjama. Uživao sam svakog momenta. EMA može računati na mene da ću ići naprijed sa AMF-om."

I.Gory:
"Bok Maja! Seminar je bio nevjerovatan, stvarno savršen. Možeš li mi poslati ime muzike jer žalim na nju vježbati kod kuće. Puno ti hvala. Nadam se da ću te uskoro ponovo vidjeti."

M.Loris:
"Hvala ti mnogo za seminar koji je bio savršen!!"

V.Gouzet:
"Želim vam siguran povratak i hvala još jednom za vikend koji je bio vrlo interesantan i vrlo informativan..."

O.Deplenque:
"Seminar je bio savršen, stvarno smo naučili puno. Od njega ćemo imati vrlo mnogo koristi"

J.Goussard:
"Još jednom hvala na vašem dolasku. Bio je to uspješan vikend!"

S.C.Ferchauld:
"Hvala vam za vaš trud. Sada ponovo krećemo jači nego prije!"

M.Dheud:
"Hvala vam! Ovo je bilo fantastično!"

M.Columb:
"Hvala vam za ovaj mažoret seminar. Mnogo smo naučili u ova dva dana. Bilo je jako dobro, sve cure iz mog tima i ja smo zavoljeli ovaj način rada. Pusa!"

Ove godine naši treneri su trenirali:
- seminar Slovenskog ureda za kulturu (SKLAD) za mažoretkinje Slovenije (30 polaznika iz cijele Slovenije)
- seminar Francuske mažoret asocijacije (24 polaznika iz cijele Francuske)
- Mažoretkinje Sevnica, Slovenija
- Mažoretkinje Bela Crkva, Srbija
- Mažoretkinje otoka Ugljana
- Karlovačke mažoretkinje
- Vinkovačke mažoretkinje
- Mažoretkinje OŠ za srednje i slabo retardiranu djecu "Nad Lipom"




OD 28.11. DO 7.12.


UZ NAS JOŠ 20-TAK GRUPA

Uz nas na turneji u Dubaiu, Abu Dhabiu i ostalim gradovima Ujedinjenih Arapskih Emirate biti će još i 20-tak grupa iz Italije, Njemačke, Engleski, Crne Gore (Feška Kotor), Portugala, Slovačke, Irske, Španjolske i UAE.

Svaki dan ćemo imati po jedan nastup u drugom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a biti ćemo bazirani u Dubaiu.





NASTUPI

- utorak 3.11. u 7:00 ured (ispraćaj Dinama u Atenu), o/o Šef

- četvrtak 5.11. u 9:45 ured (doček Dinama iz Atene), o/o Šef

- nedjelja 8.11. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (1.HNL:Dinamo-Istra 1961), o/o ????:



FOTKE SA AKCIJE "KUPUJMO HRVATSKO"

Već godinama Hrvatska gospodarska komora na Trgu bana Jelačića provodi hvale vrijednu akciju "Kupujmo Hrvatsko", a na kojoj i mi tradicionalno nastupamo tijekom otvaranja





























------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 02.11.2015. u 08:53) komentiraj (11)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.