SVA TRI PRVA MJESTA


Zagrebačke mažoretkinje su osvojile

SVA TRI PRVA MJESTA NA PRVENSTVU EUROPE

u sve tri kategorije (seniorke, juniorke i kadetkinje)

i to sa ogromnom prednošću i gotovo svim indexima 1 (kadetkinje i juniorke sa svima, seniorke sa jednim indexom 2)


Drage moje curke
Sve ovo vrijeme dok sam prolazio najveću krizu u životu ustrajao sam samo i isključivo radi vas. I kao što vam je rekao naš manager Florian Virgili "Alen je bio uz mene kad mi je bilo najteže i da nije bilo njega ne bi danas bilo ni mene, tako i vi sada više nego ikada morate biti uz njega i biti njegova snaga". I bili ste. Vi ste te koje ste me održali pri površini. I sada kada se sve u EMA-i razvilo toliko dobro i kada je rezultiralo potpunim uspjehom zapravo sam shvatio kako su ljudi nezahvalni, dvolični i jadni, a kako je moja glavna snaga upravo moj tim. Ne mogu vam dovoljno zahvaliti na tome.

I zato sam naglašavao toliko puta da uopće nije bitno hoćete li osvojiti medalju ili ne. Bitno je da ste dali sve od sebe i da ste takav tim kakav jeste. A pokazali ste da ste najbolji tim na svijetu. Uvijek su Zagrebačke mažoretkinje bile najjače kada ne osvoje prvo mjesto. Tada grizu, tada se ubijaju na treninzima i tada doslovce melju sve pred sobom. I ovaj puta je bilo tako. Hvala vam što ste još jednom ponovili kao i nakon Verone "osvojili smo zlato, srebro nam se desilo". I ne zaboravite naše pravilo broj 1: "Pobjednici ostvaruju uspjehe, gubitnici traže izlike". I vi niste tražili izlike, vi ste dali sve od sebe i još jednom ostvarili uspjeh. I to kakav uspjeh. Ostavili ste konkurenciju kilometrima iza sebe. Naravno sad se nećemo uspavati jer smo vidjeli koliko su Radeče, Trebnje i ostali jaki.

Naravno ogromna hvala svima koji su zaslužni za ovaj uspjeh. Prvenstveno našoj trenerici Petri Lukši koja je napravila još jedan defile i koreografiju od kojih su se svima ježile dlake na rukama, ali doslovce. A pala je i pokoja suza. Svaka koreografija i defile su bolji i bolji.

Jednako tako i ogromna hvala trenerici juniorki i seniorki Doroteji Kukolji koja je trenirala timove po 6 sati dnevno, napravila odlične defileje i uspjela uvježbati tim na ovakvom nivou usprkos svih povreda, bolesti, maturalaca, neviđenih pljuskova radi kojih je bio pravi potop pod Zapadnom tribinom Maksimirskog stadiona zbog čega par zadnjih treninga nismo vježbali na stazi nego se snalazili na neadekvatnim prostorima….

Ogromna hvala našoj predstojnici ureda Maji koja je na svoja leđa preuzela cjelokupnu organizaciju obzirom da sam ja bio potpuno posvećen Prvenstvom i nisam imao ni malo vremena za tim. Maja se naradila kao nikada, spavala je svega sat-dva dnevno, a shvatio sam „koliko je sati“ kada je u nedjelju navečer umjesto tulumarenja sa svima u Irskom pubu odlučila ići spavati potpuno premorena. Maja spavati umjesto tuluma???? U svakom slučaju Maja je na ovom prvenstvu bila i organizator, i medijator prema roditeljima, i rješavala probleme, i pomagala trenerima oko frizura, šminke i tima, i bila najglasnija navijačica (i potpuno izgubila glas), i još pomagala prijateljskim timovima koji su doživjeli ogromne probleme na putu.

Velika hvala i cijelom stručnom stožeru. Hvala Ireni i Višnjici na danonoćnoj zdravstvenoj i nutricionističkoj brizi za tim, na noćnim obilascima svih cura prije spavanja, na ekspresnoj reakciji za sve zdravstvene probleme, na tome što ste u isto vrijeme bile i psihijatri i psiholozi, ali i na podršci svima ostalima glede „standardnih motivacijskih tekućih pitanja“. Još više hvala na pomoći koja nije bila samo oko zdravstvene brige, vi ste nam daleko više od samo zdravstvene službe. Ogromna hvala Zdenki na desecima sati provedenim oko šminkanja, priprema za to koje su počele još davno prije u Zagrebu i kulminirale dugotrajnim šminkanjem i popravljanjem šminke na samom borilištu. Jednako hvala Valentini na isto tako desecima sati izrade frizura. Naša Behinko ne samo da je frizerka ona je daleko više od toga. Pa konačno ona nikada nije ni prestala biti zagrebačka mažoretkinja. To nije prestala biti ni naša Bosanka Marina, koja je daleko više od maserke, ona je bila dobar duh i ovog puta, vedra, nasmijana i širitelj dobre vibre, ali i osoba koja je pomogla i utrčala gdje god je trebalo. Kao i uvijek do sada. Mnogo hvala Gogi koja je na sebe preuzela vodstvo puta sa svim problemima koji su na putu ovaj puta bili, kao i oko organizacije smještaja i prehrane koja je usprkos početnim problemima ispala super. Hvala našem fotografu Žacu koji je snimio vjerojatno 10.000 fotki, ali jednako tako bio dio ekipe, 24 sata sa timom. Hvala našim vozačima koji su vozili preko svake razumne mjere i doslovce taksirali unutar Albija. Pokoji puta sam mislio da su preuzeli neku gradsku liniju od gradskog prijevoza koliko se naš bus vidjelo u gradu. Hvala i što ste uskočili prijateljskom timu iz B.Crkve i zamijenili njihov pokvareni autobus umjesto da ste u to vrijeme spavali.

Na kraju najveća hvala našim navijačima koji su bili nevjerojatni. Atmosfera koju ste stvorili je ledila krv u žilama. Bili ste najglasniji, ma kakvi najglasniji bili ste gromoglasni, enormno gromoglasni, ali i bili ste korektni prema konkurenciji kao i uvijek, jednom riječju bili ste savršeni. I kad se navijalo i kad se partijalo, ali i kad se pomagalo oko tima, klope, cuge, sendviča, roštilja, prve zajedničke jutarnje kava... ma ekipa, zakon ste. Stvarno ste zakon, nevjerojatna ekipa. Naravno posebno se tu treba zahvaliti našoj liderskoj grupi kojoj nije bio problem u pola noći postavljati banere kako bi preduhitrili ostale, koji su satim prije navijača bili na tribini, koji su izgubili glas i koji su tu bili udarna grupa za bilo koji posao i pomoć oko tima. Vi ste naš dream team. Petrašić je i ovaj puta pokazala kako je odličan lider, kako zna i hoće organizirati navijače i koja je stvorila navijačku skupinu o kojoj svi pričaju, a koja je najveći motivator našim curama.

Svima vama ogromno hvala, vi ste Zagrebačke mažoretkinje, ponos našeg ljubljenog grada!!!!

Uvijek i iskreno vaš

Alen.


AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




NASTUPI

- četvrtak 3.9. u 18:30 sati, Palmotićeva 30 (Eurobasket otvaranje, Trg bana Jelačića), o/o Šef

- subota 5.9. u 9:00 sati, ZET-ova remiza na Trešnjevci (obilježavanje godišnjice vođenja ZET-ovih linija), o/o Šef

- subota 5.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- nedjelja 6.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- ponedjeljak 7.9. u ???? sati, KD Vatroslava Lisinskog (Hanžekovićev memorijal, kod Nacionalne i sveučilište knjižnice), o/o Šef

- utorak 8.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- utorak 8.9. u ???? sati, službeni ulaz Atletskog stadiona Mladost (Hanžekovićev memorijal), o/o Šef

- srijeda 9.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- četvrtak 10.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef















------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 31.08.2015. u 06:44) komentiraj (69)

CURE SU BILE MRAK


1A sastavi su došli oko 8 sati u Albi na Europsko prvenstvo nekih 1.600 km od Zagreba. Svi im držimo fige i želimo sreću. Cure volimo vas i ponosni smo na vas. Vi ste Zagreb!



IZVJESCE IZ EUROPSKOG
Cure su bile presuper. Sva tri dobna razreda.

Posebno sam bio ponosan sto su navijale za sve timove, pa čak i najveću konkurenciju.



LIVE STREAM SA PRVENSTVA

Zelite li pratiti prvenstvo to mozete na:

http://www.ustream.tv/channel/studioviba



OGROMAN ANGAŽMAN NA EUROPSKOM PRVENSTVU U KOŠARCI

Na Europskom prvenstvu u košarci, koje se održava u rujnu u Zagrebu, dobili smo ogroman angažman

- dočekivat ćemo VIP uglednike u Zračnoj luci Zagreb
- plesat ćemo na otvaranju Europskog prvenstva sa posebnom koreografijom samo za tu priliku
- odradit ćemo ceremonijal otvaranja
- odradit ćemo sve VIP protokole na otvaranju
- svaki dan natjecanja ćemo sa 52 osobe sujelovati u VIP protokolima, hospitalitiju u VIP zonama i natjecateljskim zonama i to 10 sati na sve tri utakmice
- ustupit ćemo logistiku za natjecanje (zastave, trake za odvajanje, stolove, mobilne stanice...)

Ukupno ćemo odraditi preko 3.000 sati u samo 6 dana, a u Areni Zagreb će biti konstantno preko 50 naših mažoretkinja, kao i koordinatori za pojedine segmente organizacije.



AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




NASTUPI

- subota 29.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o ????:



FOTKE sa prvog treninga priprema za Europsko

slike Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

Ovako je to bilo na prvom treningu priprema, nakon ljetne stanke, prije tri tjedna
























------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 28.08.2015. u 10:03) komentiraj (19)

CURKE, SRETNO NA EUROPSKOM!


Curke moje,
Svi znamo koliko smo truda, energije i samoodricanja dali za ovo prvenstvo. Ne mogu vam riječima prenijeti koliko smo vam svi zahvalni na tome. Jer napravili ste to za sebe, za svoje roditelje, ali najviše za Zagrebačke mažoretkinje, svoj grad Zagreb i svoju Domovinu. Budite ponosne na sebe jer vi ste nastavljačice svih onih generacija uspješnih Zagrebačkih mažoretkinja koje su gradile i uzdigle ovaj tim na vrh. Budite ponesne jer vi ste dio najboljeg tima, dio najboljeg suvernira Zagreba i najbolje ambasadorice Zagreba, kako je to lijepo rekao naš gradonačelnik.

Ne sumnjam da ćete osvojiti najbolja odličja, no još jednom ponavljam, nije bitno kakva medalje će biti oko vrata i hoće li je uopće biti nego da ste dali sve od sebe. A dali ste. I za kraj još jednom naglašavam kako ste me učinili ponosnim što ste sportski čestitali onima koji su bili bolji. Nisam nimalo sumnjao i znam da će se to uvijek destiti, jer ste vi od malena tako odgajati. Nadam se da ćemo i mi jednom doživjeti takvo sportsko ponašanje od naše konkurencije. A prilika će biti već u Albiju, jer kao što sam rekao nakon Državnog, ovaj utakmica ima dva poluvremena!

Hvala svim navijačima koji su se u toliko velikom broju odazvali da sa nama idu u Francusku, hvala svim trenerima, svim članovima stručnog stožera, hvala Zdenki i Valentini na novim frizurama i šminki.

Puno sreće cure na Europskom, sretan vam put do Albija, i budite tamo Zagrebačke mažoretkinje. To je više nego dovoljno, ponosnima ste nas već napravili.

Voli vas vaš, iskreno i samo vaš

Šef



DOROTEJA OD DRŽAVNOG TRENIRA SENIORSKI 1A

Od Državnog prenestva Seniorski 1A sastav trenira Doroteja Kukolja, bivša predvodnica i trenerica 1A juniorskog sastava. Osim treninga Doroteja je koreografirala i sav natjecateljski progam za Europsko prvenstvo. Stoga ćemo na ovogodišnjem Europskom vidjeti neki drugačiji Zagreb. Doroteja je superiorno odradila treninge tijekom svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza, prilagodila je koreografiju, te je napravila potpuno novi defile.

Maja je već na zimu željela prekinuti trenirati Seniorski 1A ali sam je ja zamolio da dovrši treninge do Državnog, a odluku je u svibnju donijela potpuno sama. Naravno i nakon toga ostala je sa timom i aktivno sudjeluje u svim segmentima napredovanja tima, pa je tako i aktivno sudjelovala u pripremnim radnjama za Europsko među kojima i frizurama i šminki. Tijekom Majinog odlaska i predvodnica i nova trenerica su održale vrlo emotivne govore, predvodnica je čak i pustila suzu. Ja bih se, kao i one, prvenstveno zahvalio Maji na ogromnom trudu i samoodricanju, na velikim stvarima koje je napravila za Zagrebačke mažoretkinje, na izvrsnim treninzima, maštovitim koreografijama i nizu inovativnosti koje je uvela. Majina energija i trud su nadnaravni, a ljubav prema našem timu je istinska i ogromna. Stoga Maja ogromno ti HVALA od svih nas!



OGROMAN ANGAŽMAN NA EUROPSKOM PRVENSTVU U KOŠARCI

Na Europskom prvenstvu u košarci, koje se održava u rujnu u Zagrebu, dobili smo ogroman angažman

- dočekivat ćemo VIP uglednike u Zračnoj luci Zagreb
- plesat ćemo na otvaranju Europskog prvenstva sa posebnom koreografijom samo za tu priliku
- odradit ćemo ceremonijal otvaranja
- odradit ćemo sve VIP protokole na otvaranju
- svaki dan natjecanja ćemo sa 52 osobe sujelovati u VIP protokolima, hospitalitiju u VIP zonama i natjecateljskim zonama i to 10 sati na sve tri utakmice
- ustupit ćemo logistiku za natjecanje (zastave, trake za odvajanje, stolove, mobilne stanice...)

Ukupno ćemo odraditi preko 3.000 sati u samo 6 dana, a u Areni Zagreb će biti konstantno preko 50 naših mažoretkinja, kao i koordinatori za pojedine segmente organizacije.



UPUTE ZA EUROPSKO
POLAZAK: ČETVRTAK 27.8.2015. u 11:00 sa Zapadnog parkirališta Zagrebačkog velesajma
POVRATAK: PONEDJELJAK 31.8.2015. oko 19:00 na Zap.parkiralište Zagrebačkog velesajma

KAKO DO EUROPSKE ZDRAVSTVENE ISKAZNICE:
Naše zdravstveno osiguranje ne pokriva liječenje u Francuskoj tj. obavezno morate imati zdravstvenu iskaznicu Europske unije (EKZO) koja pokriva hitnu medicinsku pomoć i osnovnu liječničku njegu. Ovu iskaznicu vrlo jednostavno dobijete preko Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i besplatna je.

Ako do sada niste imali EKZO morate učiniti slijedeće:
1. Otvorit stranicu HZZO (http://www.hzzo.hr/)
2. Sa lijeve strane kliknuti na link Europska iskaznica, popuniti zahtjeva i predati ga online.
3. Za 7 dana iskaznica bi trebala biti gotova (ne čekajte zadnji čas) i podižete ju u izabranom uredu HZZO-a.

Ako ste imali EKZO iskaznicu i ističe vam prije 31.8. morate napraviti slijedeće:
1. Otići u HZZO sa starom EKZO
2. Popuniti obrazac koji tamo dobijete, da se poništi stara i izda nova EKZO
3. Za 7 dana nova iskaznica bi trebala biti gotova (ne čekajte zadnji čas) i podižete ju u istom uredu HZZO-a.

Vrlo je preporučljivo napraviti POLICU DODATNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA (koja pokriva bolnička liječenja do 10.000 EUR), tj. ne samo nužnu liječničku skrb koju pokriva EKZO. Policu možete napraviti u bilo kojem osiguravajućem društvu. Policu možete napraviti i preko Zagrebačkih mažoretkinja (Croatia osiguranje) za 25 kn (za svih 5 dana puta).

ZABRANJENO SA SOBOM UZIMATI
- energetske napitke, gazirane napitke posebno Coca-colu i sl.
- alkohol bilo kakve vrste
- prekomjerne količine prtljage (mnogo nas je i imamo mnogo službene opreme)
- namrgođene face

NAJSTROŽE JE ZABRANJENO:
- pušenje i konzumacija alkohola u autobusu i sobama hotela
- bacanje otpadaka (za to postoje predviđene košare)
- vozač se zaustavlja isključivo prema naputcima Goge i nikoga drugoga – pa stoga i ne pitajte!
- šetnja po autobusu (isključivo se smije sjediti na svojim sjedalima)
- ako Vam je mučno tražite vrećicu ili gore navedene da zaustave autobus i to prije nego uneredite sjedalo!
- lijepljenje kauguma
- ukoliko roditelji idu kao navijači zabranjeno je boraviti sa njima, a posebno dolazak roditelja u hotel ili zonu natjecanja (tijekom cijelog prvenstva mažoretkinje su isključivo sa timom, a nikako i nikada sa roditeljima)

OBAVEZNO PONAŠANJE DO EUROPSKOG PRVENSTVA
1. Najstrože zabranjena vožnja bicikla
2. Najstrože zabranjeno rolanje
3. Najstrože zabranjeno bilo kakvo trčanje
4. Pazite kako hodate po stepenicama
5. Spavati obavezno 9 sati dnevno
6. Najstrože zabranjeno piti Coca-colu i ostala gazirana pića, te juice i Cedevitu (čak i u malim količinama!!!)
7. Piti puno vode (najmanje 4 litre dnevno)
8. Zabranjeno je jesti tešku hranu kao što su grah, masna svinjetina, ljuto i vrlo začinjeno, teške umake i sl…
9. Obavezno piti kalcij i magnezij koji se ekstremno gubi pri fizičkim naporima, pa rezultira otkazivanjem mišića. Preporučamo: Natural Wealth Magnezij 250mg i Natural Wealth Kalcij 600 po jednu tabletu dnevno (za kadete i juniore upola manja doza), izbjegavajte kalcij i magnezij od proizvođača poput PEZ-a, šumeći, sa okusima i sl. koji se prodaju u samoposlugama i rade više štete nego koristi.
10. Piti što više Isotonika (preporučamo Vindijin Isosport ili Jamnica Pro Sport, ali nikako ne gazirani, ne preporučamo Coca-colin Powerade i sl.). Preporučljiva količina Isotonika je 2 l dnevno, no u dane treninga i više.

NEMOJTE DA SADA ZADNJI TJEDAN NETKO SLOMI RUKU, IŠČAŠI NOGU ISL. JER SADA JE NEMOGUĆE UVJEŽBATI ZAMJENU!

PAZITE NA PREHRANU! MNOGO SPAVAJTE!

U Francusku idemo po zlato! No, ako se isto ne desi, nije bitno, jer jedino bitno je da ste se potrudili i dali sve od sebe! A ako postoji netko bolji treba mu sportski i pošteno čestitati, te biti ponosan što ste dali 100%. To je jedino važno!!!! Nije dovoljno napisati “mi smo gospoda”, tako se treba i ponašati


NAVIJAČI UZMITE NAVIJAČKE REKVIZITE:
- zviždaljke (kod kineza koštaju 1-2 kn)
- bubnjeve i druge udaraljke
- ružilica razne (trube, vuvuzele, klepetalo...),
- zagrebačke zastave svih dimenzija
- transparente ili bilo kakve natpise za naše cure
- zagrebačko-plave majce (mogu i Dinamove, Cibonine, Medveščakove ili nešto slično)
- zagrebačko-plave kape
- obojajte lice u plavo



AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- četvrtak 27.8. u 11:00 Zapadno parkiralište Zagrebačkog velesajma (odlazaka na Europsko prvenstvo mažoretkinja), o/o Goga:

- subota 29.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o ????:



FOTKE sa utakmice Dinamo-Hajduk

slike Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja


















------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 26.08.2015. u 03:23) komentiraj (27)

IMAMO OGROMAN ANGAŽMAN NA EUROPSKOM PRVENSTVU U KOŠARCI

Na Europskom prvenstvu u košarci, koje se održava u rujnu u Zagrebu, dobili smo ogroman angažman

- dočekivat ćemo VIP uglednike u Zračnoj luci Zagreb
- plesat ćemo na otvaranju Europskog prvenstva sa posebnom koreografijom samo za tu priliku
- odradit ćemo ceremonijal otvaranja
- odradit ćemo sve VIP protokole na otvaranju
- svaki dan natjecanja ćemo sa 52 osobe sujelovati u VIP protokolima, hospitalitiju u VIP zonama i natjecateljskim zonama i to 10 sati na sve tri utakmice
- ustupit ćemo logistiku za natjecanje (zastave, trake za odvajanje, stolove, mobilne stanice...)

Ukupno ćemo odraditi preko 3.000 sati u samo 6 dana, a u Areni Zagreb će biti konstantno preko 50 naših mažoretkinja, kao i koordinatori za pojedine segmente organizacije.



UPUTE ZA EUROPSKO
POLAZAK: ČETVRTAK 27.8.2015. u 11:00 sa Zapadnog parkirališta Zagrebačkog velesajma
POVRATAK: PONEDJELJAK 31.8.2015. oko 19:00 na Zap.parkiralište Zagrebačkog velesajma

KAKO DO EUROPSKE ZDRAVSTVENE ISKAZNICE:
Naše zdravstveno osiguranje ne pokriva liječenje u Francuskoj tj. obavezno morate imati zdravstvenu iskaznicu Europske unije (EKZO) koja pokriva hitnu medicinsku pomoć i osnovnu liječničku njegu. Ovu iskaznicu vrlo jednostavno dobijete preko Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i besplatna je.

Ako do sada niste imali EKZO morate učiniti slijedeće:
1. Otvorit stranicu HZZO (http://www.hzzo.hr/)
2. Sa lijeve strane kliknuti na link Europska iskaznica, popuniti zahtjeva i predati ga online.
3. Za 7 dana iskaznica bi trebala biti gotova (ne čekajte zadnji čas) i podižete ju u izabranom uredu HZZO-a.

Ako ste imali EKZO iskaznicu i ističe vam prije 31.8. morate napraviti slijedeće:
1. Otići u HZZO sa starom EKZO
2. Popuniti obrazac koji tamo dobijete, da se poništi stara i izda nova EKZO
3. Za 7 dana nova iskaznica bi trebala biti gotova (ne čekajte zadnji čas) i podižete ju u istom uredu HZZO-a.

Vrlo je preporučljivo napraviti POLICU DODATNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA (koja pokriva bolnička liječenja do 10.000 EUR), tj. ne samo nužnu liječničku skrb koju pokriva EKZO. Policu možete napraviti u bilo kojem osiguravajućem društvu. Policu možete napraviti i preko Zagrebačkih mažoretkinja (Croatia osiguranje) za 25 kn (za svih 5 dana puta).

ZABRANJENO SA SOBOM UZIMATI
- energetske napitke, gazirane napitke posebno Coca-colu i sl.
- alkohol bilo kakve vrste
- prekomjerne količine prtljage (mnogo nas je i imamo mnogo službene opreme)
- namrgođene face

NAJSTROŽE JE ZABRANJENO:
- pušenje i konzumacija alkohola u autobusu i sobama hotela
- bacanje otpadaka (za to postoje predviđene košare)
- vozač se zaustavlja isključivo prema naputcima Goge i nikoga drugoga – pa stoga i ne pitajte!
- šetnja po autobusu (isključivo se smije sjediti na svojim sjedalima)
- ako Vam je mučno tražite vrećicu ili gore navedene da zaustave autobus i to prije nego uneredite sjedalo!
- lijepljenje kauguma
- ukoliko roditelji idu kao navijači zabranjeno je boraviti sa njima, a posebno dolazak roditelja u hotel ili zonu natjecanja (tijekom cijelog prvenstva mažoretkinje su isključivo sa timom, a nikako i nikada sa roditeljima)

OBAVEZNO PONAŠANJE DO EUROPSKOG PRVENSTVA
1. Najstrože zabranjena vožnja bicikla
2. Najstrože zabranjeno rolanje
3. Najstrože zabranjeno bilo kakvo trčanje
4. Pazite kako hodate po stepenicama
5. Spavati obavezno 9 sati dnevno
6. Najstrože zabranjeno piti Coca-colu i ostala gazirana pića, te juice i Cedevitu (čak i u malim količinama!!!)
7. Piti puno vode (najmanje 4 litre dnevno)
8. Zabranjeno je jesti tešku hranu kao što su grah, masna svinjetina, ljuto i vrlo začinjeno, teške umake i sl…
9. Obavezno piti kalcij i magnezij koji se ekstremno gubi pri fizičkim naporima, pa rezultira otkazivanjem mišića. Preporučamo: Natural Wealth Magnezij 250mg i Natural Wealth Kalcij 600 po jednu tabletu dnevno (za kadete i juniore upola manja doza), izbjegavajte kalcij i magnezij od proizvođača poput PEZ-a, šumeći, sa okusima i sl. koji se prodaju u samoposlugama i rade više štete nego koristi.
10. Piti što više Isotonika (preporučamo Vindijin Isosport ili Jamnica Pro Sport, ali nikako ne gazirani, ne preporučamo Coca-colin Powerade i sl.). Preporučljiva količina Isotonika je 2 l dnevno, no u dane treninga i više.

NEMOJTE DA SADA ZADNJI TJEDAN NETKO SLOMI RUKU, IŠČAŠI NOGU ISL. JER SADA JE NEMOGUĆE UVJEŽBATI ZAMJENU!

PAZITE NA PREHRANU! MNOGO SPAVAJTE!

U Francusku idemo po zlato! No, ako se isto ne desi, nije bitno, jer jedino bitno je da ste se potrudili i dali sve od sebe! A ako postoji netko bolji treba mu sportski i pošteno čestitati, te biti ponosan što ste dali 100%. To je jedino važno!!!! Nije dovoljno napisati “mi smo gospoda”, tako se treba i ponašati


NAVIJAČI UZMITE NAVIJAČKE REKVIZITE:
- zviždaljke (kod kineza koštaju 1-2 kn)
- bubnjeve i druge udaraljke
- ružilica razne (trube, vuvuzele, klepetalo...),
- zagrebačke zastave svih dimenzija
- transparente ili bilo kakve natpise za naše cure
- zagrebačko-plave majce (mogu i Dinamove, Cibonine, Medveščakove ili nešto slično)
- zagrebačko-plave kape
- obojajte lice u plavo



AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

ponedjeljak 24.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 25.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- utorak 25.8. u 18:30 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (posljednje pretkolo lige prvaka Dinamo-Skenderbeg Korce), o/o Lukša:

- četvrtak 27.8. u 11:00 Zapadno parkiralište Zagrebačkog velesajma (odlazaka na Europsko prvenstvo mažoretkinja), o/o Goga:

- subota 29.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o ????:



FOTKE sa utakmice Dinamo-Fola

slike Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja




















------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 24.08.2015. u 00:21) komentiraj (28)

LIDERSKA GRUPA MEĐU 130 OSOBA KOJE IDU NA EUROPSKO


Na Europsko prvenstvo u Albi ide 130 osoba, od čega je čaga je više od 70 navijača, a među njima i Liderska grupa. Naša skupina je skoro duplo brojnija od prve slijedeće najbrojnije iz Hrvatske. Posebno nam je drago što smo stvorili dogovor sa najjačom navijačkom skupinom Europe oko zajedničkog navijanja, a na Europskom su i drugi naši tradicionalni prijatelji, pa će naše navijanje biti gromoglasno kao i na Državnom prvenstvu.



UPUTE ZA EUROPSKO
POLAZAK: ČETVRTAK 27.8.2015. u 11:00 sa Zapadnog parkirališta Zagrebačkog velesajma
POVRATAK: PONEDJELJAK 31.8.2015. oko 19:00 na Zap.parkiralište Zagrebačkog velesajma

KAKO DO EUROPSKE ZDRAVSTVENE ISKAZNICE:
Naše zdravstveno osiguranje ne pokriva liječenje u Francuskoj tj. obavezno morate imati zdravstvenu iskaznicu Europske unije (EKZO) koja pokriva hitnu medicinsku pomoć i osnovnu liječničku njegu. Ovu iskaznicu vrlo jednostavno dobijete preko Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i besplatna je.

Ako do sada niste imali EKZO morate učiniti slijedeće:
1. Otvorit stranicu HZZO (http://www.hzzo.hr/)
2. Sa lijeve strane kliknuti na link Europska iskaznica, popuniti zahtjeva i predati ga online.
3. Za 7 dana iskaznica bi trebala biti gotova (ne čekajte zadnji čas) i podižete ju u izabranom uredu HZZO-a.

Ako ste imali EKZO iskaznicu i ističe vam prije 31.8. morate napraviti slijedeće:
1. Otići u HZZO sa starom EKZO
2. Popuniti obrazac koji tamo dobijete, da se poništi stara i izda nova EKZO
3. Za 7 dana nova iskaznica bi trebala biti gotova (ne čekajte zadnji čas) i podižete ju u istom uredu HZZO-a.

Vrlo je preporučljivo napraviti POLICU DODATNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA (koja pokriva bolnička liječenja do 10.000 EUR), tj. ne samo nužnu liječničku skrb koju pokriva EKZO. Policu možete napraviti u bilo kojem osiguravajućem društvu. Policu možete napraviti i preko Zagrebačkih mažoretkinja (Croatia osiguranje) za 25 kn (za svih 5 dana puta).

ZABRANJENO SA SOBOM UZIMATI
- energetske napitke, gazirane napitke posebno Coca-colu i sl.
- alkohol bilo kakve vrste
- prekomjerne količine prtljage (mnogo nas je i imamo mnogo službene opreme)
- namrgođene face

NAJSTROŽE JE ZABRANJENO:
- pušenje i konzumacija alkohola u autobusu i sobama hotela
- bacanje otpadaka (za to postoje predviđene košare)
- vozač se zaustavlja isključivo prema naputcima Goge i nikoga drugoga – pa stoga i ne pitajte!
- šetnja po autobusu (isključivo se smije sjediti na svojim sjedalima)
- ako Vam je mučno tražite vrećicu ili gore navedene da zaustave autobus i to prije nego uneredite sjedalo!
- lijepljenje kauguma
- ukoliko roditelji idu kao navijači zabranjeno je boraviti sa njima, a posebno dolazak roditelja u hotel ili zonu natjecanja (tijekom cijelog prvenstva mažoretkinje su isključivo sa timom, a nikako i nikada sa roditeljima)

OBAVEZNO PONAŠANJE DO EUROPSKOG PRVENSTVA
1. Najstrože zabranjena vožnja bicikla
2. Najstrože zabranjeno rolanje
3. Najstrože zabranjeno bilo kakvo trčanje
4. Pazite kako hodate po stepenicama
5. Spavati obavezno 9 sati dnevno
6. Najstrože zabranjeno piti Coca-colu i ostala gazirana pića, te juice i Cedevitu (čak i u malim količinama!!!)
7. Piti puno vode (najmanje 4 litre dnevno)
8. Zabranjeno je jesti tešku hranu kao što su grah, masna svinjetina, ljuto i vrlo začinjeno, teške umake i sl…
9. Obavezno piti kalcij i magnezij koji se ekstremno gubi pri fizičkim naporima, pa rezultira otkazivanjem mišića. Preporučamo: Natural Wealth Magnezij 250mg i Natural Wealth Kalcij 600 po jednu tabletu dnevno (za kadete i juniore upola manja doza), izbjegavajte kalcij i magnezij od proizvođača poput PEZ-a, šumeći, sa okusima i sl. koji se prodaju u samoposlugama i rade više štete nego koristi.
10. Piti što više Isotonika (preporučamo Vindijin Isosport ili Jamnica Pro Sport, ali nikako ne gazirani, ne preporučamo Coca-colin Powerade i sl.). Preporučljiva količina Isotonika je 2 l dnevno, no u dane treninga i više.

NEMOJTE DA SADA ZADNJI TJEDAN NETKO SLOMI RUKU, IŠČAŠI NOGU ISL. JER SADA JE NEMOGUĆE UVJEŽBATI ZAMJENU!

PAZITE NA PREHRANU! MNOGO SPAVAJTE!

U Francusku idemo po zlato! No, ako se isto ne desi, nije bitno, jer jedino bitno je da ste se potrudili i dali sve od sebe! A ako postoji netko bolji treba mu sportski i pošteno čestitati, te biti ponosan što ste dali 100%. To je jedino važno!!!! Nije dovoljno napisati “mi smo gospoda”, tako se treba i ponašati


NAVIJAČI UZMITE NAVIJAČKE REKVIZITE:
- zviždaljke (kod kineza koštaju 1-2 kn)
- bubnjeve i druge udaraljke
- ružilica razne (trube, vuvuzele, klepetalo...),
- zagrebačke zastave svih dimenzija
- transparente ili bilo kakve natpise za naše cure
- zagrebačko-plave majce (mogu i Dinamove, Cibonine, Medveščakove ili nešto slično)
- zagrebačko-plave kape
- obojajte lice u plavo



RODITELJSKI SASTANAK

OBAVEZAN ZA SVE NAVIJAČE KOJI IDU SA NAMA NA PUT, a fakultativan (ali jako preporučamo) za sve roditelje i mažoretkinje 1A sastava

u PETAK 21.8. u 18:30 sati na stadionu Maksimir (zapadna tribina)



AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

petak 21.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

subota 22..8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 11:00-14:00

ponedjeljak 24.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 25.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- utorak 25.8. u 18:30 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (posljednje pretkolo lige prvaka Dinamo-Skenderbeg Korce), o/o Lukša:

- četvrtak 27.8. u 11:00 Zapadno parkiralište Zagrebačkog velesajma (odlazaka na Europsko prvenstvo mažoretkinja), o/o Goga:

- subota 29.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o ????:



FOTKE sa turneje u B.Ckrvu - 3. dio













Na kraju festivala slika sa dragim prijateljicama


Na večeri Rušimir je uspio srušit cvijeće sa ograde, naravno...


I još jedna cjelonočna tulumiška














I tako smo dočekali zoru...


Neki smo se tada slomili i otišli spavati, a ekipa najupornijih nastavila je ružiti do jutra, pa smo ih nakon buđenja našli na jutarnjoj kavi


Do ručka neki su se kupali, neki su bili na šetnji, neki su otišli u shoping, a neki su kartali


u povratku je Rušimir uspio uletit sa nogom u rupu uz šaht... nevjerovatno... nevjerovatno


kraj


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 21.08.2015. u 01:03) komentiraj (23)

KREĆU REKLAME ZA AUDICIJU


Od ovog tjedna kreću reklame za AUDICIJU na displejima u ZET-ovim tramvajima i autobusima. Uz to postavit ćemo jumbo plakate na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu, preko 3.000 plakata u svim školama, te nekim izlozima trgovina i drugim vrlo vidljivim objektima, podijelit ćemo preko 15.000 flajera, uredit izlog Turističke zajednice Zagreba, objavit oglase u nekim novinama, vrtit reklame na Laganini radiju, puštat obavijesti na svim drugim zagrebačkim radio postajama, te vršit direktnu promociju u nekim školama, te sa razglasom i kroz otvoreni krov naše Grand Vitare.

AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

srijeda 19.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

četvrtak 20.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

petak 21.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

subota 22..8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 11:00-14:00

ponedjeljak 24.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 25.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- četvrtak 19.8. u 11:30 prijevoz službenim autom (doček Dinama u ZL Zagreb), o/o Šef:



FOTKE sa turneje u B.Ckrvu - 2. dio

Policijska pratnja našeg busa uz zatvaranje pokrajnjih ulica zbog faca









I krenula je povorka Karnevala cvijeća, a orkestar je predvodio Plavko




...koji je bio vrlo "nestašan" čak i sa VIP-ovcima u povorci






Aaaaaa... preslatko






















...nastavak u idućem postu (716)...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 19.08.2015. u 00:22) komentiraj (10)

NAŠ MANAGER FLORIAN IZJAVO DA BEZ ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA NE BI BILO NI NJEGA


Vrijeme kakvo je trenutno u Hrvatskoj je bilo u Daxu svih dana turneje. No, ipak doživljaj ovog vrhunskog festivala je navjerovatan. Enorman broj ljudi na ulicama, posljednjeg dana tisuće ljudi pratilo je defile, doživjeli smo prve ovacije, nastup u Koridi, tulumarenje, odlična ekipa, orkestar izvrsno svirao... Dax je definitivno jedan od najboljih festivala na kojima smo bili i jedini na koji bi se ponovo vratili.

Nakon nevjerovatnog nastupa u Koridi gdje smo doživjeli prave ovacije, naš manager za Francusku, Španjolsku, Portugal, Benelux i Švicarsku, g. Florian Virgili nas je skupio te je održavo vrlo emotivan govor. Izjavio je kako su Zagrebačke mažoretkinje vrh Europe i neovisno o rezultatima sa predstojećeg Europskog prvenstva da smo mi vrhunska grupa koja je njegova referentna skupina. Posebno je naglasio da bez podrške našeg Šefa danas ne bi bilo ni njega ni njegova agencije, te da bez Zagrebačkih mažoretkinja ne bi bilo njegove agencije. Naglasio je kako u svom uredu ima sliku samo jedne jedine skupine od tisuća grupa koje angažira, a to su Zagrebačke mažoretkinje. Za iduću godinu Florian nam je ponudio vrlo atraktivnu turneju u jednu daleku zemlju, no o tome nakon potpisivanja ugovora.



RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

ponedjeljak 17.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 18.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 19.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

četvrtak 20.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

petak 21.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

subota 22..8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 11:00-14:00

ponedjeljak 24.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 25.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- utorak 18.8. u 9:00 ured, prijevoz službenim autom (ispraćaj Dinama iz ZL Zagreb), o/o Šef:

- četvrtak 19.8. u ???? prijevoz službenim autom (doček Dinama u ZL Zagreb), o/o Šef:



FOTKE sa turneje u B.Ckrvu - 1. dio

Kavica na putu





Tulum navečer




Koncert u koncertnom paviljonu u subotu








Kupanje







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 17.08.2015. u 10:21) komentiraj (11)

TRENING U NEDJELJU UMJESTO NA VELIKU GOSPU

Blagoslovljen Vam blagdan Velike Gospe iz dalekog Daxa!





RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

petak 14.8. stadion Maksimir
K1A 15:00-18:00
J1A 18:00-21:00

nedjelja 16.8. stadion Maksimir
K1A 18:00-21:00
J1A 15:30-18:30

ponedjeljak 17.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 18.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 19.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

četvrtak 20.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

petak 21.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

subota 22..8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 11:00-14:00

ponedjeljak 24.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 25.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- subota 15.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo), o/o ????:



FOTKE sa koncerta za kraj školske godine - 5. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)
















javascript:%20void(0);
Kraj!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 14.08.2015. u 10:13) komentiraj (11)

IDEMO NA TURNEJU U DAX



Država: Francuska
Grad: Dax

Udaljenost od Zagreba: 1.816 km
Ukupno ćemo priječi: 3.720 km

Polazak: srijeda 12.8. u 9:00 V.Trgovište, 10:00 ured, 10:45 autobusno okretište Črnomerec
Povratak: nedjelja 16.8. oko 20 h autobusno okretište Črnomerec, 21:00 V.Trgovište

Klima: U srijedu tijekom puta biti će 30 stupnjeva, no u Daxu će dnevna temperatura biti oko od 20 do 22 stupnja, uz povremene pljuskove.

Tečajna lista za Euro (EUR):
1 EUR = 7,55 HRK
1 HRK = 0,13 EUR

(materijale sa svim informacijama i naputcima ste dobili preko flajera)

Danas (u srijedu) idemo na turneu je u Dax, grad na Jugozapadu Francuske, koji je središte kantona Dax i istoimenog arrondissmenta, a dio je departmana Landes. Gradsko područje Grand Dax ima 55.000 stanovnika, a arrondissment kojeg je Dax glavni grad ima 216.000 stanovnika. Dax je i subprefektura departmana Landes. Kako je grad pozicioniran vrlo blizu Atlantskog oceana nadmorska visina mu je tek 2 do 30 metara.

Grad su osnovali rimljani i to pod imenom Civitas Aquensium. Dax je bio pod upravljanjem francuskih vojvoda i kraljeva sve do 1152 kada ga osvaja Henry II, te je bio pod engleskom vlašću sve do 1451. kada ga ponovo zauzimaju Francuzi na samom kraju stogodišnjeg rata. Dvije godine (1521-22) je bio po španjolskom vlasti, a nakon toga dio je Francuske. Dax je imao jednu od najstarijih katoličkih biskupija u Francuskoj koja datira iz sredine 3. stoljeća, a prvi biskup je bio mućenik Sv. Vincent od Xaintesa.

Dax je trgovačko i obrazovno središte departmana, a u njemu su jedne od najpoznatijih spa (toplica) i lječilišta termalnim vodama u Francuskoj. Dax ima vrlo razvijenu industriju, a najpoznatije industrijske grane su mu proizvodnja soli (50.000 tona godišnje), mineralne vode (25 milijuna boca godišnje), plastične folije (20.000 tona godišnje), papira (270 milijuna m2 od čega 60% izvoze), no najveći prihod dolazi od turizma. Zbog razvijenog turizma u pješačkoj zoni velik je broj restorana, butika i trgovina. Kako je Dax turistički grad ima čak 27 hotela i 120 restorana. Dax ima poznati kazino "Atrium". U Daxu je smještena Gospodarska komora departmana Landes. Grad je povezan autoputom, željezničkim kolodvorom na koji dolaze i superbrzi TGV vlakovi (najbrži vlakovi u Europi koji postižu i 300 km/h) a preko njega godišnje prođe čak 800.000 putnika. Dax ima aerodrom uz vojnu bazu.


U Daxu ima 10 vrtića, 11 osnovnih škola, niz gimnazija i srednji škola, nekoliko prihvatnih škola, te dva fakulteta. Grad ima i dva znanstvena instituta. Najveći je gradski muzej Muzee de Borda koji je ime dobio po Jean Charles de Borda matematičaru koji je izumio prvi metar i logaritamske tablice (u muzeju je i njegov kabinet). Uz njega u gradu je Musée Georgette-Dupouy (sa velikim brojem slika ovog poznatog slikara koji je živio i umro u Daxu). No najpoznatiji muzej je Musée de l'Aviation koji na preko 3.000 m2 ima jedinstven postav povijesnih aviona i helikoptera. Ovo je jedan od najpoznatijih europskih zrakoplovnih muzeja. Grad ima 5 stadiona, nekoliko sportskih dvorana, velik broj sportskih terena i hipodrom. Najpopularniji sportovi su ragbi, nogomet i košarka. Grad godišnje organizira nekoliko velikih festivala i karnevala.

Najpoznatije građevine su
- rimsko arheološko nalazište, groblje i svetište iz 2. stoljeća

- galsko-rimske zidine iz 4. stoljeća koje se protežu na kilometar i pola

- katedrala Notre Dame Ste-Marie (Blažene djevice Marije iz 13. stoljeća)






- Hotel Splendid (Art Deco)


- crkva Saint Vincent de Xaintes (Svetog Vincenta Xaintenski)

- Dax Arena, korida za borbu sa bikovima iz 1913. godine








- fontana Chaude, vruča fontana iz koje izbija voda od 64 stupnja iz dubine od 2.000 metara




- željeznički kolodvor iz 19. stoljeća


- kameni most iz 1857. godine




FESTIVAL "DAX LA FERIA" NA KOJEM MI NASTUPAMO OVE GODINE
Dax organizira velik broj borbi sa bikovima, a najveće su upravo za dane Daxa, kada 6 dana oko 15. kolovoza svakodnevno organiziraju velike koride. Za vrijeme Fetes de Dax "Dax la Feria", šestodnevnih svečanosti grada osim korida organiziraju se parade i povorke gradom, koncerti, velik broj ragbi utakmica, festival balona, vatrometi, te utrke krava gdje krave jure ulicama a tisuće gledatelja im se nastoji izmači .. Svake večeri održava se velik broj koncerata na otvorenom u cijelom gradu. U 6 dana registrira se čak 800.000 posjetitelja festivala. Tih dana građani su odjenuti u bijele hlače i majce sa crvenim maramama. Na tom festivalu ove godine nastupamo i mi.




















RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

srijeda 12.8. stadion Maksimir
K1A 15:00-18:00
J1A 18:00-21:00

četvrtak 13.8. stadion Maksimir
K1A 15:00-18:00
J1A 18:00-21:00

petak 14.8. stadion Maksimir
K1A 15:00-18:00
J1A 18:00-21:00

subota 15.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 11:30-14:30

ponedjeljak 17.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 18.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 19.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

četvrtak 20.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

petak 21.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

subota 22..8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 11:00-14:00

ponedjeljak 24.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 25.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- srijeda 12.8. u 10:45, okretište autobusa Črnomerec (turneja u Dax), o/o Šef:
# plesni nastupi S1A sa orkestrom Mrzlo polje.

- subota 15.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo), o/o ????:



FOTKE sa koncerta za kraj školske godine - 4. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)


















...nastavak displejnih fotki u idućem postu (0447)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 12.08.2015. u 00:06) komentiraj (11)

KREĆEMO REDOVNO RADITI


Od danas (ponedjeljka) kreću svakodnevni treninzi K1A i J1A, dok S1A već svakodnevno trenira od subote. Istovremeno ured počinje raditi redovnim tempom, svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 sati.



RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

pondjeljak 10.8. stadion Maksimir
K1A 10:00-13:00
J1A 10:00-13:00
S1A 18:00-21:00

utorak 11.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 19:00-22:00
S1A 17:00-20:00

srijeda 12.8. stadion Maksimir
K1A 15:00-18:00
J1A 18:00-21:00

četvrtak 13.8. stadion Maksimir
K1A 15:00-18:00
J1A 18:00-21:00

petak 14.8. stadion Maksimir
K1A 15:00-18:00
J1A 18:00-21:00

subota 15.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 11:30-14:30

ponedjeljak 17.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 18.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 19.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

četvrtak 20.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

petak 21.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

subota 22..8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 11:00-14:00

ponedjeljak 24.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

utorak 25.8. vatrogasci Novi Zagreb, Cimmermanova bb
K1A 09:00-12:00
J1A 16:00-19:00
S1A 19:00-22:00

srijeda 26.8. stadion Maksimir
K1A 09:00-12:00
J1A 09:00-12:00
S1A 12:00-15:00



NASTUPI

- srijeda 12.8. u 10:45, okretište autobusa Črnomerec (turneja u Dax), o/o Šef:
# plesni nastupi S1A sa orkestrom Mrzlo polje.

- subota 15.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo), o/o ????:



FOTKE sa koncerta za kraj školske godine - 3. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

















I prva u nizu displejnih fotki


...nastavak displejnih fotki u idućem postu


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 10.08.2015. u 01:10) komentiraj (11)

ŠEF JEDNOGLASNO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA EMA-E


Jučer je održana Skupština EMA-e na kojoj je naš Šef jednoglasno izabran za predsjednika EMA-e. Dopredsjednik je i dalje prof.dr. Mihai Kiss iz Rumunjske, a glavna tajnica je Marija Topić Ramljak iz Širokog Brijega. Članovi upravnog odbora su još i Florian Virgili iz Francuske i Aleš Breznikar iz Slovenije. EMA je izglasala velik broj promjena Natjecateljskog pravilnika i Statuta, a podnesena je i kandidatura za Europsko prvenstvo 2016. u Vrnjačkoj Banji, Srbija. Članice EMA-e postale su i dvije nove države, Austrija i Makedonija, dočim ima ima 15 država članica.



OD SUTRA SENIORSKI 1A KREĆE SA REDOVNIM TRENINZIMA

Od sutra, subote 8.8. Seniorski 1A sastav kreće sa redovnim treninzima i to svaki dan. Prvi trening je sutra u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb u 15:00 sati.

RASPORED TRENINGA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

S1A
subota 8.8. 15:00-18:00 h Profesionala vatrogasna postrojba Novi Zagreb, Zimmermanova bb
nedjelja 9.8. 16:30-19:30 h stadion Maksimir
ponedjeljak 10.8. 18:00-21:00 h stadion Maksimir

J1A
ponedjeljak 10.8. 10:00-13:00 h stadion Maksimir

K1A
ponedjeljak 10.8. 10:00-13:00 h stadion Maksimir



OD DANAS BLOG PONOVO PO REDOVNOM RASPOREDU

Od današenjeg posta blog nam ponovo ide prema uobičajnom rasporedu 3 puta tjedno (ponedjeljkom - srijedom - petkom), naravno osim ako ne bude 10 komentara (u tom slučaju objava posta se prolongira).



NASTUPI

- subota 8.8. u 19:30 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Rijeka), o/o Šef:
VIP Dinamo: Prosenečki, Čurković
VIP Maksimir: Požgajčić**, Jerković**
Teren: Lukša****, Franović**, Skočilović**, Ros**, Barišić**, Mandarić*, Halapir*, Brajko, Gruden, Gašparec, Kralj, Celinić
Plavko: Martinjak

- nedjelja 9.8. u 7:30 Maksimirski stadion (Međunarodno natjecanje u tradicionalnim špricama, Sv.Marija), o/o Šef
# plesni nastup Seniorskog 1A sa Puhačim orkestrom Mrzlo Polje



FOTKE sa koncerta za kraj školske godine - 2. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja) i Šef









































...nastavak u idućem postu (0985)...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 07.08.2015. u 01:31) komentiraj (17)

8 GODINA NAŠEG BLOGA


Od 20.7. do 7.8. postovi će ići jednom tjedno i to ponedjeljkom, radi godišnjih odmora. Nakon toga vračamo se tempu od 3 posta tjedno.




8. ROĐENDAN NAŠEG BLOGA

Eto prošlo je 8 godina od kada je naša tadašnja predvodnica Doroteja Kukolja pokrenula ovaj blog. A statistika u tih osam godina je fascinantna

1.257.000 posjetitelja
1.142 posta
83.604 riječi u postovima
25.276 komentara


11,9 prosječno postova po mjesecu
74 prosječno riječi po postu
22,1 prosječno komentar po postu



OD DANAS URED POČINJE DJELOMIČNO RADITI

33% radnika našeg ureda od danas počinje raditi. Još uvijek se nećemo javljati na telefone, ali smo djelomično u uredima i počinjemo pripremati sezonu.



NASTUPI

- subota 8.8. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Rijeka), o/o Šef:

- nedjelja 9.8. u 8:00 Maksimirski stadion (Međunarodno natjecanje u tradicionalnim špricama, Sv.Marija), o/o Šef
# plesni nastup Seniorskog 1A sa Puhačim orkestrom Mrzlo Polje



FOTKE sa koncerta za kraj školske godine - 2. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja) i Šef























...nastavak u idućem postu (0707)...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 03.08.2015. u 01:47) komentiraj (13)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.