SKOČKA NOVA RAZVODNICA

Ove sezone su iz Seniorskog 1A sastava otišle dvije članice Marina Prišlin* i Martina Drnić*. Stoga su dvije nove mažoretkinje došle na njihovo mjesto. Istime smo dobili i novu razvodnicu

Ivona Skočilović** (Skočka)
Rođena je u Zagrebu 2. listopada 1995 (19 godina). Prije mažoretkinja bavila se folklorom u vrlo poznatom KUD "Croatia". 2005. godine upisala se u 3. juniorski sastav, iduće godine prešla je u 2. juniorski, a 2007. godine u 1B juniorski. U rujnu 2009. godine prešla je u 2. seniorski sastav, no zbog velikog talenta već u studenom 2009. članica je Seniorskog 1B sastava. U ožujku 2011. godine dolazi u Seniorski 1A sastav, da bi na proljeće 2012. ušla i u 1. formaciju. Osvojila je jedno regionalno i županijski prvenstvo, tri puta je bila državna prvakinja i tri puta je osvojila titulu Prvakinja Europe. Skočka govori engleski i njemački. Prošle godine Skočka je po rejtingu bila 8.


(Skočka je druga lijevo)

Katarina Laura Šlogar*
Rođena je u Zagrebu 1. travnja 1997 (17 godina), učenica je III. gimnazije. Upisala se u Juniorski 3. sastav 2008. godine, u J1B je prešla odmah iduće godine, da bi 2010. godine došla u Juniorski 1A sastav. U rujnu prošle godine došla je u Seniorski 1A. Kao juniorka je osvojila dva regionalna i županijska prvenstva, dva puta je bila prvakinja Hrvatske i dva puta prvakinja Europe. Katarina govori engleski, francuski i talijanski. Prošle godine je po rejtingu bila 19.


Nina Halapir*
rošena je u Zagrebu 9. kolovoza 1997. godine (17 godina). Učenica je Prve ekonomske škole. U Dječji sastav se upisala 2001. godine, 2007. ušla je u Kadetski 1A, 2010. u Juniorski 1A, a prošle godine u Seniorski 1A. Kao kadetkinja, juniorka i seniorka osvojila je 7 županijskih, 7 regionalnih, 7 državnih i isto toliko Europskih prvenstava. Govori engleski jezik. Prošle godine je po rejtingu bila 20.
IZVANREDNA AUDICIJA 8.11.
Radi toga što nam je na audicije pao Dan nezavisnosti, pa su potencijalni članovi spajali blagdane, odlučili smo provesti još jednu audiciju

u subotu 8. studenog
u 15 sati u Palmotićevoj 30Radi dana Svih Svetih
otkazani su svi treninzi u petak navečer i subotu na svim lokacijama.

Od nedjelje treninzi se održavaju po uobičajnom rasporedu.NASTUPI:

- četvrtak 6.11. u 17 h službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Euroliga: Dinamo-Salzburg), o/o Šef:FOTKE sa Europskog prvenstva mažoretkinja
2. dio (fotke Dražen Lukša, Alen Šćuric i Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Prije početka defilea, pogled iz našeg hotela
Rumunj koji je bio dio našeg navijačkog plemena i ubio se sa zastavom


Kadetski defile


Juniorski defile


Obzirom da imamo 5.000 fotki, ovo će potrajati... nastavak u idućemo postu (ROM1 0890, 8154, 93130455, 2695)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: petak, 31.10.2014. u 09:02) komentiraj (12)

NEMA TRENINGA U PETAK I SUBOTU RADI SISVETA


Radi dana Svih Svetih

otkazani su svi treninzi u petak navečer i subotu na svim lokacijama.

Od nedjelje treninzi se održavaju po uobičajnom rasporedu.NASTUPI:

- četvrtak 6.11. u 17 h službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Euroliga: Dinamo-Salzburg), o/o Šef:

FOTKE sa Europskog prvenstva mažoretkinja
1. dio (fotke Dražen Lukša, Alen Šćuric i Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Pripreme za otvaranje u Drakulinom dvorcu

Treninzi u petak


Papica u našem restoranu
Prijem kod gradonačelnika u Prijemnoj dvorani Drakulinog dvorca
Otvaranje u Drakulinom dvorcu


Dio otvaranja je bio i Show "Vlad Tepes - prava prića o Drakuli"


Šef sa Drakulom


Obzirom da imamo 5.000 fotki, ovo će potrajati... nastavak u idućemo postu (ROM1 142, 8112, 0355, 9120134, 2652)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: srijeda, 29.10.2014. u 08:39) komentiraj (10)

NAJBOLJA SAMO GRUPA NAŠEG MANAGERA


Vratili smo se iz Francuske. Turneja je bila OK, tulumarilo se jako puno, orkestar je u redu (treba još neke stvari riješiti, no vrlo su kooperativni), put na povratku je bio prezabavan, Šef je na putu proslavio rođendan, otkrili smo da smo po Michaelu, jednom od glazbeniku, zapravo bili u Hrvatskoj, a ne u Francuskoj, no o svemu tome više u nekom od idućih postova.

No ono važno što smo otkrili nam je rekao naš manager Florian:
1. Iako angažira stotine mažoret skupina iz cijelog svijeta, a među njima i one iz Vukovara, Pule, Samobora, Jastrebarskog, Mostara, Češke, Rumunjske... mi smo mu najbolja i reprezentativna grupa, koje angažira na najbitnijim nastupima, kada treba fascinirati naručitelja i sklopiti nove poslove. Naravno, samim time naš honorar je i bitno viši, čak 100% spram drugih najboljih timova iz Hrvatske i regije.

2. Svi su bili oduševljeni. Samo na ovoj turneji dobili smo 10 poziva za turneje od prisutnih managera i gradonačelnika, među kojima i onu u Luksemburgu gdje je organizator odlučio otkazati jednoj grupi iz naših krajeva i inzistirao da se angažira nas. Florijan kaže da ovoliko zahtjeva od različitih organizatora iz Francuske, Belgije i Luksemburga još nikada nije dobio, te da mu je ovo bila najuspješnija turneja.

3. Florian nas je jako nahvalio i rekao je da smo istinski ponos Zagreba i Hrvatske. Gradonačelnik i producent festivala rekli su da nisu zadovoljni 100% nego 1.100%, te su zamolili da potpišemo ugovor za nastup na 50. izdanju festivala koji je za 3 godine!!! :-)

I da, dvije od cura koja su htjele otići iz tima predomislila se nakon ove turneje i ostat će u timu. Jeeeeej!!!!NASTUPI:

- četvrtak 6.11. u 17 h službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Euroliga: Dinamo-Salzburg), o/o Šef:FOTKE

Nakon 15 postova fotki iz Kariba (za što nam je trebalo više od 5 tjedana), danas ćemo objaviti fotke koje dugujemo iz rujna do Europskog prvenstva, pa ćemo od idućeg posta krenuti na Europsko prvenstvo

Teambuildging Juniorskog 1A prije odlaska na Europsko

Projekt Turističke zajednice Zagreba, subota na Zrinjevcu


Kup RH: Cibona-Cedevita (fotke naš službeni fotograf Željko Bakšaj Žac)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: ponedjeljak, 27.10.2014. u 19:03) komentiraj (24)

KREĆEMO NA TURNEJU

Danas u 21:00 sat ispred Koncertne dvorana Vatroslava Lisinskog (orkestar u 19:00 ispred Doma kulture u Velikom Trgovišču) krećemo na turneju u Francusku, točnije Normandiju, na samu granicu sa Belgijom. Proći ćemo Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Belgijom i Francuskom, a napravit ćemo oko 3.000 km. Tamo ćemo održati 6 nastupa od kojih je i veliki defile. Na turneju idemo sa novim orkestrom. Vračamo se u ponedjeljak 27.10. (na Šefov rođendan) navečer.ZATRAŽITE OBRASCE ZA STIPENDIJE – ROK 8.11.2014.
Kod svoje trenerice možete zatražiti obrazac za stipendiju. Stipendija se, u načelu, odobrava za mažoretkinje koje imaju prihode manje od 1.300,00 kn po članu obitelji (uključujući i dječji doplatak). Kandidati koji prijeđu prag dobit će stipendije, na način da ih se oslobodi plaćanja godišnje članarine za tekuću škg. Savjet Zagrebačkih mažoretkinja nije obvezan odobriti stipendiju, te nije obvezan obrazložiti razloge zašto stipendiju nije odobrio, a tražitelj stipendije nema nikakva prava temeljem ispunjenja ovog obrasca ili temeljem odluke Zagrebačkih mažoretkinja pa bila ona pozitivna ili negativna, a potpisom na ovu stipendiju isto i prihvaća.

STIPENDIJA NE SLUŽI ZA POTICANJE REKREACIJE VEĆ DA SE OMOGUĆI POSTIZANJE VRHUNSKIH REZULTATA I ONIMA KOJI NEMAJU FINANCIJSKIH MOGUĆNOSTI ZA ISTO. Stoga, ukoliko vam se odobri stipendija, potpisati ćete Ugovor sa Zagrebačkim mažoretkinjama. Mažoretkinja koja izostane neopravdano (bez liječničke ili školske ispričnice, ili dozvole uprave/trenera) više od dva treninga u toku mjeseca ili 6 puta u toku školske godine, te koja se ispiše iz sastava prije kraja školske godine morati će platiti cjelokupan do tada oslobođen iznos članarine (kao da nisu imali stipendiju)!

Sve detalje oko ispunjavanja obrasca imate na samom obrascu.NASTUPI

- četvrtak 23.10. u 21:00 ispred službenog ulaza KD V.Lisinski (turneja u Francusku, do ponedjeljka 27.10.), o/o Šef:

- nedjelja 26.10. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o Lukšica:FOTKE sa Kariba - 16.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)


13 dan je i opet bilo rano buđenje, oko 8. Doručak, ubacivanje stvari u bus i kretanje prema otoku Le Madamme, najljepšem dijelu Martinika. Na otok smo išli vrlo brzim gliserom (hvala Šefe što si to „sponzorirao“) uz veselje cura svaki puta kada bi skakali preko valova. Svih, osim Lukšice. Ona je umirala od straha. :-)Pri dolasku na otok svima je zastajao dah. Raj na zemlji. Otočić kao iz bajke (cijelog obiđeš u 10 minuta), majušna ali predivna pješčana plaža, sjenice u šumarku sa klupicama i stolovima za turiste (gdje si napravite pravu bazu, neki su i roštiljarili), oko otoka koraljni grebeni radi čega ogromni valovi ne mogu niti blizu otoku, već je oko njega bonaca. I kristalno tirkizno plavo more. Voda prevruča. Kao da ulazite u bazen ili kadu.


Na obali stotine školjaka, neke i velike poput 4 šake. Dobar dio cura se bacio u lov na školjke, neke su pak školjke i koralje ronile. Brdo riba. Tijekom višesatnog kupanja i uživanja blizu nas se usidrio preogroman gliser, a putnici su laganini izvadili roštilj, montirali ga u more i tako iz pličaka (do pasa u vodi) pekli roštiljček. Naravno, morali smo se sa njima slikati, jer nije da se svaki dan vidi kako netko peče roštilj u vodi. I nećete vjerovati ljudi nas prepoznali. Kažu gledali nas na Martinikanskoj televiziji. Tako da je slikanje bilo obostrano.
Ne smijem zaboraviti ni našeg šišmiša Imbru koji je tako lijepo spavao na vrhu naše sjenice iako smo mi vrištali i ružili ko na tulumu. Ništa to njega nije smetalo. A ni cure nije bilo strah. Jer je bil baš medeni, onak mali, napoak i pospani.


Sa otoka smo jako teško otišli, jer je stvarno bilo predivno, većini najbolja stvar na ovom rajskom otoku. Dobar dio nas svjetloputih je potpuno izgorio i dobio laganu sunčanicu, usprkos debelog hlada i tone krema za sunčanje. Doslovce smo izgledali kao rakovi. Po povratku smo otišli na masovno tuširanje na obližnji stadion. Kad su ljudi čuli da smo službeni mažoret-sastav Dinama raspametili se od oduševljenja, pa su se malo ispričavali radi skromnih svlačionica i tuševa, a malo se naslikavali sa nama. :-) A baš su bili slatki.

Oko 17 sati smo otišli na aerodrom.


Isčekirali se, svi smo imali preko 23 kg, tj. maksimalne količine prtljage, a potom nam je došao prvi bend na ispračaj. Svi smo se raznježili. Šef je dobio službenu majcu benda i natpis da je član (hehehehe, selim se na Martinik), padalo je puno grljenja, pusa, naslikavanja a dobar dio cura je pustio i poprilično suza. Teško smo se pozdravili sa Martinikom. Jako teško!


Tijekom bodičeka, Šef se uspio posvađati sa svim djelatnicima sigurnosti radi kamenja koje je morao staviti u ručnu prtljagu radi težine kofera. Nakon nekoliko izlazaka iz međunarodne zone, mrcvarenja policije i osoblja Air Francea dali su mu za pravo, pa je vulkansko kamenje i kamenje iz St.Pieera uspio zadržati. Svaka čast Cecille, station managerici Air Francea koja je svojim utjecajem sve rješila brzo i efikasno uz mnogo vlastitog anagžmana. Brzinski shoping, ulazak u ogroman avion i put prema Europi. I ovdje su cure ljudi prepoznavali od dučana, preko osoblja aeorodroma do drugih putnika. I to ne samo radi televizije, nego i objava naših slika i članaka u martinikanskim novinama. Čak su autograme tražili. Baš slatko! Cure su se full ufurala u potpisivanje autograma i to da su zvijezda. :-)


14. dan (u avionu). Svi smo kao zaklani spavali cijeli put. Uzalud i filmovi, i igrice i ostala zabava, poljegali smo i probudili se pred slijetanje nakon osam i pol sati.
Pa autobusom između dva pariška aerodroma. Ovaj puta bez problema, samo nas je neka stara bakica jako zabavljala jer se sa svima svađala. Prvo sa Majom (koja ju ništa nije razumjela pa se samo okrenula), a potom sa vozačem, osobljem Air Francea, svim putnicima (ali doslovce cijelim autobusom). Umirali smo od smjeha. Na CDG smo svi odjurili u Starbucks, pa odradili shoping i konačno ulovili avion za Munchen. I tamo smo svi spavali. U Munchenu nas je dočekao naš autobus, Šef je otišao po vatrogasni kombi i oko 20 sati smo krenuli za Zagreb.

U Zagreb smo došli oko 6 ujutro 15. dana putovanja. Stajali smo jako malo jer je večina i dalje spavala. Po dolasku smo razmjenili rumove, pjesak i ostale stvari koje su svi stavljali u kofere onih koji nisu imali previše prtljage i otišli na spavanje.

MARTINIK JE BIO NEVJEROVATNO, SVAKAKO NAJBOLJE ISKUSTVO NAŠEG TIMA DO SADA!

The end!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: četvrtak, 23.10.2014. u 12:33) komentiraj (14)

IMAMO NOVI ORKESTAR


3 VELIKE VIJESTI

3. KORJENITA PROMJENA ORKESTRA
Nakon što su Zagrebačke mažoretkinje u 21-godišnjoj povijesti radile sa 4 orkestra (Simfonijski puhači orkestar Hrvatske vojske, Puhači orkestar Karlovac, Puhači orkestar "Pačetanci", Puhači orkestar "Rozga"), te su posljednjih nekoliko godina isključivo radile sa profesionalnim glazbenicima organiziravši "vlastiti" ad hoc orkestar, ove godine smo odlučili potpuno izmijeniti način funkcioniranja. Naime, našem timu su se javilo nekoliko orkestara koji su nam ponudili suradnju i to nas je nagnalo da razmislimo o suradnji. Prvenstveno smo se odlučili za Puhači orkestar Ciglenicu iz Sv.Križa Začretja, ali smo na kraju ustanovili da ćemo surađivati sa dva orkestra koji su blisko povezani Puhači orkestar Mrzlo Polje (POMP) iz Velikog Trgovišča i Puhači orkestar Ciglenica iz Sv.Križa Začretja. Ova dva orkestra ćemo pridodati i udaraljkašku sekciju koju ćemo pokrenuti u Zagrebu, a koja će služiti samo za samostalne percussion dionice tijekom defilea. Za turneje će temeljnica suradnje biti na PO Mrzlo Polje, dok će za ceremonijalne nastupe temeljnica biti na Ciglenici.

Stoga i predstojeću turneju radimo sa Mrzlim Poljem koji je pojačan sa glazbenicima ostalih orkestara. Iz percussion sekcije su naša dva glazbenika. Dirigent orkestra Jura Rukljić prilagodio je postojeće aranžmane, a napisao je i dva nova aranžmana (Na-na i Habibi). U nedjelju smo odradili generalnu probu i orkestar zvuči jako dobro. Orkestar Mrzlo Polje mlad je orkestar koji je u samo tri godine postojanja uspio osvojiti titulu državnih prvaka u B kategoriji. No formalna titula ih ne čini najboljima, nego ih najboljima čini upravo nevjerojatan zvuk, prezentacija i profesionalizam. Nešto na što nismo navikli među orkestrima u Hrvatskoj. Malo je reći da se ističu spram ostalih orkestara.

U svakom slučaju biti će to novi uzmah za Zagrebačke mažoretkinje i suradnja koja će biti vrlo korisna za sve strane u suradnji.2. SA LISINSKIM KAO I PRIJE
Na inicijativu ravnatelja Koncertne Dvorane Vatroslava Lisinskog, gospodina Dražena Siriščevića, dogovorili smo najbližu suradnju KD V.Lisinskog i Zagrebačkih mažoretkinja. Zagrebačke mažoretkinje će tako pratiti sve veće manifestacije u KD V.Lisinskom, dok će Lisinski ustupiti prostor i svoju logistiku Zagrebačkim mažoretkinjama za koncerte i druge manifestacije.

Zagrebačke mažoretkinje su prije 10 i više godina redovno pokrivale sve najveće događaje u Lisinskom, da bi zbog prezauzetosti vlastitim programima i suradnjom sa drugim partnerima zapostavljali ovu, za nas, vrlo važnu suradnju. No, eto, sukladno "Planu 14" vračamo se u suradnju sa nama strateški bitnim partnerima, među kojima je Lisinski, kao jedna od najvećih zagrebačkih kulturoloških institucija, svakako na samom vrhu. Naravno, svih ovih godina Zagrebačke mažoretkinje nisu bila izvan Lisinskog i godišnje smo radili nekoliko nastupa za razne naručioce. Tako ćemo i u srijedu 22 listopada u 20:00 sati nastupati u Lisinskom sa kvartetom Gubec.1. VOCOR MEDIJA POSTALA NAŠA EKSKLUZIVNA AGENCIJA
Nakon 6 mjeseca pregovaranja, usuglašavanja i napisanih 5 izmijenjenih ugovora, pravni timovi Vocora i Zagrebačkih mažoretkinja su prošli petak usuglasili sve stavke ugovora, pa su jučer na Gornjem gradu potpisana oba ugovora sa Vocor mediom. Na jučerašnjem potpisivanju ugovora bili su nazočni Željka Bošnjaković suvlasnica Vocor medije, Predrag Vlaisavljević, direktor marketinga Prvog radija (koji je i kumovao ovoj suradnji) i Tanja Milošević, dopredsjednica Hrvatske udruge lobista i akreditirana lobistica pri Europskom parlamentu.

Prvi ugovor je o ekskluzivnom zastupanju i definira komercijalno zastupanje Zagrebačkih mažoretkinja od strane Vocor medija. Ovaj ugovor bi trebao bitno povećati komercijalni angažman Zagrebačkih mažoretkinja i bitno nam pojačati financijsku "krvu sliku".

Drugi ugovor je o poslovnoj suradnji definira postavljanje i servisiranje internet stranica, facebooka, te lansiranje vijesti Zagrebačkih mažoretkinja u medijima. Isti bi trebao osjetno povećati našu prisutnost u masovnim medijima.

Vocor media d.o.o. je kreativna marketinška agencija potpuno u domaćem vlasništvu. Svojim klijentima nudi "full service" marketinšku uslugu koja objedinjuje: planiranje, zakup medija, PR-odnose s javnošću, kreativna rješenja, osmišljavanje i organizaciju evenata te Online i digital management.NASTUPI

- srijeda 22.10. u 18:00 KD V.Lisinskog službeni ulaz (koncert Kvarteta Gubec), o/o Šef:

- četvrtak 23.10. u 21:00 ispred službenog ulaza KD V.Lisinski (turneja u Francusku, do ponedjeljka 27.10.), o/o Šef:

- nedjelja 26.10. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o Lukšica:FOTKE sa Kariba - 15.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

Navečer smo imali nastup u našem gradiću. Skupilo se podosta ljudi, a cure su doživjele prave ovacije. Bio je i gradonačelnik koji nam je kasnije došao čestitati.Nakon toga smo otišli na večeru u lokalni restorančić i čekali satima. Ovo je pravi Martinik. Sve cool i polako. Nema žurbe.

Ujutro 12. dana smo rano ustali jer smo već u 8 trebali ići na nastup. Naravno, naš Max je kasnio 45 minuta (zapravo „samo“ 45 minuta).


Nastup je krenuo defileom kroz grad Marigo.


...gdje smo primjetili i našu Hrvatsku zastavu


Iza nas naš bend, ispred policija, da bi nakon dvadesetak minuta defilea došli u sportski dvoranu. Iza nas u defileu su bili gradonačelnik, otočna vlast, zapovjednik otočne žandarmerije, šef Martinikanske policije i niz uglednika otoka.


Nastup nam je bio prva točka programa. Dvorana je bila krcata, prepuna. Najava je sve fascinirala, posebno što je voditelj čitao podatke uz napomene poput „slušajte sad ovo, oni imaju čak 620 mažoretkinja“, „nećete vjerovati ali održali su preko 3.500 nastupa do sada“... Nastup je publiku fascinirao još više, pa smo dobili prave ovacije.
Nakon nas nastupale su martinikanske mažoretkinje. Vrlo jednostavna koreografije i 30-tak štapova na podu. Svejedno smo nakon nastupa razmjenili brojeve, naslikavali se u beskraj i dogovorili suradnju.
A onda su nas za naslikavali molili milijun različitih izvođača i gledatelja
...među kojima i naša prevoditeljica i vodička Eni


Nakon predugačke pauze dobili smo odličan ručak (konačno nešto dobro i od Maxa) i krenuli prema plaži na sredini zapadne strane otoka, u Trintonu. Plaža je izgledala bajkovito, ali zapravo je bila daleko najlošija od svih na kojima smo bili. Odlično uređena, ali voda je bila mutna i prepuna ogromne morske travurine.


Navečer smo se spakirali, malo zaružili, pala je pokoja partija karata i spavanje jer trebalo se spremiti za posljednji wooooow dan, no o tome u idućem postu (7751-9693)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: ponedjeljak, 20.10.2014. u 10:59) komentiraj (11)

NAJBLIŽA SURADNJA SA LISINSKIM


3 VELIKE VIJESTI

2. SA LISINSKIM KAO I PRIJE
Na inicijativu ravnatelja Koncertne Dvorane Vatroslava Lisinskog, gospodina Dražena Siriščevića, dogovorili smo najbližu suradnju KD V.Lisinskog i Zagrebačkih mažoretkinja. Zagrebačke mažoretkinje će tako pratiti sve veće manifestacije u KD V.Lisinskom, dok će Lisinski ustupiti prostor i svoju logistiku Zagrebačkim mažoretkinjama za koncerte i druge manifestacije.

Zagrebačke mažoretkinje su prije 10 i više godina redovno pokrivale sve najveće događaje u Lisinskom, da bi zbog prezauzetosti vlastitim programima i suradnjom sa drugim partnerima zapostavljali ovu, za nas, vrlo važnu suradnju. No, eto, sukladno "Planu 14" vračamo se u suradnju sa nama strateški bitnim partnerima, među kojma je Lisinski, kao jedna od najvećih zagrebačkih kulturoloških institucija, svakako na samom vrhu. Naravno, svih ovih godina Zagrebačke mažoretkinje nisu bila izvan Lisinskog i godišnje smo radili nekoliko nastupa za razne naručioce. Tako ćemo i u srijedu 22 listopada u 20:00 sati nastupati u Lisinskom sa kvartetom Gubec.1. VOCOR MEDIJA POSTALA NAŠA EKSKLUZIVNA AGENCIJA
Nakon 6 mjeseca pregovaranja, usuglašavanja i napisanih 5 izmjenjenih ugovora, pravni timovi Vocora i Zagrebačkih mažoretkinja su prošli petak usuglasili sve stavke ugovora, pa su jučer na Gornjem gradu potpisana oba ugovora sa Vocor mediom. Na jučerašnjem potpisivanju ugovora bili su nazočni Željka Bošnjaković suvlasnica Vocor medije, Predrag Vlaisavljević, direktor marketinga Prvog radija (koji je i kumovao ovoj suradnji) i Tanja Milošević, dopredsjednica Hrvatske udruge lobista i akreditirana lobistica pri Europskom parlamentu.

Prvi ugovor je o ekskluzivnom zastupanju i definira komercijalno zastupanje Zagrebačkih mažoretkinja od strane Vocor medija.Ovaj ugovor bi trebao bitno povečati komercijalni angažman Zagrebačkih mažoretkinja i bitno nam pojačati financijsku "krvu sliku".

Drugi ugovor je o poslovnoj suradnji definira postavljanje i servisiranje internet stranica, facebooka, te lansiranje vijesti Zagrebačkih mažoretkinja u medijima. Isti bi trebao osjetno povečati našu prisunost u masovnim medijima.

Vocor media d.o.o. je kreativna marketinška agencija potpuno u domaćem vlasništvu. Svojim klijentima nudi "full service" marketinšku uslugu koja objedinjuje: planiranje, zakup medija, PR-odnose s javnošću, kreativna rješenja, osmišljavanje i organizaciju evenata te Online i digital management.NASTUPI

- nedjelja 19.10. u 17:00 ured, prijevoz službenim automobilima (Veliko Trgovište), o/o Šef:

- srijeda 22.10. u 18:00 KD V.Lisinskog službeni ulaz (koncert Kvarteta Gubec), o/o Šef:FOTKE sa Kariba - 14.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

Tropska oluja je bjesnila cijelu noć. Opako, stvarno opako. More je poludjelo, nebo se spojilo sa zemljom, a kad smo se probudili još uvijek je bio smak svijeta. Pa nam je otkazan i nastup na festivalu starih brodova. No, kako to biva na tropima oluja koje je izgledala da će porušiti cijelo mjesto, ma što mjesto, cijeli otok, za sat vremena pretvorila se u sunčani dan. I opet raj na zemlji. Stoga smo odjurili u šetnjicu kroz gradić,...pa kroz pravu đunglu,
... a neki su potegli i do obližnje plantaže banana.
Kad smo se vratili domaćini su nas odveli do crne vulkanske plaže na kojoj je ona generacija od prije 12 godina provodila dane i dane. Potpuno drugačiji Karibi nego na suprotnoj strani otoka. Crni pijesak je nastao od lave koju su ogromni valovi mrvili desecima godina. Zbog istog razloga pjesak je prepun tinjaca. Vrlo zanimljiv fenomen koji izgleda stvarno drugačije, čudno, no izuzetno fasinantno. Valovi od dva metra odnosili bi nas po 15 i više metara daleko kad bi se bacili. No, sve uživanje je bilo pod budnim okom domaćina, tako da smo bili sigurni. Čim smo se malo raspustili oni bi odmah dreknuli da se vratimo na početnu poziciju.


A domaćini su nam rezali kokosove orahe, pa smo probali i prave, domaće, svježe kokose.

Probali smo i kokosove mladice koje su stvarno super.
Svatko je uzeo po bocu pjeska, koji je užasno težak jer je mokar. Vrlo smo brzo umrli od skakanja po prejakim valovima. Za generaciju iz 2002. posjetili smo i Štalicu, cure su se šokirale. Doživjele su pravi kulturološki šok.

Navečer smo imali nastup u našem gradiću. No o tome u idućem postu (7633-9636)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: petak, 17.10.2014. u 22:16) komentiraj (12)

JUČER POTPISAN UGOVOR SA VOCOROM


3 VELIKE VIJESTI

1. VOCOR MEDIJA POSTALA NAŠA EKSKLUZIVNA AGENCIJA
Nakon 6 mjeseca pregovaranja, usuglašavanja i napisanih 5 izmjenjenih ugovora, pravni timovi Vocora i Zagrebačkih mažoretkinja su prošli petak usuglasili sve stavke ugovora, pa su jučer na Gornjem gradu potpisana oba ugovora sa Vocor mediom. Na jučerašnjem potpisivanju ugovora bili su nazočni Željka Bošnjaković suvlasnica Vocor medije, Predrag Vlaisavljević, direktor marketinga Prvog radija (koji je i kumovao ovoj suradnji) i Tanja Milošević, dopredsjednica Hrvatske udruge lobista i akreditirana lobistica pri Europskom parlamentu.

Prvi ugovor je o ekskluzivnom zastupanju i definira komercijalno zastupanje Zagrebačkih mažoretkinja od strane Vocor medija.Ovaj ugovor bi trebao bitno povečati komercijalni angažman Zagrebačkih mažoretkinja i bitno nam pojačati financijsku "krvu sliku".

Drugi ugovor je o poslovnoj suradnji definira postavljanje i servisiranje internet stranica, facebooka, te lansiranje vijesti Zagrebačkih mažoretkinja u medijima. Isti bi trebao osjetno povečati našu prisunost u masovnim medijima.

Vocor media d.o.o. je kreativna marketinška agencija potpuno u domaćem vlasništvu. Svojim klijentima nudi "full service" marketinšku uslugu koja objedinjuje: planiranje, zakup medija, PR-odnose s javnošću, kreativna rješenja, osmišljavanje i organizaciju evenata te Online i digital management.NASTUPI

- nedjelja 19.10. u 14:00 ured, prijevoz službenim automobilima (Veliko Trgovište), o/o Šef:FOTKE sa Kariba - 13.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

U 18 sati krenuli smo još više na sjever, na krajnju točku Martiniquea. Vožnja je trajala više od sat vremena kroz pravu pravcatu tropsku đunglu. Ali doslovce. I nakon toga kroz tonu banan.Dočekao nas je Max, i band koji je udarao sve u 16. Naravno Maksonja se raspitivao za IB, zna sve o njoj, Papinu je još uvijek lud, pleše, pije rum iz dvodecilitarskih čaša, i svira non-stop. Čovjek ima skoro 80 godina, a veći je veseljak nego većina dvadesetogodišnjaka. Pitali su i za Brundo, Petru Sovulj i Maju Ćaćić.


Gradonačelnik nam je zaželio dobrodošlicu, pa smo se smjestili.


Smještaj je OK, ali ni blizu ko ona vila. A i mjesto je manje.


No, zato smo imali mrak galeriju i ogromnu terasu
Dorica je iskoristila Atenu koja je spavala sa nama, a bila je frizerka


10.dan počeo je otkrivanjem okolice koju nismo mogli ubrati radi mraka po kojem smo došli. Otkrili smo i pogled na Atlantski ocean sa balkona na sjevernoj strani kuće. Valovi su bili ogromni, prizor fascinantan. Pa smo se preselili sa ogromne terase koja gleda na jug, prema sjevernom balkonu gdje ispijamo kavice sa pogledom na ogromne valove.
Ujutro smo posjetili lokalnu destileriju koja proizvodi najbolji stari rum. Na putu smo shvatili kako je ovaj sjeverni dio otoka pretrpan prekrasnom vegatacijom


No, sama destilerija nas je još više fascinirala. Obišli smo cijeli pogon, penjali se po kotlovima, na kraju vidjeli podrum. I naravno, nakupovali toga


U međuvremenu, vrijeme se totalno pokvarilo. Totalno! Na kraju je ispala prava tropska oluja, gomila kišurine, vjetar, gromovi. Padala je cijeli dan, a u mahovima je padalo kao da netko zaljeva šlaufovima. Tako smo cijeli dan proveli u kući, kartajući i više-manje se dosađujući. Par sati nismo imali ni struje.


Klopa je tu koma. Banane kuhane, pečene, pasirane, sa ribom, sa lukom.... uuuuu... Hvala ti bože na iskustvu, pa smo uzeli špekec, kobase, šunkicu, kulen... Ovo je onaj Martinik kojeg se sječam, nejestiva klopa, svi kasne po dva to tri sata, sve je laganini...
Idući dan smo išli na poznatu crnu plažu u La Lorraine, no o tome u idućem postu (7478-9572)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: srijeda, 15.10.2014. u 00:26) komentiraj (11)

REZULATI AUDICIJA PROŠLI TJEDAN


OD IDUĆEG POSTA OBJAVIT ĆEMO TRI VELIKE VIJESTI!REZULTATI AUDICIJA OD ČETVRTKA 9.10. I SUBOTE 11.10

DJEČJI SASTAV (3 do 7 godina) koje su prošle
1. proba – subota 18.10. 11:50 u Palmotićevoj 30
122. Katava Lana
123. Crnčec Martina
124. Katava Lota
126. Tokić Mia
127. Jurkić Ena
128. Belas Linda
129. Brgles Lana

DJEČJI SASTAV koje, nažalost, nisu prošle
125. Šimunić Marta

JUNIORKE (8 do 14 godina) koje su prošle
1. proba – subota 18.10. 09:00 u Palmotićevoj 30
103. Sesar Tomislava
104. Ivančić Anamaria
105. Kermek Sara
107. Hasanbegović Hanan
109. Tisaj Lana
110. Jurčić Klara
111. Tonković Dora
112. Dumančić Ana
113. Bomoštar Sara
114. Burmić Gea
116. Ivanković Karla
117. Ačkar Gabrijela
118. Bandalo Marija
119. Murgaš Lara
138. Barišić Marta
139. Brgles Nina
140. Blažević Ana
141. Jurkić Kim
142. Paunović Karla-Paola
143. Šarić Iva
146. Lončarić Petra
147. Tušek Marie-Chistin
148. Krizmanić Valentina
149. Jantol Marijana

JUNIORKE (8 do 14 godina) koje nažalost nisu prošle
108. Čondić Ivana Tea
144. Božanović Linda
145. Pavleka Ivana

SENIORKE (15 do 25 godina) koje su prošle
1. proba – utorak 14.10. 20:00 u Palmotićevoj 30
102. Ahel Katarina
106. Andrić Domenica
120. Zenunaj Leonora
121. Bilić Leonarda
130. Gender Kristina
131. Šušković Lea
132. Krvarić Lea
133. Pavličić Petra
134. Tomić Ines
135. Valter Dora
136. Alilović Dora
137. Gračiš Ela-MarinaNASTUPI

- nedjelja 19.10. u ???? ured, prijevoz službenim automobilima (Veliko Trgovište), o/o Šef:FOTKE sa Kariba - 12.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

8. dan smo bili slobodni gotovo cijeli dan, pa smo kasno ustali, i odjurili na plažu. Domaćini su se toliko potrudili da nismo morali ni na ručak u vilu, nego smo klopali u nekom restoranu na plaži, da ne gubimo vrijeme i energiju na planinarenje do vile. Za ručak su bili škampi. Hmmmmm... Nakon kupanca, posjet našem dučančiću pa uz planinu. Šef je naletio na lokalnog taksista koji ima kombi sa 7 mjesta pa su predvodnice i razvodnice imale prijevoz do gore. Ali ih je taksista prethodno metlicom očistio od pjeska kojeg je uvijek mala tona. :-)Navečer smo imali nastup u mjestu. Skupila se fina brojka ljudi i dobili smo opak pljesak.
Gradonačelnik se pod svaku cijenu htio slikati i baš je čovjek ok.


Nakon večere domaćini su napravili dernek. I opet... Zvijezda večeri bio je Marvin. I opet zouk, rum u raznim koktelima, egzotično voće... Toliko smo se skompali sa orkestrom da su padale istinske suze nakon završetka tuluma i pozdravljanja.


...a pjevale su se i himne


9. dan smo se selili na krajnje sjevernu točku otoka, pa smo se bojali da ćemo rano ustati, no zapravo smo još jedan dan ovdje.Tako da smo i opet odjurili na plažu. A tamo iznenađenje. More je cvjetalo ko ludo. Stoga smo se preselili nešto južnije na drugu plažu uz mol, da možemo sa mola skakati u vodu i izbječi cvjetanje. Ovdje, cvjetanje i nije bilo baš tako strašno, bar ne kod mola, pa smo se dosta nakupali.
Otkrili smo i nove barove na drugoj plaži, te lokalne dučančiće sa suvenirima i lokalnim umjetničkim predmetima, odječom i suvenirima. Nakupovalo se toga, naravno.
U 18 sati krenuli smo još više na sjever, na krajnju točku Martiniquea, no o tome više u novom postu (7400-9518)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: ponedjeljak, 13.10.2014. u 08:57) komentiraj (12)

POSLJEDNJA AUDICIJA OVE GODINE

Posljednja audicija ove godine je u subotu. Dobro došli. I bez panike...Kako velik broj zainteresiranih ima brdo pitanja eto da im kroz ovoj post, ali i kroz odgovore na njihove komove pokusam pribliziti nas sastav i audicije.

Godisnji broj kandidata (prosjecno): 210
Prolaznost: 83-85%
Dobni razredi: 3-6 godina - djecji sastav, 7-13 godina - juniorke, 14-25 godina - seniorke
Redosljed audicija: svi dolaza u zakazano vrijeme, prvi na redu su djecji sastavi, pa seniorke (jer ih ima manje), pa juniorke
Trajanje cekanja: oko 15-30 minuta, maksimalno 60 minuta za one koji dodju zadnji
Trajanje same audicije: 5 do 10 minuta
Broj djevojaka u grupi: 4 do 5 (odjednom ulaze na audiciju i rade dio zajedno, a dio zasebno)
Oprema: nije bitna, no pri ulasku skinuti jaknu i odloziti torbe ili ikakve stvari koje sputavaju ruke
Sto treba uzeti: kemijsku olovku kako bi ispunili upitnik (i smjesak na licu)
Tko su ispitivaci: licencirani treneri mazoretkinja u Republici Hrvatskoj (sa zavrsenim strukovnim skolama), a poneki od njih su i suci u mazoret plesu
Informacije o prolasku: iduci dan na ovom blogu ili telefonom
Informacije o sastavu i prvim treninzima: dobijate na flajeru koji se djeli svim kandidatimaNAJCESCA PITANJA:

Da li da donesem šap jer sam vec bila mazoretkinja?
Nije nuzno, no virtuoznost u tehniciranju sa stapom moze vam omoguciti pocetak treninga u 2. sastavu (svi pocinju u pocetnickom tj. 3., koji vi preskacete jer vec imate osnove tehniciranja)

Hoce li mi prethodno plesanje u nekom drugom timu mazoretkinja pomoci?
U nacelu ne. Kod nekih timova cak i odmaze i potrebno je dugo vremena da se isprave greske. No, ukoliko se radi o vrhunskim i najkvalitetnijim timovima moze pomoci u napretku (pocinje se od 2. sastava, te se brze napreduje u vise sastave).

Bila sam predvodnica u nekom timu izvan Zagreba moram li ici na audiciju?
Apsolutno da. U nasem S1A sastavu trenutno plesu 4 djevojke koje su dosle iz drugih timova. No, morale su proci audiciju. Desi li se koji puta da neka takva djevojak padne? Da! Vrlo rijetko kada, no desi se.

Vec sam bila Zagrebacka mazoretkinja. Hoce li mi to pomoci i moram li polagati audiciju?
Ukoliko vas se treneri sjete onda ne morate na audiciju. U protivnom slucaju da. No, ukoliko ste vec jednom prosli audiciju i plesali u timu, svakako cete proci i ovaj puta. Nema straha.

Hoce li mi pomoci plesanje u nekom drugom plesnom klubu koji nije mazore-ples?
Najcesce da. No, koji puta i to odmaze. U svakom slucaju prepreka nije (ukoliko nesto treba ispraviti brzo cemo to napraviti).

Sto se ispituje na audiciji?
1. U prvom redu smisao za ritam. Koji se prati kroz cijelu audiciju, ali se maksimalno ispituje, na nacin da se trazi da kandidatkinja ponovi ritam (pljeskanjem) koji ispljesce ispitivac.
2. Osnovna predodzba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mazoretkinja ispred kandidatkinja).
3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mazoret plesom (odredjeni nedostaci poput teske invalidnosti, ozbiljnih poremecaja isl. prijece bavljenje ovom aktivoscu).

Sto ako iz prve ne ponovim ritam ili pogrijesim u koraku?
Nista strasno. Audicija je osnovan klasifikacija. Prave klasifikacije rade se tek nakon par mjeseci treinga (krajem veljace). Svatko ima drugu sansu, a ako vidimo da se radi o tremi, blokadi ili nedostatku koncentracije onda dajemo trecu, cak i cetvrtu sansu. No, da bi imali vise sansi moramo ustanoviti da imate barem osnovnog smisla za ritam (to se vidi i prije "pljeskaja" iz osnovnog koraka i pratnje glazbene podloge).

Kako se odlucuje tko prolazi, a tko ne?
Kada jedan od clanova komisije smatra da netko ne treba proci ili nije siguran konzultira se sa kolega. Odluka se donosi dogovorom clanova komisije. Ukoliko neka kandidatkinja ima imalo sanse proci ce na audiciji.

Kako da umanjim stres?
Nema potrebe za stresom ili nervozom. Ukoliko ispitivaci vide da ste pod stresom pomoci ce vam salama, komunikacijom, ponudit ce vam slatkis. Ne bojte se mi smo profesionalci i nije nam u interesu sokirati vas, nego olaksati vam dolazak u nas tim.

Mogu li roditelji sa mnom u dvoranu za ispitivanje?
Ne! Roditelji samo smetaju i remete koncentraciju. Iznimno, ali jako iznimno, ispitivaci mogu pozvati roditelje najmladjih kandidatkinja za djecje sastave. Iskreno, ako djete nije toliko samostalno da dodje na audiciju nece se moci osloboditi niti na treninzima koji se vrse iskljucivo bez roditelja.

Kome se mogu obratiti za pitanja?
Komisiji svakako ne jer imaju posla preko glave, te se moraju potpuno posvetiti kandidatkinjama da sto krace cekaju. U dvorani i ispred nje biti ce 6 mazoretkinja (prepoznati cete ih po uniformama) koje ce vam pomoci u ispunjavanju upitnika, te vam moci dati osnovne informcije o timu, audicijama, prvim treninzima, uputiti vas prema WC-u...

Jesam li prestara za tim?
Ukoliko ste mladji od 25 godina niste prestari. Komisija ce odluciti u koji dobni razred spadate. Pa ukoliko imate npr. 13 godina, a psiho-fizicki ste zreli za seniorke to ce vam i predloziti. No, odluka je koncano na vama.

Ukoliko padnem, mogu li ponovno polagati na iducoj audiciji?
To vam nitko ne moze zabraniti. No 99% djevojaka koje padnu na jednoj, padnu i na drugim audicijama. Previse se posvecuje paznje procjeni, a komisiju sacinjavaju profesionalci koji taj posao rade vec dugi niz godina.

Mogu li se ikako pripremiti za prolazak? Postoji li kakva skola i pripremni tecaj?
Ne i za to nema potrebe jer se procjenjuju samo osnovne stvari i predispozicije. A motorika, smisao za ritam i psiho-fizicke sposobnosti ne mogu se nauciti u skoli.

Moj tata ima poduzece i moze biti sponzor, hoce li mi to pomoci?
Nikad, nikako i ni na koji nacin. To kod nas nema sanse i nemojte niti pokusavati. Tako nesto kod nas se potpuno odbacuje i osudjuje. Iskreno niti ne pokusavajte!

Imate li jos koje pitanje slobodno ga postaviti i odmah cemo odgovoriti. Nema glupih pitanja. Na koncu nase osnovno pravilo je: "Mi smo ovdje radi vas".REZULTATI AUDICIJA OD ČETVRTKA 9.10.

DJEČJI SASTAV (3 do 7 godina) koje su prošle
1. proba – subota 18.10. 11:50 u Palmotićevoj 30
101. Skelin Viktorija
115. Murgaš Sara

JUNIORKE (8 do 14 godina) koje su prošle
1. proba – subota 18.10. 09:00 u Palmotićevoj 30
103. Sesar Tomislava
104. Ivančić Anamaria
105. Kermek Sara
107. Hasanbegović Hanan
109. Tisaj Lana
110. Jurčić Klara
111. Tonković Dora
112. Dumančić Ana
113. Bomoštar Sara
114. Burmić Gea
116. Ivanković Karla
117. Ačkar Gabrijela
118. Bandalo Marija
119. Murgaš Lara

JUNIORKE (8 do 14 godina) koje nažalost nisu prošle
108. Čondić Ivana Tea

SENIORKE (15 do 25 godina) koje su prošle
1. proba – utorak 14.10. 20:00 u Palmotićevoj 30
102. Ahel Katarina
106. Andrić Domenica
120. Zenunaj Leonora
121. Bilić LeonardaNASTUPI

- subota 11.10. u 10:00, Savka 1 (Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe), o/o Šef:
* plesni nastup S1A

- subota 11.10. u 13:30, Palmotićeva 30 (audicije), o/o Šef:

- subota 11.10. u 16:30, ured (Samobor, međunarodni karate turnir)FOTKE sa Kariba - 11.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

I tako smo došli na plažu St. Anne, koja se ubraja među 10 najljepših plaža na svijetu. Tirkizno more, zlatni pjesak koji se proteže kilometrima, palme... Prvo smo se naslikavali, te naslikavanje završili plesanjem Habibi na brojanje. Cure su se popikavale, padale u pijesak, lanse sa okretom na pjesku izgleda presmješno... no svejedno smo dobili velik pljesak.
Plaža je stvarno prezakon. More je još toplije nego na Sjeveru otoka (jer je uvala, a ne otvoreno more), ali sve je prepuno turista i turističke konfekcije.
Nemojmo zaboraviti da je taj dan na plaži bio i jedan tenk...


Naš bend je i opet napravio tulum. I opet se jelo, pilo, plesalo, bubnjalo... ma luda su ekipa. Neki su prvi puta probali kus-kus. Pili smo originalni daikir i fruit punch i, baš su bili zakon. Neki su i malo ronili, igralo se picigina, i više-manje se nije izlazilo iz vode. E da ne zaboravim, na plaži je bilo i ono otrovno drvao. Izbjegavali smo ga u širokom krugu.
Navečer smo vrlo kasno iz plaže išli doma, a do našeg sjeverozapadnog dijela otoka trebalo nam je dobrih 2 sata, koje smo put od premorenosti radi divljanja na plaži prespavali.

Sutradan smo imali plesni nastup u gradu domaćinu, no o tome više u novom postu (7298-9338)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: petak, 10.10.2014. u 15:55) komentiraj (10)

AUDICIJE U ČETVRTAK I SUBOTU


Posljednje dvije audicije su u četvrtak i u subotu. Dobro došli. I bez panike...Kako velik broj zainteresiranih ima brdo pitanja eto da im kroz ovoj post, ali i kroz odgovore na njihove komove pokusama pribliziti nas sastav i audicije.

Godisnji broj kandidata (prosjecno): 210
Prolaznost: 83-85%
Dobni razredi: 3-6 godina - djecji sastav, 7-13 godina - juniorke, 14-25 godina - seniorke
Redosljed audicija: svi dolaza u zakazano vrijeme, prvi na redu su djecji sastavi, pa seniorke (jer ih ima manje), pa juniorke
Trajanje cekanja: oko 15-30 minuta, maksimalno 60 minuta za one koji dodju zadnji
Trajanje same audicije: 5 do 10 minuta
Broj djevojaka u grupi: 4 do 5 (odjednom ulaze na audiciju i rade dio zajedno, a dio zasebno)
Oprema: nije bitna, no pri ulasku skinuti jaknu i odloziti torbe ili ikakve stvari koje sputavaju ruke
Sto treba uzeti: kemijsku olovku kako bi ispunili upitnik (i smjesak na licu)
Tko su ispitivaci: licencirani treneri mazoretkinja u Republici Hrvatskoj (sa zavrsenim strukovnim skolama), a poneki od njih su i suci u mazoret plesu
Informacije o prolasku: iduci dan na ovom blogu ili telefonom
Informacije o sastavu i prvim treninzima: dobijate na flajeru koji se djeli svim kandidatimaNAJCESCA PITANJA:

Da li da donesem šap jer sam vec bila mazoretkinja?
Nije nuzno, no virtuoznost u tehniciranju sa stapom moze vam omoguciti pocetak treninga u 2. sastavu (svi pocinju u pocetnickom tj. 3., koji vi preskacete jer vec imate osnove tehniciranja)

Hoce li mi prethodno plesanje u nekom drugom timu mazoretkinja pomoci?
U nacelu ne. Kod nekih timova cak i odmaze i potrebno je dugo vremena da se isprave greske. No, ukoliko se radi o vrhunskim i najkvalitetnijim timovima moze pomoci u napretku (pocinje se od 2. sastava, te se brze napreduje u vise sastave).

Bila sam predvodnica u nekom timu izvan Zagreba moram li ici na audiciju?
Apsolutno da. U nasem S1A sastavu trenutno plesu 4 djevojke koje su dosle iz drugih timova. No, morale su proci audiciju. Desi li se koji puta da neka takva djevojak padne? Da! Vrlo rijetko kada, no desi se.

Vec sam bila Zagrebacka mazoretkinja. Hoce li mi to pomoci i moram li polagati audiciju?
Ukoliko vas se treneri sjete onda ne morate na audiciju. U protivnom slucaju da. No, ukoliko ste vec jednom prosli audiciju i plesali u timu, svakako cete proci i ovaj puta. Nema straha.

Hoce li mi pomoci plesanje u nekom drugom plesnom klubu koji nije mazore-ples?
Najcesce da. No, koji puta i to odmaze. U svakom slucaju prepreka nije (ukoliko nesto treba ispraviti brzo cemo to napraviti).

Sto se ispituje na audiciji?
1. U prvom redu smisao za ritam. Koji se prati kroz cijelu audiciju, ali se maksimalno ispituje, na nacin da se trazi da kandidatkinja ponovi ritam (pljeskanjem) koji ispljesce ispitivac.
2. Osnovna predodzba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mazoretkinja ispred kandidatkinja).
3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mazoret plesom (odredjeni nedostaci poput teske invalidnosti, ozbiljnih poremecaja isl. prijece bavljenje ovom aktivoscu).

Sto ako iz prve ne ponovim ritam ili pogrijesim u koraku?
Nista strasno. Audicija je osnovan klasifikacija. Prave klasifikacije rade se tek nakon par mjeseci treinga (krajem veljace). Svatko ima drugu sansu, a ako vidimo da se radi o tremi, blokadi ili nedostatku koncentracije onda dajemo trecu, cak i cetvrtu sansu. No, da bi imali vise sansi moramo ustanoviti da imate barem osnovnog smisla za ritam (to se vidi i prije "pljeskaja" iz osnovnog koraka i pratnje glazbene podloge).

Kako se odlucuje tko prolazi, a tko ne?
Kada jedan od clanova komisije smatra da netko ne treba proci ili nije siguran konzultira se sa kolega. Odluka se donosi dogovorom clanova komisije. Ukoliko neka kandidatkinja ima imalo sanse proci ce na audiciji.

Kako da umanjim stres?
Nema potrebe za stresom ili nervozom. Ukoliko ispitivaci vide da ste pod stresom pomoci ce vam salama, komunikacijom, ponudit ce vam slatkis. Ne bojte se mi smo profesionalci i nije nam u interesu sokirati vas, nego olaksati vam dolazak u nas tim.

Mogu li roditelji sa mnom u dvoranu za ispitivanje?
Ne! Roditelji samo smetaju i remete koncentraciju. Iznimno, ali jako iznimno, ispitivaci mogu pozvati roditelje najmladjih kandidatkinja za djecje sastave. Iskreno, ako djete nije toliko samostalno da dodje na audiciju nece se moci osloboditi niti na treninzima koji se vrse iskljucivo bez roditelja.

Kome se mogu obratiti za pitanja?
Komisiji svakako ne jer imaju posla preko glave, te se moraju potpuno posvetiti kandidatkinjama da sto krace cekaju. U dvorani i ispred nje biti ce 6 mazoretkinja (prepoznati cete ih po uniformama) koje ce vam pomoci u ispunjavanju upitnika, te vam moci dati osnovne informcije o timu, audicijama, prvim treninzima, uputiti vas prema WC-u...

Jesam li prestara za tim?
Ukoliko ste mladji od 25 godina niste prestari. Komisija ce odluciti u koji dobni razred spadate. Pa ukoliko imate npr. 13 godina, a psiho-fizicki ste zreli za seniorke to ce vam i predloziti. No, odluka je koncano na vama.

Ukoliko padnem, mogu li ponovno polagati na iducoj audiciji?
To vam nitko ne moze zabraniti. No 99% djevojaka koje padnu na jednoj, padnu i na drugim audicijama. Previse se posvecuje paznje procjeni, a komisiju sacinjavaju profesionalci koji taj posao rade vec dugi niz godina.

Mogu li se ikako pripremiti za prolazak? Postoji li kakva skola i pripremni tecaj?
Ne i za to nema potrebe jer se procjenjuju samo osnovne stvari i predispozicije. A motorika, smisao za ritam i psiho-fizicke sposobnosti ne mogu se nauciti u skoli.

Moj tata ima poduzece i moze biti sponzor, hoce li mi to pomoci?
Nikad, nikako i ni na koji nacin. To kod nas nema sanse i nemojte niti pokusavati. Tako nesto kod nas se potpuno odbacuje i osudjuje. Iskreno niti ne pokusavajte!

Imate li jos koje pitanje slobodno ga postaviti i odmah cemo odgovoriti. Nema glupih pitanja. Na koncu nase osnovno pravilo je: "Mi smo ovdje radi vas".NASTUPI

- četvrtak 9.10. u 18:30, Palmotićeva 30 (audicije), o/o Šef:

- subota 11.10. u 10:00, Savka 1 (Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe), o/o Šef:
* plesni nastup S1A

- subota 11.10. u 13:30, Palmotićeva 30 (audicije), o/o Šef:

- subota 11.10. u 16:30, ured (Samobor, međunarodni karate turnir)FOTKE sa Kariba - 10.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

6. dan je bio slobodan dan. Jeeej... doručak, plaža, divljaona, kupanac, ručak, plaža, divljaona, kupanac, večera, kartanje...


No, naravno, prejednostavno za naš tim. Prvo je Doroteja razrezala nogu i morala si sama dirati taban. Tko ju poznaje, zna kolika je to muka. Jadna Dorica... Onda je M.K. ni više ni manje nego uspjela stati na pčelu. Na pčelu, dovraga? Ajde, da je stala na kamenu ribu, da je stala na škorpiona, da je stala na vipera ili neku drugu karipsku zmiju, ali do vraga, na pčelu. Haloooo? Proputovati pola svijeta da staneš na pčelu? Pa to si mogla i u Zagorju. Lukša je uspjela iskopati žalac, noga je utrnula, taban nabubrio... i, naravno, dok se drugi kupaju, Šef obilazi doktore po Martiniqueu. Na kraju smo obavili doktoricu u St. Pierru, dobila je dvije vrste tableta, jednu koja je ko igrica za malu djecu prije nego ih popije, te jednu kremu s kojom maže pjeskom umazane tabane. Satima ju je još opako boljela noga. No ta silna bol ju nije spriječila da samo 4 sata nakon gaženja sirote pčele, otklepeše do plaže niz brdo koje je prestrmo i za žičaru. Da opišem koliko je planinarenja potrebno do naše vile, organizatoru koji je M.K. i Šefa vračao od doktora je auto uspio zakuhati.


Popodne smo, naravno, i opet bili na plaži (nikad dosta plaže). Kad je palo sunce (a zalazak je bio tako lijep), ostali smo i dalje na plaži i prepričavali razno-razne smješne životne dogodovštine.
Nemojmo zaboraviti ni našeg Juru. Jura je siroti mali, hmmm, pa i nije baš bio mali, rakič. I kad ga je Hrvačanin uhvatila i donjela siromaček se toliko prepao da se zakopao u pjesak. A onda su naše genefefe počele naslikavanje uz Juru i ovaj je pojurio u spas. Naravno, do tada mali i smireni Jura, u njihovim očima je postao jako velik i opasan, pa je brdo genefefa krenulo u stampeto pun panike. Jel, što ti može rak od 7 centimerara napravit... Uuuuu, u najmanju ruku nogu odrezat. I tako je naš Jura ispo faca!
Na koncu smo u vilu došli u potpunom mraku. Tamo nas je čaklo hrane za omanji bataljon vojske, pa smo nakon večere neki bacili karte, neki cugali rum u raznim varijantama, neki su jambali, neki tračali, neki peglali kosu (Dora)... Večer je najbolje opisala Nina: „Gače su nam i dalje pune pjeska“. Plavec je izgorila ko rak, ali to ju nije spriječilo da sa nama tulumari do 2:30 ujutro!

Sedmi dan smo morali ustati jako rano, što je super obzirom da smo išli spavati u 3:00. Do 7.45 smo se nadoručkovali i u 8.00 krenuli prema Fort de Franceu, glavnom radu Martiniquea, gradu veličine našeg Osijeka (105.000 ljudi). U Fort de Franceu smo, naravno, šopingirali. Tona suvenira i stotine potrošenih EUR. Neki su uspjeli brzinski pogledati katedralu koja je pravi karipski stil, potpuno drugačiji od našeg, te tipićno kolonijalni centar grada. Dobar dio ekipe je čekao u redu u suvenirnici u gradskoj luci, kod definitivno najsporije prodavačice na svijetu. A samo 100 metara dalje imali su nekoliko suvenirnica sa super-uslužnim i brzim prodavačima. Hehehe... pa što ne bi izlet u Fort de France proveli u redu. Why not?
I onda smo još sat vremena putovali do St. Anne, koja se ubraja među 10 najljepših plaža na svijetu.
I fakat je predivna, ali o tome u idućem postu (7203-9251)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: srijeda, 08.10.2014. u 22:43) komentiraj (13)

PREBAČENE NOVE MAŽORETKINJE U KADETKI I JUNIORSKI 1A


PREBAČENE MAŽORETKINJE U J1A, K1A I J1B

U J1A prešle su:
1. Črnec Matea Tina
2. Milošak Lucija
3. Šimunić Ivana
4. Kočevar Korenjak Kristina
5. Jukić Kim
6. Vondrouš Tea
7. Cupan Monika
8. Savčić Lucija

U K1A prešle su:
1. Kovačić Ariana
2. Budić Klara
3. Perak Doria
4. Milić Patricija
5. Samarđija Martina
6. Dodić Lea
7. Koljaja Lea

U J1B prešle su:
1.Kozina Sara
2. Rožmarić Matea
3. Tisaj Dora
4. Klarić Daria
5. Križić Jana Marija
6. Marić Katarina
7. Tomljanović Nika
8. Lojen Dora
9. Milošić Marija
10. Sitar Lucija
11. Rakić Dorotea
12. Mužek Sara
13. Lorić Emilia
14. Pavičić Paulina
15. Hadaš Petra
16. Lukšić Viktorija
17. Kalaj Karmela
18. Đuriš Antonija
19. Topler Vanda
20. Žilavec Ema
21. Žilavec Lara

U J2P prešle su:
1.Komnenović Lorena
2. Džaja Lucija
3. Fratnik Lea
4. Levanić Dora
5. Pejić Sara
6. Ivković Sara
7. Mihaljević Diva
8. Zovak Lucija
9. Koller LaraNASTUPI

- četvrtak 9.10. u 18:30, Palmotićeva 30 (audicije), o/o Šef:

- subota 11.10. u 10:00, Savka 1 (Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe), o/o Šef:
* plesni nastup S1A

- subota 11.10. u 13:30, Palmotićeva 30 (audicije), o/o Šef:

- subota 11.10. u 16:30, ured (Samobor, međunarodni karate turnir)FOTKE sa Kariba - 9.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

Nakon nastupa otišli smo na plažu. Gdje smo bacili i malo picigina.
Domaći bend je tamo postavio šatore, razglas, D.J-a i šank sa frižiderima i brdom cuge. I kreuo je parti kakav nikada nismo doživjeli. Koje ludilo. Malo plesanja u sjeni palmi na pjesku, pa se bacamo u more, pa opet čagica, pa more i tako sve do ručka.
A onda smo ostali šokirani. Za ručak – janjetina sa ražnja. Majke mi rade ju ko i mi. Samo oni imaju zatvoren ražanj sa svih strana. Ljudi, kad smo vidjeli dva janjca skoro nas je šlago trefio. A okus... hmmmm... oni ga namažu začinima, a jedan od začina je poprilično ljut. Dio ekipe je rekao da mogu prodat karte za nazad jer se oni ne vračaju nakon što su probali janjca.


Nakon janjca krenuo je nastavak partijanja. Pjevalo se, plesalo, kupalo više nego nekoliko puta. U jednom momentu bend je izvukao svoje bubnjeve i udario nekih sat vremena, a Šef sa njima na preogromnom bubnju. Dobio je muskulfiber u desnoj ruci.
evo vam i linka da vidite djelić atmosfere:
https://www.facebook.com/photo.php?v=1498995553671261&set=vb.1000068249158 22&type=2&theater

Kod zadnjeg kupanja, netom prije sutona, svi smo bili u vodi. I mi i bend. A onda je Hrvačanin pokušala ukrasti loptu orkestru koji je igrao nogomet. I uspjela... hej, haj... naravno da su oni navalili ko stekli. I tako smo krenuli sa igrom kokota između njih i nas. Igralo se i na plaži i u vodi, doslovce se bacalo protivnike u vodi i na pjesku. E sad, bili smo mi i dominantni dok se oni nisu svi skupili i tako nas opako nadjačali.


Kad je sunce već zašlo spontano smo krenuli sa masovnim plesovima. Pridružili su se i domaćini.
Na koncu smo dva puta večerali. Jednom na plaži piletinu sa ražnja, a onda sat vremena kasije jer je naš kuki spremio svinjske kotlete sa pire krumpirom i pinacoladu sa rumom, cimetom i vanilijom. Nismo ga, sirotog, mogli odbiti, pa smo svi jeli dvaput. A što se tu može... Kasni dio večere prošao je u jambu, kartanju, i čakulanju, svako na svojoj terasi.

...a idući dan - o tome više u idućem postu (7118-9208)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: ponedjeljak, 06.10.2014. u 15:09) komentiraj (15)

DODATNA PREBACIVANJA ZA 1A KADETSKI, 1A JUNIORSKI I 1B JUNIORSKI SASTAV U SUBOTU

U SUBOTU DODATNA PREBACIVANJA ZA 1A JUNIORSKI I KADETSKI, TE 1B JUNIORSKI SASTAV

Na dodatna prebacivanja iz J1B u J1A idu:
1. Črnec Matea Tina
2. Milošak Lucija
3. Šimunić Ivana
4. Kočevar-Korenjak Kristina
5. Kozina Sara
6. Jukić Kim
7. Vondrouš Tea
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1A članice su J1B sastava

Na dodatna prebacivanja iz J1B u K1A idu:
1. Šandrk Danielle
2. Kovačić Ariana
3. Budić Klara
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u K1A članice su J1B sastava

Na dodatna prebacivanja iz J2J u J1A idu:
1. Cupan Monika
2. Savčić Lucija
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1A članice su J1B sastava

Na dodatna prebacivanja iz J2J u K1A idu:
1. Perak Doria
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u K1A članice su J1B sastava

Na dodatna prebacivanja iz J2J u J1B idu:
1. Sitar Lucija
2. Rakić Doroteja
3. Mužek Sara
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1B članice su J2 sastava

Na dodatna prebacivanja iz J2p u J1B idu:
1. Lorić Emilia
2. Pavičić Paulina
3. Komnenović Lorena
4. Hadaš Petra
5. Lukšić Viktorija
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1B članice su J2 sastava

Na dodatna prebacivanja iz J3j u J1B idu:
1. Džaja Lucija
2. Fratnik Lea
3. Levanić Dora
4. Pejić Sara
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1B članice su J2 sastava

Na dodatna prebacivanja iz J3p u K1A idu:
1. Klarić Darija
2. Križić Jana Maria
3. Marić Katarina
4. Milić Patricija
5. Samarđija Martina
6. Tomnjanović Nika
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u K1A članice su J1B sastava

Na dodatna prebacivanja iz J3p u J1B idu:
1. Ivković Sara
2. Kollar Lara
3. Kalaj Karmela
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1B članice su J2 sastava

Na dodatna prebacivanja iz J3v u J1A idu:
1. Rožmarić Matea
2. Tisaj Dora
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1A članice su J1B sastava

Na dodatna prebacivanja iz J3v u K1A idu:
1. Dodić Lea
2. Koljaja Lea
3. Lojen Dora
4. Milošić Marija
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u K1A članice su J1B sastava

Na dodatna prebacivanja iz J3v u J1B idu:
1. Đuriš Antonija
2. Mihaljević Diva
3. Topler Vanda
4. Zovak Lucija
5. Žilavec Ema
6. Žilavec Lara
* mažoretkinje koje na dodatnim prebacivanjima ne uspiju preći u J1B članice su J2 sastavaNASTUPI

- petak 3.10. u 14:00 Arena Zagreb (Dječji sajam), o/o Dora:
* plesni nastup Juniorskog 1A

- nedjelja 5.10. u ???? Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o Šef:FOTKE sa Kariba - 8.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

U povratku do busa desile su se dvije prelude stvari. Prvo su cure ubrale kravu u mraku na svega 2 metra od nas. Nakon prvog vriska njih 10-tak poletjelo je prema kravi da se slikaju sa njom. Sirota je u panici poletjela i istrgala konpac te odjurila par desetaka metara dalje. A cure u još večoj panici i vrisku na drugu stranu. Ne znaš tko se koga više preplašio. Nakon toga Lukša se htjela zahvaliti dirigentu na glazbenoj pratnji. I tako je Patricia, koja ne govori baš najbolji engleski, Lukšu odvezla do šofera, te mu rekla na naučenom francuskom „hvala vam puno na izuzetnoj pratnji“. Čovjek se skoro šokirao. Nakon malo objašnjavanja Patricia je konačno shvatila da Lukšu treba odvesti dirigentu. :-)

Bus, čukica vožnje uz pjesmu hrvatskih hitova, preskidanje i večera. Kuhar (od milja ga zovemo Kuki) je i opet zasran. No, pri kraju njegovog spremanja večere dolazi cijeli bend. Mi smo si malo šokirani, no ustanovili smo da oni masovno nose cugu, klopu i razno razne svari. I onda je krenulo čaščenje. Probali smo još 10-tak vrsta egzotičnog voča koje čak ni Šef nikad nije vidio. Neki izgledaju tako ljigavo i preodvratno, ali su stvarno bili super-ukusni. Pa smo nastavili po fritulama ali koje oni spremaju od sitno izmljevene ribe sabljarke, povrča, jaja, brašna i karipskih mirodija. Za prste polizat. I onda je Kuki iznio svoje remek-dijelo. Piletina pohana u posebnoj smjesi od nekoliko lokalnih začina i đinđera, uz koje je priložio pomfri i prženu mrkvicu (izgleda isto kao i pomfri, samo naranđasto). Za prste polizat. I opet je dobio ovacije, i opet mu je pao kamen sa srca.

A nakon toga je krenuo tulum. Tone egzotičnih koktela, čagica na karipsku muziku, brdo zouka. I tako do duboko u noć. Naša terasa sa pogledom na ocean je dovoljna da nas 60-tak na njoj tulumari. Bilo je više nego preludo.


A i šefica orkestra Patricia i naš Šef su si malo poplesali


I dok su neki partijali, drugi su si našli zabavu u dominu (da ne povjeruješ)


5. dan je započeo doručkom i kavicom, a u 10.00 smo krenuli prema nastupu u gradu domaćinu. Organizatori nas skupili i odvezli do pozicije za nastup. Prvo je Šef kupio sladolede i počastio ekipu. A onda je otišao do pozicije za nastup da provjeri audio-sistem. Na sreću ovaj puta je sa CD-ovima bilo sve OK, ali je razglas kasnio, pa je sve sređeno tek minutu-dvije prije nego su naše cure došle na stage. A cure su defilirale i opet ispred našeg legendarnog benda. Majko mila i dalje me oduševljavaju kako zvuče. Prošle su cijeli grad...
...pa na kraju na trgu otplesale dvije koreografije.
Nakon prve koreografije predvodnica mi je rekla da ne može udahnuti i da joj se povrača, pa sam ju smjestio u hlad. Odmah su skočili iz publike desetak pripadnika prve pomoći koji su sudjelovali u defileu. Ustanovilo se da je vlaga enormno velika i to je razlog zašto su cure teško disale. Dobile su brdo vode i ekspresno rashlađivanje sprejem od vode pa su na kraju sve bile OK, a i Lukšica se brzo oporavila. Eto, tako je to kad krhke europejke plesu na karipskom podnevu sunčanog dana. No, vratimo se mi na nastup. Koreografija je krenula bez Lukše. Večina cura nije ni primjetila da je nema. A onda je Šef shvatio da nema tko izvesti tim van. I odjurio do Doroteje koja je bila sa strane u HNS-u. Doroteja je iste sekunde odjurila do Lukše (u polusvjesti), uzela štap i fučku. Kaže Franc, koja nije ni primjetila da Lukšice nema, da se šokirala kad je vidla Doru ispred. Dorica je otplesala kao nikad, obavila pozdrav i izvela tim kao da ni dana nije imala pauze, a kamoli dvije godine. Pljesak je bio ogroman.
Nakon što smo odradili nastup svi su se porazbacali po vili
Nakon nastupa smo imali sastanak sa domaćim mažoretkinjama i dogovorili da ćemo im poslati trenera preko zime koji će im pomoći da budu bolji. Odlazak u vilu, preskidanje u badiće i „Zagreb“-bretelice i plaža. Ali ne samo plaža. Domaćini su nam tamo napravili nevjerovano iznenađenje

...no o tome u idućem postu (7010-9172)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: petak, 03.10.2014. u 00:06) komentiraj (12)

PREBAČENE MAŽORETKINJE U SENIORSKI 1A


NOVE MAŽORETKINJE U SENIORSKOM 1A

Antonia Rihtarić
Eva Brajko
Vanja Celinić
Ana Domitrović
Darija Martinjak
Iva Ljubičić
Monika Uđbinac
Petra Šulina
Andrea Topolovšek
Ivana Krilčić
Maja Klasanović

Rezultati prebacivanja ostalih sastava su u prošlom postuNASTUPI

- srijeda 1.10. u 12:00 Palmotićevoj 30 (promocija audicija):
Božić, Rihtarić, Šerić, Uđbinac

- srijeda 1.10. u 12:00 ured (promocija audicija):
Brajko, Domitrović, Ljubičić, Sertić

- petak 3.10. u 14:00 Arena Zagreb (Dječji sajam), o/o Dora:
* plesni nastup Juniorskog 1A

- nedjelja 5.10. u ???? Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o Šef:FOTKE sa Kariba - 7.dio
(slike Alena Šćurica, Dominika Jovića i sa facebook stranica članica)

Navečer smo otputovali na nastup u Schoelcher, drugi najveći grad na otoku


I naš band je spreman za gažu


Prvi dio nastupa bio je defile ulicama Schoelchera


Iza nas je u povorci bio gradonačelnik i svi uglednici grada


A potom je povorka prošla kroz naš špalir
Da bi na kraju otplesali nekoliko koreografija na trgu na rivi pred mnoštvom gledatelja, gradonalčelnikom i svim gradskim uglednicima
Naravno, navečer smo si čilali svatko na svojoj terasi


Pa smo opet pojeli tonu egzotičnog voća kojem ni ime ne znamo, a potom smo ubili preukusnu večeru za koju se i opet potrudio kuki


...a nakon toga domaćin nam je napravio pravi karipski tulum, no o tome u idućem postu (6950-9104)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: srijeda, 01.10.2014. u 08:34) komentiraj (14)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.