15

srijeda

siječanj

2014

Hrvatska - Crna Gora

Rukometna ludnica lagano se zakuhtava. Ovaj put, prvi krug je formalnost, jer dobili smo laganu skupinu, s obzirom na B i C, tako da uništavanje živaca, povraćanje od alkohola, čupanje kose, kako svoje tako i prvog do sebe, počinje tek u drugom krugu, kada se križamo sa Francuskom, Srbijom, Poljskom i Rusijom. Jedna od tih će naravno ispasti. Danas na menu-u je Crna Gora. Ne znam da li oni trče ili hodaju, leže ili spavaju, ali nama je to, ipak, očekivana pobjeda i sve osim toga bi bila katastrofa. Kako su poznati po tome da im je rekord na 100 metara, 60 metara, pretpostavljam da bi ih mi trebali dobiti i na rukama, a pucajući nogama, tek toliko da bude zabavno. Šalu nastranu ćemo odbaciti, jer ipak se radi o reprezentaciji koja je izbacila Njemačku sa prvenstva, a oni koji prate, znaju da je njihova liga ispred ostalih trenutno. Ali, Crnogorcima nedostaje dosta igrača, tako da će biti sretni ako ih baš ne rasturimo. Njima bi mogla igrati i gola razlika, pa možda i mi malo zakočimo i odmorimo ključne igrače. I to bi moglo biti presudno u turniru; ne moram ni reći koliko nas je to puta koštalo. Daleko je more. Idemo... počinje... Javim se na poluvremenu.

Prvi polčas:
Crnogorci drže priključak k'o sapun, jako im je sklisko. Vidljivo je da igramo sa pola snage i da odmaramo igrače, a vjerojatno idemo i malo pomoći susjedima, jel Bjelorusija im je izravan protivnik za prolaz u drugi krug, što bi Crnogorcima bio veliki uspjeh. Za sada jedan razlike, ali sada ćemo malo stisnuti, prabbli... Uglavnom nema nervoze, a nadam se da i neće.

Drugi polčas:
A što reći, nego, još jedna lagana pobjeda sa pola snage. Ali to smo i znali, za nas prvenstvo počinje u petak protiv Švedske, kada ćemo znati koliko bodova prenosimo u drugi krug. Crnogorci su naravno sretni jer ih nismo unakazili. Najbolje to govori izjava njihovog izbornika za vrijeme time-out-a: gol razlika je mnogo bitna. E pa njima i je mnogo bitna, a nama je bitna tek pobjeda, jer sada sigurno prenosimo 2 boda, a da li i više, znat ćemo nakon Švedske. Do tipkanja.

Oznake: rukomet, Hrvatska

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.