nedjelja, 23.05.2010.

POČELA S DJELOVANJEM REGIONALNA OTVORENA MIROVNA MREŽA – OMM

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena za mir i razoružanje 24. svibnja, osnovana je regionalna mirovna mreža (uglavnom) ženskih organizacija, koju za sada čini oko 30 organizacija civilnog društva iz svih novonastalih država na prostoru bivše Jugoslavije.
Mreža počinje s radom simboličkim obilježavanjem ovog dana, čije će članice na taj dan pokrenuti razne aktivnosti, susrete, manifestacije i odaslati mirovne poruke i inicijative.
Samo formiranje mreže je već jedan važan rezultat u našim postratnim uvjetima, ali će većina članica organizirati i svoje posebne akcije, kako bi simbolički obilježile početak rada mreže, skraćenog naziva OMM. Mrežu čine veoma agilne i iskusne organizacije koje udruživanjem dobivaju na snazi i značaju, te utjecaju u društvu.
Osnovni ciljevi mreže jesu razvijanje kulture mira i nenasilja, na način da će vršiti stalni, vidljiv i efikasan utjecaj na lokalne, nacionalne i regionalne politike, kulturu, sport, institucije, mlade…, kako bi se u tom smislu mijenjale, te gradile društva i odnosi koji će doprinositi miru, suživotu i stabilnosti regije.
Rad mreže je javan, volonterski, odgovoran i potpuno predan postizanju kulturno-političkih promjena ka izgradnji mira i društvu bez nasilja nad slabijima.


ČLANICE OMM:

HOMO Pula , CERD Split, ŽAR Rijeka, Udruga žena Vukovar, SIGURNA ZENSKA KUĆA Podgorica, ANIMA Kotor, Akcija za ljudska prava Podgorica, EXPEDITIO Podgorica, Crnogorski ženski lobi, Dom nade Crna Gora, Liga žena glasača Crne Gore, IMPULS Tutin, BEOGRADSKI ŽENSKI LOBI, HORA Valjevo, CENTAR ZA MIR I EDUKACIJU Beograd, Kulturni Centar DamaD : Novi Pazar, NO Mobbing Beograd, JCWE Skopje, Udružene žene Banja Luka, Helsinški parlament građana Banja Luka, Žene ženama Sarajevo, Fonadacija Cure Sarajevo, “Forum Žena” Bratunac , LARA Bijeljina, MOST Višegrad, BUDUĆNOST Modriča, Ženski Centar Trebinje, ŽENE TO MOGU B.L, CENTAR ZA PRAVNU POMOĆ ŽENAMA Zenica, CEE Network for Gender Issues Ljubljana.


- 20:09 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< svibanj, 2010  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Blog udruge
Ženska akcija Rijeka (ŽAR)

mail: zenska.akcija.rijeka@gmail.com

O nama

Ženska akcija Rijeka razvila se iz mirovnih i humanitarnih projekata te onih koji se bave ljudskim pravima a na kojima je radilo više građana/ki u Rijeci tijekom rata i nakon njega (kroz tadašnju udrugu Ri-Suncokret). Misija udruge je kulturna, ekonomska i politička emancipacija žena, razvoj društvene solidarnosti i zaštita ljudskih prava (fokus na žene).
Tijekom rata organizirale smo SOS telefon za izbjeglice i žrtve rata, a 1993. godine prvo pravno savjetovalište.
Udruga ostaje u pogledu svog civilnog angažmana na principima grass-roots djelovanja, želeći ostati fleksibilna na političke i socijalne probleme društva, te artikulirati projekte, programe i akcije ovisne o trenutnim društvenim zbivanjima.

Prijatelji/ce

Women's Global Leadership Initiative - http://wgli.org/
Cunterview.net (women art media space) http://www.cunterview.net/