srijeda, 09.12.2009.

Prvi kalendari udruge

Kalendari su napravljeni. Svega u 100 primjeraka, ali ne i zbog toga manje važnih. Pobjedničke fotografije zasluženo su pronašle svoje mjesto na njemu;
Autoportret Martine Šalov, Beautiful Hane Dutine, Samo za cure Vanje Sviličić, Don't call me anymore Maje Strahije, 1. maj - ženski ritam grada Jadranke Lacković, Ana I Petre Belc, Looking Lorene Pataj, Pješakinja na C4 Ane Šesto, Želim - ne želim I Jelene Rubil, Odvod I Maje Vrban, Plaginatičnost Mojce Peternelj i Autoportret Petre Belc.

Sutra 10. prosinca, u razdoblju od 13 do 20 h i prekosutra 11. prosinca, u razdoblju od 9 do 13h na Korzu ćemo prodavati kalendare Grad vidljivih žena. Dođite, vidite, kupite! :)

Izgled kalendara možete pogledati na facebooku. Potražite nas pod profilom Ženska akcija Rijeka!

- 11:57 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 02.12.2009.

Susreti sa Zagorkom - interaktivna predstava u gostima

Udruga Žensko oko, povodom obilježavanja 16 dana aktivizma, želi sudjelovati radionicom Susreti sa Zagorkom (u trajanju od 1 sata), na kojoj će predstavit Zagorkin, u javnosti malo poznat kazališni i politički (ženski i sindikalni) aktivizam.

Autorice sličnu radionicu («Otvorena vrata», za građane treće dobi), kao i poučnu šetnju za građanstvo «Zagorkinim tragom kroz Zagreb» (nastalu prema motivima iz Zagorkinog života i rada u Zagrebu), već izvode u suradnji s Centrom za ženske studije (nositeljem programskih aktivnosti u stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8 u Zagrebu).

Koncept radionice zamišljen je kao interaktivan susret sa Zagorkom, koji uključuje predstavljanje autorskih istraživanja Zagorkine biografije i djela (i suradnju autorica na realizaciji biografskog filma «Zagorka», iz 2006.), naraciju o Zagorkinom aktivizmu, kao i glumački preformans u kojem publika može sa Zagorkom razgovarati i postavljati joj pitanja, te ju osobno doživjeti, ne samo kao popularnu književnicu i novinarku, već i kao našu suvremenicu.

Autorice: Slavica Jakobović Fribec i Dubravka Vidović
....................................................................................

VRIJEME I MJESTO: srijeda, 2. prosinca 2009. godine, Molekula (ex zgrada Ivexa, blizina kazališta I. Zajca) u 18 sati

ULAZ JE SLOBODAN!

- 06:30 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Blog udruge
Ženska akcija Rijeka (ŽAR)

mail: zenska.akcija.rijeka@gmail.com

O nama

Ženska akcija Rijeka razvila se iz mirovnih i humanitarnih projekata te onih koji se bave ljudskim pravima a na kojima je radilo više građana/ki u Rijeci tijekom rata i nakon njega (kroz tadašnju udrugu Ri-Suncokret). Misija udruge je kulturna, ekonomska i politička emancipacija žena, razvoj društvene solidarnosti i zaštita ljudskih prava (fokus na žene).
Tijekom rata organizirale smo SOS telefon za izbjeglice i žrtve rata, a 1993. godine prvo pravno savjetovalište.
Udruga ostaje u pogledu svog civilnog angažmana na principima grass-roots djelovanja, želeći ostati fleksibilna na političke i socijalne probleme društva, te artikulirati projekte, programe i akcije ovisne o trenutnim društvenim zbivanjima.

Prijatelji/ce

Women's Global Leadership Initiative - http://wgli.org/
Cunterview.net (women art media space) http://www.cunterview.net/