ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

13.06.2018., srijeda

VAŽNO UPOZORENJE!

Dragi naši, primili smo informacije kako neke humanitarne akcije spominju i/ili koriste ime Zaklade Ana Rukavina.
Kao što smo uvijek do sada radili, redovno vas izvještavamo putem internetske i Facebook stranice o svim humanitarnim akcijama koje podupiremo. Kako bi Zaklada nastavila djelovati otvoreno i transparentno, lijepo vas molimo da nam javite ukoliko primijetite da neka humanitarna akcija koristi ime Zaklade Ana Rukavina, a mi tu akciju nismo najavili na spomenutim kanalima.
Podsjećamo da su ime i logo Zaklade Ana Rukavina zaštićeni pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo te ga prema Pravilniku o prihvaćanju donacija, te korištenju imena i znaka Zaklade Ana Rukavina nije dozvoljeno koristiti bez prethodnog pisanog odobrenja Zaklade.
Također podsjećamo da sve humanitarne akcije prema Zakonu o humanitarnoj pomoći moraju biti prijavljene nadležnom uredu državne uprave u županiji, odnosno nadležnom uredu Grada Zagreba te imati istaknut logotip humanitarne akcije. Ukoliko logotip humanitarne akcije nije istaknut, akciju podupirete na vlastitu odgovornost.
Pravilnik o izgledu logotipa za prikupljanje humanitarne pomoći (NN 120/2015) možete pročitati na internetskoj stranici Narodnih novina (link).
Molimo vas, zbog svih onih kojima treba pomoć, da kada donirate svoj novac, provjerite radi li se o humanitarnoj akciji koja je prijavljena nadležnom uredu.

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2018., subota

Šezdeset tisućiti darivatelj pridružio se Hrvatskom registru!

Dragi naši, na danjašnoj akciji u Splitu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružio se 81 potencijalni darivatelj.
Ovom prilikom Hrvatskom registu pridružila se jubilarna, šezdeset tisućita darivateljica, dvadesetogodišnja Anđela Vranješ!
„Osobno iskustvo potaknulo me da se danas pridružim Hrvatskom registru. Bit ću sretna ako me pozovu da nekome mogu pomoći i nadam se, spasiti život“ rekla nam je Anđela kojoj zahvaljujemo od srca što nam se danas pridružila.
Današnja akcija održana je pod pokroviteljstvom Grada Splita uz pomoć i na inicijativu gospođe Anite Martinović-Vranješ i dr. Krešimira Čaljkušića te uz podršku Ravnateljstva KBC-a Split.
Zahvaljujemo od srca svim potencijalnim darivateljima koji su nam se danas pridružili, dragim organizatorima, Ravnateljstvu KBC-a Split te Gradu Splitu na pokroviteljstvu.
Kada smo prije jedanaest godina osnivali Zakladu Ana Rukavina nismo ni sanjali da ćemo, s početnih 150 potencijalnih darivatelja, doseći brojku od 60.000 ljudi koji su se nesebično upisali u Hrvatski registar kako bi pomogli oboljelima u Hrvatskoj i svijetu da nađu svog podudarnog darivatelja i dobiju priliku za ozdravljenje. Hvala vam od srca.


- 22:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2018., ponedjeljak

Nova akcija upisa u Hrvatski registar u Splitu

Dragi naši, u subotu, 9. lipnja 2018. godine, od 10 do 12 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s gospođom Anitom Martinović-Vranješ, dugogodišnjom suradnicom i prijateljicom Zaklade, dr. Krešimirom Čaljkušićem iz KBC-a Split te uz podršku Ravnateljstva KBC-a Split i Gradskog poglavarstva Grada Splita održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Splitu. Akcija će se održati u šatoru na Trgu Gaje Bulata (ispred HNK Split).
Ova akcija upisa u Hrvatski registar održava se kako bi se oboljelim osobama u Hrvatskoj, ali i svijetu, pomoglo u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!
- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2018., nedjelja

Posljednji pozdrav

Naša draga Tatjana Krajač, članica Upravnog odbora Zaklade Ana Rukavina, preminula je u 40. godini nakon kratke i teške borbe s bolešću.

Ovom prilikom izražavamo iskrenu sućut i žaljenje zbog nenadoknadivog gubitka Tatjaninoj obitelji.

Tatjana Krajač bila je članica Upravnog odbora Zaklade Ana Rukavina od 2015. godine te cijenjena reporterka i dnevna urednica informativnog programa Nove TV.

Tatjana je uvelike doprinijela uspjesima Zaklade, a kroz svoj novinarski poziv mijenjala društvo nabolje. Zauvijek ćemo ćemo se sjećati njenog osmjeha i vedrog, dobrog duha kojim je osvojila naša srca.

Draga Tatjana, počivala u miru.


- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2018  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:
 • ... Zapravo mi je teško sročiti što Vas točno želim zamoliti, znam, rekla sam na početku 10 minuta, ali nisam bila sasvim iskrena. Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi - ŽELIM ŽIVOT.

Samo za taj osjećaj
 • Da sam prazan list, potpuno čist
  Koristio bih puno, puno deblji kist
  I samo jarke i šarene boje
  Da napišem ime tvoje i moje

  Da sam prazna glava, potpuno zdrava
  Ne bih više ništa učio za badava
  Samo onol'ko, kol'ko mi treba
  Da još ostanem paf od tolikog neba

  Da se mogu kao nekad, vratiti na početak
  I biti onaj isti bahati dječak
  Ne bih forsir'o neki ležeran stil
  Niti se trudio da uklopim

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj

  Da sam prazan list, potpuno čist
  Koristio bih puno, puno deblji kist
  I samo jarke i šarene boje
  Da napišem ime tvoje i moje

  Da se mogu kao nekad, vratiti na početak
  I biti onaj isti bahati dječak
  Ne bih forsir'o neki ležeran stil
  Niti se trudio da uklopim

  Moj svijet u ovaj svijet
  Moje snove u raspored
  Riskirao bih svaki pokušaj
  Da zadržim taj osjećaj

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj

  Samo za taj

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj taj taj taj taj taj osjećaj
  Samo za taj taj taj taj taj taj osjećaj

  Hladno pivo
  Pericardial Mesothelioma
  Pericardial Mesothelioma