ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

27.04.2018., petak

Akcija upisa u Hrvatski registar u Slatini

Dragi naši, u četvrtak, 3. svibnja Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Društvo NAŠA DJECA Slatina u sklopu njihovog projekta „Volontiram, srce diram“ održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Slatini.

Akcija će se održati od 14:30 do 16:30 sati u prostoru Industrijsko-obrtničke škole Slatina (Trg Ruđera Boškovića 5).

Ovu akcije upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Slatina kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.
- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Akcija upisa u Hrvatski registar u Virovitici

Dragi naši, u četvrtak, 3. svibnja od 11 do 13 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica u Virovitici održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zaklada Ana Rukavina akciju će održati u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Virovitica (Masarykova 6) kako bi zajedno s građanima Virovitice i GDCK Virovitica pomogla oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.
- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2018., četvrtak

19 potencijalnih darivatelja u Zaboku

Dragi naši, na današnjoj akciji u Zaboku u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 19 potencijalnih darivatelja.

Hvala od srca svima koji su nam se danas pridružili s iskrenom željom da pomognu oboljelim osobama u potrebi te velika hvala FM SDP Krapinsko-zagorske županije na pozivu i pomoći u organizaciji akcije.


- 20:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Donacija Triatlon kluba Zadar

Dragi naši, 21. travnja u Zadru je održana utrka „Sport&Moda Zadar Night Run 2018“, a organizatori utrke, Škola trčanja Zadar i Triatlon klub Zadar, zajedno s gospodinom Jurom Šangom donirali su Zakladi Ana Rukavina 10 kuna po svakoj uplaćenoj startnini.
Zahvaljujući dragim organizatorima i svim sudionicima utrke prikupljeno je 8.200,00 kuna koje je Triatlon klub Zadar uplatio na žiro račun Zaklade Ana Rukavina kako bi doprinijeli radu Zaklade.
Hvala od srca gospodinu Juri Šangu na inicijativi, Školi trčanja Zadar i Triatlon klubu Zadar, trkačima te iskrene čestitke pobjednicima.
- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2018., utorak

15 novih članova Hrvatskog registra

Dragi naši, na akciji održanoj danas u Lepoglavi u suradnji s gospodinom Hrvojem Kovačem u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 15 novih članova.
Zahvaljujemo od srca gospodinu Kovaču na pozivu i pomoći u organizaciji, gospođi Željki iz Gradske knjižnice Ivana Belostenca na ustupanju prostora za održavanje akcije te mladim ljudima iz Lepoglave i okolice koji su nam se pridružili kako bi pomogli oboljelim osobama da što prije pronađu svog podudarnog darivatelja.


- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2018., subota

Hrvatski registar veći za 85 novih članova

Dragi naši, na akcijama održanima u petak, 20. travnja u Bjelovaru i u subotu, 21. travnja u Zagrebu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 85 potencijalnih darivatelja.
Akciji održanoj u suradnji sa studentima Stručnog studija sestrinstva i upravom Veleučilšta u Bjelovaru pridružilo se 65 potencijalnih darivatelja dok se na akciji održanoj u suradnji s Mjesnim odborom Travno u Zagrebu 20 potencijalnih darivatelja upisalo u Hrvatski registar.
Hvala od srca studentima i upravi Veleučilišta u Bjelovaru te Mjesnom odboru Travno na inicijativi i pomoći u organizaciji akcije kao i svima koji su se odazvali pozivu da oboljelima u Hrvatskoj i svijetu povećaju šanse za pronalaskom podudarnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica.


- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2018., petak

Akcija upisa u Hrvatski registar u Zaboku

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Forumom mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u četvrtak, 26. travnja od 16 do 18 sati održati akciju upisa u Hrvatski registar u prostoru stare gradske vijećnice (zgrada iza policije, Matije Gupca 53).

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira u suradnji s Forumom mladih SDP-a Krapinsko – zagorske županije kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.
- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2018., četvrtak

Akcija upisa u Hrvatski registar u Lepoglavi

Dragi naši, u utorak, 24. travnja, od 10 do 12 sati Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Lepoglavi u prostoru Gradske knjižnice Ivana Belostanca (Hrvatskih pavlina 7).
Akcija će se održati na inicijativu gospodina Hrvoja Kovača kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
- 14:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2018., utorak

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bjelovaru

Dragi naši, u petak, 20. travnja, od 14 do 16 sati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Veleučilišta u Bjelovaru u prostorijama Veleučilišta (Trg E. Kvaternika 4) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Studenti Stručnog studija sestrinstva, uz podršku uprave Veleučilišta u Bjelovaru, ovom akcijom žele potaknuti svoje kolege da se pridruže misiji Zaklade Ana Rukavina kako bi zajedničkim snagama pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!
- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2018., subota

Novi članovi Hrvatskog registra

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Zagrebu u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 11 novih članova.

Zahvaljujemo od srca Rotary klubu Zagreb Metropolitan na pozivu i pomoći u organizaciji akcije te mladim ljudima koji su nam se jučer pridružili kako bi jednog dana nekome spasili život.


- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2018., petak

Donacija Triatlon kluba Petrinja

Dragi naši, ovim putem željeli bismo zahvaliti na plemenitoj donaciji Triatlon klubu Petrinja koji su 30. ožujka u Petrinji održali Memorijalnu utrku te se oprostili od prerano preminulog prijatelja Luke.

Lukinoj obitelji i prijateljima iskrena sućut na velikom i nenadoknadivom gubitku.

O svom dragom prijatelju iz Triatlon kluba Petrinja rekli su nam: „Luka je bio veliki sportaš, njemu u čast oprostili smo se na način koji bi on najviše volio, a to je trčanjem. Luki u čast trčalo je 60 trkača što je ujedno bio poziv svima da trčanjem zažele jedno, a to je ŽIVOT.“

Njemu u čast u sklopu Petrinjske nasip Lige održali su kolo lige bez startnine, a svi koji su nazočili njegovom oproštaju mogli su priložiti sredstava prema svojim mogućnostima. Prikupljeno je 1500 kuna, a Triatlon klub Petrinja donirao je još 1000 kuna te su ukupan iznos uplatili na žiro račun Zaklade Ana Rukavina.

Zahvaljujemo od srca Triatlon klubu Petrinja i svim sudionicima utrke na plemenitosti unatoč velikoj tuzi i teškim trenucima gubitka bliske osobe.


- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zadar Night Run 2018

Dragi naši, 21. travnja u Zadru će se održati utrka „Sport&Moda Zadar Night Run 2018“, a organizatori utrke na čelu s gospodinom Jurom Šangom odlučili su donirati Zakladi Ana Rukavina 10 kuna po svakoj uplaćenoj startnini.

Zadar Night Run je utrka za trkače rekreativce i natjecatelje, a održava se u samoj gradskoj jezgri. Možete izabrati svoju utrku te trčati 2.5 km, 5 km ili 10km. Utrka starta 21.travnja 2018. godine u 21:00 sat u Foši (kopnena vrata, ul. Među bedemima).

Zahvaljujemo od srca organizatorima što su odlučili ovoj utrci udahnuti humanitarni karakter i na taj način pomoći rad Zaklade Ana Rukavina i pridonijeti osvještavanju ljudi o važnosti upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Za sudjelovanje na utrci Sport&Moda Zadar Night Run 2018 dovoljno je popuniti prijavu putem zdnightrun.com i uplatiti startninu. Organizatori napominju da je broj prijava ograničen pa pozivaju sve zainteresirane da se prijave na vrijeme i podrže ovaj sportsko-humanitarni trkački spektakl.

Hvala svima!


- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2018., srijeda

Omiljeni cvijet Ane Rukavine

Dragi naši, u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a i ove godine će se održati humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“.

Akcija će se održati subotu, 14. travnja od 9 do 13 sati na razini cijele Hrvatske, a priloge prikupljene prodajom Aninih omiljenih tulipana Forum žena SDP-a donirat će Zakladi Ana Rukavina.
Forum žena SDP-a već osmu godinu zaredom organizira ovu hvalevrijednu akciju povodom Aninog rođendana kako bi pomogli i podržali rad Zaklade Ana Rukavina te im od srca zahvaljujemo na ovoj lijepoj i plemenitoj akciji.

Popis gradova i mjesta u kojima ćete moći podržati ovu akciju možete vidjeti na Facebook stranici Zaklade Ana Rukavina.
- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2018., utorak

88. transplantacija iz Hrvatskog registra

Dragi naši, u ožujku je provedena još jedna transplantacija matičnih stanica!

Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u ožujku provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu.
Od 2009. godine, kada je provedena prva transplantacija krvotvornih matičnih stanica od darivatelja iz Hrvatskog registra, 88 oboljelih osoba dobilo je priliku za život zahvaljujući plemenitim ljudima koji su se odazvali pozivu Hrvatskog registra.

Zahvaljujemo od srca svim dragim i plemenitim darivateljima koji su pristali dati svoje matične stanice zbog kojih je 88 osoba dobilo novu priliku za život, a svima koji čekaju svoju priliku želimo puno sreće.
- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2018., ponedjeljak

Akcija upisa u Hrvatski registar u Zagrebu

Dragi naši, u petak, 13. travnja od 17 do 19 sati u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan održat ćemo akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Akcija upisa će se održati u Rotary Distriktu 1913 (Praška 2).

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!
- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2018., subota

Svjetski dan zdravlja

Dragi naši, 7. travnja obilježava se Svjetski dan zdravlja koji se ove godine održava pod geslom „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje“ kojim Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) poziva svjetske čelnike da se unaprijedi zdravlje svih ljudi.

Više o ciljevima ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
- 06:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2018., petak

81 novi član Hrvatskog registra na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

Dragi naši, na današnjoj akciji u Zagrebu u prostorijama Medicinskog fakulteta u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisao se 81 potencijalni darivatelj.

Akciju upisa u Hrvatski registar smo po treći put održali u suradnji s podružnicom Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Upravom Medicinskog fakulteta te studentima MEF-a Zagreb kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu koji čekaju svog podudarnog darivatelja.

Od srca zahvaljujemo organizatorima na izuzetno uspješnoj akciji te mladim studentima medicine koji su velikim odazivom, ususret Svjetskom danu zdravlja, pokazali da su izabrali pravi poziv.


- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2018., srijeda

Akcija upisa u Hrvatski registar na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

Dragi naši, u petak, 6. travnja, od 10 do 12 sati u prostorijama ambulante Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Šalata 4) održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju upisa u Hrvatski registar održat ćemo po treći put u suradnji s podružnicom Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Upravom Medicinskog fakulteta te studentima MEF-a Zagreb kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu koji čekaju svog podudarnog darivatelja.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
- 20:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

43 nova člana Hrvatskog registra u Kalima

Dragi naši, u utorak, 3. travnja po prvi put smo održali akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Kalima na otoku Ugljanu, a akciji odazvalo 43 Kaljana.

Hvala od srca Udruzi dobrovoljnih darivatelja krvi Kali, gospodinu Dariu Mišlovu na pozivu i odličnoj organizaciji, medicinskom osoblju OB Zadar, dr. Silvestri Kolegi te svim mladim ljudima koji su se pridružili Hrvatskom registru kako bi pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu.


- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2018., nedjelja

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Dragi naši, sretan, miran i blagoslovljen Uskrs od srca vam želi Zaklada Ana Rukavina!


- 00:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2018 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj