ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

29.09.2017., petak

22 nova darivatelja u Kozari Boku

Dragi naši, potreba za transplantacijom koštne srži šestero djece predškolske dobi potaknula je građane gradskog naselja Kozari Bok da se uključe u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Tim povodom, današnjoj akciji pridružilo se 22 potencijalnih darivatelja.
Akciju su pomogli organizirati Grad Zagreb i Vijeće romske nacionalne manjine Grada Zagreba u Dječjem vrtiću „Zrno“ gdje nas je dočekalo divno osoblje vrtića i dragi potencijalni darivatelji koji su se odazvali pozivu za pomoć oboljeloj djeci.
Nadamo se da će svi koji se danas nisu uspjeli pridružiti akciji, upisati na nekoj od budućih akcija koje planiramo do kraja godine ili u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj:
Ova akcija održana je u sklopu Tjedna filantropije koji se održava drugu godinu zaredom u organizaciji Nacionalne zaklada za razvoj civilnog društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj.
Hvala od srca Gradu Zagrebu, Vijeću romske nacionalne manjine Grada Zagreba, osoblju Dječjeg vrtića „Zrno“ i svim dragim darivateljima koji su nam se danas pridružili.


- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2017., utorak

Rezultati natječaja i vrijedna donacija KBC-u Zagreb

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina danas je predstavila rezultate natječaja kojim će odabranoj liječnici omogućiti stručno usavršavanje u trajanju od šest mjeseci u zdravstvenim ustanovama Universal medical center Utrecht (Nizozemska) i Newcastle University (Ujedinjeno Kraljevstvo) i donaciju vrijednog uređaja KBC-u Zagreb za potrebe pacijenata oboljelih od hematoloških bolesti.
Upravni odbor Zaklade odabrao je dr. Nevenku Cigrovski na prijedlog Stručnog vijeća koje je bilo zaduženo za provedbu natječaja te za prijedlog kandidata za dodjelu sredstava.
Cilj ovog stručnog usavršavanja je edukacija iz područja transplantacije matičnim stanicama u djece oboljele od metaboličkih bolesti i imunodeficijencije.
Više od 700 tisuća kuna, koliko će biti uloženo u stručno usavršavanje dr. Nevenke Cigrovski i kupnju uređaja Therakos Cellex System, omogućili su građani svojim donacijama. „Zahvalni smo i sretni što, uz pomoć brojnih donacija i solidarnosti naših sugrađana, omogućujemo daljnje usavršavanje liječnika kako bi prikupljenim znanjem u inozemstvu, oni omogućili što bolju zdravstvenu skrb pacijentima u Hrvatskoj. Brojni građani svojim donacijama omogućili su i nabavku vrijednog uređaja za potrebe oboljelih pacijenata s odjela hematologije KBC-a Zagreb te smo od srca zahvalni na velikoj podršci javnosti koja nam snagu i motivaciju da nastavimo i dalje pomagati potrebitima“, izjavila je upraviteljica Zaklade, gđa. Rukavina.
„Broj transplantacija srodnih i nesrodnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i solidnih organa u Kliničkom bolničkom centru Zagreb iz godine u godinu raste. Trenutno se godišnje provodi oko 300 do 350 postupaka te će nabavka ovog vrijednog uređaja omogućiti liječenje većeg broja pacijenata ovom metodom, kao i povećanje sigurnosti samog postupka.“ istaknula je doc.dr.sc. Branka Golubić Ćepulić, koordinatorica za suradnju KBC-a Zagreb i Zaklade Ana Rukavina o vrijednom uređaju Therakos Cellex System koji je Zaklada Ana Rukavina donirala za potrebe hematoloških pacijenata KBC-a Zagreb.
Hvala od srca na Vašim vrijednim donacijama koje su ovo omogućile kako bi zajedno pomogli oboljelima.



- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2017., ponedjeljak

Novi potencijalni darivatelji na akciji u Zagrebu

Dragi naši, u subotu, 16. rujna održali smo akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u suradnji s RIT Croatia, međunarodnim kampusom uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology.
Zajedničkom akcijom obilježili smo Svjetski dan darivatelja koštane srži te se 32 studenata i nastavnika RIT Croatia pridružilo Hrvatskom registru kako bi pomogli oboljelima kojima je transplantacija matičnih stanica ponekad jedina prilika za ozdravljenje.
Hvala od srca svim upisanim potencijalnim darivateljima i RIT Croatia što su se priključili našoj misiji proširenja Hrvatskog registra.


- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2017., petak

Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Dragi naši, 15. rujna, obilježava se Svjetski dan svjesnosti o limfomima.

Svjetski dan svjesnosti o limfomima (World Lymphoma Awareness Day – WLAD) – od 2004. godine svake se godine obilježava u cijelome svijetu i posvećen je podizanju svjesnosti o ovim zloćudnim tumorima u smislu prepoznavanja simptoma, ranog dijagnosticiranja i liječenja.
Kako bismo pomogli oboljelima, pozivamo Vas da nam se u subotu, 16. rujna od 11 do 13 sati pridružite u Zagrebu na akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Nogometnom centru Šalata (Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 1).
- 00:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2017., četvrtak

Promjena mjesta održavanje akcije u Zagrebu

Dragi naši, zbog nepovoljne vremenske prognoze, mjesto održavanja akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u suradnji s RIT Croatia koja se održava u subotu, 16. rujna od 11 do 13 sati seli se u prostorije Nogometnog Centra Šalata (Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 1). Nadamo se da Vas kiša neće zaustaviti i da se vidimo u subotu na Velesajmu :)
- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2017., utorak

Svjetski dan darivatelja koštane srži

Dragi naši, u subotu, 16. rujna, od 11 do 13 sati u šatoru ispred prostorija Društva za športsku rekreaciju Trnje (Ulica grada Vukovara 236-e) u Zagrebu Zaklada Ana Rukavina održat će akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojom će obilježiti Svjetski dan darivatelja koštane srži.
RIT Croatia, međunarodni kampus uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, istoga dana će održati sportske igre za svoje studente u prostorijama Društva za športsku rekreaciju Trnje, a uključenjem u akciju upisa u Hrvatski registar pridružit će se misiji Zaklade Ana Rukavina kako bi zajedničkim snagama pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem te obilježili Svjetski dan darivatelja koštane srži.
Svjetski dan darivatelja koštane srži se od 2015. godine obilježava svake treće subote u rujnu s ciljem zahvale svim darivateljima i potencijalnim darivateljima diljem svijeta koji pomažu oboljelim osobama kako bi dobili svoju priliku za život te podizanja svijesti o važnosti upisa u nacionalne registre darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojim možemo spasiti nečiji život.
Od srca zahvaljujemo 74 darivatelja koliko ih je od početka rada Zaklade svojim hrabrim i nesebičnim činom pružilo novu priliku za život 74 obitelji.
O nekima ste već čitali, o nekima ne znamo ništa, ali znamo da je 74 hrabrih i plemenitih ljudi iz Hrvatskog registra dalo vrijedan dio sebe kako bi pomogli onima manje sretnima i zato im svima od srca velika hvala!


- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2017., ponedjeljak

74 transplantacije iz Hrvatskog registra!

Dragi naši, u kolovozu je provedena nova transplantacija krvotvornih matičnih stanica!
Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u kolovozu provedena nova transplantacija krvotvornih matičnih stanica za hrvatskog pacijenta.
Od 2009. godine, kada je provedena prva transplantacija krvotvornih matičnih stanica od darivatelja iz Hrvatskog registra, do danas su provedene 74 transplantacije za 74 oboljele osobe iz Hrvatske i inozemstva.
Zahvaljujemo od srca svim darivateljima koji su pristali dati svoje matične stanice zbog kojih su 74 osobe dobile novu priliku za život, a svima koji čekaju svoju priliku želimo puno sreće.
Također, ako i Vi želite pomoći, možete to učiniti upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na nekoj od akcija Zaklade Ana Rukavina ili u transfuzijskim centrima u osam gradova u Republici Hrvatskoj.

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2017., petak

Novi članovi Hrvatskog registra na akciji u Hrvatskim vodama

Dragi naši, na akciji održanoj danas u prostorijama Hrvatskih voda u njihovoj središnjici u Zagrebu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 18 novih potencijalnih darivatelja.
Akcija u Hrvatskim vodama održana je na inicijativu zaposlenika koji su, odazvavši se akciji, podržali Zakladinu misiju širenja Hrvatskog registra te odvojili vrijeme za oboljele osobe u Hrvatskoj i svijetu.
Hvala od srca upisanima na današnjoj akciji koji svojim odazivom pomažu oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja. Možda baš netko od njih bude podudaran darivatelj osobama kojima je potrebna transplantacija.
Ako se i Vi želite pridružiti Hrvatskom registru pratite naše akcije ili klikom na popis transfuzijskih centara pogledajte gdje je u Republici Hrvatskoj trajno omogućen upis.



- 15:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

05.09.2017., utorak

Akcija upisa u Hrvatski registar u suradnji s Hrvatskim vodama

Dragi naši, u petak, 8. rujna, od 10 do 12 sati, u prostorijama Hrvatskih voda (Ul. grada Vukovara 220) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija upisa u Hrvatski registar održat će se na inicijativu zaposlenika Hrvatskih voda kako bi podržali rad Zaklade Ane Rukavine i na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica ili koštane srži. Ova akcija otvorena je za sve građane koji se žele upisati i pomoći ljudima u potrebi za transplantacijom koštane srži.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.
Pridružite nam se u petak u Zagrebu, sam postupak upisa je kratak i bezbolan, a oboljelima znači puno!

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2017 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj