ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

27.04.2017., četvrtak

Nova akcija u Umagu

Dragi naši, u srijedu, 03. svibnja 2017., od 10,00 do 12,00 sati u šatoru ispred Gradske knjižnice u Umagu održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zaklada Ana Rukavina održat će ovu akciju u suradnji s Gradom Umagom s kojim je 2013. godine već održala uspješnu akciju upisa u Hrvatski registar kojoj se pridružilo 84 građana Umaga kako bi pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2017., srijeda

14 novih članova Hrvatskog registra

Dragi naši, na današnjoj akciji na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dobio je 14 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu po drugi put je održana na inicijativu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Uprave Medicinskog fakulteta te Studentskog zbora MEF-a Zagreb koji ovom plemenitom akcijom žele pomoći oboljelima u Hrvatskoj i svijetu te im povećati šanse za pronalazak podudarnog darivatelja.
Akciji su se pridružile prvenstveno studentice te studenti prve godine medicine kojima ovim putem od srca zahvaljujemo na volji i želji da pomognu ljudima koji se bore s teškim dijagnozama i kojima nečija koštana srž znači novu priliku za život!
Velika hvala i doc.dr.sc. Frani Paiću na još jednom srdačnom i lijepom dočeku i pomoći u organizaciji akcije.



- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2017., utorak

Akcija upisa u Hrvatski registar u općini Dubrava

Dragi naši, u petak, 28. travnja, od 15 do 17 sati u prostorijama Općine Dubrava (Ulica braće Radića 2) u Dubravi održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Udruga žena općine Dubrava ovom akcijom pridružuje se misiji Zaklade Ana Rukavina kako bi zajedničkim snagama pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem te omogućili svojim sumještanima da se pridruže Hrvatskom registru.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2017., petak

Akcija upisa u Hrvatski registar na Medicinskom fakultetu

Dragi naši, u srijedu, 26. travnja, od 10 do 12 sati u prostorijama ambulante Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Šalata 4) održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akciju upisa u Hrvatski registar održat ćemo po drugi put u suradnji s Nezavisnim sindikatom znanosti i visokog obrazovanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Upravom Medicinskog fakulteta te Studentskim zborom MEF-a Zagreb kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu koji čekaju svog podudarnog darivatelja.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2017., četvrtak

Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje

Zaklada Ana Rukavina s ponosom Vas obavještava kako na našoj web stranici raspisujemo treći po redu Javni natječaj za stručno usavršavanje jednog liječnika, ovaj put specijalizanta pedijatrije. Cilj ovog stručnog usavršavanja je edukacija iz područja transplantacije matičnim stanicama u djece oboljele od metaboličkih bolesti i imunodeficijencije.
Zaklada Ana Rukavina raspisala je do sada dva Javna natječaja za stručno usavršavanje mladih liječnika specijalizanata ili specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija u suradnji s Georgetown University u SAD-u zahvaljujući kojima su dva mlada liječnika dobila veliku priliku da uče i usavršavaju se uz najbolje svjetske stručnjake iz područja hematologije te naučeno primjene na pacijentima u domovini.
Svoju veliku priliku da uči od najboljih upravo koristi dr. Ana Zelić Kerep, izabrana na posljednjem Javnom natječaju raspisanom u lipnju 2016. godine, koja je u ožujku ove godine otputovala na jednogodišnje stručno usavršavanje mladih liječnika specijalizanata ili specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija u suradnji s Georgetown University u SAD-u.

Javni natječaj raspisujemo u sjećanje na našu dragu Anu Rukavinu, čiju misiju i viziju nastavljamo i kroz ovaj projekt te na našu dragu donatoricu, dr. Vesnu Bartulić koja nam je oporučno ostavila sredstva te izrazila želju da darovana sredstva upotrijebimo za stručno usavršavanje mladih liječnika na najprestižnijim bolnicama diljem svijeta, a uz veliku pomoć svih Vas, dragi prijatelji Zaklade, koji nas sve ove godine podržavate i pomažete u proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te bez čijih donacija sve ovo ne bi bilo moguće.
Ovaj natječaj prilika je za mlade liječnike, specijalizante pedijatrije koji će dobiti priliku za stručno usavršavanje u trajanju od šest (6) mjeseci od kojih će se tri (3) mjeseca provoditi u zdravstvenoj ustanovi Universal medical centar Utrecht, Wilhelmina children's hospital, Utrecht, Nizozemska, a tri (3) mjeseca u zdravstvenoj ustanovi Newcastle University, The Newcastle upon Tyne Hospital NHS Foundation Trust, The Great North Children's Hospital, Newcastle upon Tyne, Ujedinjeno Kraljevstvo ili u drugim jednakovrijednim ustanovama prema izboru Zaklade Ana Rukavina.
Sve detalje Javnog natječaja kao i potrebnu dokumentaciju možete pronaći pod rubrikom STRUČNO USAVRŠAVANJE s desne strane web stranice.
Želimo puno sreće i uspjeha svim prijavljenim kandidatima te podsjećamo da prijave traju 30 dana od dana objave natječaja.


- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2017., nedjelja

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Dragi naši, sretan, miran i blagoslovljen Uskrs u okruženju Vaših najdražih od srca Vam želi Zaklada Ana Rukavina!


- 00:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2017., petak

69. transplantacija iz Hrvatskog registra!

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo lijepu vijest da je u ožujku provedena nova transplantacija krvotvornih matičnih stanica!

Prema Izvješću Hrvatskog registra, u ožujku je provedena transplantacija za hrvatskog pacijenta te je tako od početka rada Zaklade Ana Rukavina do danas izdano čak 69 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.
Naše misli su s transplantiranim osobama i njihovim obiteljima kojima od srca želimo uspješan oporavak, a Vas, dragi naši, pozivamo da se upišete u Hrvatski registar ako još niste i onima koji čekaju svog podudarnog darivatelja povećate šansu za ozdravljenje.

Uz ovu radosnu vijest, od srca Vam želimo lijepe i sretne blagdane!

- 09:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bedekovčini

Dragi naši, u petak, 21. travnja 2017., od 15,00 do 17,00 sati u školskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina u Bedekovčini održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Ova akcija održat će se na inicijativu udruge „Svatko ima svoju priču“ (ogranak Zagorske lige protiv raka) koja raznim aktivnostima kroz suradnju s ostalim udrugama educira sugrađane o raznim vrstama raka te o borbi kroz koju prolaze osobe oboljele od raka i njihove obitelji.
Udruga „Svatko ima svoju priču“ ovom akcijom uključila se u projekt Zaklade Ana Rukavina „Lijek je u nama“ kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2017., srijeda

Omiljeni cvijet Ane Rukavine

Dragi naši, u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a i ove godine će se održati humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“. Akcija će se održati subotu, 8. travnja od 9 do 13 sati na razini cijele Hrvatske, a priloge prikupljene prodajom Aninih omiljenih tulipana Forum žena SDP-a donirat će Zakladi Ana Rukavina.

Forum žena SDP-a već sedmu godinu zaredom organizira ovu hvalevrijednu akciju povodom Aninog rođendana kako bi pomogli i podržali rad Zaklade Ana Rukavina te im od srca zahvaljujemo na ovoj lijepoj i plemenitoj akciji.

Popis gradova i mjesta u kojima ćete moći podržati ovu akciju možete vidjeti na Facebook stranici Zaklade Ana Rukavina.


- 14:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.04.2017., utorak

Dobrotvorna akcija za Zakladu u OŠ Luka Sesvete

Osnovna škola Luka Sesvete od 03. od 07. travnja organizira već tradicionalnu, petu po redu dobrotvornu akciju za Zakladu Ana Rukavina.
Akciju, uz pomoć učenika, organiziraju ravnateljica, prof. Marina Sabolović i prof. Lana Duka Zupanc.
Povodom akcije, učenici će do kraja tjedna prikupljati donacije za promotivne materijale Zaklade Ana Rukavina te će prikupljena sredstva uplatiti na žiro račun Zaklade.
Od srca se zahvaljujemo OŠ Luka Sesvete, svim učenicima, profesorima i ravnateljici na ovoj prekrasnoj inicijativi i akciji.


- 14:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.04.2017., ponedjeljak

Akcije upisa u Hrvatski registar u Zagrebu i Viru

Dragi naši, sljedeću subotu i ponedjeljak održat ćemo dvije akcije upisa u Hrvatski registar.
U subotu, 8. travnja, od 9 do 11 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu održat ćemo akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika.
Hrvatska komora zdravstvenih radnika ovom akcijom prigodno obilježava Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika kako bi pomogli teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
U ponedjeljak, 10. travnja, od 15,30 do 18,30 sati u Župnoj dvorani Sv. Jurja Vir (kod ureda Hrvatske pošte) u Viru održat ćemo još jednu akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Ova akcija održat će se na inicijativu Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir i njihovog predsjednika gospodina Gorana Vickovića koji akcijom darivanja krvi i akcijom upisa u Hrvatski registar obilježavaju 20 godina rada Udruge.
Podsjećamo da se u Hrvatski registar mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

Veselimo se vidjeti Vas na ovim akcijama!

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2017 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj