ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

14.02.2017., utorak

10 godina Zaklade Ana Rukavina

Dragi naši, prije nešto više od deset godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već deset godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad.
Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, Ana je poslala poruku koja je postala naša misija.
Do početka rada Zaklade, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, brojao je skromnih 150 članova, većinom članova obitelji oboljelih.
Danas je taj broj, velikim trudom Zaklade, porastao na gotovo 53.000 potencijalnih darivatelja, a ono na što smo osobito ponosni je da je od početka rada Zaklade do danas obavljeno 67 transplantacija matičnih stanica zahvaljujući darivateljima iz Hrvatskog registra čime je 67 osoba dobilo priliku za život.
Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je pomogla u osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb te je do sada više od 12 tisuća mladih majki plemenitom činom odlučilo darovati matične stanice krvi iz pupkovine. Sretni smo i ponosni što je iz Hrvatskog registra do danas u svjetski pohranjeno 3.237 doza krvi iz pupkovine koje su darovale mlade majke i njihove male prinove kako bi pomogle onima kojima je to najpotrebnije.
Vodeći se novim ciljevima i željom da oboljelima osiguramo što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada Ana Rukavina objavila je u srpnju 2014. prvi javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu na kojem je izabran dr. Vibor Milunović koji se nakon jednogodišnjeg stručnog usavršavanja u rujnu 2016. godine vratio u Hrvatsku u svoju matičnu kuću, KB Merkur. U lipnju 2016. raspisan je drugi Javni natječaj te je nakon pristiglih prijava izabrana dr. Ana Zelić Kerep, specijalizantica hematologije iz KBC Zagreb, koja se, osim prosjekom ocjena i objavljenim publikacijama, istaknula svojom željom za učenjem te pristupom budućim izazovima te će u ožujku otputovati u SAD kako bi započela svoje stručno usavršavanje.
Posebno nas veseli i podatak da smo danas, zahvaljujući i našim velikim naporima, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.
Hvala Vam što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima koji upisom u Hrvatski registar i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine pomažu oboljelima povećavajući im priliku za ozdravljenje.


- 00:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj