ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

27.06.2016., ponedjeljak

Akcija za kolegu oboljelog od leukemije u Vojarni pukovnika Marka Živkovića - Pleso

Dragi naši, danas je u Vojarni pukovnika Marka Živkovića na Plesu održana akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na kojoj se 38 pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Hrvatske kopnene vojske (HKoV) te Zapovjedništva za potporu (ZzP) u dobi od 18 do 40 godina pridružilo Registru.
Akciju je, uz odobrenje Ministra obrane Republike Hrvatske, pomogla organizirati 91. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na inicijativu desetnika Ivana Kolića i nadnarednika Predraga Štefaneka kako bi pomogli kolegi Mirku Pliveliću, oboljelom od leukemije kojemu je za daljnje liječenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.
Ovom plemenitom inicijativom i akcijom, nastavljamo uspješnu suradnju s Ministarstvom obrane RH i Oružanim snagama RH koja traje od 2012. godine te se na sedam zajedničkih akcija više od 500 pripadnika OSRH pridružilo Registru.
Zahvaljujući i ovoj uspješnoj suradnji, nastavljamo Aninu misiju širenja Registra kako bismo pomogli oboljelima diljem svijeta te se iskreno nadamo da će gospodin Mirko i svi ostali koji čekaju, uskoro pronaći svog podudarnog darivatelja.
Od srca zahvaljujemo svim djelatnicima koji su nam se pridružili na akciji upisa u Registar i tako pokazali građansku solidarnost prema teško oboljelima kao i Ministarstvu obrane RH, 91. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO te desetniku Ivanu Koliću i nadnaredniku Predragu Štefaneku na inicijativi i pomoći u organizaciji akcije.



- 16:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.06.2016., subota

Sretan Dan državnosti!

Dragi naši, želimo Vam sretan Dan državnosti!
- 00:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2016., petak

10. godina Zaklade Ana Rukavina

Dragi naši, na malom okupljanju u prostorijama Zaklade, pridružili su nam se prijatelji i najbliži suradnici koji su stvarali Zakladu Ana Rukavina kako bismo obilježili ulazak u 10. godinu rada.
U gotovo deset godina zajedno smo postigli puno kako bismo pomogli onima koji nas najviše trebaju.
Hvala im na svemu sretan



- 21:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2016., petak

Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje

Sretni smo i ponosni što Vas možemo izvijestiti kako na našoj web stranici 10. lipnja 2016. raspisujemo drugi po redu Javni natječaj za stručno usavršavanje mladih liječnika specijalizanata ili specijalista interne hematologije.

Kandidat koji je odabran na Javnom natječaju raspisanom 2014. godine, u rujnu ove godine će se vratiti u Hrvatsku i svoja vrijedna znanja i iskustva primijeniti na hrvatskim pacijentima.

Iskustvo koje je stekao u suradnji sa svjetski priznatim stručnjacima na Georgetown University izvrsna su baza za daljnju nadogradnju i uspjehe za koje vjerujemo da će tek postići u svojoj domovini.

Javni natječaj raspisujemo u sjećanje na našu dragu Anu Rukavinu, čiju misiju i viziju nastavljamo i kroz ovaj projekt te na našu dragu donatoricu, dr. Vesnu Bartulić koja nam je oporučno ostavila sredstva te izrazila želju da darovana sredstva upotrijebimo za stručno usavršavanje mladih liječnika na najprestižnijim bolnicama diljem svijeta, a uz veliku pomoć svih Vas, dragi prijatelji Zaklade, koji nas sve ove godine podržavate i pomažete u proširenju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te bez čijih donacija sve ovo ne bi bilo moguće.

Zaklada Ana Rukavina raspisuje Javni natječaj za dodjelu Sredstava za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina za jednog liječnika specijalizanta ili specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija starosti do 35 godina u zdravstvenoj ustanovi Georgetown University, Washington D.C., Sjedinjene Američke Države, u trajanju od 12 mjeseci.

Sve detalje Javnog natječaja kao i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na web stranici Zaklade Ana Rukavina pod rubrikom STRUČNO USAVRŠAVANJE (http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/strucno_usavrsavanje/default.aspx?) s desne strane web stranice.

Želimo puno sreće i uspjeha svim prijavljenim kandidatima te podsjećamo da prijave traju 30 dana od dana objave natječaja.

- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2016., petak

34 Varaždinaca pridružilo se Registru

Dragi naši, na današnjoj akciji na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, 34 potencijalna darivatelja pridružila su se Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akciju smo održali na poziv studentice FOI-a, Martine Kušer kako bismo potaknuli studente i fakultetsko osoblje na upis koji nekome znači život.
Zahvaljujemo dragim Varaždincima na pozivu, svim mladim ljudima koji su se upisali u Registar i veselimo se nekom budućem druženju u lijepom Varaždinu.
Sve koji danas nisu bili u mogućnosti pridružiti se Registru podsjećamo na trajnu mogućnost upisa u Registar u Varaždinu u OB Varaždin, Odjel za transfuzijsku medicinu, I. Meštrovića bb, radnim danom od 7,30-13,00 sati.

- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2016., srijeda

Akcija upisa u Registar u OŠ Frana Galovića u Dugavama

Dragi naši, u subotu, 4. lipnja, od 10 do 12 sati, u Osnovnoj školi Frana Galovića (Školski prilaz 7 - Dugave) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ovu akciju održavamo drugu godinu zaredom u suradnji sa školskom pedagoginjom, gospođom Majom Lisskom, a povodom treće po redu biciklijade za učenike, roditelje i stanovnike naselja Dugave pod nazivom „Dugave pedaliraju“.

U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti te svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dođite na svoja dva kotača i pridružite nam se!

- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2016 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj