ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

23.02.2017., četvrtak

Na akciji u OŠ Tituša Brezovačkog 31 novi potencijalni darivatelj

Dragi naši, na akciji održanoj 22. veljače u Zagrebu u OŠ Tituša Brezovačkog, 31 novi potencijalni darivatelj upisao se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akciju smo organizirali na inicijativu školske psihologinje prof. Silve Strnad-Jerbić te smo ovom akcijom nastavili suradnju iz 2014. godine kada su roditelji i učitelji velikim odazivom podržali borbu s bolešću učenika njihove škole te pomogli teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije i bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Akcija upisa u Hrvatski registar održana je u sklopu humanitarne školske priredbe na kojoj su se prikupljala sredstva za pomoć potrebitim učenicima škole.
Od srca velika hvala OŠ Tituša Brezovačkog, školskoj psihologici prof. Silvi Strnad-Jerbić, ravnateljici prof. Mirjani Torer, svim učiteljima i mladim ljudima koji su se upisom pridružili Hrvatskom registru!


- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2017., petak

Akcija upisa u Hrvatski registar u OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu

Dragi naši, naša sljedeća akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se u Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog (Špansko 1) u Zagrebu u srijedu, 22. veljače 2017. od 18 do 20 sati povodom školske priredbe.
Zaklada Ana Rukavina i OŠ Tituša Brezovačkog ovom akcijom nastavljaju suradnju iz 2014. godine kada su roditelji i učitelji velikim odazivom podržali borbu s bolešću učenika njihove škole te pomogli teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije i bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Koordinatorica akcije u ime OŠ T. Brezovačkog je prof. Silva Strnad-Jerbić, a ovom akcijom žele ponoviti uspjeh prve zajedničke akcije i osvijestiti što više ljudi iz njihove bliže okoline da se upišu u Hrvatski registar kako bi povećali šanse za ozdravljenje oboljelima u Hrvatskoj i inozemstvu.
U Hrvatski registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2017., srijeda

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima.
Kako možete pomoći? Između ostalog, možete se upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ukoliko ste dobrog zdravlja te između 18 i 40 godina starosti i na taj način povećati šanse za ozdravljenje djeci, ali i odraslima, oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži, kojima je potrebna transplantacija koštane srži.
Upisati se možete na nekoj od akcija koje organizira Zaklada Ana Rukavina, u Zavodu za tipizaciju tiva KBC-a Zagreb (zelena zgrada, soba br. 9, suteren) radnim danom od 8 do 14 sati te u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj.
Također, budući roditelji se mogu odlučiti za darivanje matičnih stanica krvi iz pupkovine u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina i pomoći potrebitima, više o darivanju matičnih stanica iz pupkovine možete naći na web stranici Banke.
Malenim herojima koji se hrabro bore s bolešću, najiskrenije i od srca želimo što brži i uspješniji oporavak!

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2017., utorak

10 godina Zaklade Ana Rukavina

Dragi naši, prije nešto više od deset godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već deset godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad.
Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, Ana je poslala poruku koja je postala naša misija.
Do početka rada Zaklade, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, brojao je skromnih 150 članova, većinom članova obitelji oboljelih.
Danas je taj broj, velikim trudom Zaklade, porastao na gotovo 53.000 potencijalnih darivatelja, a ono na što smo osobito ponosni je da je od početka rada Zaklade do danas obavljeno 67 transplantacija matičnih stanica zahvaljujući darivateljima iz Hrvatskog registra čime je 67 osoba dobilo priliku za život.
Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je pomogla u osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb te je do sada više od 12 tisuća mladih majki plemenitom činom odlučilo darovati matične stanice krvi iz pupkovine. Sretni smo i ponosni što je iz Hrvatskog registra do danas u svjetski pohranjeno 3.237 doza krvi iz pupkovine koje su darovale mlade majke i njihove male prinove kako bi pomogle onima kojima je to najpotrebnije.
Vodeći se novim ciljevima i željom da oboljelima osiguramo što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada Ana Rukavina objavila je u srpnju 2014. prvi javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu na kojem je izabran dr. Vibor Milunović koji se nakon jednogodišnjeg stručnog usavršavanja u rujnu 2016. godine vratio u Hrvatsku u svoju matičnu kuću, KB Merkur. U lipnju 2016. raspisan je drugi Javni natječaj te je nakon pristiglih prijava izabrana dr. Ana Zelić Kerep, specijalizantica hematologije iz KBC Zagreb, koja se, osim prosjekom ocjena i objavljenim publikacijama, istaknula svojom željom za učenjem te pristupom budućim izazovima te će u ožujku otputovati u SAD kako bi započela svoje stručno usavršavanje.
Posebno nas veseli i podatak da smo danas, zahvaljujući i našim velikim naporima, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.
Hvala Vam što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima koji upisom u Hrvatski registar i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine pomažu oboljelima povećavajući im priliku za ozdravljenje.


- 00:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

13.02.2017., ponedjeljak

15 novih članova Hrvatskog registra

Dragi naši, na akciji održanoj u ponedjeljak, 13. veljače u suradnji s Hrvatskom udrugom „Nogometni sindikat“ u njihovim prostorijama u Zagrebu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 15 novih potencijalnih darivatelja.
Akciju upisa u Hrvatski registar inicirali su zaposlenici HUNS-a kako bi podržali rad Zaklade Ane Rukavine i na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.
Zahvaljujemo od srca organizatorima na pozivu te mladim ljudima koji su upisom podržali akciju i možda nekome omogućili novu priliku za život!

- 14:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.02.2017., petak

Svjetski dan bolesnika

Dragi naši, 11. veljače obilježava se Svjetski dan bolesnika.
Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II. , a cilj toga Dana je skrenuti pozornost i senzibilizirati društvo za potrebe bolesnika kako bi im se osigurala bolja zdravstvena skrb.
Svima koji prolaze kroz teške dane, kroz neizvjesnost borbe s teškim dijagnozama od srca želimo puno snage da prebrode i pobijede bolest.
Naše misli su uz Vas.

- 09:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

06.02.2017., ponedjeljak

67. transplantacija iz Hrvatskog registra

Dragi naši, ovog siječnja dva darivatelja iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica darovala su svoje krvotvorne matične stanice te tako dali priliku za ozdravljenje oboljelima u Hrvatskoj!
Ovu lijepu vijest primili smo iz Hrvatskog registra te je tako od početka rada Zaklade Ana Rukavina do danas izdano čak 67 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.
67 darivatelja za hrvatske i inozemne pacijente oboljelima znače novu priliku za život te pozivamo i Vas da se upišete u Hrvatski registar ako još niste i onima koji čekaju svog podudarnog darivatelja povećate šansu za ozdravljenje.

- 14:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Nova akcija upisa u Hrvatski registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeći ponedjeljak, 13. veljače u prostorijama Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ (Kralja Držislava 4) u Zagrebu od 10 do 12 sati održat ćemo još jednu akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Ovu plemenitu akciju su inicirali zaposlenici HUNS-a kako bi podržali rad Zaklade Ane Rukavine i na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.
Ne zaboravite, lijek je u nama, a jednostavnim postupkom upisa možete nekome spasiti život!
U Hrvatski registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

- 12:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.02.2017., petak

Svjetski dan borbe protiv raka

Dragi naši, 4. veljače obilježava se Svjetski dan borbe protiv raka kako bi se podigla svijest o oboljenjima od raka, njegovoj prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju.
Svi koji žele mogu pomoći i upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica već ove subote, 4. veljače na Festivalu maslina na Zagrebačkom velesajmu od 15 do 17 sati. Za one koji nisu u mogućnosti pridružiti nam se u subotu, više o ostalim mogućnostima upisa možete vidjeti na ovom linku.
Upisom u Hrvatski registar povećavate šansu za ozdravljenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
Naše misli su s oboljelima i njihovim obiteljima, od srca im želimo puno snage za borbu i što uspješniji oporavak!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.01.2017., ponedjeljak

Zaklada Ana Rukavina na Festivalu maslina

Dragi naši, u subotu, 4. veljače, od 15 do 17 sati, na Zagrebačkom velesajmu, Kongresni centar ZV-a (Av. Dubrovnik 15) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zaklada Ana Rukavina odazvala se drugu godinu zaredom pozivu organizatora „Festivala maslina u Zagrebu“ koji se i ove godine održava u organizaciji udruge „Zagrebački maslinarski institut“.
U Hrvatski registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
Lijek je u nama! Pridružite nam se prvog vikenda u veljači na Festivalu maslina jer svaki novi potencijalni darivatelj povećava šanse za ozdravljenje oboljelima!

- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2017  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:
 • ... Zapravo mi je teško sročiti što Vas točno želim zamoliti, znam, rekla sam na početku 10 minuta, ali nisam bila sasvim iskrena. Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi - ŽELIM ŽIVOT.

Samo za taj osjećaj
 • Da sam prazan list, potpuno čist
  Koristio bih puno, puno deblji kist
  I samo jarke i šarene boje
  Da napišem ime tvoje i moje

  Da sam prazna glava, potpuno zdrava
  Ne bih više ništa učio za badava
  Samo onol'ko, kol'ko mi treba
  Da još ostanem paf od tolikog neba

  Da se mogu kao nekad, vratiti na početak
  I biti onaj isti bahati dječak
  Ne bih forsir'o neki ležeran stil
  Niti se trudio da uklopim

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj

  Da sam prazan list, potpuno čist
  Koristio bih puno, puno deblji kist
  I samo jarke i šarene boje
  Da napišem ime tvoje i moje

  Da se mogu kao nekad, vratiti na početak
  I biti onaj isti bahati dječak
  Ne bih forsir'o neki ležeran stil
  Niti se trudio da uklopim

  Moj svijet u ovaj svijet
  Moje snove u raspored
  Riskirao bih svaki pokušaj
  Da zadržim taj osjećaj

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj

  Samo za taj

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj taj taj taj taj taj osjećaj
  Samo za taj taj taj taj taj taj osjećaj

  Hladno pivo
  Pericardial Mesothelioma
  Pericardial MesotheliomaBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se