ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

25.08.2016., četvrtak

Zaposlenici tvrtke Genera d.d. pridružili se Registru

Dragi naši, na inicijativu zaposlenika proizvodne veterinarsko - farmaceutske tvrtke Genera d.d., u srijedu, 24. kolovoza se u njihovoj središnjici u Kalinovici njih 14 pridružilo hrvatskom Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zahvaljujemo od srca upravi tvrtke Genera d.d. što su podržali ovu akciju, gospođi Niki Bašić koja nas je pozvala i pomogla u organizaciji, a posebno mladim ljudima koji su nam se danas pridružili te ovom plemenitom akcijom odvojili vrijeme za oboljele u Hrvatskoj i svijetu kako bi im povećali šansu za pronalazak podudarnog darivatelja.


- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2016., petak

Prvi kandidat Zaklade Ana Rukavina uspješno završio stručno usavršavanje

Dragi naši,
doktor Vibor Milunović, kojem je Zaklada Ana Rukavina omogućila stručno usavršavanje na Georgetown Universityju u SAD-u, uspješno je završio jednogodišnju edukaciju te se očekuje njegov skorašnji povratak u Kliničku bolnicu Merkur. Tim povodom dr. Viboru Milunoviću uručena je diploma na svečanom prijemu održanom 16. kolovoza, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama i Georgetown Universityja.
Zaklada Ana Rukavina objavila je u srpnju 2014. prvi javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu te je Upravni odbor Zaklade Ana Rukavina među pristiglim prijavama kao najboljeg kandidata odabrao dr. Vibora Milunovića, specijalizanta hematologije iz Kliničke bolnice Merkur.
Dr. Milunović otputovao je na stručno usavršavanje na Georgetown University u rujnu 2015. te će se početkom rujna vratiti u Hrvatsku i stečena znanja primijeniti na hrvatskim pacijentima, u svojoj matičnoj kući KB-u Merkur.
Član Stručnog vijeća Zaklade Ana Rukavina i predavač na Georgetown Universityju, prof. Steven Živko Pavletić istaknuo je kako mu je izuzetno drago zbog suradnje Zaklade Ana Rukavina s Georgetown Univeristyjem te kako se raduje budućim kandidatima koji će na Georgetown Universityju steći iskustva koja će pomoći u liječenju pacijenata u Hrvatskoj.
Zaklada Ana Rukavina raspisala je u lipnju 2016. drugi Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Trenutno je u tijeku izbor kandidata koji će imati priliku steći nova znanja kao što ih je tijekom prošle godine stekao dr. Milunović.

Foto, s lijeva na desno:
prof. Michael Johnson (mentor), dr. Louis Weiner, direktor Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center-a, dr. Vibor Milunović, prof. Steven Živko Pavletić, prof. Bruce Cheson (mentor).


- 10:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.08.2016., srijeda

Pismo darivatelja

Dragi naši,

upraviteljici Zaklade Ana Rukavina i Aninoj majci, gospođi Mariji Rukavini jutros je na mail stiglo prekrasno, dirljivo pismo darivatelja matičnih stanica.
Gospodin koji joj se javio, darovao je matične stanice u srpnju ove godine i tako nekome pružio novu priliku za život.
Kako ju je ovo emotivno pismo izuzetno dirnulo, zamolili smo gospodina za dopuštenje da ga objavimo kako bi inspiriralo i nekoga od Vas da se upiše u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i možda jednog dana dobije priliku učiniti ovako dobro i plemenito djelo!
Iz poštovanja prema osobi koje je primila njegove matične stanice, složili smo se s njegovom sugestijom kako je najbolje da zasada ostane anoniman, a Vas ostavljamo da uživate u toplim riječima i emotivnom iskustvu ovog plemenitog čovjeka.
Gospođa Rukavina ističe sreću, zahvalnost i ponos koje je osjetila pročitavši ovo pismo te vjerujemo da će i u Vama izazvati bar dio ovih lijepih osjećaja. Vjerujemo da se i naša Ana negdje raduje ovom pismu <3

„Gospođo Marija, dopustite da vam nešto priznam, jutros mi je srce zaigralo kad sam na "vašem" blogu pročitao vijest da je tokom srpnja izvršena 63. transplantacija iz hrvatskog Registra.

Vijest bi bila lijepa sama po sebi, no meni je još značajnija jer sam upravo ja taj 63. darivatelj. Neobičan je to osjećaj, u svakom slučaju izuzetno lijep.

A sve to ne bi bilo moguće da nije bilo vaše Ane i svih vas koji ste pokrenuli zakladu i Registru dali prijeko potreban vjetar u leđa. Duboko me dirnula Anina priča i kad ste, čini mi se, u ožujku 2008. došli u moj grad i organizirali akciju prikupljanja uzoraka za tipizaciju tkiva, nisam ni trenutka oklijevao, želio sam to učiniti za Anu, mada je nisam imao prilike osobno upoznati, Njezina me energija i volja za životom potaknula da i sam u tome sudjelujem.

Nakon punih osam godina došao je poziv s Rebra i kad su mi rekli da bih upravo ja mogao biti idealan donor za jednog pacijenta, opet nisam ni trenutka dvojio - s radošću sam pristao, želio sam napraviti sve što je potrebno i pokušati spasiti jedan život.

Uglavnom, sav postupak je prošao izuzetno dobro, 26. srpnja smo uspješno izvršili leukoferezu i prikupili više nego dovoljan broj matičnih stanica.

Zašto vam pišem? Ne da bih se hvalio, već da bi vam - zahvalio. Za mene su prethodna dva mjeseca bila izuzetno emotivna i čitav taj proces, od prvog poziva preko čitavog postupka davanja, pa sve do današnjeg dana, bio je i meni na neki način, put iscjeljenja, put u kojem sam počeo više razmišljati o životu, vrijeme u kojem sam se uspio osloboditi nekih zabluda i prihvatiti mnoge stvari na potpuno novi način.“


- 14:10 - Komentari (7) - Isprintaj - #

16.08.2016., utorak

63. transplantacija iz hrvatskog Registra!

Dragi naši, danas smo primili lijepu informaciju iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica - u srpnju je provedena još jedna transplantacija krvotvornih matičnih stanica!
Prema Izvješću hrvatskog Registra, u srpnju je provedena transplantacija za pacijenta u Hrvatskoj te su tako od početka rada Zaklade Ana Rukavina do danas izdana čak 63 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.
Zahvaljujući dobrim ljudima, darivateljima iz hrvatskog Registra nadu za spas života dobilo je 42 hrvatskih i 21 inozemni pacijent.
Darujući dio sebe, darivatelji iz hrvatskog Registra pomogli su 63 osoba i njihovim obiteljima pružajući im novu nadu u oporavak.
Misli su nam uz transplantirane osobe kojima od srca želimo uspješan oporavak!
Od srca hvala svim darivateljima koji su se odazvali pozivu iz Registra i svima Vama koji se svakodnevno upisujete u Registar i time povećavate šansu oboljelima za pronalazak podudarnog darivatelja.


- 14:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

11.08.2016., četvrtak

Stručno usvaršavanje dr. Milunovića

Dragi naši,
prvoizabrani kandidat za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina, dr. Vibor Milunović privodi kraju godinu koju je proveo na stručnom usavršavanju na području hematologije na Georgetown University u Americi.

Dr. Milunović, zaposlenik KB-a Merkur istaknuo je koliko mu je u karijeri bila važna protekla godina u kojoj je stekao neprocjenjiva iskustva i znanja koja će primijeniti na hrvatskim pacijentima.

Prilog o stručnom usavršavanju dr. Milunovića emitiran jučer u središnjem Dnevniku Hrvatske televiije pogledajte na Facebook stranici Zaklade Ana Rukavina:


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1058486130871801
- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2016., ponedjeljak

1500 novih HLA tipizacija u lipnju i srpnju

Dragi naši, s radošću vas obavještavamo o novih 1500 tipiziranih uzoraka u lipnju i srpnju.

Uzorci su se tipizirali na tri lokusa: HLA-A, HLA-B i HLA-DRB1, te je sada broj tipiziranih potencijalnih darivatelja 48 924.

Veliko hvala svima koji ste se upisali u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kao i svim našim organizatorima akcija u cijeloj Hrvatskoj.

Vjerujemo kako će među tipiziranim uzorcima biti onaj uzorak koji će nekom oboljelom pomoći i dati mu nadu u ozdravljenje.
- 09:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.06.2016., ponedjeljak

Akcija za kolegu oboljelog od leukemije u Vojarni pukovnika Marka Živkovića - Pleso

Dragi naši, danas je u Vojarni pukovnika Marka Živkovića na Plesu održana akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na kojoj se 38 pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Hrvatske kopnene vojske (HKoV) te Zapovjedništva za potporu (ZzP) u dobi od 18 do 40 godina pridružilo Registru.
Akciju je, uz odobrenje Ministra obrane Republike Hrvatske, pomogla organizirati 91. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na inicijativu desetnika Ivana Kolića i nadnarednika Predraga Štefaneka kako bi pomogli kolegi Mirku Pliveliću, oboljelom od leukemije kojemu je za daljnje liječenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.
Ovom plemenitom inicijativom i akcijom, nastavljamo uspješnu suradnju s Ministarstvom obrane RH i Oružanim snagama RH koja traje od 2012. godine te se na sedam zajedničkih akcija više od 500 pripadnika OSRH pridružilo Registru.
Zahvaljujući i ovoj uspješnoj suradnji, nastavljamo Aninu misiju širenja Registra kako bismo pomogli oboljelima diljem svijeta te se iskreno nadamo da će gospodin Mirko i svi ostali koji čekaju, uskoro pronaći svog podudarnog darivatelja.
Od srca zahvaljujemo svim djelatnicima koji su nam se pridružili na akciji upisa u Registar i tako pokazali građansku solidarnost prema teško oboljelima kao i Ministarstvu obrane RH, 91. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO te desetniku Ivanu Koliću i nadnaredniku Predragu Štefaneku na inicijativi i pomoći u organizaciji akcije.- 16:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.06.2016., subota

Sretan Dan državnosti!

Dragi naši, želimo Vam sretan Dan državnosti!
- 00:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2016., petak

10. godina Zaklade Ana Rukavina

Dragi naši, na malom okupljanju u prostorijama Zaklade, pridružili su nam se prijatelji i najbliži suradnici koji su stvarali Zakladu Ana Rukavina kako bismo obilježili ulazak u 10. godinu rada.
U gotovo deset godina zajedno smo postigli puno kako bismo pomogli onima koji nas najviše trebaju.
Hvala im na svemu sretan- 21:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2016., petak

Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje

Sretni smo i ponosni što Vas možemo izvijestiti kako na našoj web stranici 10. lipnja 2016. raspisujemo drugi po redu Javni natječaj za stručno usavršavanje mladih liječnika specijalizanata ili specijalista interne hematologije.

Kandidat koji je odabran na Javnom natječaju raspisanom 2014. godine, u rujnu ove godine će se vratiti u Hrvatsku i svoja vrijedna znanja i iskustva primijeniti na hrvatskim pacijentima.

Iskustvo koje je stekao u suradnji sa svjetski priznatim stručnjacima na Georgetown University izvrsna su baza za daljnju nadogradnju i uspjehe za koje vjerujemo da će tek postići u svojoj domovini.

Javni natječaj raspisujemo u sjećanje na našu dragu Anu Rukavinu, čiju misiju i viziju nastavljamo i kroz ovaj projekt te na našu dragu donatoricu, dr. Vesnu Bartulić koja nam je oporučno ostavila sredstva te izrazila želju da darovana sredstva upotrijebimo za stručno usavršavanje mladih liječnika na najprestižnijim bolnicama diljem svijeta, a uz veliku pomoć svih Vas, dragi prijatelji Zaklade, koji nas sve ove godine podržavate i pomažete u proširenju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te bez čijih donacija sve ovo ne bi bilo moguće.

Zaklada Ana Rukavina raspisuje Javni natječaj za dodjelu Sredstava za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina za jednog liječnika specijalizanta ili specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija starosti do 35 godina u zdravstvenoj ustanovi Georgetown University, Washington D.C., Sjedinjene Američke Države, u trajanju od 12 mjeseci.

Sve detalje Javnog natječaja kao i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na web stranici Zaklade Ana Rukavina pod rubrikom STRUČNO USAVRŠAVANJE (http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/strucno_usavrsavanje/default.aspx?) s desne strane web stranice.

Želimo puno sreće i uspjeha svim prijavljenim kandidatima te podsjećamo da prijave traju 30 dana od dana objave natječaja.

- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2016  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:
 • ... Zapravo mi je teško sročiti što Vas točno želim zamoliti, znam, rekla sam na početku 10 minuta, ali nisam bila sasvim iskrena. Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi - ŽELIM ŽIVOT.

Samo za taj osjećaj
 • Da sam prazan list, potpuno čist
  Koristio bih puno, puno deblji kist
  I samo jarke i šarene boje
  Da napišem ime tvoje i moje

  Da sam prazna glava, potpuno zdrava
  Ne bih više ništa učio za badava
  Samo onol'ko, kol'ko mi treba
  Da još ostanem paf od tolikog neba

  Da se mogu kao nekad, vratiti na početak
  I biti onaj isti bahati dječak
  Ne bih forsir'o neki ležeran stil
  Niti se trudio da uklopim

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj

  Da sam prazan list, potpuno čist
  Koristio bih puno, puno deblji kist
  I samo jarke i šarene boje
  Da napišem ime tvoje i moje

  Da se mogu kao nekad, vratiti na početak
  I biti onaj isti bahati dječak
  Ne bih forsir'o neki ležeran stil
  Niti se trudio da uklopim

  Moj svijet u ovaj svijet
  Moje snove u raspored
  Riskirao bih svaki pokušaj
  Da zadržim taj osjećaj

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj

  Samo za taj

  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj osjećaj
  Samo za taj taj taj taj taj taj osjećaj
  Samo za taj taj taj taj taj taj osjećaj

  Hladno pivo
  Pericardial Mesothelioma
  Pericardial MesotheliomaBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se