Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Možda ste već čuli za vježbe lica kao jednu od novijih tehnika uklanjanja prvih bora i osvježenja umorne kože lica. Kao što je za tijelo potrebna svakodnevna vježba da bismo ga održali u formi, tako je i za lice potrebna stanovita vježba koja sprječava njegovo opuštanje. Njega lica ne sastoji se samo u kremama, šminki, vitaminskim maskama za lice i raznim drugim preparatima već u redovitoj vježbi stezanja i opuštanja mišića lica za koje je potrebno tek nekoliko minuta na dan...
Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Svijet u kojem živimo je nemilosrdan - mediji diktiraju i nameću estetske kriterije koje treba posjedovati jedna žena da bi bila poželjna i voljena. Ljepota je mladost, starost je nepoželjna i valja ju prikriti, kažu mediji. Tržište je prepuno preparata za pomlađivanje, svojevrsnih eliksira mladosti, koje su žene počele gramzivo upotrebljavati kako bi prikrile ili usporile prirodan proces starenja. A zapravo su brojna istraživanja dokazala kako je nutarnje zadovoljstvo i harmonija usko povezana s vanjskom ljepotom i zdravljem. Osjećamo li se lijepo, ugodno, zadovoljno i samopouzdano u svojoj koži, to će se vidjeti i izvana.

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Vježbe za lice, poznatije i pod nazivom yoga za lice, upravo omogućuju harmoniju duha i tijela, smanjuju napetost i stres, no primarno učvršćuju oslabjele mišiće lica i daju odlične rezultate ako se redovito i pravilno primjenjuju. Također, povećavaju cirkulaciju krvotoka na području lica, vrata i kralježnice, a povećavaju i postotak regeneracije kože. Ta spoznaja može dovesti do smanjenja potražnje kozmetičkih proizvoda za njegu lica, što naravno ne bi išlo u prilog njihovim brojnim proizvođačima, ulagačima, medijima i slično, pa se redovito reklamira ovaj ili onaj kozmetički proizvod kao najučinkovitiji u borbi protiv starenja kože. A koliko smo se puta razočarali u nekom kozmetičkom proizvodu iako je njegova reklama bila i više nego obećavajuća?

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Valja napomenuti da je vježbe za lice u Hrvatskoj promovirala Snježana Ciglar-Jelušić koja se kozmetičkom strukom bavi više od dva desetljeća, a u svom je salonu prva u zemlji primijenila brojne spoznaje sa svjetskih stručnih kongresa i sajmova. Danas vodi edukaciju pod nazivom "Čarolija lica", tijekom koje polaznici uče tu medicinski provjerenu metodu pomlađivanja.

Upale vjeđe, mlohavi obrazi, bore oko usana i očiju, gubitak punoće usana karakteristični su znakovi starenja kože koji su nakon tridesete godine sve izraženiji. Vježbe za lice pomoći će da se te bore smanje te da lice dobije svježiji izgled. Snježana Ciglar- Jelušić uči da se te vježbe izvode pred zrcalom, u smirenoj atmosferi i po mogućnosti uz pomoć pamučnih rukavica. Evo nekoliko vježbi koje možete izvoditi u intimi svoga doma:

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!
1. Sjednite na pod ili na čvrsti madrac, prekrižite noge na turski način i zatvorite oči. Koncentrirajte se na disanje kroz nosnice i zrak koji ulazi i izlazi iz njih. Hladan zrak ulazi, a topli izlazi.Zatim protrljajte dlan o dlan te kad osjetite da su se zagrijali, stavite ih preko očiju. Pričekajte nekoliko sekundi i ponovite postupak. Ova će vam vježba pomoći da umirite očne živce i potaknete cirkulaciju u području oko očiju.

2. Ostanite i dalje sjediti, ispravite kralježnicu te ravnomjerno i duboko dišite. Srednji prst i kažiprst obje ruke stavite na čelo, a ostale prste savijte u šaku. Potom kružnim pokretima prijeđite preko cijelog čela, lagano masirajući.

3. Držite oči zatvorenima te iste prste stavite na područje nosa, pokraj ruba oka i laganim kružnim pokretima prijeđite cijelo područje oko oka. Prvo ispod obrva, pa ispod oka. Napravite tri do četiri lagana kruga oko očiju.

4. Spojite zube i kao da ćete se prisiljeno nasmijati otvorite usta koliko god možete. Zadržite nekoliko sekundi. Popustite. Ponovite vježbu nekoliko puta.

5. Izgovarajte samoglasnike A, E, I, O, U te radite to sa što je moguće više otvorenim ustima, da vam radi cijela vilica.

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Osmislite vlastite vježbe lica radeći razne grimase kako bi vam se mišići stezali i opuštali. Mrštite se, smijte se, plazite jezik, prćite usne i sve to naizmjence kako bi potaknuli cirkulaciju. Nećete požaliti. Iz tjedna u tjedan, ukoliko budete svakodnevno primjenjivali ove tehnike, primjećivat ćete vidljive i zadovoljavajuće rezultate. Vrijedi pokušati!

Mya


21.02.2009. u 02:55 • 4 KomentaraPrint#
Podloge - najbolja osnova za svaku šminkuKao što se i kuća gradi od temelja, tako bi se i šminka trebala "graditi" od podloge. Naravno, moguće se našminkati i bez baze, ali bez nje se šminka brže razmrlja, izgleda neprirodnije i neujednačenije. Prednosti su ogromne, a mi smo za vas napravili mali vodič kroz podloge, baze iliti primere - za lice, za kapke, za trepavice, za usne i za nokte.
Podloga za licePodloga za liceOvo je relativno nov proizvod na tržištu, a popularnost mu sve više raste. Uz pomoć podloge za lice, puder ostaje duže na koži, a ona i priprema kožu za nanošenje pudera - koža je ugodnija na dodir, izgled je prirodniji, puder se može preciznije nanijeti, koža je zaglađena. Ton kože je izjednačen, manje bore i pore su popunjene, a podloga ujedno sprječava i začepljivanje pora puderom. Neke od podloga sadrže i UV zaštitu, što dodatno pogoduje koži. Većina podloga ne sadrži ulja niti parfeme, a posebno su pogodne za osobe s masnom ili mješovitom kožom - podloga upija višak masnoće, matira kožu, a neke su posebno spravljenje za skupljanje pora. Osim toga, postoje i podloge za suhu kožu koje su hranjive i smanjuju crvenilo.
Podloga se nanosi nakon hidratantne kreme i prije pudera. Potrebno ju je ostaviti nekoliko minuta na licu kako bi prodrla u kožu. Nanosi se prstima, posebice na područja na kojima šminka ne traje dugo - na bradu, usne, kapke ili preko cijelog lica, a nakon toga je iznenađujuće lako staviti puder i razmazati ga tako da bude ujednačen. Baza za lice odlična je za duže izlaske kada je otežano trčati na toalet i neprestano popravljati šminku!

Podloga za kapkePodloga za kapkeKoliko vam se puta dogodilo da se sjenilo skupi u pregibu kapka i postane tek crta? S dobrom podlogom za sjenila to se više ne bi smjelo događati. Podloga se nanese na kapke, prstima ili kistom, a nakon nekoliko minuta može se staviti željeno sjenilo. Ono dobije intenzivniju boju nego što bi imalo da se nanese na samu kožu, duže traje i manje su šanse da će se otopiti ili preslikati, što je čest slučaj kod kremastih sjenila. Ukoliko ne želite stavljati posebnu podlogu, možete staviti dobar puder ispod sjenila ili korektor.

Podloga za trepavicePodloga za trepavice
Vjerojatno ste primijetili ovaj proizvod u trgovinama - riječ je o "maskari" bijele boje koja može doći u zajedničkom pakiranju s običnom maskarom ili sama. Podloga za maskaru ima više funkcija - štiti trepavice od isušujućeg efekta maskare, a dugoročno i od otpadanja. Osim toga, neke podloge produžuju trepavice, uvijaju ih, sprječavaju razmazivanje i daju volumen trepavicama. Također, nakon baze, potrebno je nanijeti manje maskare nego inače, stoga dobra baza može uštediti i novac.

Podloga za usnePodloga za usneI ove podloge imaju sličan učinak kao i sve ostale - sprječavaju razmazivanje i čine ruž ili sjajilo dugotrajnijim. Podlogu je potrebno nanijeti preko cijelih usnica, a ona će matirati usne i spriječiti sjajilo da prijeđe izvan ruba. Neke od podloga daju dodatan volumen usnama, a ponekad dolaze zajedno s ružem. Uz podlogu, ruž na usnama može trajati i po nekoliko sati, a u ovu se svrhu također može upotrijebiti korektor.








Podloga za noktePodloga za nokteBaze za nokte su u obliku lakova za nokte, a stavljaju se prije pravog laka. Postoje baze s raznim funkcijama - neke učvršćavaju lomljive nokte, neke izbjeljuju žute površine, neke ispunjavaju neravnine na noktu, neke daju noktima potrebne vitamine, neke čine lak dugotrajnijim... Većina izgleda poput prozirnog laka, stoga se mogu nositi i samostalne.

MiB
19.02.2009. u 16:57 • 0 KomentaraPrint#
MAC meets Hello KittyNapokon, napokon! Produkt suradnje poznate kozmetičke kuće MAC i poznate mačkice, Hello Kitty, napokon je stigao na police dućana... No, neodoljivi se proizvodi mogu, za sada, kupiti tek u trgovinama koje se nalaze preko Velike bare ili putem interneta, dok će u europske države doći tek u ožujku (naravno, ne i u Hrvatsku). Sama je kolekcija podijeljena u dvije - Hello Kitty Colour i Hello Kitty Kouture. Prva je cijenom prihvatljivija, dok je druga nešto ekskluzivnija, što je vidljivo i na prvi pogled - ambalaža Hello Kitty Kouture kolekcije obložena je mnoštvom Swarovski kristala. Udobno se smjestite i uživajte - predstavljamo vam apsolutno sve detalje Hello Kitty MAC kolekcije!
Promotivni video


Kako Hello Kitty ima nevinu, ali i seksi stranu, tako je Hello Kitty Colour kolekcija podijeljena na dvije manje - Hello Kitty Wild i Hello Kitty Mild. Pogledajte što je namijenjeno divljoj i seksi mački, a što onoj umiljatoj i nježnoj...

Palete sjenila
MAC Lucky Tom MAC Too Dolly

Mild Lucky Tom paleta sjenila sastoji se od četiri boje, od kojih su tri limitirane. Tu su Creme Royal (žućkasto-zlatna), Lucky Tom (tamna čokoladna sa zlatnim sjajem) i Stylin' (ljubičasta) te nelimitirana Paradisco (ružičasto-koraljna sa zlatnim shimmerom). "Divlja" verzija, Too Dolly, također ima tri limitirane nijanse, a to su Romping (boja fuksije s ružičastim sjajem), Stately Black (Bogata plava sa srebrnim česticama), Too Dolly (boja mente) i nelimitirana Yogurt (nježna mat ružičasta). Obje palete koštaju po 46 dolara.

Ruževi za usne

MAC Hello Kitty Fresh BrewMAC Hello Kitty Big BowMAC Hello Kitty CutesterMAC Hello Kitty Most PopularMAC Hello Kitty Strayin'MAC Hello Kitty Fashion Mews


Mild verzije ruževa su Fresh Brew (boja kave), Big Bow (sjajna intenzivna plavo-ružičasta) i Cutester (boja breskve). Pod Wild kolekciju spadaju Most Popular (boja borovnice), Strayin' (boja mente) i Fashion Mews (boja lavande). Svaki ruž ima otisnutu mačkicu na sebi, a i ambalaža je zanimljiva. Cijena - 16,50 dolara.

Sjajila
MAC Hello Kitty Sweet StrawberryMAC Hello Kitty Nice to be NiceMAC Hello Kitty MimmyMAC Hello Kitty Fast FriendsMAC Hello Kitty She Loves CandyMAC Hello Kitty Nice Kitty


Sva su Hello Kitty sjajila limitirana, stoga su kao stvorena za kolekcionare šminke ili obožavatelje mačkice. Unutar Mild kolekcije mogu se naći Sweet Strawberry (sjajna ljubičasta s plavim sjajem), Nice to be Nice (intenzivna narančasta) i Mimmy (svijetla kremasta ružičasta sa zlatnim sjajem). Divlje mačke potražit će sjajila nijansi Fast Friends (intenzivna grimizna), She Loves Candy (svijetla plavo-ružičasta sa zlatnim sjajem) i Nice Kitty (neonski ružičasta s plavim sjajem). Cijena je ista kao kod ruževa - 16.50 dolara.

Balzami za usne
MAC Hello Kitty Popster MAC Hello Kitty Pink Fish


Popularni MAC-ovi balzami u Hello Kitty kolekciji dostupni su u dvije limitirane nijanse - Popster (Mild) i Pink Fish (Wild). Pink Fish je nježne neutralno-ružičaste boje, Popster koraljno-roze, a oba koštaju 17,50 dolara.

Rumenila
MAC Hello Kitty Fun & Games MAC Hello Kitty Tippy


Za nježne mačkice napravljeno je i rumenilo nježne boje - boje breskve (Fun & Games), dok je za divlje Tippy, izrazito ružičaste boje. Oba koštaju 22 dolara, ali iskusni vele, iako su nijanse limitirane, slične se mogu pronaći i u starijim MAC-ovim kolekcijama, samo pod drugim imenom.

Puderi
MAC Hello Kitty Tahitian Sand MAC Hello Kitty Pretty Baby


Za dvije mačkice - dvije nijanse pudera! Iz Mild kolekcije stiže Tahitian Sand, mekane boje breskve, a iz Wild - Pretty Baby, ružičasto-zlatna nijansa. Oba koštaju 26,50 dolara.

Tuševi za oči

MAC Hello Kitty Girl GrooveMAC Hello Kitty Kitty PowerMAC Hello Kitty GlitterpussMAC Hello Kitty Her Glitz


Tuševi dolaze samo unutar Mild kolekcije, i to u četiri nijanse obogaćene finim glitterom. Tu su Girl Groove (prozirno-bijela boja obogaćena raznobojnim česticama), Kitty Power (ružičasta s raznobojnim česticama), Glitterpuss (narančasto-brončana s raznobojnim česticama) i Her Glitz (crno-zlatna s raznobojnim česticama). Cijena - 20 dolara.

Umjetne trepavice
MAC Hello Kitty umjetne trepavice
Svaka prava maca mora imati dugačke i isprepletene trepavice, a upravo su takve one iz Hello Kitty Mild kolekcije. Za mačji pogled potrebno je izdvojiti 14 dolara.

Maskara
MAC Hello Kitty Plush Lash maskara
Plush Lash maskara dolazi u crnoj nijansi, a uz pomoć inovativne četkice daje volumen, podiže trepavice, uvija ih i produžuje. Nismo probali ovu, navodno, čudesnu maskaru, ali ukoliko netko želi da napravimo detaljniju recenziju, neka nam uplati na račun 14 dolara, koliko maskara košta.

Pigmenti
MAC Hello Kitty Deep Blue Green MAC Hello Kitty Milk


Pigment je koncentrat boje u prahu koji sadrži sastojke koji pomažu da se zadrži na koži te se lako miješaju. Hello Kitty Wild kolekcija sadrži dva pigmenta - Deep Blue Green, koji je, kako mu i ime kaže, bogate plavozelene boje, te Milk, svijetlo srebrno-ružičaste boje. Svaki pigment od 7.5 grama košta 23,50 dolara.

Glitteri
MAC Hello Kitty Reflects Very Pink MAC Hello Kitty Reflects Blue


Glitter se može nanijeti bilo gdje na tijelo - na lice, kožu ili na kosu, a stvorit će zanimljiv efekt. Za divlje mačkice tu su dvije nijanse - Reflects Very Pink (sjajna fuksija) i Reflects Blue (sjajna plava). Cijena i veličina jednake su kao kod pigmenata - 23,50 dolara za 7.5 grama.

Lakovi za nokte
MAC Hello Kitty Vestral White MAC Hello Kitty On the Prowl MAC Hello Kitty Something About Pink


Srebrna, bijela i roza boja kao da obilježavaju cijelu ovu kolekciju, a upravo su u tim nijansama i lakovi za nokte. Vestral White je kremasto bijele nijanse, On the Prowl je kremasto srebrne, a Something About Pink je boje svijetle fuksije. Lakovi koštaju 13 dolara.

Hello Kitty Kouture kolekcija
MAC Hello Kitty Kouture

Kako smo već rekli, Kouture kolekcija je eksluzivnija, a samim time i skuplja. Unutar nje se nalaze limitirana sjajila po cijeni od 28 dolara. Dolaze u dvije nijanse - Kitty Kouture, nježna ružičasta sa crvenim i zlatnim sjajem, i Dazzlepuss, jarka ružičasta sa crvenim i plavim sjajem. Tu su i ekskluzivni puderi po cijeni od 90 dolara, a dolaze u svjetlijoj, srednjoj i tamnijoj nijansi.

Dodatci
MAC Hello Kitty dodatci
Naravno, svaka prava maca mora imati i dobar "alat", a ovdje su to kistovi za šminkanje. U sklopu Hello Kitty kolekcije MAC je izdao kolekciju kistova, a posuda u kojoj se kistovi nalaze u obliku je Hello Kitty glave! Tu su i kozmetičke torbice i višenamjenske torbe, zatim ogledalo, plišana Hello Kitty igračka, narukvica i privjesak za ključeve. Neki su od navedenih proizvoda dostupni samo putem interneta. Moramo istaknuti i ono što su sretnici doživjeli na promociji navedenih proizvoda - Hello Kitty s tijelom prekrasnog muškarca... Bizarno ili slasno?

MAC Hello Kitty frajer

Sve u svemu, kolekcija je zanimljiva, posebice onima koji su zaluđeni japanskom mačkicom. No, treba biti i oprezan - slatka ambalaža može zavarati, ali pojedini proizvodi navodno i nisu toliko kvalitetni, a neke su se nijanse i ponovile, iako su pod drugim imenom. Kako, nažalost, nismo bili u prilici sami imati uvid u Hello Kitty MAC kolekciju, prenosimo vam tuđu recenziju - Makeup Geek!



MiB


Slike preuzete s: specktra.net, maccosmetics.com, imageandstylenews.com.
12.02.2009. u 19:47 • 1 KomentaraPrint#