Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Možda ste već čuli za vježbe lica kao jednu od novijih tehnika uklanjanja prvih bora i osvježenja umorne kože lica. Kao što je za tijelo potrebna svakodnevna vježba da bismo ga održali u formi, tako je i za lice potrebna stanovita vježba koja sprječava njegovo opuštanje. Njega lica ne sastoji se samo u kremama, šminki, vitaminskim maskama za lice i raznim drugim preparatima već u redovitoj vježbi stezanja i opuštanja mišića lica za koje je potrebno tek nekoliko minuta na dan...
Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Svijet u kojem živimo je nemilosrdan - mediji diktiraju i nameću estetske kriterije koje treba posjedovati jedna žena da bi bila poželjna i voljena. Ljepota je mladost, starost je nepoželjna i valja ju prikriti, kažu mediji. Tržište je prepuno preparata za pomlađivanje, svojevrsnih eliksira mladosti, koje su žene počele gramzivo upotrebljavati kako bi prikrile ili usporile prirodan proces starenja. A zapravo su brojna istraživanja dokazala kako je nutarnje zadovoljstvo i harmonija usko povezana s vanjskom ljepotom i zdravljem. Osjećamo li se lijepo, ugodno, zadovoljno i samopouzdano u svojoj koži, to će se vidjeti i izvana.

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Vježbe za lice, poznatije i pod nazivom yoga za lice, upravo omogućuju harmoniju duha i tijela, smanjuju napetost i stres, no primarno učvršćuju oslabjele mišiće lica i daju odlične rezultate ako se redovito i pravilno primjenjuju. Također, povećavaju cirkulaciju krvotoka na području lica, vrata i kralježnice, a povećavaju i postotak regeneracije kože. Ta spoznaja može dovesti do smanjenja potražnje kozmetičkih proizvoda za njegu lica, što naravno ne bi išlo u prilog njihovim brojnim proizvođačima, ulagačima, medijima i slično, pa se redovito reklamira ovaj ili onaj kozmetički proizvod kao najučinkovitiji u borbi protiv starenja kože. A koliko smo se puta razočarali u nekom kozmetičkom proizvodu iako je njegova reklama bila i više nego obećavajuća?

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Valja napomenuti da je vježbe za lice u Hrvatskoj promovirala Snježana Ciglar-Jelušić koja se kozmetičkom strukom bavi više od dva desetljeća, a u svom je salonu prva u zemlji primijenila brojne spoznaje sa svjetskih stručnih kongresa i sajmova. Danas vodi edukaciju pod nazivom "Čarolija lica", tijekom koje polaznici uče tu medicinski provjerenu metodu pomlađivanja.

Upale vjeđe, mlohavi obrazi, bore oko usana i očiju, gubitak punoće usana karakteristični su znakovi starenja kože koji su nakon tridesete godine sve izraženiji. Vježbe za lice pomoći će da se te bore smanje te da lice dobije svježiji izgled. Snježana Ciglar- Jelušić uči da se te vježbe izvode pred zrcalom, u smirenoj atmosferi i po mogućnosti uz pomoć pamučnih rukavica. Evo nekoliko vježbi koje možete izvoditi u intimi svoga doma:

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!
1. Sjednite na pod ili na čvrsti madrac, prekrižite noge na turski način i zatvorite oči. Koncentrirajte se na disanje kroz nosnice i zrak koji ulazi i izlazi iz njih. Hladan zrak ulazi, a topli izlazi.Zatim protrljajte dlan o dlan te kad osjetite da su se zagrijali, stavite ih preko očiju. Pričekajte nekoliko sekundi i ponovite postupak. Ova će vam vježba pomoći da umirite očne živce i potaknete cirkulaciju u području oko očiju.

2. Ostanite i dalje sjediti, ispravite kralježnicu te ravnomjerno i duboko dišite. Srednji prst i kažiprst obje ruke stavite na čelo, a ostale prste savijte u šaku. Potom kružnim pokretima prijeđite preko cijelog čela, lagano masirajući.

3. Držite oči zatvorenima te iste prste stavite na područje nosa, pokraj ruba oka i laganim kružnim pokretima prijeđite cijelo područje oko oka. Prvo ispod obrva, pa ispod oka. Napravite tri do četiri lagana kruga oko očiju.

4. Spojite zube i kao da ćete se prisiljeno nasmijati otvorite usta koliko god možete. Zadržite nekoliko sekundi. Popustite. Ponovite vježbu nekoliko puta.

5. Izgovarajte samoglasnike A, E, I, O, U te radite to sa što je moguće više otvorenim ustima, da vam radi cijela vilica.

Facijalni fitness: Osvježite kožu lica i riješite se prvih bora!Osmislite vlastite vježbe lica radeći razne grimase kako bi vam se mišići stezali i opuštali. Mrštite se, smijte se, plazite jezik, prćite usne i sve to naizmjence kako bi potaknuli cirkulaciju. Nećete požaliti. Iz tjedna u tjedan, ukoliko budete svakodnevno primjenjivali ove tehnike, primjećivat ćete vidljive i zadovoljavajuće rezultate. Vrijedi pokušati!

Mya


21.02.2009. u 02:55 • 4 KomentaraPrint#