ELF KozmetikaZbog čega žene troše gomilu novca na kozmetiku, oduvijek će biti misterija, posebice za muškarce. Jadnim je rastrošnim ženskim bićima stoga u pomoć došao baš jedan muškarac, Scott Vincent Borba, poznat po "čudotvornoj" Borba vodi protiv bora, koji je sa suradnikom Joeyom Shamahom stvorio kozmetiku koja se prodaje po po pirlično niskim cijenama. Kad kažemo "niskim cijenama" mislimo na "sve po deset kuna" niskim cijenama, ali kozmetika koju spominjemo ipak je kvalitetnija od one koja se može naći u raznim "Deseticama". Riječ je o ELF (Eye Lips Face) kozmetici koja se može pribaviti i u našoj maloj domovini, ali samo putem interneta. Pa, eto, drage dame, ako i vi morate stezati remen što se tiče kupovine kozmetike, ELF se čini kao dobro rješenje.
Scott Vincent BorbaKako je Borba jednom prilikom izjavio, ideja mu je došla kada je primijetio kako u "Sve po 99 centa" trgovinama, što i bio ekvivalent našim "Deseticama", kupuju dame koje sudeći prema automobilima u kojima su se dovezle i odjeći kojoj nose, imaju i previše novca, ali ipak razgledavaju i trpaju u košarice hrpe lakova za nokte, ruževa i sjenila po niskim cijenama. Borba je pomislio kako bi se na tome moglo dobro zaraditi, pod uvjetom da je kozmetika kvalitetna, ali i dalje jeftina, a svoju je viziju podijelio sa Shamahom na jednoj zabavi 2002. godine. Samo tri dana kasnije partneri su počeli sastavljati poslovni plan, a u pokretanju posla pomoglo im je što su naišli na tvornice kozmetike koje dijele njihovu viziju. Međutim, Borba i Shamah imali su mnogo muke dok nisu uvjerili skeptike da nešto što košta samo jedan dolar može biti kvalitetno, ali očito je da su uspjeli jer su 2005. prodali kozmetike u vrijednosti od 5 milijuna dolara, a prodaja samo raste. Naravno, pomogla im je i medijska pozornost, a kozmetika se više puta spominjala u raznim modnim časopisima, od kojih su neki čak i uspoređivali skuplje proizvode s ELF kozmetikom i nailazili na male ili gotovo nikakve razlike.

ELF Kozmetika
Međutim, budimo realni - od kozmetike koja košta jedan dolar ne mogu se očekivati čuda. Velika je zamjerka potrošača na nešto lošiju kvalitetu pakiranja, koja su i nešto manja od ostalih proizvoda na tržištu, ali većina proizvoda zapravo uopće nije loša! To se posebice odnosi na mineralnu kozmetiku, koja je u posljednje vrijeme veliki hit na kozmetičkom tržištu. Riječ je o proizvodima koji se baziraju na hipoalergenskom puderu koji prirodno njeguje kožu, a ne sadrži dodatke koji je iritiraju, poput mirisa, talka, alkohola, bojila ili konzervansa, a ELF mineralna kozmetika može parirati i skupljim proizvodima drugih kuća te joj je dodatni plus što njie testirana na životinjama. Međutim, pigmentacija je nešto slabija, pa ćete teško s, primjerice, rumenilima moći napraviti efekt klaunovsih obraza, ali ćete postići nježnu, prirodnu boju.

ELF KozmetikaTakođer, iskustva su razna - nekima se ne sviđaju korektori koje ELF nudi, hvale se maskare, sjenila su prosječna, kistovi također... Sve u svemu, ako se nešto i kupi, a iskustvo ne bude baš pozitivno, neće se izgubiti mnogo novca. Međutim, postoji jedna kvaka - u našoj se maloj državici kozmetika može naručiti samo preko britanske ELF internetske stanice, a tada proizvodi koji u Americi koštaju jedan dolar poskupe na jednu i pol funtu, što trenutno iznosi oko 12 kuna, ali ni tada cifra nije prevelika.

MiB
09.01.2009. u 15:32 • 4 KomentaraPrint#