06

ponedjeljak

lipanj

2011

Upala mokraćnih kanala

PRETRAŽI BLOG:

Custom Search

Upala mokraćnih kanala



Kod svake upale bubrega obično strada i ureter jer se klice izlučuju mokraćom. Pogotovo lako dolazi do upale zbog zastoja mokraće kada na jednom mjestu uretera postoji suženje. Mokraćna cijev (ureter) izlazi iz mokraćnog mjehura i kroz nju se izbacuje mokraća vani. Ako se ne liječi upala se širi prema mjehuru i može prijeći u kronično stanje. Kod svake ovakve upale treba mokraću mikroskopski pregledati da bi se utvrdio uzročnik bolesti. Kod muškaraca do upale može doći kada postoji i upala prostate.

1. - Preslica ................... ... ... ... ... 10 grama
- Smrekove bobe ....................... 10 grama
- Timijan ................................. 10 grama
- Medvjeđe grožđe ................... 10 grama
- Peteljke trešnje ....................... 20 grama
- Troskot ............................... 10 grama
- Lanena sluz ............................ 10 grama
- Kukuruzna svila ...................... 10 grama

U 300 ml hladne vode staviti vrhom pune dvije žlice mješavine i ostaviti da stoji 8-10 sata (preko noći). Ujutro procijediti, tekućinu odvojiti a na preostali talog nasuti 500 ml vode i kuhati 5 minuta u poklopljenoj posudi. Hladiti 1 sahat i pomješati prije odvojenom tekućinom. Dobijenu količinu popiti tijekom dana.



2. - Čičak .......................................... 20grama
- Oman ......................................... 10 grama
- Neven ........................................ 10 grama
- Čelebi grana .................. ........... 10 grama
- Bijeli sljez ................................. 10 grama
- Selen ..................................... 10 grama
- Kadulja ...................................... 10 grama

Spravlja se i upotrebljava kao i čaj pod rednim brojem 1.
Kod upale mokraćnih kanala sa jakim pečenjem prilikom mokrenja treba uzeti po 15 grama brezovog lista, medvjeđeg grožđa, nevena, preslice, bokvice i lanenog sjemena.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se