06

ponedjeljak

lipanj

2011

PRETRAŽI BLOG:

Custom Search

Upala mokraćnog mjehura


Po pravilu prehlade su prvi uzrok upale a slijede ih KOLI bakterije. Upala može biti akutna ili kronična. Bolesnik ima potrebu za čestim mokrenjem ali mokraću teško ispušta. Mokrenje započinje teško, dugo traje a praćeno je jakim bolovima. Kod težih upala mokraća je krvava. Liječenje ovisi o tome koliko je upala teška i koliko traje. Prvo pravilo je mirovanje. Protiv bolova pogoduju topli oblozi, sprijeda, u predjelu mjehura sastavljeni od trina sijena i preslice. Upotreba alkohola je zabranjena a nisu preporučljivi urološki čajevi. Treba piti čajeve koji omekšavaju i razrjeđuju mokraću, te umiruju bol mjehura. Prati li ovu bolest visoka temperatura onda je upala zahvatila gornje dijelove mokraćnih organa. Bolest lakše nastaje kod žena nego kod muškaraca a česta je u djetinjstvu. Uzročnici prodiru kroz izlaz mokraćne cijevi koja je kod žena nešto kraća, a zaraza nastaje rjeđe putem krvi ili silaznim putem iz bolesnog bubrega.

1. - Laneno sjeme ................ ... ... ... 10 grama
- Bosiljak .................................... 10 grama
- Medvjeđe groždje ..................... 20 grama
- Vrijesak ..................................... 20 grama
- Kadulja .................................... 10 grama
- Dupcac ................................... 10 grama
- Mahune graha ........................... 20 grama


2. - Čičak .......................................... 15 grama
- Kukuruzna svila ....................... 20 grama
- Pirevina ................................... 10 grama
- Bijeli sljez ............................... 10 grama
- Kadulja ................................... 10 grama
- Medvjeđe grožđe ....................... 20 grama


3. - Preslica ................................... 25 grama
- Laneno sjeme .......................... 15 grama
- Brezov list ............................ 20 grama
- List kruške ............................... 10 grama
- Peteljke trešnje ......................... 10 grama
- Bosiljak ..................................... 10 grama

1.,2. i 3. Jedan prstohvat mješavine preliti sa 125 grama kipuće vode i ostaviti da stoji 10 minuta. Procijediti u jedan veći sud a na talog čaja još jednom sipati dvije Šolje vruće vode i kuhati 10 minuta. Tako skuhan čaj procijediti u isti veći sud čime će sa obje tekućine izmješati. Piti ga hladnog, ujutru na prazan stomak prije ručka i uvečer prije spavanja. Uzima se tri tjedna. Primjenjivati tri do četiri puta u godini, ali sa prekidima od najmanje 40 dana.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se