28

subota

svibanj

2011

bolovi oko srca

PRETRAŽI BLOG:

Custom Search

Angina pektoris


Ovim imenom nazivamo bolove u predjelu srca koji su karakteristični po svojoj jačini i smjeru širenja. Bol je snažan u vidu stezanja i javlja se iza prsne kosti a širi se u vrat, ramena i ruke obično lijevo. Bol traje od 1-5 minuta rijetko duže, a praćen je smrtnim strahom. Karakteristika bolesti je ta da je uvijek nečim izazvana, a to su najčešće napor, uzbuđenje, opterećenje želuca i hladnoća. Jedan od najvažnijih uzroka nastanka ove bolesti je zakrčenje krvnih sudova srca. Da bi se uopće počelo sa liječenjem moraju se ukloniti sve štetne navike: nepotrebna uzbuđenja, fizički napori a ishrana mora biti primjerena bolesti tj.. bez masnoća životinjskog porijekla, alkohola, duhana i sl..
1.
-Verem trava ..................... 20 gr.
-Matičnjak ........................ 20 gr.
-Srdacice ........................... 20 gr.
-Kantarion ......................... 20 gr.
-Kunica ............................. 20 gr.

1 žlicu mješavine politi sa 2 dcl kipuće vode. Poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat. Procijediti i popiti. Uvijek spremati svjež napitak. U čaj ukapavati tinkturu valcrijane.
2.
-Idirota .......................................... 15 gr.
-List matičnjaka ........................... 15 gr.
-Cvijet gloga ................................ 15 gr.
-Steža ........................................... 15 gr.
-Kunica ........................................ 15 gr.
Spravljati i upotrebljavati kao pod 1.

3. Uzeti vinski ocat i grijati ga do ključanja. U tako vrel ocat namočiti dvije krpe ili gaze i njima oviti obje ruke. Oblozi trebaju biti toliko vrući koliko se može izdržati. Ovakav postupak odvodi krv od srca, rasterećujući ga. Vrlo jednostavno i efikasno. Pravilna tehnika disanja, dug izdisaj i pomenuti oblozi često spriječe napad. Obratite pažnju na redovitost stolice.

4.
-List rute ..................................... 10gr.
-Srdacice .................................. 20 gr.
-Sjeme kima ................................ 10 gr.
-List matičnjaka ........................... 20 gr.
Spravljati i upotrebljavati kao pod brojem 1.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se