utorak, 21.02.2006.

...a šta reć...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jedna je pamet dobra,
dvije su još bolje.

E, meni je je ova moja u zadnje vrijeme premalo (ima ko malo za posudit;)), s papirima se budim, s papirima tonem u san. Letim iz jednog ureda u drugi, s jednog posla na drugi, pokušavam u to ukomponirati učenje za ispit koji sam pala iako sam 1000000% bila uvjerena u prolaz (ali nije prvi put da se izjalovio moj optimizam, no ne odustajem od njega). Sve sam društvene aktivnosti opasno zanemarila, odbijam sve pozive na ikakva druženja, naravno ne svojom voljom, sva tužna gledam kroz prozor dok se sunčeve zrake probijaju na moj prozor (sreća da sam leđima okrenuta prozoru i da nemam vremena previše se okretati), i tak ne znam do kad.
Teme za postove padaju ko blesave ali nigdje cajta da ih «ispljunem». Kako rekoh, ja vječni optimist vjerujem da bu došlo i moje vrijeme i to vrlo brzo. Sve vas lijepo pozdravljam i čitam kad uzmognem ;))!!!

| 17:15 | Komentari (0) | Isprintaj | #

utorak, 14.02.2006.

...onak usput...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Jutros, negdje oko 7.10 h, u polumraku sobe.

"Dobro jutro, Kety, ajde ustani, moraš u školu."
"Aha, koji je dan?"
"Utorak."
"Super, danas idem u školu, a sutra sam slobodna."
"Kako to, pa nije nikakav praznik."
"Kako nije? Pa Valentinovo je i zato nemamo školu."
Lagani osmjeh na mom licu i veliki upitnik nad glavom.
"Ljubavi, pa danas je Valentinovo."
"E, pa kod nas je sutra."

E, kad bi barem praznici i slobodni dani bil kako ih djeca zamišljaju...

| 08:20 | Komentari (12) | Isprintaj | #

četvrtak, 09.02.2006.

...pikado...

Image Hosted by ImageShack.us
Eto, iako je tema posta trebala biti neka sasvim lijeva, interes pojedinih komentatora prethodnog posta nagnala me na ovo. Zašto bi samo ćevapi imali svoju odu, ajmo im pridružiti i jednu nadasve zanimljivu i za živce «tešku» društvenu igru – PIKADO.

Nisam ja tu sad neka ovisnica, ali teško ću odoliti da ne primim te tri strelice u ruku i ne okušam se, ako sam u prilici. Masu puta sam zadnja i lovim svoje «protovnike», ali se zna dogoditi, ali doslovno dogoditi da i mene posjeti prijateljica sreća i «skrene» tu strelicu u pravu «rupu».

Stoga, prijave i prijedlozi za druženje uz pikado i pivce primaju se od SAD.

Do gađanja ;)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

| 13:42 | Komentari (14) | Isprintaj | #

petak, 03.02.2006.

...veceji....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Što očekujete od WC u nekom kafiću, restoranu, općenito ugostiteljskom ili javnom mjesto?!?!? Ja minimalne higijenske uvjete, da je čisto, uredno, naravno ništa ekstra, ali opet da nije smrdljivo, zmazano...ma znate već.
Nisam od onih ekstremno gadljivih koji ne mogu na WC nigdje osim u svom domu, pa tako kad me stisne, odem i obavim svoje. Ali i meni se zna dogoditi da naiđem na WC u katastrofalnom stanju pa da odustaneim i rađe se malo strpim. Bila sam u raznim bircevim, raznim prigodama i «toaleti» su im uglavnom prihvatljivi, osim kaj je u većini smješten u full mali prostor pa se osjećaš malo stisnuto. Ne znam postoji li neka odredba kojom je propisana veličina sanitarnog čvora u ugostiteljskom objektu, ali ako i postoju sumnjam da je se svi drže.
Sad se u toj paleti toaleta nude svakakvi, od klasičnih sa bijelim pločicama, običnim plastičnim daskama i pipama koje se otvaraju ručno, pa do onih u kojima je sve na senzor, u tonu sa bojom zidova kafića ili čega već, a ima i ekstremnih gdje je sve u ogledalima, sa pozlaćenim pipama i slično. Osobno mislim da su nekako najfunkcionalniji oni u kinima (novijeg kova) koji su i brojem i uvjetima predviđeni za veliki broj posjetitelja/ ica.
E, kad smo već kod posjetiteljica, iako i sama pripadnica ženskog spola, NIKADA neću shvatiti pedugačke redove ispred WC-a i zadržavanje u njima nebrojeno dugo minuta.
Nego, zašto ja ovo uopće pišem....nedavno sam se našla u jednoj, slobodno ću se izraziti birtiji, u jednom dijelu grada koji nije baš ogledalo čistoće. Taj (sad bum malo finija) kafić veličine je 3 sa 3, u njega stanu dva i pol stola, 8 stolica, pikado aparat i vješalica za kapute. Kada je unutra više od 10 ljudi kretanje baš i nije moguće, a niti preporučljivo, dim preuzme cijelu prostoriju, a probiti se do WC-a ravno je umjetnosti. Odlučila sam se na taj pothvat i uspjeh uhvatiti kvaku. Otvaram i ugodno iznenađena. Ok, prostor je mali, ali uredan, čist, mirišljav, sa dostatnim količinama toaletnog papira i onog svega za ruke. I sad ono kaj ne očekujem nigdje, a posebno ne u ovakvom kafiću; na polici iznad kotlića za vodu polica sa zenskim potrebštinama i to redom: tamponi, ulošci, dnevni ulošci i tanga ulošci.
Ma nek je kakva je al ta «RUPA» draža mi je iz dana u dan ;)) (i da, pikado je jedan od razloga;))

| 11:39 | Komentari (24) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>