Benjamin Creme

subota, 17.03.2018.
Predlažem uključiti srpski titl radi lakšeg razumijevanja.

Sličica gratis - često viđena scena:


Netta favoreta

petak, 16.03.2018.
Izrael je, slično nama, zaguljena zemlja, pa ipak, za razliku od nas, u mnogočemu je otvorena prema svijetu, opuštena, zafrkantska, hrabra, s iskorakom izvan granica ukočene političke retard-hiperozbiljnosti. Kako vam se sviđa pjesma? Na eurosong-kladionicama za sada vodi. :)

Muškarčine u haljama

srijeda, 14.03.2018.


Crkvu općenito, a onda i Crkvu u Hrvata, Crkvu u smislu institucije, pretežno i premoćno čine muškarci. Muškarci koji se ne smiju seksati javno pa se seksaju tajno. Čime iznimno omalovažavaju žene s kojima to čine, dovodeći ih pred drugima i pred njihovom vlastitom dušom u vrlo neugodan položaj. Kakav odnos prema Bogu može imati žena koja se seksa sa svećenikom? Sami probajte zamisliti. Crkva je, kao što znamo, oštro i rezolutno protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Nikome zaista nije jasno što im to smeta u toj Konvenciji, a bojim se da nije ni njima samima. Spominju rodnu ideologiju, a meni taj pojam rodne ideologije trajno otpočetka bježi iz pažnje, ne uspijevam se nad njim zamisliti, ne uspijevam shvatiti, što bi on trebao značiti. No razmišljam: te muškarčine u haljama, koji vijekovima zloupotrebljavaju i spol i rod, koji su u povijesti zapamćeni kao progonitelji žena, koji itekako dobro znaju kakav su tretman žene imale unutar njihova mentalna sklopa još od onoga dana kad se u Rimu kršćanstvo institucionaliziralo, mogli bi danas, da imaju imalo časti, da imaju imalo osjećaja za pravdu i nadoknadu svojim vijekovnim žrtvama, da imaju imalo čestitosti, naprosto reći: pa dobro, hajde, priznat ćemo Istanbulsku konvenciju, ono što ona govori i znači prevažno je da bi njezinu provedbu minirali zbog našega stava o tzv. rodnoj ideologiji, priznat ćemo je i poduprijeti jer je njezino ratificiranje manje zlo od njezina odbijanja, prešutjet ćemo tu sitnicu koja nas smeta, prijeći ćemo preko nje. Ali ne, gosoda biskupi i nadbiskupi, uzoriti prelati i kardinali ne daju ni pedalj svojega teritorija, ne odstupaju ni za milimetar, ukopali su se u svoje mentalno srednjovjekovlje u kojemu pojam ustupka, kompromisa ili dogovora, a da o dobroti i ljubavi i ne govorim, uopće ne postoji. Za njih postoji samo fanatizam zajebanosti. Nije to ni vjera, ni dogmatska svijest, ni uvjerenje, ni dužnost branjenja tekovina Crkve, ne, to je najobičnija, najbanalnija, najfrivolnija, najprostačkija zajebanost. Ne damo!

Da je živ, Freud bi zasigurno danas ustvrdio, da zbog svoje specifične celibatoidne pozicije svećenici naprosto mrze žene. A ova im vražja Istanbulska konvencija dolazi sada kao savršeni raison d'etre njihove mržnje – te ih proklete vještice stalno izazivaju, stalno nešto zanovijetaju, stalno traže neka svoja glupa prava, i sva je sreća da je nesmotren netko u toj Konvenciji spomenuo ovaj ili onaj dvosmislen izraz za koji se mogu uhvatiti pa cijelu stvar mirne duše proglasiti lukavim podmetanjem samoga Vraga. Vazda im Bog bio na pomoći, nekada, sada i u vijeke vjekova, amen.

Dečki, međutim, ne znaju, da je Bog transrodan. :))

Pitanje prehrane

nedjelja, 11.03.2018.

I heteroseksualci su ljudi

četvrtak, 08.03.2018.


NewsBar je razgovarao s građanima Zagreba na temu heteroseksualnosti, OVDJE su rezultati.

Sličica pride:


Vivisekcija lakrdije

utorak, 06.03.2018.


Još jedna besprijekorna analiza VIKTORA IVANČIĆA na portalu Novosti, koja se ne smije zaobići. I pjesmica pride.Dodatak: Bilježnica Robija K.: Za ljubav domovine.

Od skinheada do Churchilla

nedjelja, 04.03.2018.

Večeras je dodjela Oscara. Bit će napeto između Daniel Day-Lewisa i Garyja Oldmana za glavnu mušku ulogu. Sinoć sam odgledao Darkest Hour s Oldmanom kao Churchillom i osim što film smatram odličnim, oduševljen sam Oldmanovim uprizorenjem slavnog britanskog premijera. Ondje Oldmana uopće nema, tamo je samo Churchill, njegov duh uskrsnuo na "platnu". Prisjećam se Oldmanovih početaka u Velikoj Britaniji, s Timom Rothom u filmu Meantime Mikea Leigha. Oldman je tada bio tinejđer, impulzivni skinhead, a danas je Churchill koji naprosto MORA dobiti Oscara. Sjajna je to glumačka karijera, započeta ulogom u filmu genijalnog britanskog režisera: sada kao da je krug završen, kao da se jedan veliki umjetnički ciklus zatvorio u svojoj preciznoj cjelovitosti. Bravo, Gary!


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se