Zakon u MOJIM rukama ???

četvrtak , 16.12.2010.

Henri Becque
"Osveta je ipak najsigurniji način da se postigne pravda."

Jedan otac iz Njemačke kastrirao je dečka svoje kćeri.
Njegova kćer bila je u vezi s jednim 57-godišnjakom, muškarcem 10 godina starijim od njega, a kada je on to saznao potpuno je poludio. Suludu odluku, kastrirati ljubavnika svoje kćeri, donio je nakon što su mu u policiji rekli da mu ne mogu pomoći, piše Telegraph.

Kriminal, droga, ubojstva, krađe, nasilje... asocijacije su koje se najčešće javljaju pri spomenu Laništa, jednog od najproblematičnijih zagrebačkih kvartova, smatra Mijo Krištić jedan od stanovnika naselja u kojemu, kaže, vlada bezakonje. Dio stanovnika tog novozagrebačkog naselja odlučio je “zakon” uzeti u svoje ruke i stati na kraj maloljetničkoj delinkvenciji i organiziranom kriminalu te spriječiti eskaliranje situacije. U osnivanju je “Civilna zaštita Lanište”.

Tihomir Ivka, kolumnist KAportala, danas je u Karlovcu prosvjedovao protiv mladih HDZ-ovaca i njihove samovolje. Svoj simbolični protest Ivka je izrazio tako što je centrom Karlovca prošetao "naoružan" bejzbolskom palicom.
"Ne osjećam se više sigurno u gradu gdje policija čoporativno premlaćivanje slabijeg od sebe karakterizira kao drsko ponašanje. Bojim se da se netko kome sam se zamjerio iz mladeži HDZ-a ne počne drsko ponašati prema meni. S obzirom da ne mogu računati na zaštitu službenih organa i ne želim biti ovca, moje je pravo da se sam branim i budem spreman na odgovor jednako drskim ponašanjem", obrazložio je Ivka svoj čin. (PortalOko/Index.hr)


Osveta je zlonamjerna i potencijalno opasna akcija protiv pojedinaca ili grupe ljudi kao kazna za ranije grijehe.


"Ne osvećujte se vi sami, ljubljeni moji, već pustite djelovati gnjev Božji, jer, pisano je: Moja je osveta, ja sam taj koji će naplatiti, kaže Gospodin." ~ Biblija, Wikizvorov logotip Pavlova poslanica Rimljanima, 12:19

ili

23 Ali, ako se dogodi nesreća, platićeš život za život
24 oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nogu za nogu,
25 opeklinu za opeklinu, ranu za ranu, modricu za modricu.IMAMO LI PRAVO UZIMATI ZAKON U SVOJE RUKE ?

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se