Vidi web top 100Sam' što nije blog, točnije njegova "tehno" rubrika, našla se u probranom društvu od deset blogova koji su ušli u uži izbor za dodjelu "Vidi web top 100" nagrada, u kategoriji blogova. Moramo priznati kako je ova spoznaja jutros došla kao ugodno iznenađenje jer Sam' što nije blog bespućima Interneta ne kruži niti tri mjeseca pa se stoga zahvaljujemo stručnom žiriju Vidi ekipe što nas je uzeo u obzir te svim čitateljima koji čitaju naš blog i ostavljaju komentare. Iako nam je nagradu pred nosom (potpuno zasluženo) pokupila Marina Filipović – Marinshe, mlada fotografkinja iz Osijeka, sam ulazak u uži krug smatramo velikim poticajem za nastavak rada, uvođenje novih sadržaja i napredak u kontaktu sa našim Sam' što nisu čitateljima. Pogledajmo što za ponuditi imaju preostali finalisti, a red je krenuti od najboljeg, bloga Marine Filipović...
marinshe.bloger.hrMarinsheDakle, Marina Filipović za sebe kaže da je pasionirana fotografkinja, studentica, poduzetnica i kreativac, a mi se slažemo sa svime, iako nismo dobili njen indeks na uvid. Bazirana na modnu fotografiju, Marina je napravila vizualno impresivan i organiziran blog na kojemu promovira sebe, svoj rad te nas redovno obasipa novim fotkama na kojim se sve češće nalaze i osobe iz javnog života.


wekster.bloger.hrWeksterJoš jedan fotoblog, još jednog fotografa i opet iz Osijeka. Vedran Marjanović blog populaciji poznatiji je kao Wekster, a u svega nekoliko godina bavljenja fotografijom napravio je velik posao profilirajući sebe kao studijskog fotografa koji svaku životnu situaciju može vidjeti u samo jednoj fotki. Pred objektivom njegovog aparata tako su se našli svi njegovi prijatelji, poznanici i radni kolege, a strpljenja za Vedranove neobične sessione najviše ima njegova bolja polovica Danijela Stambolijja – Daca.



lungbug.blogspot.comLungbugMeđu finalistima našao se i blog Tončija Zonjića koji se ne izražava kamerom, nego olovkom crtajući stripove. Neke priče može prikazati tek jednom slikom, neki stripovi su, pak, mnogo kompleksniji. No, svima je zajednička vizualna privlačnost i kvaliteta koja je privukla čak i međunarodne ljubitelje strip umjetnosti. Da, jesmo li napomenuli da Tonči ima tek 22 godine, a svoj blog uređuje još do svibnja 2006?


snaxors.com/blogWebmasterov blogWebmasterov blog mjesto je za početnike i veterane surfanja na kojemu se mogu naći savjeti i prijedlozi, ideje i rješenja za sve probleme s kojima se možete susresti surfajući Internetom. Njegov autor, Toni Aničić dolazi iz Osijeka (čovječe, sami Osječani), a nakon bloga, kako se čini, namjerava otvoriti i web stranicu za koju teaser brojač već odborajava minute.



seo.hr/blogSeo blogU opisu ovog bloga u katalogu Vidi nagrada stoji kako je to "blog vezan uz SEO, SMM, PPC oglašavanje te ostale srodne internetske tehnike merketinga". Dok obični smrtnici smatraju kako je tu riječ o nečemu apstraktnome i nerazumljivome, radi se o stvarima s kojima se svakodnevno susrećemo ako imalo surfamo Internetom. Ovaj blog govori o oglašavanju na internetu, prilagođavanju stranica tražilicama, a sadržaj bi trebao biti zanimljiv svakome tko ima internetsku stranicu, pa makar to bio i blog.


gadgeterija.netGadgetarija blogAh, draga gadgeterija, blog koji je nekoć davno bio dijelom blog.hr zajednice, blog posvećen elektroničkim spravicama koje život čine zanimljivijim... Dnevno se tu postaju vijesti o raznim gadgetima - mobilnim telefonima, računalima, raznim simpatičnim elektroničkim spravicama, donose se novosti, bizarnosti, objavljuju recenzije... Pravi blog za svakog gadgetomana, ljubitelja inovativne tehnologije i zanimljivosti - nama vrlo draga destinacija!



flapper-girl.netFlappergirl blogOva je dama nadasve zanimljiva - ljubiteljica je dvadesetih godina prošloga stoljeća (što je i sam naziv bloga dao zaključiti), umjetnosti, filma, fotografije, feminizma... U skladu s time, njeni su postovi raznoliki, a bez problema se dotiče svega - od kontroverznijih tema, poput homoseksualnosti i Nives Celzijus, do svakodnevnijih tema, poput kuhanja ručka i aktualnosti. Što je najzanimljivije, flapper girl ima tek 19 godina, tako da vjerujemo kako od nje možemo još mnogo očekivati!


mackorisnik.comMackorisnik blogOvaj je blog zapravo neslužbeni internetski magazin čiji sadržaj popunjavaju dvojica zaljubljenika u Macove proizvode. Sadržaj je, dakako, namijenjem i ostalim ljubiteljima Maca, stoga se tu redovito donose novosti o novim proizvodima, savjeti o korištenju, recenzije, intervjui... Ako ste i sami ljubitelj "zagrižene jabuke", onda je ovo pravo mjesto za vas.



seekandhit.com/blogSeekandhit blogSeek and hit je ekipa koja se bavi razvojem internetskog poslovanja, bilo planiranjem strategije ili direktnom primjenom tehnika na internetu. Dakle, ako smatrate da vašu stranicu treba osvježiti, prilagoditi i povećati joj posjećenost, seekandhit vam može pomoći u tome. Sam opis ekipe nam se svidio pa ga prenosimo s njihove stranice: "Geekovi u srednjim i kasnim dvadesetima. Bivši modemaši (dakle, imamo strpljenja), svjedoci dotcom kraha (histerije?) krajem 20-og stoljeća. Generacija koja je bila tu prije Googlea."

Sam' što nije ekipa
16.12.2008. u 15:42 • 17 KomentaraPrint#