ponedjeljak, 24.09.2007.

O eUrOpSkOj UnIjI i PoReZu Na GoVnO !!!

Da, najzanimljivije i najdubokoumnije rasprave o svemu i svačemu događaju se nedjeljom ujutro ( rano ujutro ) kad smo svi već pomalo klonuli, fizički naravno jer nas je cjelonoćno đipanje s razlogom izmorilo.
I naravno u takvim situacijama jel, glazba se malo stiša, skuha se fina mirišljava kavica koja je uz pljugu na rano jutro i "prazan" želudac najbolji način da se čovjek isprazni.
I tako, dok ostatak ekipe kao neprimjetno kunja, fantastični trio sačinjen od vrsnog polivalentnog nogometaša sa skrivenim filozofom u sebi, umjetnice pravogovorenja i mene, započinje svoje parlamentarne rasprave o svemu i svačemu. Sjedimo tako, pijuckamo kavicu i praznimo se! Kad eto ga na, samo po sebi otvori se pitanje ulaska Nas u tu EU. Što će nam taj čin dobroga donijeti, kako će nas i u kojem pogledu sjebati... ma bilo je tu raznih argumenata za i protiv. No, jedan nas je toliko zaokupio da smo o njemu razglabali do te mjere da sada već ostatak ekipe više nije neprimjetno kunjao nego spavao čvrstim snom.
Radi se o tome da nam se u tom trenutku činilo apsolutno neprihvatljivim uopće pristati na razgovor o ulasku u EU, a kamoli u nju ući. Zašto? Evo vam odgovora: Nismo mi Balkanci još spremni na toliki zalogaj jer volimo previše srati i imajući tu činjenicu na umu, sve paradigme vode k samo jednom rješenju, a to je da ćemo ulaskom u EU ništa drugo nego bankrotirati. Naime, ako niste znali, u EU se plaća porez na svako pojedino govno koje izbacite iz svog organizma na ovaj ili onaj način. Ne mogu se sjetiti točnog tijeka te vrlo uzbudljive rasprave u kojoj smo zapravo svi troje branili iste stavove, ali zato je tu, bogu hvala, napredna mobilna tehnologija koja u svojoj memoriji čuva sve što do nje dopre.
Kooonačno sam došla kući, otuširala se i legla u krevetac kad stižu smsovi:
" E da, zaboravila sam napomenuti kad smo pričali o porezu na govno da je Švicarska taj problem idealno riješila, upravo zbog holističkog pristupa fenomenu sranja. Oni svojim građanima uz pomoć procijenitelja izrade godišnji plan sranja i onda prema tom planu izrade cijeli paket ponude prilagođen svakom građaninu ponaosob. Građani imaju pravo na godišnju, ali i na kvartalnu pretplatu. To ti praktički ispadne da plaćaš k'o neki paušal pa ti je pet puta jeftinije srati u Švicarskoj već u Amsterdamu. E jebiga, di smo mi od Švicarske, njihov je moto - DRŽAVA SE BRINE ZA VAŠE GOVNO, UZ POZITIVNO SRANJE I UBOJSTAVA JE MANJE! "

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

- 12:02 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

design byRuby Nelle