Zakon privlacnosti https://blog.dnevnik.hr/zakonprivlacnosti

subota, 29.12.2007.

"Unlearning" proces

Osvrćući se na proces usvajanja principa djelovanja zakona privlačnosti u zadnjih godinu dana, moram priznati da je najteže išlo s razbijanjem dugogodišnjih obrazaca razmišljanja i navika. Sve ono što su nam usadili roditelji, škola ili društvo je potrebno zaboraviti odnosno odučiti se, kao što naslov kaže, da bismo napravili mjesta za nove navike i vrijednosti u skladu s novostečenim znanjem o zakonu privlačnosti.

Prvo i najvažnije što treba naučiti je da za velike rezultate nije potreban i težak rad. Rad je svakako potreban, ali ako je naporan i težak to vjerojatno znači da idemo krivim putem prema željenom cilju, a često i pogrešnim putem koji nas udaljava umjesto da nas približava onome što želimo.

Druga i ne manje važna vještina je naučiti smiriti um.
Što to znači? To znači da treba nastojati eliminirati konstantno "blebetanje" uma i bavljenje trivijalnostima kojima nas svakodnevno zaglušuje.
Zašto je to važno? Zato jer ako je um zauzet procesiranjem svega što mu nasumično pada napamet, važne poruke iz podsvijesti, koje se često naziva i intuicijom, ne mogu stići do svjesnog dijela uma. Intuicija je iznimno važna jer je to način na koji naša podsvijest, kao dio velike "sveznajuće" inteligencije, komunicira s našim svjesnim umom dajući nam korisne naputke ili odgovore na pitanja koja nas zaokupljaju.
Svaki čovjek u sebi nosi dio univerzalne inteligencije koja posjeduje odgovore na sva pitanja koja možete zamisliti. Samo smiren um može ostvariti nesmetanu komunikaciju s ovim bitnim dijelom našeg bića.
Smirenje uma najlakše se postiže meditacijom, a meditacija ne mora nužno biti u kompliciranim položajima tijela i s ispuštanjem čudnih zvukova. Dovoljno je pronaći mirno mjesto, zatvoriti oči i brojati udisaje. Pri tome je važno pokušati lišiti um bilo kakvih misli. Ponekad je potrebno duže vrijeme za postizanje ovakvoga stanja, ali trud se isplati, jer uz stišani um konačno počinje kvalitetna komunikacija s našom podsvijesti.

29.12.2007. u 10:47 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog inspiriran je filmom i knjigom "Tajna"

Linkovi

The Secret
Službena stranica filma The Secret

Blog.hr
Blog servis