Zakon privlacnosti http://blog.dnevnik.hr/zakonprivlacnosti

srijeda, 05.03.2008.

Novac i kako ga privući

Kako privući novac? Vječno pitanje svih koji su se ikad našli u besparici. Odgovor je poprilično jednostavan premda i prilično "nevidljiv" svima koji su orjentirani samo na materijalno. Novac je energija i kao svaka energija podliježe zakonu privlačnosti, odnosno može ga se privući. Znamo svi za onu staru izreku: "Pare se lijepe na pare" što je samo još jedan opis prethodne tvrdnje.
Kako u našem svemiru sve funkcionira na način kako Biblija kaže: "U početku bijaše riječ", a ja bih još dodao: riječi prethodi misao; dakle svako razmišljanje o nedostatku novca, a pogotovo jadanje odnosno glasno izgovorena RIJEČ generira još onoga o čemu govorimo, bilo da se žalimo nekome kako nemamo novca ili da u sebi ponavljamo kako treba platiti račune, a ne znamo kako. Trik je u nezamaranju s trenutačnom situacijom jer ona je samo odraz našeg razmišljanja u prošlosti. Na nama je da u bilo kojem trenutku izaberemo ne koncentrirati se na besparicu nego početi proživljavati obilje novca koje će se kasnije manifestirati kroz stvarno obilje. Emocije su vrlo važan "katalizator", pa je tako osjećaj "jada" kod nedostatka novca onaj okidač koji generira još više nedostatka novca, a suprotna emocija bila bi radost koju izaziva obilje novca i bezbrižnost koju donosi.
Logično pitanje koje se nameće: Kako se mogu osjećati sretan zbog nečega što se još nije dogodilo?
A protupitanje bi bilo: Kako se možeš osjećati jadan zbog toga što nemaš novca, a odlučio si da ćeš ga vrlo brzo imati? Možeš jedino biti nestrpljivo radostan iščekujući iznenađenje koje će ti tvoja podsvijest prirediti i privući novac iz najnevjerojatnijeg izvora.
Kakva je korist žaliti za propuštenim kad nam se svaki dan ponovno pruža prigoda ostvariti što god želimo? Žaliti za propuštenim u ovom slučaju bilo bi žaliti zbog nedostatka novca koji smo propustili akumulirati u prošlosti.

Dakle "Pare se lijepe na pare" iz jednostavnog razloga što bogat čovjek uživa u svom bogatstvu, iz sebe "isijava" cijeli raspon pozitivnih emocija koje onda privlače još više onoga što ih izaziva - još novca.

05.03.2008. u 16:38 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 25.01.2008.

Iz dnevnika milijunaša novoga doba ili bogatstvo je u nama

Knjiga iz naslova, koju spominjem u prvom postu, je konačno izašla iz tiska i možete je pronaći u svim boljim knjižarama. Radi se o novom izdanju, kako autori tvrde napisanom u potpuno novoj vibraciji. U nekim knjižarama, a posebno antikvarijatima moguće je još uvijek pronaći prvo originalno izdanje knjige.

25.01.2008. u 15:51 • 0 KomentaraPrint#^

subota, 29.12.2007.

"Unlearning" proces

Osvrćući se na proces usvajanja principa djelovanja zakona privlačnosti u zadnjih godinu dana, moram priznati da je najteže išlo s razbijanjem dugogodišnjih obrazaca razmišljanja i navika. Sve ono što su nam usadili roditelji, škola ili društvo je potrebno zaboraviti odnosno odučiti se, kao što naslov kaže, da bismo napravili mjesta za nove navike i vrijednosti u skladu s novostečenim znanjem o zakonu privlačnosti.

Prvo i najvažnije što treba naučiti je da za velike rezultate nije potreban i težak rad. Rad je svakako potreban, ali ako je naporan i težak to vjerojatno znači da idemo krivim putem prema željenom cilju, a često i pogrešnim putem koji nas udaljava umjesto da nas približava onome što želimo.

Druga i ne manje važna vještina je naučiti smiriti um.
Što to znači? To znači da treba nastojati eliminirati konstantno "blebetanje" uma i bavljenje trivijalnostima kojima nas svakodnevno zaglušuje.
Zašto je to važno? Zato jer ako je um zauzet procesiranjem svega što mu nasumično pada napamet, važne poruke iz podsvijesti, koje se često naziva i intuicijom, ne mogu stići do svjesnog dijela uma. Intuicija je iznimno važna jer je to način na koji naša podsvijest, kao dio velike "sveznajuće" inteligencije, komunicira s našim svjesnim umom dajući nam korisne naputke ili odgovore na pitanja koja nas zaokupljaju.
Svaki čovjek u sebi nosi dio univerzalne inteligencije koja posjeduje odgovore na sva pitanja koja možete zamisliti. Samo smiren um može ostvariti nesmetanu komunikaciju s ovim bitnim dijelom našeg bića.
Smirenje uma najlakše se postiže meditacijom, a meditacija ne mora nužno biti u kompliciranim položajima tijela i s ispuštanjem čudnih zvukova. Dovoljno je pronaći mirno mjesto, zatvoriti oči i brojati udisaje. Pri tome je važno pokušati lišiti um bilo kakvih misli. Ponekad je potrebno duže vrijeme za postizanje ovakvoga stanja, ali trud se isplati, jer uz stišani um konačno počinje kvalitetna komunikacija s našom podsvijesti.

29.12.2007. u 10:47 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 10.12.2007.

Zakon privlačnosti

Vjerojatno ste čuli za knjigu "Tajna", objavljenu na hrvatskom jeziku zahvaljujući V.B.Z.-u, a koja je zapravo tiskano izdanje svega što je izgovoreno u istoimenom filmu. Ukoliko već niste pročitali knjigu ili pogledali film, toplo preporučujem da to što skorije učinite, jer će vam potpuno promijeniti perspektivu na život i otkriti vam ono što su dosad samo izabrani znali.
Zapravo na početku filma to je doslovno rečeno; da je ovo znanje u prošlosti bilo rezervirano samo za malobrojne povlaštene. Na početku filma također se spominje knjiga koja sadrži samu Tajnu, a radi se zapravo o knjizi "Znanost bogaćenja" autora Wallace D. Watless-a, koju je na hrvatskom jeziku izdala kuća Andrijići.
Na ovome blogu bavit ćemo se temeljnim zakonom prema kojem funkcionira "znanost": zakonom privlačnosti, odnosno živim primjerima, savjetima, efektima i djelovanjem u skladu sa zakonom privlačnosti.

Prije nešto manje od godinu dana, prvi put sam gledao film "Tajna", te nakon toga počeo čitati literaturu koja se bavi raščlanjivanjem odnosno primjenom zakona privlačnosti u praksi.
Osim autora koji se pojavljuju u samom filmu, postoji još čitav niz autora, ništa manje kvalitetnih, koji su pokrili tematiku.
Već spomenuti Wallace D. Watless izdao je 1910. svoju knjigu "Znanost bogaćenja", a među obveznu lektiru također spada i klasik iz 1937. "Misli i postani bogat" autora Napoleona Hill-a. (Hrvatsko izdanje: izdavačka kuća Katarina Zrinski)

Detaljnije o zanimljivoj literaturi u kasnijim postovima, a samo napomena da su izvrsna izdanja Roberta Kiyosakia koja se ne vežu direktno na zakon privlačnosti, ali pomažu u stjecanju bolje perspektive o tokovima novca u modernom svijetu.

T. Harv Eker je također autor kojeg bi trebalo čitati, a specijalizirao se za takozvani "milijunaški um". Temeljna pretpostavka njegovih radova je da svatko od nas već ima formiran otisak maksimalne svote novca koju možemo posjedovati i ako taj otisak ne modificiramo - osuđeni smo na neplanirane troškove koji će izbalansirati svaki nenadani dobitak viška novca. Zvuči uznemirujuće, ali zapravo se detaljnije bavi jednim segmentom zakona privlačnosti u praksi, a predstavljeno je na dosta jednostavan i pitak način.

Na kraju i najvažnija preporuka, Boris Vene i Nikola Grubiša, naši susjedi slovenci :), autori su možda jedne od najboljih ikad napisanih knjiga na temu zakona privlačnosti u svakodnevnom životu: "Iz dnevnika milijunasa novoga doba". Ova knjiga uskoro izlazi u izdanju VBZ-a.
Dok se knjiga ne pojavi u prodaji, vrijeme možete prekratiti uz odličnu knjigu Borisa Vene-a "Uživaj život...i postat ćeš bogat", također u izdanju VBZ-a.

10.12.2007. u 20:37 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2008  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog inspiriran je filmom i knjigom "Tajna"

Linkovi

The Secret
Službena stranica filma The Secret

Blog.hr
Blog servis

Wikipedia.org
Wikipedia link na zakon privlačnosti

vbz.hr
Link na hrvatsko izdanje knjige "Tajna"

andrijici.hr
Link na hrvatsko izdanje knjige "Znanost bogaćenja"