EQUILIBRIUM

ponedjeljak, 16.07.2007.

dan kada je riknuo stroj

ponekad da biste progledali i shvatili neke životne istine dovoljna vam je sitnica. primary key za razbijanje životne šifre. najčešće u neočekivanim oblicima poput recimo matične ploče vašeg računala. kakve veze ima računalna komponenta sa životom?

pa velike zapravo. koristite svoje voljeno računalo poput dragog vam života (osim ako niste okorjeli gamer onda je to više od usporedbe) svakog dana i uživate u blagodatima tehnologije odnosno prirode. Sve dok jednog dana kao iz vedra neba vaš dragi ukućišćeni prijatelj ne podbaci. A nije život u cijelosti kriv, nego i tek jedan majušni detalj, nemili događaj, hardverski nedostatak, odnosno svađa sa ženom ili hardverska nekompatibilnost dovoljna je da sve pođe utterly wrong.

tako od upgradanja na bolju grafičku karticu ili dvosobni stan, riknula je matična odnosno bankovni račun. i koliko god se trudio vratiti na početne postavke bankrot je već prisutan. Ulozi su vam zamrznuti, funkcioniranja nema. Samo jadikovke i prozivanja, da sam barem backupirao/osigurao glavni kapital.

I onda shvatiš, tamo negdje u mračnom prostoru između nevjerice i pomirbe sa situacijom, da u biti nije samo jedan događaj/hardveraj bio mućak. Da mnogi su procesi tu se klali, i da mnoge znakove i buke u kućištu nisi dobro razumio. Zvukove koje nećeš više zaboraviti tako lako.

Ali trenutno najviše te muči tišina, muk. Nema ni onoga beep. Samo još ventilatori koji ni stan ne mogu rashladiti se vrte, ali nemaju koga više rashladiti...

- 18:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>