Portugal pobjednik 62. Eurosonga!

nedjelja, 14.05.2017.

29-ogodišnji Portugalac Salvador Sobral osvojio je 62. Eurosong! U dramatičnoj završnici portugalac je skupio vrtoglavih 758 bodova kominacijom glasova žirija i publike te srušio sve dosadašnje rekorde. Drugo mjesto zauzela je Bugarska sa 615 bodova, popravivši svoj najbolji rezultat u povijesti, a treće mjesto, također najbolji rezultat u svojoj euroviziskoj povijesti, osvojila je Moldova sa 374 boda. Hrvatski predstavnik Jacques Houdek od žirija je skupio tek 25 bodova, što je bilo dovoljno za tek 24. mjesto, no po glasovima publike osvaja 103 boda što je bilo dovoljno za visoko 9. mjesto, što je ujedno i najbolji rezultat naše zemlje unatrag 10 i više godina. U ukupnom zbiru Jacques je zauzeo 13. mjesto, što je najbolji hrvatski rezultat još od 2006. kada je Severina osvojila 12. mjesto.

Ukupni rezultati:



1. PORTUGAL - 758 bodova



2. BUGARSKA - 615 bodova



3. MOLDOVA - 374 boda




Iako sam očekivao pobjedu Italije, očito Francescov nastup nije bio dovoljan da pridobije glasove publike. Inače, žiri ga je nepravedno spustio na tek sedmu poziciju. Još jedna kriva prognoza mi malo kvari statistiku, no samo 3 pogrešne procijene u 13 godina nisu za baciti. Nadam se da ću više sreće imati iduće godine.
Uglavnom, zadovoljan sam rezultatima i pobjednikom. Nekako mi Bugarska baš kvari top 5 kao i Švedska ali nema veze. Jako volim Salvadorovu pjesmu i upravo je to ono što je trebalo pobijediti na Eurosongu. Sada idemo srediti preostale dojmove i čitamo se 2018.!

Oznake: eurosong 2017

Rezultati drugog polufinala Eurosonga 2017.

četvrtak, 11.05.2017.



Upravo je završeno drugo polufinale Eurosonga 2017., koje se moglo pratiti izravno na HRT1 od 21 sat. U finale su ušli, od 18 natjecatelja, nije desetoro:

1. BUGARSKA



2. BJELORUSIJA



3. HRVATSKA sretan



4. MAĐARSKA



5. DANSKA



6. IZRAEL



7. RUMUNJSKA



8. NORVEŠKA



9. NIZOZEMSKA



10. AUSTRIJA




Jacques Houdek je maestralnom izvedbom i fantastičnim scenskim nastupom uspio pridobiti naklonost publike i žirija te se plasirati u finale. Zanimljivo, Hrvatska je jedina exyu zemlja koja će ove godine nastupiti u finalu eurosonga! U ovom polufinalu nastupile su još Makedonija i Srbija, no očito njihove interpretacije nisu uspjele opčarati gledatelje. Inače, Makedonska predstavnica Jana Burčeska je u svojoj razglednici svojim prijateljima obznanila kako je trudna, a nakon završetka glasanja, dogodilo se nešto što će ući u povijest eurosonga uopće. Voditelj iz backstagea, koji je razgovarao sa natjecateljima u green roomu (koji se inače nalazi unutar arene oko same publike), došao je do predstavnika Makedonije i upitao Janinog dečka ima li joj što za reči. Dečko je uzeo mikrofon, kleknuo i u tom trenutku Janu zaprosio. Pogađajte kako je stvar završila. sretan Nažalost, cijela ta priča nije bila dovoljna da se Makedonija plasira u finale.



U subotu je Grand Finale Eurosonga 2017. Prijenos će biti također na HRT1 u 21 sat. I dalje sam uvjeren kako Italija osvaja ovogodišnje natjecanje. Vidjet ćemo da li sam u pravu! wave


Oznake: eurosong 2017

EUROSONG 2017., drugo polufinale 11. svibnja

Večeras na HRT1 u 21 sat počinje izravan prijenos drugog polufinala Eurosonga 2017. U istom će nastupiti 18 zemalja, iako ih je prvotno trebalo natupiti 19, no odustajanjem Rusije je natjecanje spalo na broj manje.
Večeras će redom nastupiti iduće zemlje:

1. SRBIJA - Tijana Bogičević - In Too Deep
2. AUSTRIJA - Nathan Trent - Running On Air yes
3. MAKEDONIJA - Jana Burčeska - Dance Alone yes
4. MALTA - Claudia Faniello - Breathlessly
5. RUMUNJSKA - Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It!
6. NIZOZEMSKA - OG3NE - Lights And Shadows
7. MAĐARSKA - Joci Papai - Origo yes
8. DANSKA - Anja - Where I Am yes
9. IRSKA - Brendan Murray - Dying To Try
10. SAN MARINO - Valentina Monetta ft. Jimmie Wilson - Spirit Of The Night
11. HRVATSKA - Jacques Houdek - My Friend yes
12. NORVEŠKA - JOWST - Grab The Moment
13. ŠVICARSKA - Timebelle - Apollo yes
14. BJELORUSIJA - NAVIBAND - Historija Majho Žičja (Story Of My Life) yes
15. BUGARSKA - Kristian Kostov - Beautiful Mess
16. LITVA - Fusedmarc - Rain Of Revolution yes
17. ESTONIJA - Koit Toome and Laura - Verona yes
18. IZRAEL - IMRI - I Feel Alive

Koji su Vaši favoriti?

Oznake: eurosong 2017

Rezltati prvog polufinala Eurosonga 2017.

srijeda, 10.05.2017.

Današnji post kasni zbog raznih obaveza, ali nadam se da nećete zamjeriti. sretan

Rezultati prvog polufinala Eurosonga 2017. zadovoljavajući su 80%, barem za mene. Dakle, za 8 zemalja koje su uspjele uči u završnicu sam to i očekivao, za velik dio njih prolazak sam htio, dok me neprolazak jedne, da se tako izrazim - pravog i jedinog glazbenog masterpiecea na ovogodišnjem natjecanju - neugodno iznenadio. U ovome postu postaviti ću same nastupe koje smo vidjeli sinoć. Krenimo redom.

U Grand finale su ušle, redosljedom slučajnog odabira, 10 zemalja sa najboljim rezultatom, a to su:

1. MOLDOVA



2. AZERBAIJAN



3. GRČKA



4. ŠVEDSKA



5. POTRUGAL



6. POLJSKA



7. ARMENIJA



8. AUSTRALIJA



9. CIPAR



10. BELGIJA




Što se tiče samog natjecanja, na očigled je da je ono po kvaliteti jedno od najlošijih u zadnjih par godina. Drugo, kadriranje nije odrađeno kako treba pa svi nastupi ne uspijevaju zaokupiti pažnju gledatelja. Treće, prema mom skromnom mišljenu, Grčka, Cipar i Belgija nisu zaslužili finale. Grčka jer mi je pjesma živi užas koji nikada ne bih slušao, Cipar samo iz razloga jer je kopija puno bolje pjesme Human, a Belgijsku pjesmu izrazito volim, ali se Blanche toliko uplašila da sinoćnji nastup nije uopće bio na razini. Umjesto njih troje očekivao sam prolazak Slovenije koja je izvrsnim scenskim nastupom, možda čak i najboljim sinoć, zasigurno finale zaslužila, Island čiju pjesmu obožavam, ali nastup ju je razvodnio i nije polučila uspjeh, iako je finale više zaslužila od prve tri spomenute pjesme; i, naravno, Finska, koja je najveći tragičar večeri, s obzirom da je pjesma Blackbird Norme John najumjetničkija i uz Portugalsku, najljepša pjesma ove godine.

Kako ste Vi zadovoljni raspletom događaja?





Oznake: eurosong 2017

Eurosong 2017.; prvo polufinale, 9. svibnja

utorak, 09.05.2017.

Večeras i službeno započinje Eurosong 2017. u Kijevu, glavnome gradu Ukrajine;nakon što je prošle godine na istom natjecanju u Stockholmu, Švedska, pobjedu odnijela Jamala sa pjesmom 1944.

Iako je službeno otvoren još u nedjelju, večeras počinje prva polufinalna večer gdje će od zemalja iz regije nastupiti predstavnici Crne Gore i Slovenije.
Ovogodišnji eurosong već je obilježio i najveći skandal koji se ikada dogodio, a ticao se relacije i neprijateljstva između 2 zemlje - Ukrajiune i Rusije. Naime, Ukrajinski zakon donesen 2014. ne dozvoljava ulazak u zemlju ljudima koji su posjetili Krim nakon njegove aneksije. Rusija je za svoju predstavnicu izabrala Juliu Samoylovu, pjevačicu proizašlu iz Ruske verzije X factora koja je u invalidskim kolicima nakon preživljene prometne nesreće. Međutim, Julia je prekršila ukrajinski zakon iz 2014. o posjeti Krimu te je Ukrajinska vlada zabranila Juliji ulazak u zemlu. Nakon brojnih trzavica između dvije zemlje i EBU-a koji je pokušao na sve načine riješiti problem te kako bi se ruskoj predstavnici ipak dozvolio nastup,(između ostalog su predložili i da Juliin nastup prenose preko satelita, što su Rusi odbili jer taj način nastupa krši osnovna pravila i svrhu eurosonga). Rusija je na koncu odustala od sudjelovanja na ovogodišnjem eurosongu.Tako da će u oba polufinala nastupiti po 18 zemalja. U finale iz svakog ulazi po njih 10, a tamo ih čekaju već predstavnici skupine BIG5 i zemlja domaćin.

Večeras u prvom polufinalu,s početkom u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu nastupaju sljedeće zemlje(pjesme sam već predstavio, tako da nema potrebe ovaj post spamati videima pa sam postavio linkove wink):

1. ŠVEDSKA - Robin Bengtsson - I Cant Go On
2. GRUZIJA - Tamara Gachechiladze - Keep The Faith
3. AUSTRALIJA - Isaiah - Dont Come Easy
4. ALBANIJA - Lindita - World
5. BELGIJA - Blanche - City Lights yes
6. CRNA GORA - Slavko Kalezić - Space mad
7. FINSKA - Norma John - Blackbird yes
8. AZERBAIJAN - Dihaj - Skeletons
9. PORTUGAL - Salvador Sobral - Amar Pelos Dois yes
10. GRČKA - Demy - This Is Love no
11. POLJSKA - Kasia Mos - Flashlight yes
12. MOLDOVA - Sunstroke Project - Hey Mamma yes
13. ISLAND - Svala - Paper yes
14. ČEŠKA REPUBLIKA - Martina Barta - My Turn
15. CIPAR - Hovig - Gravity no (ne volim kopije!)
16. ARMENIJA - Artsvik - Fly With Me
17. SLOVENIJA - Omar Naber - On My Way
18. LATVIJA - Triana Park- Line yes


yes označava zemlje koje ja osobno želim u finalu, no one koje nikako ne želim, mad je najgora pjesma na eurosongu ikada (možda nije do pjesme nego me samo Slavko iritira), a za one bez smajlića opcije su otvorene. sretan

Izravni prijenos možete pogledati na HTV1 u 21 sat. Prijenos će komentirati Duško Čurlić.


Koji su vaši favoriti večeras?

Oznake: eurosong 2017

<< Arhiva >>