Odbij, silo nečista!

subota, 07.10.2017.





Ima tu na blogu raznoraznih zlih sila koje bi prolijevale nevinu, čistu krv i njome udovoljavale svojim najnižim porivima...

Ovo je apel svim poštenim blogerima, ako ih još uvijek ima... ne dopustite Zlu da ovlada ovim mjestom, ne dopustite mu da pruža svoje zle šape ka nevinom i čistom (pa)perju i tako uništi jednu mladost slatkim medom i mirisom naranče...
Ovo je apel za Patkov život.. Spasite ga!


U zamjenu nudim ovu lijepu i jako ukusnu torticu koju sam nedavno radila; nećete dušu ogriješiti, a ako maštu stavite na 'on', onda možete zamisliti da je ovo svježa krv za kojom vaši zubi vape....






Recept stavim poslije, jednostavan je pa torticu mogu lako napraviti i muški blogeri koji se inače jako vole vrzmati po kuhinji :P





_______________________________________________________________________________________-___


Recept:



Cheesecake s višnjama




Sastojci za podlogu od keksa:

- 300 g mljevenog Petit Beurre keksa
- 150 g maslaca
- 3 žlice soka od višanja


Sastojci za kremu:

- 500 g mascarpone sira
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag
- naribana korica jednog limuna i 4 žlice soka od limuna
- 200 g šećera u prahu
- 15 g želatine u prahu
- 10 žlica hladne vode


Sastojci za nadjev od višanja:

- ocijeđene višnje iz kompota (2 staklenke od 750 g)
- 400 ml soka od višanja
- 10 g želatine u prahu (jedna vrećica)
- 4 žlice hladne vode
- 5 žlica šećera


Priprema:

Dublji kalup za tortu promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.
Keks, maslac i sok pomiješajtea zatim dobivenu smjesu utisnite u kalup i poravnajte.

Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite ju desetak minuta da nabubri. U međuvremenu mikserom izmiješajte mascarpone, šećer i limun. Istucite vrhnje u nešto mekši šlag pa ga sjedinite sa sirom.
Želatinu stavite na štednjak, dobro je zagrijte i otopite (ne smije prokuhati) pa zatim i nju, lagano i cijelo vrijeme miješajući, dodajte u kremu.
Kremu izručite na podlogu od keksa i poravnajte ju.


Na isti način kao za kremu pripremite i želatinu za višnje.
Ocijeđene višnje iz kompota posložite po cijeloj površini kreme od sira, a sok zajedno sa šećerom skuhajte na štednjaku te mu dodajte želatinu. Još malo zagrijte pazeći da ne prokuha, te nakon nekoliko minuta hlađenja lagano prelijte preko višanja na torti.
Tortu hladite nekoliko sati u hladnjaku kako bi se želatina dobro stegnula.


Uz tortu možete poslužiti i preljev od višanja... ja sam od: malo želatine, preostalog kompota, soka te nešto domaćeg sirupa i ukuhanih višanja napravila jedan jako ukusan, jer što se mene tiče - višanja nikada nije previše :)






<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se