Družba Pere Kvržice

ponedjeljak, 16.07.2018.

Eto, gotov je i taj 'medeni mjesec', mjesec 'godišnjeg odmora' od svakodnevice i briga koje ona nosi, ovisno kako ga je tko doživio...
Još jednom hvala našim nogometašima što su nam priuštili toliko lijepih trenutaka i čestitke njihovom uspjehu, a mi se sutra vraćamo toj našoj staroj, dobroj... no s manje briga, nadam se. Ako ništa, sad smo barem 'poletniji' za rješavanje istih :)
'Perini' će sutra predati obnovljeni 'mlin' odraslima, i okrenuti se novim poduhvatima, a tako ćemo se i mi na Blogu, koji smo se također lijepo zabavljali proteklog mjeseca, okrenuti novim 'projektima'.
Za početak - pripreme za sutrašnji ručak :)I još nešto - kao glazbena podloga, iznimno i neuobičajeno za mene - Thompson.
Ne, nije me ova nogometna euforija zanijela u nekakav drugi glazbeni pravac, ja naime Thompsona ne slušam - nije to moj 'cup of tea', ali je ta 'šalica' bila omiljena jednom dragom, dragom dječaku, koji već godinama nije s nama, a ja, sad već iz teže objašnjivih razloga, najmanje jednom na godinu pustim suzu kad ga se sjetim. Jedna takva je 'pala' i sinoć.

Njegova najdraža:

Perception twin

subota, 07.07.2018.“Today is a new day. It's a day you have never seen before and will never see again. Stop telling yourself the 'same crap, different day' lie! How many days has that lie stolen from you? Seize the wonder and uniqueness of today! Recognize that throughout this beautiful day, you have an incredible amount of opportunities to move your life into the direction you want it to go.”
(Steve Maraboli)

Iskrsnuo mi nedavno ovaj citat. Steve Maraboli je nekakav životni trener , što li... pomaže ljudima motivacijskim govorima, na način kao što je, valjda, Ana Bučević pomogla Ivi Todorić u njenim teškim životnim trenutcima.
I ovdje ću stat s ovimi... bojim se da bi mi riječi mogle postati previše trpke, pa ću požaliti. Trpko vino je uvijek O.K. trpke riječi rijetko.
Dodat ću još samo to kako bi mene u mojim mračnim fazama teško bilo tko mogao motivirati ovakvom pričom, i uopće s pričom, a s puno priče bi se lako moglo dogoditi da me ubije prije nego mi pomogne :)
Ipak, zalijepila sam ovaj citat zbog boldanih rečenica... u nedostatku nekakve složenije životne filozofije koje bi bilo moje svijetlo - vodilja pri prijelazu iz dana u dan, ove rečenice bi mogle biti preslika one tanke niti koja mene pri tim prijelazima drži.
Puno ne obećava, ali uporno tvrdi kako je puno toga i moguće - tvrdoglava neka :)

***
Btw. moja nećakinja je prošla prijemni ispit na ERF-u, dva zapravo, i nada se kako će jednom moći pomagati ljudima s posebnim potrebama, i svima onima koji će trebati potražiti svoju nit za prijelaz u novi dan.
Neće to biti lak zadatak, i ja joj želim puno, puno sreće i uspjeha .... i da uvijek pronađe uvijek put ka onim pravim riječima.


Ja ću s Čarapom... sam' malo 'zrelije' O_O

petak, 06.07.2018.
<< Arhiva >>