yazza

petak, 24.04.2009.

regina est regina



ukus proshlosti, miris mladosti...

i najbolji glas ikad... josh mi srce zaigra kad chujem davora...

mozhda postoje ljepshe pjesme i bolji spotovi, mozhda nije patriotski, mozhda nije moderno, mozhda je tonu kila ispod vuchka ''84... ipak ja bih da ova pjesma pobijedi, mada EU song vishe nema veze s vezom...

glasajte!!!

y.

- 00:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.04.2009.

Alaj smo se zalaumfali!

Divan proljetan dan. Bash takav smo odavna nestrpljivo chekali. Chini mi se da je behar procvjetao preko noci i pojma nemam kako odjednom zima nestade... A bilo je i krajnje vrijeme!!! :)

Sinoc sam se konachno naspavala, ustala jutros i rekla Fluffy-ju "papa, medo, odo ja na put".

Moj prvi odlazak u shetnju u Plovdiv sa Fabs. I sa Ivom. Kad negdje idemo s Ivom, obichno po planu kasnimo dosta. Ovog jutra smo sakasnile samo 35 minuta! :) Brza posla nigdje nismo ni imale, tako da nije bilo problem. Ama uopshte. Samo ne znam shta mi bi da se tako unesem na autoputu... Radar je pokazao 145... hebenih km na hebeni sahat. :( Prvi put me murija zaustavila - a koje je to zaustavljanje bilo!!! Ajd ti stani u desno sa 145/h s lijeva! Ha dobro sam proshla - bar su bili ljubazni...

Onda fino 20-tak minuta lutanja po gradu da nadjem onaj hebeni tunel, jer se sjecam da smo sa V. i M. proshlog ljeta tamo nashli fino mjesto za parkirat besplatno. Nadjemo mi to mjesto a ja chitav dan kontam "oce l' Fabs chekat di sam je ostavila..."

Ovaj put nisam ruchala u Happy-ju kao obichno, vec preko puta - fino mjesto imena "Gusto" - bash je bilo gusht :). U Plovdivu je bilo jako jako jako toplo - mogle smo i na kupanje da je bazen radio! A nakon ruchka - raspali!!! Bar da nisam dzhabe dojurila - ajmo po prodavnicama dok nisu zatvorili! To shto volem po bugarskim gradovima je shto rade i nedjeljom! I onda sam spucala veliki procenat mjesechne plate na krpe, krpice i dzidze... I cipele... Pa jednom se zhivi!

Ne znam kad cu sve te stvari shto sam nakupovala i nositi, no - vazhna je kauza! A u povratku - laganini po autoputu - stotka rulzzz - maximu 20 odozgo! Nece yazza vishe forsirati Fabs, bogami! Bar sigurno nece kad nema drugog auta na cesti, pa ja! Od sad 140 - 160 samo ako je ispred merdzhan a iza bavarac! Oni veliki crni shto im niko nishta ne mozhe!

Sad se chudim shta cu sutra obuci/obuti za posla... a kako sebe znam dobro - sigurno stare tole i stare cipejice, ali mozhda stavim nove mindjushice :) za promjenu! Ako me ko vidi s novom robom, nece me pripoznat. Sad ima da chuvam ovo novo za dane kad ne zhelim da me niko pozna i da me ostave na miru! :)

A sad cu fino ljubnut Fluffy-ja za laku noc i na spavanje!

P.S. Fluffy je moj novi mali medo rodom iz Kine, sladak i mekan kao najmeksha dekica za bebe :)

- 22:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #