Kako blokirati Facebook, Youtube ili Skype

26.02.2011. Kako blokirati Facebook, Youtube ili Skype

Ovaj tutorijal namijenjen je savjesnim roditeljima koji brinu o svojoj djeci. Točnije roditeljima koji žele kontrolirati gdje ima djeca surfaju ili zabraniti posjetu određenim web stranicama ili možda ograničiti vrijeme posjete nekoj web stranici.

Kako kontrolirati surfanje djeteta na internetu

Random Password Generator

17.02.2011. Random Password Generator

Ako želite kreirati kvalitetan password ili lozinku za prijavu na neki web ili bilo gdje gdje treba upisati kvalitetnu lozinku tada možete iskoristiti Excel i funkcije koje sadrži.
U daljnjem tekstu prikazat ću formule pomoću kojih možete kreirati jaku password (lozinku). Na kraju tutorijala možete skinuti datoteku iz primjera koja sadrži sve funkcije za kreiranje password (lozinke)

Random Password Generator - Generator slučajne lozinke

Kako izračunati popust (rabat) i PDV u Excelu

14.02.2011. Kako izračunati popust (rabat) i PDV u Excelu

Vjerojatno ste ponekada imali potrebu za izračunom popusta ili rabata kao i PDV-a u postotku u nekom vašem financijskom Excel proračunu. Ako niste znali kako sve možete izračunati financijski popust ili rabat kao i PDV u financijski-proračunskoj tablici. No nije nužno da bude financijska. Uglavnom radi se o postotku, popustu (rabatu) i PDV-u.

Kako izračunati popust i PDV u Excelu (postotak)

Kako igrati ŠAH u Excelu

Kako igrati ŠAH u Excelu

ŠAH u Excelu
Ako ste ikada pomislili ili poželjeli odigrati partiju ŠAH-a sa nekim preko e-maila tzv. dopisno igranje šaha (ili u LAN mreži) evo jedne zanimljivosti.
U Excelovoj datoteci koju možete downloadati na ovoj stranici imate šahovsku tablu i figure. Dovoljno je da je pokrenete odigrate potez upišete odigrani potez, snimite i pošaljete e-mailom suparniku.

Kako igrati dopisni ŠAH u Excelu

Kako igrati TETRIS u Excelu

Kako igrati igru TETRIS u Excelu

Ako ste ikada pomislili ili poželjeli odigrati TETRIS a niste imali igricu pori ruci. U Excelovoj datoteci koju možete downloadati na ovoj stranici imate priloženu igru TETRIS koju možete igrati u Excelu da si skratite vrijeme. Dovoljno je da pokrenete datoteku u Excelu i kliknete na button Start. Pomoću ostalih buttona rotirate i spuštate likove u igrici Tetris

Kako igrati igricu TETRIS u Excelu

Kako instalirati Internet Explorer 9.0 RC

12.02.2011. Kako instalirati Internet Explorer 9.0 RC

U koliko ste ljubitelji Microsoft Internet Explorera i pratite najnovija događanja na ovom području browsera tada vjerojatno znate da je izašla nova verzija browsera Internet Explorer 9 (IE9).
U koliko ste prosječan korisnik i niste sigurni kako izvršiti upgrade sa IE8 na IE9 tada pogledajte ovaj tutorijal.

Kako instalirati Internet Explorer 9.0

KONVERTER HEX - DEC - BIN

11.02.2011. KONVERTER HEX - DEC - BIN

KONVERTER HEX - DEC - BIN

Ako niste znali da u Excelu možete konvertirati Heksadecimalne brojeve u Decimalne brojeve, Binearne u Decimalne i Heksadecimalne, tada pogledajte ovaj tutorijal i izvršite download konvertera brojeva u brojevnom sustavu.

Link na tutorijal Konverter HEX - DEC -BIN

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se