nedjelja, 04.03.2012.

Kako instalirati Microsoft Office 2010


Kako instalirati Microsoft Office 2010

U koliko želite isprobati Microsoft Office 2010 Professional Plus na svom računalu a ne želite ga instalirati na fizičko računalo, iskoristite Virtual machine iliti Oracle VirtualBox.
U ovom tutorijalu instalacije Microsoft Office Professional Plus 2010 prikazat ću korak po korak (step by step) kako se vrši instalacija MS Office 2010 na Windows 8 operacijski sustav koji je baza za Virtual Machine VirtualBox.
Za nastavak pregleda tutorijala pogledajte link

Instalacija Microsoft OFFICE 2010 na Virtual Machine
Kako instalirati WINDOWS 8


Kako instalirati WINDOWS 8

U koliko ste osoba koja voli novitete a koristite Windows OS tada je ovo tutorijal za vas. Kao što znate više nije novost nova verzija operacijskog sustava Windows 8.
Ovdje ću prikazati kako možete instalirati WINDOWS 8 na Virtual Machine u ovom slučaju Orace VirtualBox.
potrebne performanse računala su slijedeće:
1. MIN 2 GB RAM memorije (1 GB za OS na fizičkom Hostu i 1 GB za OS na Guestu)
2. Windows 8 ISO file (ISO datoteku možete skinuti na prikazanom linku u tutorijalu i instalirati uz ovaj
Product key za Windows 8 consumer preview verziju: DNJXJ-7XBW8-2378T-.....

Za nastavak pregleda tutorijala posjetite link

Kako instalirati Windows 8 step by step


Kako instalirati DAEMON TOOLS


Instalacija Daemon Tools i pokretanje ISO file

Što je DAEMON TOOLS program?
To je virtualni CD/DVD-ROM koji simulira fizički uređaj i u potpunosti je funkcionalan kao CD/DVD ROM

Kada na računalu pokrenete windows explorer preko ikone My Computer/Computer tada možete uočiti Hard Disk Drives, removable priključne uređaje, CD/DVD ROM itd itd...
U ovom programu možemo učitati nekakav ISO file koji bi inače spržili na CD/DVD medij i pokrenuli ga preko našeg fizičkog CD/DVD ROM-a. Da ne bi snimali ISO file na medij koristit ćemo Daemon Tools program (FREE)
Za nastavak pregleda kompletnog tutorijala posjetite

Kako instalirati Daemon Tools

nedjelja, 10.07.2011.

Kako instalirati Windows 8 sa USB sticka

Instalacija Windows 8 sa USB sticka U koliko ste osoba koja voli novitete a koristite Windows OS tada je ovo tutorijal za vas. Kao što znate više nije novost nova verzija operacijskog sustava Windows 8.
Ovdje neću prikazivati moja iskustva sa Windows 8 jer smatram da je internet zatrpan sličnim tutorijalima. Jednostavno ću na hrvatski jezik prevesti iskustva drugih korisnika koji su već isprobali instalirati Windows 8 sa USB sticka (ili memory ili flash drive)

Kako instalirati Windows 8 sa USB sticka

četvrtak, 28.04.2011.

Kreiranje AD HOC Wireless network

USB Ad Hoc Wireless Network Ako ste totalni početnik a želite kreirati AD HOC USB Wireless (bežičnu mrežu) slijedite ove upute.
U ovoj situaciji imam kreiranu LAN kućnu mrežu na internet preko Rutera i ADS modema. Mreža funkcionira. Računalo preko kojeg želim izaći na internet putem bežične mreže (Wireless) ima na sebi instaliran Windows XP SP3. Notebook (Laptop) ima na sebi instaliran Windows 7 i na njemu želim imati Ad Hoc (privremenu) bežičnu mrežu (Wireless network) da bi mogao izaći na internet.

Kreiranje AD HOC Wireless network

utorak, 29.03.2011.

BESPLATAN download tutorijala - FREE

Besplatan FREE download informatičkih tutorijala U koliko želite besplatno (FREE) skinuti informatičke tutorijale vezane za Windows, Microsoft Office tada posjetite ovaj link
Besplatni tutorijali za:
- Windows XP
- Windows 7
- Microsoft Office
- Microsoft Word
- Microsoft Excel
- Microsoft Access
- Microsoft Publisher
- Microsoft FrontPage
- Microsoft HTML
- AutoCAD
- HEX, DEC, BIN, OCT brojevne sustave
- VBA u Excelu
- Javascript
- Informatičke mreže - Home LAN....

Besplatan download informatičkih tutorijala

subota, 05.03.2011.

Zbrajanje u Excelu uz uvjete

Zbrajanje u Excelu Ako imate potrebu zbrojiti vrijednosti koje se nalaze na ostalim radnim listovima (Sheets) a uz to imate tri uvjeta. Jedna od uvjeta je naziv radnog lista.
Uzmimo za primjer da su nam 3 slijedeća uvjeta: Naziv Sheet, nekakav redni broj i šifra. Naši radni listovi imaju nazive mjeseci u godini i ima ih 12.
Potrebno je u sumarnom radnom listu u odnosu na tri uvjeta imati brzi pregled koliko je zbroj vrijednosti uz uvjet imena mjeseca rednog broja i šifre.

Kako zbrojiti vrijednosti sa drugog Sheeta uz uvjete

subota, 26.02.2011.

Kako blokirati Facebook, Youtube ili Skype

Kako blokirati Facebook, Youtube ili Skype Ovaj tutorijal namijenjen je savjesnim roditeljima koji brinu o svojoj djeci. Točnije roditeljima koji žele kontrolirati gdje ima djeca surfaju ili zabraniti posjetu određenim web stranicama ili možda ograničiti vrijeme posjete nekoj web stranici.

Kako kontrolirati surfanje djeteta na internetu

četvrtak, 17.02.2011.

Random Password Generator

Random Password Generator Ako želite kreirati kvalitetan password ili lozinku za prijavu na neki web ili bilo gdje gdje treba upisati kvalitetnu lozinku tada možete iskoristiti Excel i funkcije koje sadrži.
U daljnjem tekstu prikazat ću formule pomoću kojih možete kreirati jaku password (lozinku). Na kraju tutorijala možete skinuti datoteku iz primjera koja sadrži sve funkcije za kreiranje password (lozinke)

Random Password Generator - Generator slučajne lozinke

ponedjeljak, 14.02.2011.

Kako izračunati popust (rabat) i PDV u Excelu

Kako izračunati popust (rabat) i PDV u Excelu Vjerojatno ste ponekada imali potrebu za izračunom popusta ili rabata kao i PDV-a u postotku u nekom vašem financijskom Excel proračunu. Ako niste znali kako sve možete izračunati financijski popust ili rabat kao i PDV u financijski-proračunskoj tablici. No nije nužno da bude financijska. Uglavnom radi se o postotku, popustu (rabatu) i PDV-u.

Kako izračunati popust i PDV u Excelu (postotak)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.