The Last Broadcast

petak, 13.05.2011.

Modno voskrsenije


Ovo dolje je neko predprašumsko tekstovlje isklesano na feničanskoj ploči jedne sada već potpuno metuzalemske godine, napisano u mladom i naivnom stilu autorice koja je sad već pomalo u privatnom životu i respektabilna. Pa kaže...

...Lijepo kažu naški ljudi da treba slušat majku, ćaću, strica, babu, čukundida, tetku, jetrvu, susjedovu susjedu i ostale. Ali kad je čovjek mlad, poletan, bez jama na licu i bora na srcu slaba vajda. Nakon par gigagodina ne nošenja potkošulje, čarapa te ostalih rekvizita koji griju bubrege, jajnike i ostale unutarnje organe bez kojih život ne bi mogo kolati žilama života, modno se ovijestih. Nakon godina cvokotanja zubima u ime mode, modnih noviteta i stariteta, kvalitetnih rariteta i nakon odrastanja iz malog djeteta u veliko staro dijete, došao je trenutak da se kaže STOP fašionističkom bezumlju, tom modnom monoumlju. Vrijeme je da se odjenu debele potkošulje, štrample od po 100 deniera (to je ono kao nešto čime se mjeri debljina ženskih čarapa, odnosno, popularnije u narodu poznatih hulahopki). Vrijeme je da se kaže NE golotinji koja dovodi do prehlade, upale, kroničnih boleština i nimalo ugodne smrti. Vrijeme je da se otvore vrata zamatanju, umatanju, prematanju u debele šalove i šinjele. Vrijeme je da se vidi potkošulja kad se sagne, a ne gola koža, bubrezi i trtica.

Ne, prošlo je to pradoba u kojem cvokotah zubima. Nema više domaće-obiteljskog konflikta tipa PREHLADIT ćeš BUBREGE/DI TI JE POTKOŠULJA/ ODOŠE TI JAJNICI/DJAVA će TE ODNIT/VIDI JE, BOSA!!! OBUJ PAPUCE! Nije bilo dana ove zime ako ne imadoh na sebi tri-četiri sloja, plus kakve čarape koje mi sežu do pupka. A, ne! Autorica ovih redova nema više da se nasanjkava raznoraznom lažnom i podlom ženskom modom. Odbacila je okove, pokidala ih čekicem i dlijetom, zamijenila dijetom (dobro, ne baš, ali se rimuje). Ne mogu više protiv prirode i njezine selekcije.

Štono pametan čovjek kaže ovdin – I’d rather have a bottle in front of me than frontal lobotomy. Nije ni čudo nakon buljenja u supermoderni cvjetno-proljetni dezen polurazdrljene košulje plavog ljepotana s lijeva. A ni superšarm ovog crnog saljivdžije s desna nije za zanemarit.

Kraj.

- 13:10 - Komentari (21) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there