Dylan dog

srijeda, 11.01.2006.

DYLAN DOG(strip)

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Dobrodošli na moj novi blog koji sam posvetio mom najdražem stipu koji sadržava cijeli skup znanstvene fantastike i mistike.Blog će obilovati recenzijama i slikama Dylana Doga koje će vas natjerati na smijeh,a možda i natjerati da se zamislite.
Dylan Dog je stvoren u listopadu 1986, a njegov autor je genijalni talijanski pisac scenarija Tiziano Sclavi. To je prvi horror strip izdavacke kuce Sergio Bonelli Publishing. Strip je dozivio ogroman uspjeh kod kriticara i citatelja, te se danas u Italiji tiska vise od milion primjeraka mjesecno.


Image Hosted by ImageShack.us


Dylan posjeduje crte lica engleskog glumca Ruperta Everetta. On je bivsi policajac i bivsi alkoholicar koji je odlucio raditi na svoju ruku i istrazivati nadnaravne slucajeve. Ako vas zanimaju njegove usluge morati ce te otici do Londona, u Craven Road br.7 te mu platiti 50 funti dnevno plus troskove.
Image Hosted by ImageShack.us

U njegovim avanturama, cesto krvavim, a opet cesto njeznim, poetskim i sjetnim, Dylan se borio protiv vampira, vukodlaka, duhova i svemiraca, ali takodjer i protiv jos opasnijih i ne pouzdanih cudovista poput zlocina, rasizma, ravnodusnosti, zudnje za vlascu, dosade. Neke epizode su neizbrisivo usle u memoriju citatelja i ubrajaju se u jedne od najboljih stripova stvorenih u Italiji. Ah, ako ste mlada i nezasticena djevojka cuvajte se Dylanovih velikih plavih ociju i tamnog sarma jer on je neodoljiv zavodnik.




- 15:27 - Komentari (18) - Isprintaj - #