advanced web statistics

WSA Hrvatska

Dobrodošli na blog WSA Hrvatska! :-)

Opis bloga
Blog o aktivnostima vezanim uz WSA Hrvatska nagradu. Ujedno i rasadnik novih ideja i prijedloga...

Uključite se kao...

WSA kategorije


22.09.2005., četvrtak

Oba su pala!!! ;-)

E da... dočekali smo i taj dan. Danas je i službeno je potvrđeno ono o čemu se šuška već neko vrijeme, a to je lista od 40 najboljih svjetskih projekata WSA 05. Među njima su i dva hrvatska projekta. Ho-ka-heeej! Kopački rit u kategoriji e-učenje i Fauna.hr u e-znanost su ovogodišnji dobitnici globalne WSA nagrade. Pitao me je netko na našem proglašenju za očekivanja u ovom krugu, obzirom da je Plavi svijet pobijedio u 2003. Ja rekoh da se vraćam barem s jednom nagradom i ove godine. E pa prevario sam se i to slatko. :-) Najteže je zapravo bilo kad sam dobio mail od Green studija (autori projekta Kopački rit) u Bahrain 10 minuta nakon što smo izglasali da su pobjednici, a nisam to mogao tada reći. Sorry Akoš, ali fakat kao da si slutio što se zbiva. :-) Iskrene čestitke pobjednicima koji su zaslužili nagrade jer su im radovi vrlo visoko kotirali kod svih članova žirija. Velika zahvala članovima žirija WSA Hrvatska koji su bili dovoljno otvorenog duha da između 137 prijava pronađu dva svjetska pobjednika. Respekt. Ujedno bih se zahvalio svim ovogodišnjim učesnicima koji su poslali svoje prijave i stavili članove žirija na muke. :-) Svi oni koji nisu sudjelovali imati će priliku za dvije godine obzirom da smo definitivno odlučili da je WSA dvogodišnji proces. Stoga, miševe u ruke i bacite se na posao jer se nekako tri nazire kao logičan slijed u sljedećem krugu. :-)

Popis svih pobjednika nalazi se na stranicama WSA Hrvatska, a prvi nalet fotki sa žiriranja nalazi se na www.wsa.hr/photos/bahrain. Ukoliko je potrebno, sve te fotke je moguće dobiti i u većoj rezoluciji. Pustite nam u mejl ime fotke koja vas zanima.

Planova ima hrpa, INFO se približava, uskoro više detalja o tome što tek tamo pripremamo.

- 15:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #


< rujan, 2005  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Što je WSA?
WSA je kratica za World Summit Award, odnosno Nagradu svjetskog summita. To je globalna inicijativa izbora najboljeg svjetskog e-sadržaja i aplikacija u osam kategorija. Njena je namjera među pojedincima, tvrtkama, vladama i općenito svim društvenim skupinama povećati svijest o važnosti kvalitetnog elektroničkog sadržaja.

Osobitost koja WSA razlikuje od sličnih inicijativa je naglasak na kulturnu raznolikost i identitet, stvaranje raznovrsnog sadržaja i digitalizaciju obrazovnog, znanstvenog i kulturnog nasljeđa.

WSA obuhvaća 168 zemalja i održava se u okviru i u suradnji sa Svjetskim summitom o informacijskom društvu [WSIS].

Što je WSIS?
WSIS je skraćenica za World Summit on the Information Society, tj. Svjetski summit o informacijskom društvu.

Summit okuplja svjetske lidere koji su prepoznali važnost digitalne revolucije za oblikovanje društva budućnosti i ostvarivanje razvojnih ciljeva zadanih Milenijskom deklaracijom. Nastao je kao potreba za globalnom vizijom i dijalogom kako bi se postavio okvir uključivog i pravičnog društva informacija.

Svrha je Summita osigurati pristup prednostima informacijskog društva na globalnoj razini, te u isto vrijeme promicati teme poput e-strategije, e-trgovina, e-vlada, e-zdravlje, obrazovanje, pismenost, kulturna raznolikost, jednakost spolova, održivi razvoj i zaštita okoliša.

Summit se odvija u dvije etape: Prva etapa bio je WSIS u Genevi od 10. do 12. prosinca 2003. , a nastavak je u Tunisu od 16. do 18. studenoga 2005. godine.

SPONZORI:
www.biznet.hr      www.micrososft.com www.mros.hr
MEDIJSKI POKROVITELJI:
www.blog.hr www.bug.hr www.monitor.hr www.novilist.hr www.radiodeejay.hr www.tportal.hr www.vecernji-list.hr
©2005 Internet institut

Free Web Counter
Free Hit Counter