advanced web statistics

WSA Hrvatska

Dobrodošli na blog WSA Hrvatska! :-)

Opis bloga
Blog o aktivnostima vezanim uz WSA Hrvatska nagradu. Ujedno i rasadnik novih ideja i prijedloga...

Uključite se kao...

WSA kategorije


27.06.2005., ponedjeljak

Jagode i šampanjac

Bilo nam je super danas na proglašenju najboljih. Malo vruće, istinabog, ali sasvim ok. Krenut ću od kraja. Kad smo se pakirali i izlazili iz Muzeja reče teta gospođa koja tamo radi:
"Jooooj kak je to sve bilo super, vi ste svi tak pristojni. Da samo znate kakvi sve znaju doć sim, a pogotovo oni umjetnici, znate kakvi su umjetnici, to je sve tak neodgojeno."

:-) Nisam se prestao smijat sve do doma. Definitivno postoji taj paralelni svemir tu negdje oko nas. Dakle, služile su se jagode i šampanjac, bilo je nektarina, dinja, hrpa hladnih sokova, Limeta vodka i, naravno, Mirko Ilić, glavom i bradom. U trapericama. Da se ne bi zavaravali. I to je sasvim oke. Dakle kako od tog čovjeka zna bolit vilica, to je jednostavno nehumano. Priče o tome kako je krepanog morskog psa, kojeg je usput našao na plaži, stavio cimeru u bungalovu u kadu vam pričam prvom prilikom iako mi se sad teško otet izazovu da to ne učinim. Ali zato samo da spomenem najbitniji detalj, a to je da je to bilo na vrlo "hoch" golf prijemu priređenom za najbolje svjetske designere. :-)
No, daklem, proglašenje smo odradili u trenu jer je bilo strašno vruće i nije stvarno imalo smisla da nas hladni šampanjac čeka. Dr. Aganović iz ureda Predsjednika je podijelio medalje (na slici) pobjednicima, a radovi koje smo izžirirali su od svih prijavljenih najbolji, a kako će proći u Bahrainu, vidjet ćemo. Fotke su u pripremi, bilo je više fotića, pa kad prikupim i posložim puknem na net. Ako netko od vas ima svoje fotke s partya, nek prži ili šalje na ured mejlom.
Izuzetno mi je drago da je poesy.blog.hr dobio javnu pohvalu žirija (kao i Agrest 3D). Cijela priča je dodatno zanimljiva jer smo bili podijeljeni u dva tabora, što se tiče blogova. Jedan ih je tabor smatrao ravnopravnim, neovisno o njihovoj tehničkoj nesavršenosti, te druga strana koja je smatrala (doslovno) da blogovi ne bi trebali sudjelovati. Ja osobno mislim da izražajna forma ne znači skoro pa ništa nego da je bitan sadržaj. No, očito je da sve pionirske inicijative moraju imati svoje zagovornike i protivnike. Tu se valjda negdje provlači i granica između (pre)zrelosti i adolescencije. Ne mislim na dobnu. :-X

Elem, da ne duljim, evo popisa nagrada WSA Hrvatska 05 (da ne ispadne traktat, opisi projekata nalaze se na www.wsa.hr)

e-Učenje
Prirodni park Kopački rit
[ www.kopacki-rit.com ]

e-Kultura
Bembelembe
[ www.bembelembe.com ]

e-Znanost
fauna.hr
[ www.fauna.hr ]

e-Vlada
Odvjetnički zbor Osijek
[ www.ozos.org ]

e-Zdravlje
Coolinarika
[ www.coolinarika.com ]

e-Poduzetništvo
Stranice teniskog turnira Novi
[ www.classics.hr ]

e-Zabava
Splitski portal
[ www.split.com.hr ]

e-Uključenost
Projekt Youth.hr
[ www.youth.hr ]

Javne pohvale
AGREST3D-DVD magazin za kulturu, umjetnost i znanost
[ Agrest 3D ]

poesy.blog.hr
[ poesy.blog.hr ]

Obzirom da je sve bilo ekspresno, nisam stigao niti čestitati pobjednicima, stoga to činim ovom prilikom, a onima koji svoje ime nisu našli na listi podsjetio bih na riječi iz govora Mirka Ilića:
Korak koji morate učiniti je da tim stranicama (projektima) kreirate dušu, osobnost.

Bez toga ne ide.
P.S. Bio je Danči. A kaj je s ostalima?

- 01:22 - Komentari (20) - Isprintaj - #


< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Što je WSA?
WSA je kratica za World Summit Award, odnosno Nagradu svjetskog summita. To je globalna inicijativa izbora najboljeg svjetskog e-sadržaja i aplikacija u osam kategorija. Njena je namjera među pojedincima, tvrtkama, vladama i općenito svim društvenim skupinama povećati svijest o važnosti kvalitetnog elektroničkog sadržaja.

Osobitost koja WSA razlikuje od sličnih inicijativa je naglasak na kulturnu raznolikost i identitet, stvaranje raznovrsnog sadržaja i digitalizaciju obrazovnog, znanstvenog i kulturnog nasljeđa.

WSA obuhvaća 168 zemalja i održava se u okviru i u suradnji sa Svjetskim summitom o informacijskom društvu [WSIS].

Što je WSIS?
WSIS je skraćenica za World Summit on the Information Society, tj. Svjetski summit o informacijskom društvu.

Summit okuplja svjetske lidere koji su prepoznali važnost digitalne revolucije za oblikovanje društva budućnosti i ostvarivanje razvojnih ciljeva zadanih Milenijskom deklaracijom. Nastao je kao potreba za globalnom vizijom i dijalogom kako bi se postavio okvir uključivog i pravičnog društva informacija.

Svrha je Summita osigurati pristup prednostima informacijskog društva na globalnoj razini, te u isto vrijeme promicati teme poput e-strategije, e-trgovina, e-vlada, e-zdravlje, obrazovanje, pismenost, kulturna raznolikost, jednakost spolova, održivi razvoj i zaštita okoliša.

Summit se odvija u dvije etape: Prva etapa bio je WSIS u Genevi od 10. do 12. prosinca 2003. , a nastavak je u Tunisu od 16. do 18. studenoga 2005. godine.

SPONZORI:
www.biznet.hr      www.micrososft.com www.mros.hr
MEDIJSKI POKROVITELJI:
www.blog.hr www.bug.hr www.monitor.hr www.novilist.hr www.radiodeejay.hr www.tportal.hr www.vecernji-list.hr
©2005 Internet institut

Free Web Counter
Free Hit Counter