31

ponedjeljak

listopad

2011

5 zlatnih savjeta za uspješnog političara u javnom nastupu:

1. Političar mora biti pripremljen za javni nastup ili gostovanje u TV emisiji. Naročito ako gostuje kod iritantnog voditelja/voditeljice, mora posebno pripremiti živce i navući svoju najsmjeliju, najuvjerljiviju i najsamouvjereniju i nadasve vedru facu! Mora "zračiti" zaraznom pozitivnošću!

2. Političar si ne smije dozvoliti da ga provokativne upadice suparnika/sugovornika iznerviraju. Uopće ne smije dati naslutiti da ga se to tiče u smislu uvrede, ne smije dozvoliti "napadaču" da likuje nad reakcijom, zapravo se uopće ne smije dovesti u situaciju za daljnju reakciju i time izazvati situaciju koja bi proizvela daljnje napade. Ako ostane i dalje samouvjeren kakav je i stigao, pozitivnog i sigurnog nastupa, napadi će minuti kao rasplinuti valić. U protivnom izaziva negativne reakcije gledatelja/simpatizera koji ga idealiziraju i time ruši svoju sliku u njihovim očima. Te k tome, ispada nervozna budala jer se dao isprovocirati nebuloznim i namjernim izjavama izazivača, kojemu je jedina i osnovna namjera bila izazvati baš takovu reakciju, kojom će "pokazati" kako je napadač u pravu, te time prouzročiti sebi možda i trajnu, a ne samo prolaznu štetu.

3. Političar mora odmjereno i suvislo komentirati i odgovarati na pitanja, bez suvišnih začkoljica, teških riječi, poštapalica, te ostalih bespotrebnih riječi.

4. Nikada, ali nikada NE SMIJE reklamirati oponenta ili njegovu stranku, pa makar se radilo i o njabezazlenijem gerila marketingu za šegu svekolikog puka!!

5. Nikada ne smije omalovažavati i podaništavati svoje suradnike, kolege i savjetnike! Takve i slične izjave vode samoubojstvu meritoriteta političara, a time i njegove karijere.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.