Sačuvaj nas od zla i ne uvedi nas u napast!

srijeda, 12.09.2007.

SDP I OBRAZOVANJE?

Rekao bi čovjek u čemu je problem, naravno da smo svi za obrazovanje, pa kakav je to pojedinac ili skupina kojoj vlastito i obrazovanje nacije nije cilj?! To sam i ja donedavno mislio, ako se promijeni vlast, mijenjaju se ljudi, a program ukoliko je dobar ostaje i nadživljava i stranke, a pogotovo pojedince. Međutim kad je čovjek zelen, naivan i neupućen u funkcioniranje hrvatskog društva dogodi mu se i takva pogrješka…
Naime, teško je povjerovati, ali ima nekih kojima obrazovanje nacije i sveukupni boljitak koji će nakon toga uslijediti ne samo da nije prioritet, već se svojski trude đavoljim silama opstruirati i najmanji pokušaj uspostavljanja rada i reda u školstvu i znanosti i osovljavanja istih na vlastite noge!
Danas mi je kap prelila već prepunjenu čašu, jer čitajući jedne dnevne novine naiđem na članak o izgradnji školskog igrališta u područnoj školi Požeško-slavonske županije, u kojem izvjesni D.D. podnosi kaznenu prijavu protiv osobe zaslužne za izgradnju istog, a na osnovu prozirnih tvrdnji.
Jučer, u istim dnevnim novinama čitam da i Županijsko poglavarstvo tuži bivšeg ravnatelja OŠ u Pleternici i gradonačelnika zbog ugovora na osnovu kojega Grad Pleternica ima pravo korištenja dvorane u roku od 20 godina s pravom produženja najma, iako kao sufinancijer te dvorane ima na to pravo… Hm, ne mogu se ne zapitati kako to da je odjednom županijskoj vrhuški stalo do te dvorane, kad su svi sdpovci, pa i vrli Pleterničani F.O. i S.D., bili protiv njezine izgradnje. Na ovim primjerima stječe se dojam da je možda riječ o lokalnim sukobima gdje se pojedinci bore za svoju prevlast, a trenutno jedna je ekipa na vlasti pa tlači i opstruira drugu koja nije… ali samo možda.
Uzmimo za primjer Gimnaziju u Požegi (u gradu i županiji na vlasti je SDP, dakle nema govora o sukobu lokalnih čelnika), zgrada već dvije godine stoji netaknuta, iako su sredstva za dovršetak radova osigurana i stoje neiskorištena u ministarstvu, Županija na čelu sa Z.R. nije učinila ništa kako bi iskoristila ta sredstva. To je otišlo do te mjere da je ministarstvo izradilo dokumentaciju i obavilo natječaj za izvođača (inače obveza županije) kako bi se napokon nova zgrada završila… a župan, umjesto da se oglasi u vezi toga i kaže pogriješili smo, ne će se ponoviti, traži prijam kod ravnatelja novootvorene Katoličke klasične gimnazije, kako bi se slikao i objavio slike svojim neobrazovanim sljedbenicima, koji će ga slaviti kao velikog mecenu te ustanove (iako po mojim saznanjima u nju nije uložio niti lipu). Međutim ta ludost (kako je drukčije nazvati) prjelazi i granice te županije i kuca na vrata države…
Sjetimo se Bolonjskog procesa, drvlja i kamenja koje su pojedinci iz SDP-a i neki dekani sasipali na ministra, a činjenica je da je na dobrouređenim fakultetima na osnovu toga procesa mahom olakšan studij, a gotovo za 0,7 podignut je prosjek ocjena na sveučilištima, što su podatci koji govore sami za sebe. Dotaknimo se i obveznog srednjeg školovanja, još ni danas iz glave mi ne izlaze slike M.L. koja gostujući u jednoj emisiji s ministrom „guta knedle“ pokušavajući iznaći makar jedan valjan razlog protiv obveznog školovanja… međutim ne nalazi ga. Na žalost taj program ne zaživljava ove jeseni (nemogućnost mijenjana Ustava u predizbornoj godini) ali se iz njega rađa „besplatno SŠ obrazovane“, dakle besplatne knjige, prijevoz, učenički domovi… ali ni to nije dobo za neke iz SDP-a koji pljuju i po tome, razmatraju čak i ukidanje toga „kada dođu na vlast“ jer ne mogu izdavati toliki novac (zahvaljujući svom vrhunskom gospodarskom programu koji je između ostaloga temeljen i na povećanju deficita). Ne mogu ne zapitati, gospodo zašto vam nije u planu obrazovati hrvatskog građanina, zašto vas inteligencija i obrazovanje smeta? Zar je zadržavanje konstanto istog broja birača važnije od opće dobrobiti? Vjerujem lakše je imati slijepe sljedbenike i ne raditi ništa, a ništa im prezentirati kao sve, lakše je, ali dobro nije!

12.09.2007. u 13:23 • 17 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

"Teško je govoriti istinu, kad je laž svuda oko nas, sve dok laž ne postane istina, a moja istina laž (...) Gospode snage mi daj da pero moje ne vidi laži, a iz njega istina ostavlja trag, istina koja će nadječati laž(...)"

Linkovi

Blog.hr

Prijašnji postovi:
Zoran Milanović najpozitivniji
Obrazovani za SDP???
Branko Perica
SDP i obrazovanje
Crkva po mjeri!
Hrvatskoj trebaju promjene!
Vukovar, to smo mi!
Velika Srbija iliti Malena zemlja Raška!
Pošast današnjice ili neviđeno licemjerje!

Preporučeni blogovi (po abecednom redu):

BibBlog
blago meni
Hrvatska, ljubavi moja
inspektor clouseau1
lionqueen
markolinho
odmak
Savezna BiH
Sapienti Sat
voice_of_truth

Free Counter
Free Counter



Zadržavam diskrecijsko pravo brisanja komentara s vrijeđajućim sadržajem i onih koji nemaju veze s postom!


Korisni linkovi za neupućene:

Zoran Milanović Nemam pojma