< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (1)
Kolovoz 2011 (2)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Dust in the wind.

We keep on running just to get caught
and we know this is exactly what we want.


Mail & Msn:
little.miss.scare-all93@hotmail.com
Ako me netko nekada bude trebao.

Nick Cave - O'Children.
[Harry&Hermione's dance song.]Damaris May Lynn.

Image and video hosting by TinyPic


Well, when I called her evil - she just laughed.
Well, cast that spell on me - boo witch craft.


Fallen stars.

A Current Obsession
Christine. Ville.


Photobucket
Samarie. [Lizzie Potter]

james lafferty!!!
Starz.

Photobucket
Nic.

Photobucket
Tom.

ben barnes
Nickolas.

Dani Avatar
Eleazar.

...and rest of Slytherins.

***

Others.

***

Alienor.
Amy.
Aeren. (one-shoots)
Damaris [ II u blogosferi. xD]
Jade.
Petra.
Rainey.
Ruby.
Starz.
Samie JP.


© Credits.

Copyright © 2010/11. By Damaris May Lynn.
Don't steal or i'll Avada Kedavra you.


Greatest inspiration:
- Harry Potter.

* My friends. [Without you, there is no me. ♥]
* You. [Without you, there is no true story.]
* Music. [Without it, there is no inspiration.]
* Art. [Without it, there is no reason for existance.]

Slytherin Pictures, Images and Photos


© predložak za web preglednik Mozilla Firefox najbolje vidljiv pri rezoluciji od 1024x768 ©

She wants to go home, but nobody's home.

19:02 - utorak - 31.05.2011.

Da se razumemo, prošlog puta kad sam objavljivala post, preskočila sam jedan i objavila ovaj.
Tko ga je pročitao, može da pročita prošli da bi shvatio o čemu se radi, a koga mrzi, nema veze.

Ispričavam se.
Volim vas.
Aleks.Nakon što je Damaris zvanično rekla 'Ne' svojem društvu nakon svega, ne mogajući i dalje da oprosti Tomu napadačku čin te poniženje na koje ju je prisilio, nije ni slutila kakvi usamljenički dani je čekaju.

Biti sam, a znajući da te netko čeka da se vratiš dovoljno dugo da ti možeš i jedno i drugo je bilo gotovo prijatno.

Takvih trenutaka je uvijek bilo mnogo. Kada bi nestala, nekada čak i na par dana, bivala je sama, uživala je.
Podsvesno je imala u glavi da će se Tom nasmiješiti i obradovati se njenom povratku.

Sada samoća više nije imala svrhu.


Bilo je previše vremena za učenje, čitanje i prolećne šetnje. Više nego što joj je trebalo. Toliko da ju je ostavilo praznom.

Sa Nic i Nell se viđala samo pre doručka u spavaonici. Do počinka ne bi ni ulazila tamo, bojeći se da ih ne sretne.
Na satovima je razgovarala isključivo sa Din Jamesom i Zabinijem i to samo kada je trebala pomoć. Oni su to znali te su se prihvatili poslovnog odnosa sa njom. Obostrana korist je bila vidna.

Dvosat Napitaka koji su, ovaj put, imali sa sedmašima je njoj uneo nervozu i tenziju. Znala je da će neko morati da radi na stolu pored nje, ovaj put, ne stolu na kojem radila sa Tomom - prešla je u desni dijel učionice, ne bi li izbegla svoje prijatelje. Ona njima više nije bila prijatelj, oni njoj jesu. Često su pitali Dina i Blaisea samo kako je raspoložena, čisto da bi znali nešto o njoj. Oni bi odgovarali uglavnom 'Ništa specijalno, kao i uvijek' jer se odista tako i ponašala.

Iznutra ju je ubijalo sve, više nego što je trebalo, više nego ikada do sada.

Kada je ušla u Tamnicu, prošla je pored Toma ni ne pogledavši ga, dok se samo jedva vidno nasmiješila Sam.
Sjela je za svoj stol, gotovo bacila crnu kožnu torbu koju je uvijek vukla za sobom.
U istom momentu, ušao je Snape i bez pozdrava, ledeno i prazno kao i uvijek, počeo je govoriti.

'Danas imate kraći praktični test. Uzmite kozliće i pravite Afflicti Opthma.'

Damaris je bacila pogled na razred. Većina njih se iznenađeno pogledala jer su i zaboravili koji je to napitak i za šta služi.

'Jel to ono sa 4 para očiju slijepog miša?', upitao je Din James koji je sjedio iza nje sa Zabinijem.

'Aham.', reče Damaris. 'Strana 134. ili 143., nisam sigurna.', dodade. 'I da, kad stavljate zmajevo jaje, nemojte da odvajate skroz žumance.', reče. 'Ostavite malo, napitak će se više kretati kada Snape bude stavljao ukleti predmet da testira. Efekat će, točnije, pre biti vidljiv.', rekla je.

Ubrzo potom, Din James i Blaise se nisu ni javljali. Shvatili su napitak vrlo brzo, te se ona na miru opustila i krenula je da radi onako kako je pisalo u starim knjigama njene majke, vještog alkemičara. Voda se kuvala na malo većoj vatri nego što je propisano u knjizi, a ona je držala u rukama zmajevo jaje, čekajući momenat kada će ga razbiti i ubaciti u vodu.

Oko nje je vladala tišina, te se ona skroz skoncentrirala na napitak i na svoje misli. Učinilo se da čuje Tomov glas kako spominje da neće ni pokušavati da pravi napitak jer bi od njegova silna prokletstva kotlić razneo cijelu učionicu, a Starz mu je odgovorio kako će mu nabiti oči slijepog miša u guzicu, ne ućuti li. Samoj za sebe, iskrao joj se kratki smiješak, jedan od onih izuzetno rijetkih, koje bi samo njih dvojica inače i izmamila.

'Trebaš pomoć?', nečiji glas ju je vrtoglavo trgao i ona je ispustila jaje te ga razbila. Shvatila je da se, ni od kuda, pored nje, stvorio Nickolas a da gotovo cijeli razred gleda u nju.

'Problem, gospođice Lynn?', nadigao je nadmeno glavu Snape, jedva odvojivši pogled od neke knjige. Istorija čarobnjaštva, činilo joj se, to je ona ukrala iz zabranjenog odeljka još prošle zime.

'Ne, profesore, sve je u najboljem redu.', izgovorila je jednostavno. 'Purgato.', potom je počistila jaje te, ne obraćajući pažnju na Nickolasa, se okrenula polici koja je stajala pola metra od njenog stola, ne bi li potražila novo jaje.

'Damaris, stani.', šapnuo je Nickolas, stajući pored nje, navodno tražeći i on nešto po polici.

'Zakopaj se u zemlju i cvetaj.', šapnula mu je, i dalje tražeći adekvatno ljubičasto jaje.

'Damaris, praviš grešku!, rekao je, a ona je nervozno i živčano tražila jaje po polici.

'Ne znaš ti ništa! Nacrtaj sebi šumu i izgubi se!', besan šapat joj se oteo kada se okrenula prema njemu. Našla je još bolju zamenu za svoj napitak, crveno jaje norveškog zmaja, te se okrenula ka stolu i odmarširala. On je, naravno, opet krenuo za njom.

'Neću.', rekao je. 'Usput, proključala ti je i previše voda za zmajevo jaje.'

'Dobit ću Trola zbog tebe, izgubi se više.', rekla mu je. 'Ne želim da pričam sa tobom, posebno ne u sred nenajavljenog testa.', dodala je. 'Tepescero.', bacila je na napitak čin hlađenja, te je smanjila višak temperature, razbila jaje i ostavila ga da kuva jos 10 minuta dok ne dođe vrijeme za oči slijepog miša.

'Damaris, shvati da si počela da gubiš.', rekao je. '

'Nickolase, zapravo ja nisam ni imala nikada ništa. Nemam šta da izgubim. Lepo se vrati na svoje mesto i batali me.', rekla je, dok je kradom kanula kap tečnog srebra u napitak, znajući da može samo da poveća njegovu kvalitetu.

'Tjeraš inat nikome. Možeš da dobiješ sve, samo li se vratiš u normalu.', rekao je Nickolas. 'Možeš da dobiješ sve što si zaslužila natrag.', rekao je. 'Znam sve, znam i previše.'

'Ako znaš sve, zašto pomažeš Smrtonošama mojem ocu iza leđa?', naljutila se na njega.

'Zato što mi je on tako i naredio.', rekao je. 'Damaris, molim te, saslušaj me. Odvest ću te do njega, samo me saslušaj...'

'Nemam šta da slušam, on da je hteo da zna za mene, ne bi se pravio da je tko zna gdje i ostavio me da mislim da ni on nije među živima ...'

'To je bilo za tvoje jebeno dobro.', naljutio se Nickolas.

'Kako to da onda nisi znao da sam njegova kći?', naljutila se i Damaris. Sa njihovog stola se čuo ljutit šaptaj, ali niko nije shvaćao o čemu pričaju, niko nije ni mogao čuti ništa konkretno.

'Znao sam! To je priča koju sam prodao Tomu.', reče on.

'Onda si namjerno rekao Malfoyu da znam previše, ne bi li me smakao da TI dođeš do trona propale Arhiepiskopije.', rekla je, besno ga streljajući pogledom.

'Ne. Rekao sam mu da znaš previše, znajući da ćeš da napraviš ovakvu glupost kojom bih mogao da te opravdam. Ionako si bezbedna do Dumbledorove smrti.', rekao je. 'Slušaj me, molim te. Reći ću ti sve što želiš da znaš, samo ...'

'Gospođice Lynn.', čuo se hladan glas sa učiteljskog stola. 'Čudno se ponašate danas.', prokomentarisao je ledeno profesor Snape, ne bi li je podbadao da radi.

'Gospodin Grim me ometa u završavanju napitaka, profesore. Mogu li da predam napitak i napustim sat?', upitala je, gledajući bezobrazno u njega.

'Ukoliko je završen.'

'Bit će za par minuta, ne moram da ga dorađujem.', rekla je.

'Onda ste slobodni. Ocijene će biti okačene u Društvenoj posle ručka.', rekao je.

'Hvala, profesore.', rekla je, skupila na brzinu svoje stvari. 'Doviđenja.', dodala je sa omanjom dozom besa u glasu, gledajući Nickolasa te odlazeći.

Osjetila je poglede pune nevjerice uperene u nju. Starz i Tom su gledali u nju, ne shvaćajući šta se dešava. Počeli su da upoznaju njenu goru stranu, tamnu. Onu Damaris koja se krila duboko u njoj samoj.

Comments // 12 // P // Comments on/off

<< Arhiva >>
Web layout by Jinxie©. Font by dafont.com. Stock image by Moi Cody @ stock.xchng. No redistribution allowed. Copyright © 2007-2009 by Jinxie's Layouts. All rights reserved.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se