Jebote, Bago (2)

srijeda , 06.02.2008.

Ne mogu više, ne mogu. Previše me živcira taj lik, zafitiljit ću nešto posred televizora dok traje Otvoreno.

Ono o čemu sam pisao u prvom nastavku ove priče o Bagi ne da se nije smanjilo ili nestalo, nego je postalo još gore i iritantnije. U zadnje vrijeme na Otvorenom je bilo više zanimljivih tema i zanimljivih gostiju koje sam stvarno htio poslušati. Ali jednostavno od Bage je nemoguće od gostiju čuti više od tri rečenice u komadu jer se odmah on ubacuje. Ali da se barem ubacuje s nečim pametnim čime će usmjeriti raspravu ili potaknuti neko novo pitanje - ne, on se ubacuje s primjedbama razine kumice s placa i konstantno srozava svaku raspravu na tu razinu na kojoj on može pratiti (a sve pod izlikom "objasnite za gledatelje, ajmo pojasnit za gledatelje").

Njemu jednostavno nije jasna uloga voditelja koji bi trebao biti moderator rasprave, da usmjerava i da postavlja podpitanja, a ne da se uključuje u raspravu kao sudionik. Ponavljam, ni pola muke da se kompetentno uključi, nego se uključi s toliko banalnim i ponekad jednostavno preglupim pitanjima, da je to užas za gledat. I rezultat je da tema ode na totalno krivi kolosijek, pogodan za njegovo šepurenje i nadjebavanje s gostima koji su često političari pa padnu u tu zamku i krenu se opravdavati i natjecati s njim u tome tko će gluplje i promašenije o temi.

Više puta se dogodilo da bude jednostavno bezobrazan prema gostima. Ajde, kad su političari u pitanju neka bude, ionako nam je svima gušt kad se političare gazi. Ali Bago s istim stavom ratoborne piljarice kreće u nadmudrivanje sa stručnjacima, ljudima koje je on pozvao tu jer su u nekoj temi eksperti, pozvani da nešto kažu. I onda VKV konobar Bago krene sa svojim teorijama umjesto da ih pusti da kažu što imaju.

A najdaži mi je kad ga uhvati logoreja, obično u najavama ili odjavama emisija, kad se onako uzjebe par minuta miksajući sve živo i neživo u jednu beskrajnu rečenicu u kojoj obavezno napravi par ogromnih grešaka, krivo izgovorenih imena, zamjena pojmova itd... Da, Bago, tako rade oni na CNN-u, kao primjerice Wolf Blitzer, ali on melje par minuta bez da pogriješi i jedan slog.

I nadalje je Bagina ručica prisutna u svim tjelesnim otvorima, i dalje se odvija mahanje papirima, nepristojno upiranje prstima u goste kao i ušutkavanje gostiju mahanjem rukama i prstima u generalnom smjeru svih gostiju. Više puta se ponovilo i to da je Bago nakon što se se gosti upustili u žešću raspravu ulijetao sa "E, sad je dosta gospodine X". To je stvarno ponašanje za trenutni šamar preko face. I tečaj bontona s posebnim naglaskom na odvikavanje od grickanja zanoktica na nacionalnoj televiziji.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>