SSD vs. Hard Drives | Dedicated Server Storage

ponedjeljak , 29.01.2018.

Tehnologija procesora i RAM-a napreduje u alarmantnom ritmu i u posljednjih je nekoliko godina postigla velike korake. Skladištenje s druge strane nije vidjelo mnogo poboljšanja performansi već desetljećima, sve do nekoliko godina unatrag. Uveden je kruti medij za pohranu i bio je apsolutni mjenjač igara. To je znatno brže i troši mali dio predajnika predajnog diska. Sve te prednosti dolaze s jačom cijenom, ali su li to vrijedne za vaš posvećeni poslužitelj?

Izvođenje

Najznačajnije poboljšanje koje SSD-ovi nude preko tvrdih diskova su performanse. Budući da disk čvrstog stanja nema pokretnih dijelova, praktično eliminira bilo kakav trag vremena traženja. Samo ovaj faktor je igrač mjenjača jer fragmentirani podaci više nisu problem i količina I / O operacija u sekundi (IOPS) uvelike se povećava. Tipični SSD imat će 50.000 + IOPS (čitanje / pisanje), pri čemu standardni tvrdi disk od 7200 RPM može imati oko 90 do 120 IOPS. Ukupni SSD će dobiti barem 500 puta performanse tvrdog diska.

Potrošnja energije

Još jedna značajna pobjeda za medije u čvrstom stanju je mala količina snage koja je potrebna kako bi pogon bio u funkciji. Za razliku od tradicionalnog tvrdog diska, unutar SSD-a nema pokretnih dijelova. Većina diskova čvrstog stanja koristit će manje od 1 watt snage s teškim opterećenjem. Disk za predenje koristi 5 do 10 vata snage. Iako se to može činiti kao zanemariva potrošnja energije, brzo se dodaje s velikim RAID poljem i povećava količinu topline unutar poslužitelja. Povećana toplina uzrokuje da navijači rade brže i stoga troše još više snage.

skladištenje

Jedan od dva najveća padova s čvrstim diskovima je ograničena veličina na tržištu. Zbog ograničenja tehnologije i troškova, SSD-ovi dostupni su samo u djeliću veličine standardnog tvrdog diska. Za sada, upotreba SSD-ova ima smisla samo kada je zahtjev za pohranjivanje prilično nizak. Ovaj se faktor može promijeniti tijekom vremena kako se tehnologija poboljšava.

cijena

Najveći problem s SSD-ovima je cijena za pohranu. Na razini GB, SSD-ovi cijene su oko 10 puta skuplji od tvrdog diska. Nažalost, troškovi pohrane postaju glavni čimbenik za većinu konfiguracija poslužitelja. To može napraviti veliku razliku u ukupnom trošku poslužitelja.

Na kraju, izbor se stvarno spušta do prostora za pohranu u odnosu na izvedbu. Iako to može biti težak izbor, to je onaj koji nije bio dostupan tek prije samo nekoliko godina.

Solve your most challenging business problems

petak , 19.01.2018.


Do you need full manipulate of your servers? OVH committed Servers are designed to carry out, perform, and carry out some more.

We started with naked sheet metal, building up most effective the necessary additives. subsequent, we brought our specific water-cooling era, which lets in us to boom the server density in our facts centers. lastly, we integrated our OVH manager to provide you complete get right of entry to control, Anti-DDoS safety, and a wide variety of alternatives, such as more than 90 software/OS distributions.

anything your enterprise trouble demands — excessive-performance CPU, excessive garage, or important computation energy — OVH has the dedicated server for you.

Od entuzijasta do stručnjaka

utorak , 02.01.2018.

Od entuzijasta do stručnjaka
Naša je misija klijentima osigurati najbolju moguću lokaciju i okolnosti za smještaj njihovih podataka.
Počeli smo kao mali tim web hosting entuzijasta, no tijekom 15 godina rada razvili smo se u dobro poznato ime na domaćem tržištu. Danas je Plus vodeći hrvatski web hosting provider sa značajnim brojem kako domaćih, tako i inozemnih klijenata.

Naša je vizija postati hosting provider prvog izbora za što veći broj europskih i svjetskih klijenata.
Korisnicima pružamo širok spektar usluga, od registracije domena i web hostinga do VPS i dedicated servera na najboljoj mrežnoj infrastrukturi u Hrvatskoj. Volimo i dobar izazov – naši visokokvalificirani stručnjaci pronalaze rješenja i za najkompleksnije probleme, dok istovremeno nadgledaju kompletnu infrastrukturu te pomažu klijentima putem telefona, chata ili e-maila.

Ističemo se stabilnom infrastrukturom, pristupačnim cijenama te pouzdanom i uvijek dostupnom korisničkom uslugom. Naši klijenti znaju da su u Plusu doista uvijek i u svakom smislu u plusu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.