petak, 12.01.2007.

Tri stranice

Evo ponovo dajem vam tri zanimljiva sadržaja na internetu.

Science: worst chase scenarious


ilustracija iz "kako zaustaviti auto bez kočnica"

Sadržaj: Svi znamo uobičajne vodiče koji nam objašnjavaju kako preživjeti u nekim uobičajnim situacijama. No ovo nije običan vodič. Ovaj objašnjava kako preživjeti u nekim od najgorih situacija u koje život može baciti na vas. Recimo kao "Kako skakati sa krova na krov", "Kako se probiti kroz blokadu", "Kako zaustaviti auto bez kočnica"... Normalno sve je na Engleskome.

Ocjena: 6/10


Urbani riječnik


Sadržaj: Pitate se što točno znači riječ "avatar (eng.)" ili "bio-accessory (eng.)"... Kako u Engleskom jeziku stalno nastaju nove riječi, pogotovo zbog tehnologije. Dok neke dobivaju nova značenja. Npr. riječ "Bug (eng.)" ima značenje kukac i značenje greške u softwareu. Pa se je pomalo teško snaći, te tu ovaj riječnik puno pomaže.

Ocjena: 5/10

Retro Budučnost


Sadržaj: Pitate se kako su 21. st. zamišljali ljudi krajem 19. i početkom 20. stolječa. Kako su mislili da ćemo živjeti na Mjesecu, sve ćemo vitamine i minerale potrebne dobijati iz jedne pilule na dan... Ovo je muzej razmišljanja tih ljudi.

Ocjena: 7/10

Linkovi:
Worst case scenarios
Urbani Rječnik
Retro Budučnost


Obavijest: Kao što vidite promjenio sam boju teksta na blogu zbog preglednosti, zato molim komentare te vaše mišljenje kako bi trebalo biti.

<< Arhiva >>