nedjelja, 26.11.2006.

Earth in space

Ovo vam pišem tek poslije dvanaest zbog posla te ću bannere objaviti sutra


Sadržaj: Iako ovaj blog postoji samo 10 dana i ima 2 posta lako je anslutiti o ćemu se radi. Pa naravno znanosti. Autor piše o raznim pojavama u svemiru, fizikalnim zakonima, početku i završetku svemira... No autor nije neki "ludi znanstvenik" koji piše enciklopedijski duge tekstove koje niti superračunalo ne bi moglo dešifrirati. Autor se oslanja na jednostavnost i opće znanje čitatelja. čak bih to mogao nazvati planom "5 minuta do znanja" (upravo sam to izmislio, no koga briga) Ustvari su postovi toliko jednostavno ali jasno napisani da bi ih i moj devetogodišnji brat mogao razumijeti. Jasno je baznačeno na postovima gdje je: početak- kratak uvod u cijeli post; srednji dio- Malo više o temi posta; kraj- mali zaključak na temu. Moram napisati da nema opisa bloga i linkova, no neću autoru zamjeriti zbog već svima dobro poznatih problema na blog.hr-u. bilo bi dobro da autor dade po koji link na izvor na kojemu se može naći više o toj temi.

Dizajn: Nemam ništa posebno za reći o dizajnu jer je ovo jedan od osnovnih na blog.hr-u. No s obzirom na "starost" bloga neću to toliko uvažiti. Gore slika je logo bloga te mi se on posebno sviđa na blogu, zbog svoje jednostavnosti.

Završna riječ: Ovaj je blog izvrstan za ljude koji trebaju nešto pod hitno naći o nekoj temi, trenutno to nije tako jednostavno s obzirom na to što postoji tek 10 dana i ima samo 2 posta.

Ocjene:
sadržaj: 8/10
dizajn: 6/10
srednja ocjena: 7,4 (7/10)

Link: Earth in Space

| 00:44 | be The Bug (11) | Have Bug on paper | link posta |

subota, 25.11.2006.

Megabajt, ne odlazi

Tek sam sada vidio da Megabajt planira zatvoriti blog, pa mu dajem post podrške da nastavi pisati. Ne znam zašto želi prekinuti blog baš kad mu je krenulo. Prešao je 1000 komentara i 10000 posjeta u nešto manje od godinu dana. Trebao bi se ponositi i nastaviti pisati. Da njegov blog postane legenda blog.hr-a kao Compov i drugi, jer to može biti.

Zato ljudi odite na Megabajtov blog i glasujte u anketi za njegov nastavak pisanja na blogu.


Update: megabajt je oblučio da nastavlja sa radom.

Malo više informacije

Nisam vam se javljao već tri dana jer mi nešt ne valja sa ADSL-om. Malo radi, malo ne radi, pa se samo popravi pa se pokvari... Pa ono nemam vremena za post. I dalje imam posla sa flashom, a baš kada mislim da sam završio dođe mi tata da mu pod hitno treba animacija i banner za "Bjelovarski Božić" (neki nogometni turnir). Banner sam napravio no na animaciji će biti dosta posla. Stvarno mi je dobro došao ovaj štrajk nastavnika pa imam 10 puta više vremena. Neko mi je veče tata (on je nastavnik informatike u Garešnici) rekao da ga je nastavnik iz kemije pitao za izradu igara u flashu. Pa sam jučer bio s njim u Garešnici. Malo sam mu pomagao za vrijeme "nastave" jer su neki učenici došli i ako je bio štrajk. Bio sam kod tog nastavnika te smo dogovorili da za sljedeću škosku godinu napravim razne igre, i interaktivne animacije vezane uz kemiju u flashu. Ako to prođe na CD uz neku knjigu bit će dobre provizije.greedy

Dobro to je to što se je dešavalo u prošla tri dana. sada malo o onome što će biti:

danas ću objaviti nove bannere i napraviti recenziju na Earth in space;

u ponedjeljak bih trebao napraviti recenziju WebBloger;

u srijedu ću napraviti recenziju na Freestyle blog;

a u petak će biti par dobrih stranica koje sam u međuvremenu našao.

To je to za sada.

srijeda, 22.11.2006.

Isprika

Ok Dinko sory zbog greške na postu, ja sam baš otvorio taj link i nije mi radio. Pa zato sory. Novi i točniji post ću napisati sutra, jer sam ovaj stari radio u žurbi.

utorak, 21.11.2006.

Budale Bez Budučnosti Jackass



Sadržaj: Ovo je blog od tri prijatelja koji rade svakakve gluposti na biciklima. Humora ne izostaje te svako malo padne neka slika ili video. Sviđa mi se u podacima o članovima što piše "mjesto razbijanja", te to dodaje humora u malo tmuran dio. Kada netko nastrada ona druga dvojca se sprdaju na to te je smijeh obavezan. Jako velika greška je ta što su slike prevelike, slika se još vidi ali se tekst iz posta miješa sa onim iz box-a te se neda pročitati.

Dizajn: Ovaj je dizajn još ok, no znam jednog od autora (te je on profić u HTML-u) pa mi se ne sviđa to što nisu napravili vlastiti dizajn. Ovaj dizajn sa trimudraca.blog.hr se baš i ne slaže uz temu no i taj dobro izgleda.

Završna riječ: Dobar humor i lude slike i snimke su glavni aduti ovoga bloga, no s druge strane ima grešaka sa odabirom dizajna.

Ocjene:
sadržaj: 8/10
dizajn: 6/10
srednja: 7,4/10 (7/10)

Link: BBB Jackass

Stočar Dinko

Malo se odmičem od rasporeda za ovaj tjedan jer sam imao hrpu posla sa flashom, te sada jedva nalazim nekih pet do deset minuta za post (između škole, učenja, zadaće i posla), pa dobro evo ga. Samo se ispričavam Dinku zbog kašnjenja.


Sadržaj: Humor. na ovome blogu možete naći nešto između dnevnika autorovog života i "Žute minute". Autor stavlja razne smiješne slike i viceve te humora uopće ne fali. Dok kod dnevnika; isto humor. Nekada je tu koji post o autorovom razredu, te sranjima koja ga kako on kaže: "Jebu u mozak", a sada kada ima kameru svako malo dođe neka snimka. ali niti jedna stvar nije savršena, pa ni ovaj blog nije iznimka. Jedan vrlo velik propust je to što među linkovima njih 60% ne radi (jer me živcira kada stisnem link a ono mi pokaže "page not loaded"). DAJ TO SREDI! Još jedno: daj stavi tekstobx na svoje bannere.

Dizajn: Ovo je ono o čemu sam pričao u recenziji Warez & Tech. Dizajni su potpuno isti (dobro, više nisu jer je Warez promijenio svoj). Ovo je jedan od dizajnova sa trimudraca.blog.hr no i to nije to. Ovo nije neki tech blog nego Humor. Bilo bi bolje da autor stavi neki smiješan dizajn, jer dizajn pomalo kvari cijeli dojam bloga.

Završna riječ: Dobra tema i odličan humor su odlike ovoga bloga, no još uvijek treba doraditi box-eve i dizajn. P.S:Nadam se da se ne ljutiš zbog salbe ocjene, ali dizajn jednostavno ne paše.

Ocjene:
sadržaj: 7/10
dizajn: 5/10
srednja: 6,4/10 (6/10)

Link: Stočar Dinko

ponedjeljak, 13.11.2006.

Warez & Tech


Još jedan od mnogih Tech blogova.

Sadržaj: Kao i drugi tech blogovi i ovaj ima mnogo postova o tehnologiji. No ovaj autor također daje link za download raznih programa (uglavnom demo), te link za download keygena (ili cracka) za taj program. Autor jako pazi na sigurnost te nema filea koji nije siguran (nije to neki štreber koji da šta nađe bilo da ima virus ili nema). Autor daje sve novije programe, sa kratkim opisom čemu služi i šta radi. Autor daje i razne savijete za windowse. Zadnji takav post je bio kako staviti MSN hotmail account u Microsoft Outlooku. Meni se pogotovo sviđa to što je autor sa stane napisao šta je to haker. Jer je to jedini put da sam na to naišao, tako detaljno i jasno napisano, među svim tech blogovima koje sam posjetio.

Dizajn: Čim sam vidio dizajn shvatio sam da je autor dizajn uzeo sa nekog sajta, prepravio sliku, i potpisao se. Iako to dodaje neku jedinstvenst među blogovima, ne dodaje toliku kao da si je autor uzeo neku drugu sliku i stavio je. Otvorite ovaj blog i blog stočara dinka (među linkovima) u dva prozora (ili taba) i sad listajte između njih naizmjenično. Očito je. No svejedno je dizajn dobro odabran s obzirom na temu.

Završna riječ: Ovo je po meni jedan od boljih tech blogova. Savjetujem autoru da izmjeni dizajn, i da koristi drugi site za upload, recimo ZShare, jer ovaj koji autor trenutno koristi dopuša neregistriranim korisnicima jedan download u sat vremena.

Ocjene:
Sadržaj: 9/10
Dizajn: 7/10
Srednja ocjena: 8,4/10 (8/10)

Link: Warez & Tech

| 20:59 | be The Bug (12) | Have Bug on paper | link posta |

Novi banneri

kao prvo htio bih se ispričati svima na kašnjenju sa bannerima.
Prvo banner za Saguaro:

made by Web Bug

Kod:
Ovaj kod kopirajte negdje u post ili box:


Pa i za Žilica cut:

made by Web Bug

Kod:
Ovaj kod kopirajte negdje u post ili box:

nedjelja, 12.11.2006.

Statistike: Lista blogova po ocjenama

Po sadržaju:
1.Megabajt 9/10 (tech blog)
1.Dragonrage 9/10 (film i mediji)
1.Horror filmovi 9/10 (film)
2.Aleous 8/10 (tech blog)
2.TheGamer 8/10 (igre)
2.Saguaro 8/10 (dnevnik i fan site)
2.THsucs 8/10 (fan site)
2.Serial killers 8/10 ("neodređeno")
2.WebHelp 8/10 (tech blog)-sada je stranica
3.THmylife 7/10 (fan site)
3.Movie world 7/10 (film)
Trenutno nisam naišao na blog kojemu sam sadržaj morao ocjeniti ispod 7/10

Po dizajnu:
1.TheGamer 9/10 (igre)
2.Megabajt 8/10 (tech blog)
2.Dragonrage 8/10 (film i mediji)
2.Aleous 8/10 (tech blog)
2.THsucs 8/10 (fan site)
3.Horror filmovi 7/10 (film)
3.Serial killers 7/10 ("neodređeno")
4.Movie world 6/10 (film)
4.Saguaro 6/10 (dnevnik i fan site)
4.WebHelp 6/10 (tech blog)-sada je stranica
5.THmylife 4/10 (fan site)
Kod dizajna je malo drugačije. Da bi dizajn bio dobar i iznad 5/10 ne mora biti nešto posebno. Može biti i osnovni dizajn sa blog.hr-a glavno da se slaže. Nećete staviti matrix pozadinu na blog koji priča o prirodi.

Po srednjoj ocjeni: Top 5
Srednja ocjena je drugačije izrađena, te način na koji ju računam možete naći niže, dok je stara u zagradi. Link vas vodi na post.
1.Megabajt 8,7/10 (8,5/10) (tech blog)
1.Dragonrage 8,7/10 (8,5/10) (film i mediji)
2.TheGamer 8,4/10 (8,5/10) (igre)
2.Horror filmovi 8,4/10 (8/10) (film)
3.Aleous 8/10 (8/10) (tech blog)
3.THsucs 8/10 (8/10) (fan site)
-----------------------------------------------
4.Serial killers 7,6/10 (7,5/10) ("neodređeno")
5.Saguaro 7,4/10 (7/10) (dnevnik i fan site)
5.WebHelp 7,4/10 (7/10) (tech blog)-sada je stranica
6.Movie world 6,7/10 (6,5/10) (film)
7.THmylife 6/10 (5,5/10) (fan site)

Do sada sam radio srednju ocjenu ovako:
(Sadržaj+Dizajn):2=Srednja ocjena
To znači da zbrojim ocjenu sadržaja i dizajna i podjelim sa dva. Kao da su jednaki. No shvatio sam grešku te od sada radim ovako:
(Sadržaj×2+Dizajn):3=Srednja ocjena
Tako ocjenu sadržaja pomnožim sa 2 i zbrojim sa ocjenom dizajna te zatim djelim sa 3. Stvar je u tome što je sadržaj barem duplo važniji od dizajna.

Lista najboljih stranica će biti sljedeći tjedan.

subota, 11.11.2006.

Aelous blog



Već imam dva bloga koji recenziraju nešto u vezi sa softwareom: moj (recenzira uglavnom internet) i TheGamerov (recenzira igre). Pa sam sada odabrao jedan blog koji recenzira programe.

Sadržaj: Dobro osim programa ovaj blog ima i objavljivanje raznih tech novosti. Kada se priča o hardweru, autor daje i podatke o brzini, snazi... Tu i tamo se nađe po koji tutorijal o stvarima koje bi svaki bloger trebao znati. Meni se pogotovo sviđa to što autor ,kada se nešto takvo pojavi, objavi neki smiješni događaj koji ima neke veze sa kompjuterima. Zadnji takav je bio kako je neki sedamnastogodišnjak imao farmu marihuane u svom računalu. Kod ovog autora mi se sviđa to što skoro uvijek daje izvor na kojem je nabavio tekst. No uz sve dobre stvari ne sviđa mi se ono u naslovu: "Komentirajte malo-...".

Dizajn: Ovaj dizajn sa @hitech@ sa temom matrixa su stvarno super slaže sa temom. Ustvari kao da ste sami u nekom programu. No svejedno imam par primjedbi na dizajn. Ne sviđa mi se to što u boxovima tekst je crven dok je u postovima zelen, te je to pomalo kričavo. Dizajn nije primjenjen Internet exploreru, te se box-ovi nalaze ispod postova na dnu bloga.

Završna riječ: Ovaj blog ima izvrsnu temu. Autor zna mnogo o kompjuterima te to izvrsno primjenjuje. No i dalje ima par grešaka na dizajnu i u sadržaju.

Ocjene:
sadržaj: 8/10
dizajn:8/10
srednja ocjena: 8/10

Link: Aeolus

Odgovor na pitanje od nekoga:
na ovome linku imaš tutorijal za postavu slike u pozadinu bloga. Link

četvrtak, 09.11.2006.

Lost in the universe of gaming

Image Hosted by ImageShack.us

Sadržaj: Games! The final frontier! This is a yourney of a gameship "TheGamer"... malo sam se poslužio uvodnom rečenicom iz Star Trek-a (ne znam što mi je bilo). Inače ovaj blog ima za temu igre (ko' da se ne vidi u naslovu). Autor recenzira razne igre, i priča o zanimljivostima u svijetu igara ali se nerjetko nađe i nešto vezano uz internet. Meni se sviđa (na neki pomalo čudan način) što autor svako malo piše o povezanosti igara sa životom. Zadnji takav post je bio o piratstvu i tome kako su orginal igre preskupe. Malo mi se ne sviđa to što u desnim box-ovima ima ono: volim: ovo, ono, ovo, ono... Ne volim: ovo, ono, ovo... te bi to trebao izbrisati jer je to "rezervirano" za blogove o životu autora.

Dizajn: Po dizajnu se vidi da je autor obožavatelj Super Marija (koji je i za mene legenda video igara) i da nije puki početnik u Photoshopu. Mario u pozadini je izvrsno napravljen te mi se jako sviđaju efekti primjenjeni na njemu (kao da je živ dok mlati dupe nekog negativca koji se ne vidi). Predlažem autoru da ako bude radio banner (umanjena verzija za box) da napravi dve verzije: Jednu sa slikom iz pozadine (što sam mu već rekao). I jednu sa slikom iz prvog Super Marija (za nostalgične).

Završna riječ: Blog je vrlo dobar među blogovima ove vrste. Izvrstan dizajn, i korisni tekstovi čine ovaj blog takav da ga morate staviti u bookmarkse. Jedino autoru zamjeram za ono sa strane: Volim: ovo... Ne volim: ono...

Ocjene
sadržaj: 8/10
dizajn: 9/10
Srednja ocjena: 8.5/10

Link: Lost in the universe of gaming

srijeda, 08.11.2006.

Megabajt

Evo danas vam pričam o jednom od boljih tech blogova u blog.hr svijetu.
Image Hosted by ImageShack.us

Sadržaj: Na ovome blogu možete naći sve o raznim programima i html help. Svako malo se pojavljuju novi i zanimljivi programi ukratko "recenzirani" od autora. Ako imate problema sa html-om, pomoć se nađe na ovome blogu. A što mi je najbolje: ako autor nešto ne zna njegov blog posječuju i drugi popularni autori (Compov, Flash tutor...) pa će i oni pomoći.

Dizajn: Dizajn je napravljen od Sneacker-a i savršeno stoji sastrane i ne privlači pozornos pri čitanju posta (perkričav dizajn odvlači pozornost od posta). Jako mi se sviđa ona slika na vrhu bloga, te je autor dizajna profić u Photoshopu. Komentari su tako napravljeni da se kada mišem prijeđete prijeko dio se "pojača" bojom. Konture bloga su narančaste, dok je ostatak bloga bijel.

Završna riječ: Ovaj je blog izvrstan zbog dizajna koji je relativno inovativan među blogovima, i izvrsnog teksta.

Ocjene:
sadržaj: 9/10
dizajn: 8/10
srednja ocjena: 8,5/10

Link: Megabajt

ponedjeljak, 06.11.2006.

Novi banneri. Pa ponešto i o bannerima

Evo mene sa novim postom. Malo da zakoračim unaprijed pripremam post o Megabajtu i Lost in the universe of gaming.

No dobro. Prvo novi banneri:
Banner za žicaroša:
ŽICAROŠ
made by Web Bug



Banner za Cool Život:
Sory što malo kasnim.

COOL LIFE
made by Web Bug




Pa dobro vratimo se na temu. Banner bi trebao biti nešto kao reklama. To je ustvari link-slika na drugi sajt. Banneri ne služe dekoraciji. Mnogi od vas stave banner na blog bez da objave kod bannera (kod za tekstbox možete nabaviti sa strane u box-u pod Važno).
Nije važno tko ali svi mogu raditi bannere uz malo truda, malo bolji program i mrvicu znanja u HTML-u. Ali poseban razlog ovog posta je taj što ima nekolicina ljudi koji bannere rade kao kad magarac slika repom.

Recimo Drveni: taj tip ne zna izrezati dio slike da bi smanjio bannernamcor. A to može već i u samom Painturofl. Zašto ide u animirane bannere kad ne zna izraditi dobar neanimirani banner. Onaj majmun kojeg je animirao pred nekih tjedan dana. Ispada da mu je izrezao dio nogu te je ona stajala na mjestu dok se ostatak micao i to je izgledalo grozno. Evo vam link: Drveni

Onda je tu Stočar Dinko: On ustvari ne izrađuje loše bannere. Samo je trebao malo proučiti kako bi banner trebao izgledati... No inače je dobar.
Link na njegov blog je u box-u među linkovima.

Meni se pogotovo sviđa što sam nadahnuo Svaštaru na izradu bannera te on radi izvrsne animirane bannere. Evo bannera na njegov blog na kojem izrađuje te bannere:


Za izradu bannera nije potrebno toliko znanja. Pa nije to raketna fizika! Sve što vam treba je malo bolji program, malo prakse i znanja. I dobri banneri vam ne ginu.

Neki programi:
Photoshop: samo za profiče. Ovaj program ima hrpe efekata i alata te bi se običan početnik lako mogao zagubiti.
Microsoft Digital Image 2006 Suite Edition Editor: Izvrstan program koji na zahtjeva toliko znanja koliko mašte. Uz svaki alat koji možete koristiti navedena su uputstva te i početnici i profesionalci mogu izvrsno u njemu raditi.
Paint: Ovaj program nije ni do gležnja drugima. Nema nikakvih efekata i posebnih alata, no i u njemu se dadu izrađivati OK banneri.
Vama može poslužiti bilo koji program u kojemu se editiraju slike. Samo je važno da je sukladan vašoj vještini sa programima.

Eto to je to za danas.

| 22:11 | be The Bug (10) | Have Bug on paper | link posta |

subota, 04.11.2006.

Saguaro

Hvala Bogu pa evo i recenzije. Nisam vam već malo duže pisao recenzije jer nisam stigo.
SAGUARO

Sadržaj: Blog postoji od 24.8. ove godine i u početku je sve bilo puno raznih slika. Ne znam u koju bih kategoriju svrstao ovaj blog jer neznam dali se na njemu piše o životu ili stavlja razne slike. No svejedno dobro je. Autor je obožavatelj Red Hot Chilli Peppersa te je svaki četvrti post o njima (tako negdje). Meni se pogotovo sviđa izvrstan izbor slika sa karatkim ali jasnim komentarima.

Dizajn: Osnovni zeleni dizajn sa Blog.hr-a je malo prepravljen tako da je pri vrhu povečan naslov bloga ali smanjen tamno zeleni okvir te naslov bloga malo ulaz u zadnji post.

Završna riječ: Ne znam što je navelo autora da blog nazove baš po kaktusu ali nekako upravo to čini ovaj blog posebnim i zanimljivim. Iako dođete na ovaj blog zbog slika, Red Hot Chilli Peppersa, ili da biste malo pročitali o životu autora. naći če se ponešto za svakoga.

Ocjene:
sadržaj 8/10
dizajn: 6/10
srednja ocjena: 7/10

Link: Saguaro

| 12:03 | be The Bug (12) | Have Bug on paper | link posta |

No reason killing: the war (nedovršena verzija)

Inače je ovaj film nastavak jedinice. Zamislio sam to kao rat dviju gangsterskih bandi (krugova i kvadrata)
a inače svi su šeprtlje... Ovo je nedovršena verzija sa nekoliko grešaka koje ispravljam. Ovu verziju objavljujem samo zato da vidim imate li koju dobru scenu za predložiti? Prijedloge ostavljajte u komentarima.

No reason killing: the war


Jedinica je početak serijala. Tako je sve počelo: Jednim bezrazložnim ubojstvom.

No reason killing

Dvica pokazuje što bi bilo da su stvari išle malo drugačije.
No reason killing 2


Kao što rekoh prvo downloadirajte film pa ga onda pogledajte.

petak, 03.11.2006.

Novi banneri

Evo novog bannera za Freestylerse.
FREESTYLE
made by Web Bug

Evo koda:



Evo i bannera za Cute Evil.
CUTE EVIL
made by Web Bug

četvrtak, 02.11.2006.

Microsoft digital image suit edition

Pošto sam dobio već par puta pitanje u kojemu programu radim bannere odlučio sam napraviti mali post o programu koji koristim za izradu.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Na vrhu imate sučelje tog programa. Kao što vidite nije nešto posebno. Nije nešto bolji od fotoshopa koji je najbolji. Ali i ovaj program ima alate koji dobro dođu.

Meni najdraži je Panoramic stiching-
Nad lijepom panoramom i sam Picasso slini. No u tri koraka se i to napravi. Prvo nam trebaju bar dvije slike koje se jednim dijelom poklapaju (što više to lijepše). Sada ih uzmite u panoramic stiching. Program ih automatski raspoređuje i spaja. Te je za to ipak potrebno nešto vremena. zatim samo izrežete da nema bijelih rupa i evo panoramske slike za 5 minuta.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Ovo je puno manja verzija te ako hočete veliku downloadirajte ju ovdije.

Web animating- ovim je alatom izrađen i moj banner. Te vam omogučava izradu manjih animacija na vašoj slici. Nedostatak je taj što se samo mogu koristiti par određenih načina animacije (upad odozgo, nestajanje...)

Eto to je program koji koristim za izradu vaših bannera.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>