ponedjeljak, 06.11.2006.

Novi banneri. Pa ponešto i o bannerima

Evo mene sa novim postom. Malo da zakoračim unaprijed pripremam post o Megabajtu i Lost in the universe of gaming.

No dobro. Prvo novi banneri:
Banner za žicaroša:
ŽICAROŠ
made by Web Bug



Banner za Cool Život:
Sory što malo kasnim.

COOL LIFE
made by Web Bug




Pa dobro vratimo se na temu. Banner bi trebao biti nešto kao reklama. To je ustvari link-slika na drugi sajt. Banneri ne služe dekoraciji. Mnogi od vas stave banner na blog bez da objave kod bannera (kod za tekstbox možete nabaviti sa strane u box-u pod Važno).
Nije važno tko ali svi mogu raditi bannere uz malo truda, malo bolji program i mrvicu znanja u HTML-u. Ali poseban razlog ovog posta je taj što ima nekolicina ljudi koji bannere rade kao kad magarac slika repom.

Recimo Drveni: taj tip ne zna izrezati dio slike da bi smanjio bannernamcor. A to može već i u samom Painturofl. Zašto ide u animirane bannere kad ne zna izraditi dobar neanimirani banner. Onaj majmun kojeg je animirao pred nekih tjedan dana. Ispada da mu je izrezao dio nogu te je ona stajala na mjestu dok se ostatak micao i to je izgledalo grozno. Evo vam link: Drveni

Onda je tu Stočar Dinko: On ustvari ne izrađuje loše bannere. Samo je trebao malo proučiti kako bi banner trebao izgledati... No inače je dobar.
Link na njegov blog je u box-u među linkovima.

Meni se pogotovo sviđa što sam nadahnuo Svaštaru na izradu bannera te on radi izvrsne animirane bannere. Evo bannera na njegov blog na kojem izrađuje te bannere:


Za izradu bannera nije potrebno toliko znanja. Pa nije to raketna fizika! Sve što vam treba je malo bolji program, malo prakse i znanja. I dobri banneri vam ne ginu.

Neki programi:
Photoshop: samo za profiče. Ovaj program ima hrpe efekata i alata te bi se običan početnik lako mogao zagubiti.
Microsoft Digital Image 2006 Suite Edition Editor: Izvrstan program koji na zahtjeva toliko znanja koliko mašte. Uz svaki alat koji možete koristiti navedena su uputstva te i početnici i profesionalci mogu izvrsno u njemu raditi.
Paint: Ovaj program nije ni do gležnja drugima. Nema nikakvih efekata i posebnih alata, no i u njemu se dadu izrađivati OK banneri.
Vama može poslužiti bilo koji program u kojemu se editiraju slike. Samo je važno da je sukladan vašoj vještini sa programima.

Eto to je to za danas.

| 22:11 | be The Bug (10) | Have Bug on paper | link posta |

<< Arhiva >>