srijeda, 27.09.2006.

UFP Croatia

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Voyager sa uključenim pojačanjem oplate

Sadržaj: Ako prepoznajete sliku iz koje je serije već znate da se radi o stranici Star Trek serije i filmova. Na ovoj se stranici može naći sve što ima veze sa Star Trek serijalom pa ću ja samo u par dijelova opisati sadržaj. Tehnologija: u ovoj se grupi može naći sve o tehnologiji Star Trek-a. O svakoj vrsti brodova (romulanski, klingonski...), tehnologijama i znanosti (hipersprej, holodek...), rasama (Vulkanci, Romulanci, Ljudi, Borg...), kronologija(vremenski sljed događaja u kompletnom serjalu Star Trek u svim serijama i filmovima), klasifikacije i popisi (planeta, mjeseca, anomalija...) i još mnogo toga ćega se sad ne mogu sjetiti. Serije i filmovi: ovdje se može naći sve o filmovima i serijama Star Treka (filmski blogeri posjetite ovo ako žeite dodatne informacije). Sadržaji svakog serjala i filma posebno su napravljeni radi peglednosti: Informacije o filmu (kada je snimljen, redatelj, glumci...), Sadržaj (radnja filma, serije)... Stargate je nešto posebno. Dodatni sadržaji: meni najdraži dio stranice. Recenzije igara sa temom Zvjezdanih staza, humor, download...

Dizajn: Ovaj je dizajn jedinstven i inovativan među stranicama sa temom Zvjezdanih staza. Većina fan stranica ima onaj dizajn računala u Zvjezdanim stazama (malu sliku možete vidjeti ovdje) i to je malo monotono pogotovo zato što su to vrlo loše kopije. No ovaj sivi dizajn dodaje nekakvu inovativnost u svu tu monotonost sa kompjuterom. Nešto sličnije blogu postovi se nalaze na sredini sa naslovom i nekim linkovima na vrhu, dok se dodatni sadržaji nalaze sa strane (kod nas box). Kada se uđe u neki članak mijenja se samo središnji dio sa postovima dok ostatak ostaje nepromijenjen i vi lako možete prebacivati sa jednog kraja stranice na drugi bez i pol muke.

Završna riječ: Inovativnost i informiranost su dvije riječi koje mogu reči o ovoj stranici. Dok ostali fan sajtovi napišu sve što znadu i ostave vijesti da stoji i da se "hladi" što je čisto bezveze. Na ovu se stranicu redoviti uploadaju nove vjesti.

Ocjena sadržaja: 8/10
Ocjena dizajna: 8/10
Srednja ocjena: 8/10

Link: UFP Croatia

ponedjeljak, 25.09.2006.

Savjet tjedna 1

Kao što svi mi na svom blogu volimo imati slike raznih formata ,ne samo 200x150 pixela, moramo koristiti razne sajtove za upload slika. Kao ImageShcack, Blogspremnik (bivši), Slibe... Mnogi od njih stavljaju link svoga sajta na sliku te ako ju stavite stavili ste link koji ako se klikne vodi vas na taj sajt. No, to ne mora biti tako! Npr. na filmski blogovima kada stisnete na sliku može vas odvesti na trailer ili sajt tog filma...

Primjer:
Ovo je primjer neprepravljenoga HTML-koda slike sa Slibe-a:
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Slobodno kliknite na sliku ali se ne zaboravite vratiti!

Ovo je kod:



Ovakva vam slika može malo koristiti jer ako neko stisne na nju prebaci s vašega bloga na taj sajt (u ovom slučaju Slibe).

Rješenje: Važno vam je da uklonite izvjesni dio koda slike koj od nje stvara link to je u ovom slučaj:

a njega treba ukloniti da slika ne bi bila link.

Tako dobijete ovo:
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Bolje zar ne?

Kod:



Rješenje 2:
Drugo je rješenje da kao u prvome samo što dio koda koji je ostao pretvorimo u link koji ide nama u korist. Tj. prebacuje čitatelja onamo kamo mi želimo. To radimo tako da kod pretvaramo u link kao u normalnome tekstu alatom za pretvaranje u link.
Ovo je kod:


Rezultat:
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Ova bi vrsta slika dobro došla svima koji slikom žele napraviti link na stranicu jednom slikom.





nedjelja, 24.09.2006.

Dragonrage Film Freak

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Sadržaj: Ovaj blog kao temu ima recenziranje filmova, serija, igara, pa čak i stripova... Kada se radi o filmu prvo piše sve osnovno o njemu (godina, redatelj, orginalni naziv, glumci...), Zatim sljedi sadržaj sa posterom i nekoliko slika iz filma. Nakon sadržaja piše štošta o načinu režiranja, glumcima... sa mnoštvom linkova koji vas vode na stranice na kojima možete o tome pročitati više. Na kraju je ocjena filma od 1-5. I to je bilo samo o filmovima. Ima još hrpa raznih sadržaja na ovome blogu da bih morao do sutra pisati o njemu pa ga vi samo posjetite.

Dizajn: ovo je najjedinstveniji dizajn koji sam ikada vidio među blogovima. Ovaj plavi dizajn sa box-evima s dvije strane dobro prikazuju sadržaj. Jako mi se sviđa što se umijesto normalnog, podebljanog naslova box-a pojavljuje slika sa naslovom. Jako mi se sviđa u pozadini posta su rupe od metka kao ova. Jedino mi se ne sviđa što ako uđete sa Operom na blog i nije vam uključen "Fit to width" slike vam izađu iz okvira a blog postane preširok da bi ga se bez pomicanja lijevo desno moglo pregledati.

Završna riječ: Na ovome se blogu može naći sve o raznim vrstama medija. Autor prije nego što objavi post istraži nešto više te daje što više linkova na kojima se može naći više.

Ocjena sadržaja: 9/10
Ocjena dizajna: 8/10
Srednja ocjena: 8.5/10

Link: Dragonrage Film Freak

Upload 25.9.06.
Ova slika nije cijela zato jer kad je u Operi uključen "Fit to width" ona odreže malo slike. Zato na slici piše Agonrage a ne Dragonrage

Evo me natrag

Kao to vidite jučer sam uploadao svoj banner jer mi se je rješio onaj problem sa internetom. Jučer sam dobio i novi program Microsoft Digital Image 2006 sute edition pa sada mogu vrlo brzo izrađivati izvrsne bannere. Pa sam zato odlučio da na ovome blogu izrađujem i besplatne bannere.

subota, 23.09.2006.

Moj Banner

Image Hosted by ImageShack.us
made by Web Bug

I naravno kod:



P.S. od sada ću raditi besplatne bannere.

Problemi

Kao što vidite malo sam se odmaknuo od toga da vam dam jednu stranicu ili blog svakih 1-2 dana. Zbog manjih problema koje sada imam ne može mi se učitati neka stranica. Na blogspremnik ne mogu ni doći a na imageshack-u mi neće nikakvu sliku uploadati (i tako dalje, i tako dalje...). Pa vam zato neću pisati postove još par dana.


P.S. kada mi sve ponovno proradi raditi ću više postova na dan da bih nadoknadio izgubljeno.

srijeda, 20.09.2006.

Albinoblacksheep

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Sadržaj: Ova je stranica nešto slično kao Newgrounds ima svakakve animacije od raznih autora iz cijeloga svijeta. Malo mi je lošije što na ovoj stranici nema neke posebne grupacije između sadržaja. Dobro mi je što ova stranica ima i Video grupu jer se u njoj mogu naći razni video sadržaji raznih autora. Meni su posebno zabavni videi gdje autor isprobava efekte svoje nove web kamere ili kratki filmovi obliveni humorom.

Dizajn: Ovaj crni dizajn u kombinaciji sa pomalo čudnim nazivom (albino crna ovca) dodaje trunku humora na stranicu. Ali mi se malo ne slažu boje. Ova kombinacija ljubičastog okvira za linkove na vrhu, crne sredine i neke svijetlo smeđe boje po rubovima (ako ste na većim rezolucijama) i to jako kvari dojam dizajna.

Završna riječ: Ova je stranica izvrsna po sadržaju ali ne toliko po dizajnu koji kako sam već rekao kvari kompletan dojam.

Ocjena sadržaja: 6/10
Ocjena dizajna: 5/10
Srednja ocjena: 5.5/10

Link: Albinoblacksheep

Obavijest: Imam malih problema sa internetom pa mi neće učitavati neke blogove zato ću sve recenzije blogova pisati tek kada se to sredi.

utorak, 19.09.2006.

Movie World

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Sadržaj: Slično kao Horror filmovi ovaj blog piše o svim dobrim filmovima. U dugim postovima sa puno slika vam kaže o likovima, radnji, boljim scenama, glumcima... Zato je dobro što ima arhivu jer spuštanjem od posta do posta to traje jako dugo. Ima film mjeseca gdje vam prikaže poster najboljeg filma u mjesecu ali ne i link na trailer ili na post o filmu.

Dizajn: Kod ovog dizajna mi se sviđa vrh sa imenom bloga (prikazano na slici), jedini je problem što slike na vrhu nisu dobro spojene (vidi se razlika u boji između dva dijela pozadine, a i slike su pomalo traljavo izrezane).

Završna riječ: Ovaj je blog izvrstan zbog toga što nije ograničen samo na jedan žanr filma. Jedino što mi se ne sviđa jest što u filmu mjeseca nema linka ili trailera filma. Bilo bi doro da se u postu napiše koji je to žanr i ako može da stave link na trailer.

Ocjena sadržaja: 7/10
Ocjena dizajna: 6/10
Srednja ocjena: 6.5/10

Link: Movie World

nedjelja, 17.09.2006.

Numa Numa Dance

Danas neman neku posebnu stranicu pa vam pišem o idiotu koji je poharao internet.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Gary Brolsma je dokaz kako se idioti na internetu dobro prodaju i da takvima kao on ne smiju prodavati web kamere.
Numa Numa je u međuvremenu postala internetski hit koji je donio još hrpu hrpu parodija. Čak i na Newgrounds.com ima kolekcija nazvana Numa Numa . Numa Numa dance ima i svoju vlastitu web stranicu a Gary Brolsma ima i vlastitu stranicu na Wikpediji (na engleskome).

Evo vam skeč kako je prvi video izgledao:

Iritantno zar ne?

To je dokaz kakav je danas internet: Samo idioti prolaze!

subota, 16.09.2006.

Stickpage

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Stickmeni su najjednostavnija humanoidna figura koja se može nacrtati (krug i 5-9 crta) koje svojom jednostavnošću možemo jako lako animirati. Nije ni čudno što su dobili vlastitu stranicu sa stotinama animacija i igara. Statistike kažu da je čak 90% flash animatora počelo sa eksperimentiranjem sa stickmen figurama (izvor: nema), ali je malo ćudno što većina ne stavlja tlo.

Sadržaj: Kao što sam rekao stranica je puna raznih sadržaja sa stickmenima. Od humora kao gdje hrpa stickmena umre bez nekog posebnog razloga, pa do akcijskih gdje se gađaju oružjima bore i ubijaju jedni druge. Poznate su vam serije animacija kao: Xao-Xao, Totaly Maddnes... i sve su tamo.

Dizajn: Ova kombinacija u sivim tonovima sa crnim ninđom u logo-u izvrsno se slažu. Jedini je problem što banneri kvare kompletnu sliku dizajna tamo gdje je potrebna.

Završna riječ: Ako obožavate borbe desetaka sticmena na smrt ili samo želite malo humora ovo je stranica za vas.

Ocjena sadržaja: 7/10
Ocjena dizajna: 6/10
Srednja osjena: 6.5/10

Link: Stickpage

petak, 15.09.2006.

Newgrounds

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Sadržaj: "Sve od svakoga" to je uzrećica ove stranice i upravo je istinita. Ovo nije stranica od samo jednog proizvođača flash igrica i filmova nego na nju uploadaju svoje autori iz cijeloga svijeta. I što je najbolje tisuće sadržaja tebi na dlanu besplatno. Najbolja mi je opcija na stranici što su svi sadržaji razvrstani u kategorije pod nazivom Collections. Ako imate slabije srce znati ćete kada je nešto puno nasilja krvi i prostota jer stranica razvrstava na razne kategorije po nasilju. Jedna od boljih stvari na stranici je Audio Portal gdje se autori sprdaju na račun glazbe, filmova općenito svega. Ali ima i ozbiljnih skladatelja koji su svoje tehno, rap, hip hop.. melodije i singlove odlučili na ovaj naćin prikazati svijetu. Cijela stranica ima toliko sadržaja da još u ovih godinu dana koliko ju znam nisam još sve pretražio. Zato na stranici postoji i search da bi se svi ti silni sadržaji lakše našli.

Dizajn: Kao što vidite na slici dizajn se dobro slaže uz naziv Newgrounds (Nova zemlja). Svugdje se pojavljuje kombinacija crno-narančaste boje i crni tenk. Dobro je osmišljen dizajn u Collections dijelu gdje za svaku temu ima jedna slika koja ju predstavlja. Logo se pojavljuje i u loading dijelu kada čekate da se igra ili animacija učita.

Završna riječ: Ova je stranica naprosto u svojoj kategoriji doslovce pokosila konkurenciju i ne znam da li ću ikada naći bolju, jer je ovo stranica koja jasno pokazuje kuda internet ide!

Ocjena sadržaja: 10/10
Ocjena dizajna: 9/10
Srednja ocjena: 9.5/10

Link: Newgrounds

četvrtak, 14.09.2006.

Web Help

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Sadržaj: Ovo je blog na kojemu možeš naći uglavnom sve o internetu. Odgovara na pitanja koja mu postavite i daje razne zanimljive savjete.

Dizajn: Ovaj dizajn sa trimudraca.blog.hr dobro se slaže uz temu, ali koliko poznajem autora toga bloga on je stručnjak u HTML-u pa me čudi što nije napravio vlastiti dizajn.

Završna riječ: Ovaj blog ima jako dobru temu i jako vam može koristiti ako ste početnik ili samo želite znati više.

Ocjena sadržaja: 8/10
Ocjena dizajna: 6/10
Srednja ocjena: 7/10

Link: Web Help

Upload 20.9.2006.
Ovaj vas ink od sada vodi na Web Help web stranicu koja se još uvijek izrađuje o kojoj ću naknadno napisati post

srijeda, 13.09.2006.

Miniclip

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Poznata stranica sa hrpom flash igara koja je bila prvi post na mojem starom blogu.

Sadržaj: Ova stranica ima hrpu raznih igara (vlastite proizvodnje) od sporta pa do politike i retro. Pokušavaju ući u proizvodnju internet 3D igara, ali nisu baš neke (ima problema od brzine pa do grafike i zvuka). No izvrsne 2D igre idu im u korist.

Dizajn: Svi koji smo ovu stranicu posjećivali prije sjećamo se onoga pomalo kičastoga dizajna plavo-naranđaste kombinacije (koja se i dalje nalazi u logo-u) no pred neka 2 mjeseca su nadmašili sami sebe. Ovo je blaža kombinacija svijetloplave i bijele koja ne udara više toliko u oći kao prije i daje moderan "look" cijeloj stranici.

Završna riječ: Vještina izrade 2d igara i inovativan dizajn aduti su ove stranice. Igre imaju zabavne teme te se može naći ponešto za svakoga.

Ocjena sadržaja: 8/10
Ocjena dizajna: 9/10
Srednja ocjena: 8.5/10

Link: Miniclip

utorak, 12.09.2006.

Horror filmovi

Sweet dreams! je uzrećica ovoga bloga koja vam sve kaže.

Sadržaj: Ovaj je blog iznimno bogat sadržajem iako autor piše samo o horrorima od Aliena do Doom-a... Horori su ukratko opisani na vrlo tajanstven način i svakako na kraju posta vam savjetuje da pogledate ostalo jer vam nikada neće opisati cijeli film (samo suštinu cijele priče).

Dizajn: Ovaj je dizajn jednako "scary" i mračan kao i sam sadržaj bloga.

Završna riječ: Ovaj je blog izvrstan za obožavatelje horora koji ne znaju što bi pogledali. Zato je ovaj blog moj izbor za prvi post.
Ocjena sadržaja: 9/10
Ocjena dizajna: 7/10
Srednja ocjena: 8/10thumbup

Link: Horror filmovi

Sljedeći mjesec >>