utorak, 07.02.2012.

POTPISANA POVELJA IZMEĐU DVD-a STRMEC I PGD-a GAJEVCI PLACEROVCI

STRMEC
Piše: Damir Marenić

Pierce CAFS. /klikni na foto/

Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec održalo je 04.veljaće svoju 23. redovnu godišnju skupštinu na kojem je prezentiran rad u 2011.godini. Rad društva baziran je na planu rada koji su zacrtali na početku prošle godine a kojega je Skupština usvojila. Na početku Skupštine sve nazočne je pozdravio predsjednik društva g. Ivica Petravić te predložio Radno predsjedništvo. Iz izvješća Upravnog odbora koje je bilo bogato događajima izdvojimo da su održana 48 sastanka Upravnog odbora te 5 sastanaka cjelokupnog društva, sudjelovalo se na 15 skupština prijateljskih društava te su redovno sudjelovali u radu tijela VZG Sveta Nedelja. Odrađena je 31 intervencija sa prosječnim odazivom od 4 vatrogasca po intervenciji. Od nešto zahtjevnijih intervencija spomenimo tehničku intervenciju izvlačenja unesrećene osobe iz automobila u siječnju, te dvije intervencije gašenja požara stambenog prostora u ožujku i svibnju, na kojima su strmečki vatrogasci još jednom pokazali svoju požrtvovnost i spremnost u dobrovoljnom i nesebičnom pružanju pomoći.

Posebno je za njih bio značajan mjesec zaštite od požara ,koji je započeo druženjem sa gradskim čelnicima a tom prilikom je njihov član, dozapovjednik društva, Marko Matijević proglašen vatrogascem godine, a ujedno je za najbolje vatrogasno društvo u prošloj godini izabrano DVD Strmec. Istog je mjeseca održana i združena pokazna vježbi VZG-a „Radin 2011“. To je zamišljena situacija pokazne vježbe koja se odvijala u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Sveta Nedelja, a u kojoj je sudjelovalo 4 navalna vozila, dvije autocisterne, jedne autoljestve te 35 vatrogasca. Sam događaj odvijao se na objektu tvrtke Radin, Gospodarska ulica 9 u Svetoj Nedelji, koja se bavi proizvodnjom papirnatih i grafičkih materijala. Aktivno sudjeluju u većini društvenih događaja njihovog mjesta. Pa tako pomažu u organizaciji fašničke povorke, sudjeluju u organizaciji Memorijala „Željko Vlašić – Prčo“, vrše protupožarnu zaštitu manifestacija „Dragi naš Kaj“ i „Vikend sa zvijezdama“, vrše osiguranje povorke „Strmečke jeseni“, te u suradnji sa svim ostalim udrugama Strmca sudjeluju u proslavi Sv. Lucije i kite bor ispred društvenog doma.

Za zaključiti je da zbog recesije i dosta teške financijske situacije, nije ispunjena nabavka adekvatne opreme koja im je više nego neophodna, ali ipak se našlo dobre volje te su dovršili radove na vatrogasnom spremištu gdje je uređena unutrašnjost garaža, koje su ožbukane i obojene, te je obnovljena kompleta instalacija strujne mreže. - „Intervencije iz godine u godinu postaju sve zahtjevnije, ali usprkos tome sve obveze vezane za redovnu djelatnost Strmečkih vatrogasaca su odrađene kvalitetno i na visini. Pa čak i više od očekivanog“ – istakao je zapovjednik društva Marko Domitrović.

Kako su učinjene neke promjene unutar strukture vođenja društva starom Upravnom i Nadzornom odboru dana je razrješnica a u novi su izabrani: Ivica Petravić-predsjednik, Drago Francetić- dopredsjednik, Dean Katušić –tajnik, Mateja Gvozdanović- blagajnik, Marko Domitrović- zapovjednik, Marko Matijević- dozapovjednik, Matej Vlašić- dozapovjednik, Marijo Grofelnik- spremištar dok je predsjednik Nadzornog odbora postao dosadašnji dozapovjednik Hrvoje Francetić.

Planovi za ovu godinu nisu nimalo manji nego prijašnjih godina. Stoga još jednom apeliraju nadležnim institucijama, da im na vrijeme i u cjelini pomognu u nabavci svega potrebnoga, kako bi se pravovremeno i kvalitetno pripremili za nadolazeće zadatke.- „Uz sve navedeno što smo učinili u prošloj godini još jednom se od svega srca želimo zahvaliti svim dobrovoljnim vatrogascima koji su dali svoje učešće u tome, kao i svim sponzorima i dobrim ljudima koji nam nesebično pomažu. Zahvaljujemo im na potpori i razumijevanju za vatrogasce i vatrogasnu djelatnost.“ – naglasio je predsjednik Petravić.

Dugogodišnje prijateljstvo dobrovoljnog vatrogasnog društva Strmec i prostovoljno gasilskog društva Gajevci Placerovci iz Slovenije zapečaćeno je svečanim činom potpisivanjem Povelje o bratimljenju u subotu 26. studenog u vatrogasno-društvenom domu Gajevci Placerovci, drugi dio tog čina potpisivanja učinjen je u sklopu same skupštine. Povelju o bratimljenju, svojim potpisima potvrdili su predsjednici društva – predsjednik DVD-a Strmec Ivica Petravić i predsjednik PGD-a Gajevci Placerovci Slavko Rižnar, te je tako okrunjeno višegodišnje prijateljstvo i dobra suradnja ova dva društva. Tom su prilikom razmijenjeni prigodni pokloni te pozdravne riječi.

U svečanom dijelu podijeljena su svjedodžbe i diplome za polaznike školovanje za vatrogasna zvanja. Brončanim plamenicama nagrađeni su:Josip Božičko, Darko Kralj, Dean Katušić i Antonio Gec, dok su srebrne plamenice dobili Drago Francetić, Marko Matijević, Matej Vlašić i Josip Katušić. Spomenimo da su brojni gosti prisustvovali ovoj skupštini od gradonačelnika grada Sveta Nedelja g. Drago Prahin, dogradonačelnik g. Drago Pentek Vinovrški, predsjednik VZG-a Damir Marenić, zapovjednik VZG-a Nevenko Čižmešija, tajnik VZG-a Goran Škarić, županijski vijećnik Damir Halužan ,predstavnici DVD-a Sveta Nedelja, Rakitje, Kerestinec, Molvice, bratsko društvo Mače te brojna delegacija PGD-a Gajevci Placerovci.

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

design by RANGER